Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

Ya ev tuttular kurdular ben temizledim
Düğün sonrası temizligini ben yaptım
Benim kaderim mi bu temizlik olayi
Bunu okumasam yap derdim samimiyetinize göre ama resmen göreviniz olmuş.. temizliğe yardımcı alsınlar ... sizde kendi düzeninizi tekrar sağlayın.. bende sınavdan çıktım ev dandini

Kendi evimle ilgilenemediğim durumda başkasının eviyle de ilgilenemem. Kapısı silinmeyiversin nolacakmış

Bence siz de normal şartlarda yaparsınız ama dayatma gibi olmuş. Temizlik deyince akla gelen ilk isim olmanız biraz tuhaf geldi. Siz olsanız, demişsiniz ya, bana bunu sormaya gerek bile duymazlar yapmayacağımı bilirler. İnsanlar da sizin hayır diyemeyeceğinizi biliyor sanki

Kendi ev işleriniz varsa ya da istemiyorsanız annenize söyleyin olsun bitsin.. Tabiki asla zorunlu değilsiniz ve bence zaten"Kardeşimin eşinin evi"gözüyle bakıp ötekileştiriyorsanız hiç dahil olmayın ve refakatçi de kalmayın. İyilik Allah rızası için yapılmalıdır. Belli ki siz evlendiler evini temizledim, hamileydi evini temizledim, doğurdu refakatçi kaldım diye ömür billah konu eden tiplerdensiniz sanırım. O sebebden hiç gerek yok oturun evinizde

biz insanlar en zeki türüz,kavrama yeteneği en gelişmiş türüz ama erkeklerimiz sözde! kendi pisliğini bile temizleyemiyor.lütfen böyle tembel oğullar yetiştirmeyin ,kimse kimsenin hizmetçisi değil

Bir bahane uydur yapma. Bundan sonra senden temizlik isteyenlere de parayla yapıyorum artık de. Şimdi yardımlıkmış ama düğünden önce balayından sonra iyi yere kapak atmış.

Dediğiniz gibi kardeşinin de evi. Kapıların illa silinmesi gerekiyorsa otursun kardeşi silsin.

Ne var canım git temizleyiver yazanlara şoke oldum. Ne münasebet gidip gelinin evini temizleyecek yav. Hamileymiş. Çocuğu bu kadına mı doğuracaklar ya da camın kapının üstüne mi doğuracak. Hali yoksa cam kapı da kirli kalsın ya da eşine söylesin o yapsın konu sahibine buyurmak ne alaka.

Hamileligi ne kadar cok abartiyorlar. Sanki yatalak yada ağır hastalik. Ben doğuma kadar bütün işlerimi kendim yaptim dogumdan bi iki gün öncede mutfak dolabi cam banyo duvarlari vs. herşeyimi kendim detaylica temizledim. Dikkatli olunursa zorlanmadan bütün işler yapilabilir yani. (Gebelik sorunlu degilse) Kimseye minnet etmedim nazlanmadim. Son dakika sezeryan olmak zorunda kaldim. 3 gun eşim yanimda oldu ve bu 3 gündede bebegimin altini bile ben bezledim. Hemen ayaga kalktim ve yanimda hic kimseyi istemedim yardimci

Dediğiniz gibi kardeşinin de evi. Kapıların illa silinmesi gerekiyorsa otursun kardeşi silsin.
Ahhh ama kardeşi silemez çünkü onun evi değil. Öyle bir öneri sunmak akıllarına bile gelmez. Çünkü o zavallı gelin bebeği sepetinde baba evinden getirdi. ( size katılıyorum benim göndermem cümlesinin altında yatana. Zaten konu sahibi defalarca evi temizlemiş. Suistimal ediliyor bile olabilir. )

bende buna katiliyorum bende hamileligim boyunca herseyimi kendim yaptim kimseyi cagirmadim hic cok sukur kimseyide cagirmam surekli biri birine tepimlik yaparsa alisip tekrar tekrar cagirirlar kendin yap yani yawas yawas bitirir

Buradaki hanımlar genelde seviyor canla başla iş yapmayı da belliki sizi zorlıcak zorlamasa bile içinizden gelmemesi yeterli yapmamak için. Hayır yani hayat memat meselesi bişey de değil. Bi ay da kirli camla otursunlar. He yok derlerse de tutsunlar birini temizletsinler.

bende buna katiliyorum bende hamileligim boyunca herseyimi kendim yaptim kimseyi cagirmadim hic cok sukur kimseyide cagirmam surekli biri birine tepimlik yaparsa alisip tekrar tekrar cagirirlar kendin yap yani yawas yawas bitirir
Insan kendi kendine yetebilmeyi öğrenmeli, ne kadar az beklenti o kadar huzur

Elıne yapışacak sanırım, 40 yılda olan olagan ustu bır durum, ayrıca bana muhtac olan kardesım degıl yedı kat yabancıda olsa agzımı acmam elımden gelenı yaparım cok ayıp bu yaptıgın, yarın bırgun kadının basına kakacaksan yapma zaten el gıbı gıt gel. Allah kımseyı kımseye muhtac etmesın.

İyi alistirmissiniz.
Anneniz de yani, madem o kadar iyiliksever, o kadar düşünüyor gelinini size emir verene kadar yuzelli lirasına kiysin temizlikçi tutsun. Öyle başkasını gönderip iyilik yapılmıyor.
Ben olsam gider miydim? Ablama yeni eve tasindiginda- hamilelikte- bebek mevlüdünde falan temizliğe yardıma gitmiştim. Bir arkadaşım da çağırsa ona da giderim, gocunmam.
Ama bekar biriyim, kendi evimde temizlik namına kırk yılda bir dolap düzenliyorum:) öyle sizin gibi 2 çocuk ayağıma dolanırken ben de gitmezdim böyle emrivaki ile. He, şu olabilir. Bir pazar gidersiniz, kardeşiniz süpürge tutar-dolap çeker arkasını siler,anneniz makinayı çalıştırir çamaşırları asar, siz de çok detaya inmeden cam temizlersiniz falan...hani imece usulü olabilir ama o evin babası olan kardeşiniz bile yatarken bir tek siz köle iseura gibi neden çalışasiniz ki?

Amma acite etmis durumu bazi uyeler. Madem dogum sonrasi ev temiz olsun isteniyor kenara her ay 15 lira koysalar yardimcinin parasi cikarmis. Hic sevmiyorum bu temizlik mevzularini. İcinden gelen yapsin da yapmak istemeyeni ayip falan diye yermek neden? Ben kendi evimin isini yapamiyorum her gun 10 saat calismaktan mesela, bana asla kimse boyle bir taleple gelemez. Gelirse de yardimci icin destek olurum maksimum. Anamin babamin evi olsa yine bir nebze de, erkek kardesim bi zahmet kalksin kendi temizlesin evini. Benim babam cok guzel cam kapi siler mesela, bi yerleri de eksilmedi bildigim kadariyla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…