Çok teşekkür ederim. Çevremden biraz etkilenen birisiyim bir de lohusa zamanına denk gelince ekstra fazla taktım sanırım. Zaten çocukluğumdan beri özgüvensiz büyüyen birisiyim, ister istemez etkilenmemem gereken şekilde etkilendim sanırım... Saçma gözüküyor biliyorum bence de öyle ama bazen saçma olduğunu bildiğin şeyleri kolayca silip atamıyorsun bünyenden ve kafandanNeden çocuklu kadına açık olmak yakismasin ki? Bir çevrenize, bir internete bakın. Annelerin hepsi kapalı mı?
Yasin da daha 22ymis. Çok ilginç bu yaşta yaşlı hissetmen. Havalar soğumadan at çocuğunu bebek arabasına yürüyuse başla bence. Hem sana iyi gelir, hem bebek temiz hava alır hem de vücudun hareket ettikçe endorfin salgılar, mutlu olursun.
Cahille de sohbeti kes bir an önce
Senelerdir disaridaki dünya ile iletişimi kesip kaynananizla ayni evde kilitli yaşiyor gibisiniz.
Cocuk oldu diye neden ayip olacak. Huh
Girdiğin psikolojiyi hiç anlayamadım. Anne olmak yaşlı olmak değil ki. Vücudumuzda bozulan yerler zamanla düzeliyor. Anne olmak bakımsız olmak gibi bişey de değil.2 aylık bebeğim var. Doğumdan beridir kendimi çok yaşlı ve nasıl desem gençliğim bitmiş gibi hissediyorum. Bakım yapmak istemiyorum, süslensem ayıp gibi geliyor. Çocuğumu çok seviyorum onluk bir problem asla yok. K.v falan çocuklu kadına açık olmak yakışmıyor falan gibisinden bir laf dedi lohusa iken daha. Çok takıldım. Bakım ve iyi giyinmek makyaj vs iyi hissettiren şeyler bana fakat çok suçlu hissettiriyor artık. Sizlerde de böyle hisseden oldu mu? Zaten lohusa depresyonundan da kıl payı kurtuldum diyebilirim. Of akıla ihtiyacım var kenti başıma çıkamıyorum işin içinden
Çok teşekkür ederimKv yi sallama. Bu ülkede gelinler doğrunda nedense kv ler lohusa olur. Zamanla hissettiklerin geçecek sağlıkla büyüt bebeğini
Çok teşekkür ederim
Haklısınız :')Kendisi muhtemelen önceden de kapanmanızı istiyordu içten içe şimdi bunu en savunmasız olduğunuz ve kafanızın da karışmaya en müsait olduğu lohusalık döneminde çocuğunuzu kullanarak annelik sıfatı üzerinden aklınıza sokmaya çalışıyor.. Herkesin kendi tercihi böyle bir isteğiniz varsa amenna ama içinizden gelmeyen hiçbir şeyi yapmayın hem mutsuz hemde pişman olursunuz… İnsanın kendine bakması özgüvenini geliştirip kendine olan saygısını arttırır. Bakım demek illa da makyaj demek değildir bence.
Yaşınız doğruysa 22 yaşındasınız, muhtemelen kayınvalideniz de benim jenerasyon 50 ve üzeri bir yaşta, kayınvalidenizin içi geçmiş sizi de içi geçmiş anne modeli yapmak istiyor, uymayın.2 aylık bebeğim var. Doğumdan beridir kendimi çok yaşlı ve nasıl desem gençliğim bitmiş gibi hissediyorum. Bakım yapmak istemiyorum, süslensem ayıp gibi geliyor. Çocuğumu çok seviyorum onluk bir problem asla yok. K.v falan çocuklu kadına açık olmak yakışmıyor falan gibisinden bir laf dedi lohusa iken daha. Çok takıldım. Bakım ve iyi giyinmek makyaj vs iyi hissettiren şeyler bana fakat çok suçlu hissettiriyor artık. Sizlerde de böyle hisseden oldu mu? Zaten lohusa depresyonundan da kıl payı kurtuldum diyebilirim. Of akıla ihtiyacım var kenti başıma çıkamıyorum işin içinden
Yok aslında hamileyken gayet iyiydim. Onun demesinden sonra gerçekten etkilendim evet. Psikolojik olarak da ister istemez değişken ruh hali içerisine girdim malum evlat candan öte ancak insan o kadar büyük sorumluluğa alışmak için zamana ihtiyaç duyabiliyor bazen. Bir de yalnız büyütmek zorundayım hani yardımcım da yok allahtan başka. Eşim zaten yoğun çalışan birisi, kendim annem vefat etti. Biraz zor bir hamilelik geçirdim, ama yine de kendimi salmamaya çalıştım iyi geldiği için. Ne olduysa doğumdan sonra oldu aşmak da zor destekçim yok bu konuda çünkü. İyi geldi yazınızı okumak çok teşekkür ederimKv nizin söylediğini dikkate bile almayın.
Bakım yapmayı istememe gibi söylediğiniz şeyler kvnizin söylediği sözden sonra mı oldu veya yeni bir bebiş yeni bir yaşantıya adapte olmaya çalışmak biraz zaman alan şeyler doğum sonrası psikoloji altüst olabilir bundan da kaynaklanabilir ama geçici bir durum diye naçizane fikrim. Bı ara bakım yapmak süslenmek istemezsiniz iki gün sonra fikriniz değişebilir. Duygusal iniş çıkışlar da etkileyebiliyor bence
Yaşınız doğruysa 22 yaşındasınız, muhtemelen kayınvalideniz de benim jenerasyon 50 ve üzeri bir yaşta, kayınvalidenizin içi geçmiş sizi de içi geçmiş anne modeli yapmak istiyor, uymayın.
Çocuklu kadın, orta yaşlı kadın, yaşlı kadın kıyafeti diye bir kalıp yoktur, bu kalıbı uyduran herkesi de uymaya zorlayan biziz, bakınız Ajda Pekkan’a annem yaşında ama mis gibi giyiniyor, Tina Turner süper babaanne diye bilinir süper minileriyle sahneyi sallardı.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün, kayınvalideyi de umursamayın.
Çok tatlı bir mesaj buu çok teşekkür ederimKv'ye inat şöyle süslenip bebenizi de süsleyip salınmanız yok mu ortalıkta ohhh :)) kendi mutsuzluklarini başkalarına da bulaştırmaya çalışmış kv tam ise yariyormus ki allahtan konu açmışsınız. Bebeğiniz sağlıklı mutlu büyüsün inşallah. Neşeli huzurlu ve bakımlı bir annesi olmasından zevk alacaktır büyüdükçe yapın gitsin
Teşekkür ederim siz de çok tatlısınızÇok tatlısınız öncelikle güle güle büyütün
Moralinizi bozmayın Kv saçmalamış insan her yaşta bakımlı olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?