siz olsanız nasıl davranırdınız.? Fikirlerinize çok ihtiyacım var

valla kusura bakmayın siizn gibi düşünemiyorum ben ama her hafta maça giden kocam bu hafta yanlışlıkla evde kaldı benimle gezicek diye sevinemem.

aynen benimkide bak uğraşmıyorum hadi gel film seyredelim der beni ödüllendiriyor sanki

valla kusura bakmayın siizn gibi düşünemiyorum ben ama her hafta maça giden kocam bu hafta yanlışlıkla evde kaldı benimle gezicek diye sevinemem.

Sevinmeseniz de sevinmiş gibi yapın. Onun ilgisini bi şekilde kendinize ve ortak eğlencelerinize kanalize edin. Sizin bugün yaptığınıza o üzüldü mü? Pişman mı oldu? Şuanda geziyor dikkatinizi çekerim, yan odada yatağa kapanıp ağlamıyor :S

ama olduğumdan farklı davranmış olmuyormuyum ozman. yaptığı şeye üzülüyorum ama hiç tepki vermiyorum bu pazar gezdik tozduk eğlendik diyelim öbür hafta yine aynı şeyler. tepkisiz kalmanın yada hep mutlu insan olmak da biryerde yormazmı insanı?

Kesinlikle haklısın.
Bu fırsatı değerlendrip keyfine bakacaktın
Sen istiyorsun ki gerçekten istediği için çıkalım.Ama bu erkeklere göre çok zor.Her zaman kendi istekleri önde gelir.Gurur yapmayacaktın.Şimdi bu unutulup gidecek.
Eşin yine aynı tas aynı hamam

Ben hayata şöyle bakıyorum; istediğimi alabilmek icin geçici bile olsa farklı davranmak karakterimi değiştirmez. Karakterinizi bütünüyle değiştirmiyorsunuz sadece stratejik davranıyorsunuz. Onu şarşırtarak farklı bir pencereden bakmasını sağlayacaksınız. O zaten biliyor; istediğiniz olmadığında küseceğinizi. "Amaan iki gün küser sonra barışır" da diyor kendi kendine.

Sadece gereken zamanlarda gerektiği kadar oynanmalı bu oyun. Tabi ki yeri geldiğinde....

Ben de sizin gibiydim. İçimde tutacağıma söylerdim onun içinde kalsın, ben patlayacağıma o patlasın vs vs. Ama baktım kendime ediyorum, üzülen kırılan yıpranan benim. Ben de stratejik davranmaya başladım ve kazandım. Tabi ki bu karakteristik bi durum; ben böyle oyunlar oynarken zevk alıyorum. Karşımdaki benim zekamı küçümserken ben istediğimi çoooktan elde etmiş oluyorum.

Amacınızın dışarda gezip tozmak olmadığının farkındayım. Eşinizle ve cocugunuzla kaliteli zamanlar geçirmek istiyorsunuz. Karşılıklı anlayış ve fedakarlıklarla. Ama olmuyor.

Neyse çok bile yazdım :) Allah yardımcınız olsun....

eşime ne kadar kizgin olursam olayim,
Evde kos kos oturup,
Esime gorumcemle gezme zevkini tattirmazdim...

Hatta istediklerimi bagirip cagirip soylemek yerine,
Adabinca usulunca soyler,tatli dilimi kullanip
Eşim in de yardimi ile,cocugu gorumceme birakip
Eşimle keyfime bakardim...

Zamaninda cok yaptim da,ordan biliyorum...

Bence fazla tepki veriyorsunuz esinizin mac hobisine. O da butun hafta calisip hafta sonu geldiginde maca gitmenin hayalini kuruyor demek ki. Bu tip hobilerde erkekler butun haftanin yorgunlugunu, stresini atar. Onun bu yaptigi bencillikse sizin onun bu hobisini bu kadar hafife alarak bu kadar sinirlenmeniz de bir yerde bencillik bence. Onun pazar mac tutkusu varsa sizin de buna saygi duymaniz ve beraber vakit gecirme zamaninizi bunu da dikkate alarak planlamaniz gerekir bence. Onun da bir tek pazari var bu hobisini gerceklestirecek, esler birbirine karsi anlayisli olmazsa asil o zaman evlilikler catirdar. O calisiyorsa da siz evdesiniz haftanin 7 gunu, birseyler ayarlanabilir, birlikte vakit gecirmek illa ki de butun gun sabahtan aksama kadar gezmek degildir ki. Ben cumartesi pazar dahi calisan ciftler biliyorum, oglen yemeklerinde birbirlerine surpriz yapan, bulusan.. Yani onun mac hobisine takmak ve onu bundan mahrum etmeye calismak yerine birlikte olmak icin baska cozumler uretmelisiniz. Herkes mutlu, herkes huzurlu, daha iyi olmaz mi?

Bence empati yapın biraz kendinizi eşinizin yerine koyun. Mesela eşim şuan televizyonda maç seyrediyor. Çoğu zaman eşimle birlikte bende maç seyrederim, gerçi ben seviyorum futbolu ama. Eşinizle birlikte hiç maç seyretmeyi denediniz mi? Ben sizin yerinize olsam bende seninle gelmek istiyorum derim ve onunla maç seyretmeye giderim. Sonrada napar ne eder gezmeye ikna ederim.
Eşimin halı saha maçları olur yine onunla birlikte giderim. Bazen sıkılırım ama sonuçta eşime değer veriyorum. O ne kadar benim dizilerime ve kk de geçirdiğim zamana saygı gösteriyorsa aynı şeyi bende ona göstermek zorundayım.

Size bir anımızı anlatayım. Benim erkek kardeşim aynı eşiniz gibi futbol hastası diyeyim artı. Fanatik fenerbahçeli. Bende galatasaraylıyım. Kardeşimin düğününün olduğu akşam galatasaray - fenerbahçe derbisi var. Düğün bittikten sonra biz apar topar maç seyretmeye gittik. Gelinin üzerinde gelinlik, kardeşimin üstünde damatlık. Anlayacağınız eşinize tepki vermekle kendinizden soğutmuş olursunuz. Daha anlayışlı olmaya çalışın.

bilgileriinizde bursa oturuyorsunuz yazıyor..bende bursa da oyuruyorum.
bursa da ulaşım çok rahat merkeze yakın iseniz...alış veriş merkezi de bolca var....
evde durmayın çocuğunuzda sizde bol bol gezin...
hatta bana gelin...2 çocuk bende var bende evde geciriyom genelde gnlerimi

Biraz anlayışlı olması gerekiyor erkeklerin bu konuda. Sen bütün hafta bebeğine bak yorul, uğraş, o bir hafta sonu senle vakit geçirmeye yanaşmasın olur mu öyle şey ya :26: Bende çok sinir olurum haklısın ve konuşmaktan başka çarende yok yani başka ne yapabilirsin bilemiyorum :26: Ben sözlümle şimdiden bu mevzuyu konuştum, evlendikten sonra haftasonu biryere çıkarsan bensiz (ayda yılda bir tabiki olur ama her hafta sonu katlanılmaz) çok büyük olay çıkar haberin olsun dedim. Görüyorumki gerçekten iyi yapmışım :26:

Tamam da güzelim 8 aylık bebekle nasıl gitsin maç izlemeye.. Stada gidiyormuş eşi oraya o olmadı kahvede izliyordur büyük ihtimalle, bu kadın nasıl girsin oralara.. Hani bebek olmasa bir nebze stada filan gidebilir ama dediğin bebekli bir anneyle olacak şey değil, keşke olsa ama değil :26: Bende severim futbolu sözlümle bizde gideriz maç izlemeye fırsatını bulursak ama 8 aylık bebeğim olsa sırf bebeğimin sağlığı için gitmem :26:

sevinip sevinmemen senin elinde ama gene yalnız kalan sen olmuşsun,ben şu yaşımda her fırsatı değerlendirir eşimle çıkarım.ilk kez geçen hafta çok hastaydım,çıkmak istemedim.bu defada eşim zorla götürdü

evlendikten sonra hele ki çocuktan sonra erkekler kendilerine bu kadar çok zaman ayırmamalılar. çünkü biz zaten bütün gün bebekle yeteri kadar bunalıyoruz. uykusuz, yorgun hatta aç bile kalıyoruz. yani bırakın kişisel zevkleri, en temel ihtiyaçlarımızdan bile feragat ediyoruz. bu nedenle erkeklerin de bazı zevklerinden vazgeçmeleri ve çocuklu yaşantıya uyum sağlamaları gerekiyor.
oğlum 3 yaşını bitirdi ben daha yeni yeni izin veriyorum kendi başına takılmasına. hele ilk yıllarda bahçeye araba yıkamaya bile salmıyordum. çünkü bi inince 2 saatten önce gelmiyordu. bi gün yaban tv de ava giden adamların programını izliyorduk. 'çok özeniyorum şu adamlara ya. baksana bütün gün kafalarına göre takılıyorlar.' dedi. biraz acıdım tabii. ama hemen yapıştırdım cevabı.^'bak o adamların yaş ortalaması 60 falan. hepsinin çoluğu çocuğu üniversitededir. sen de o yaşa gelince özgürce gezersin artık :)
bence onun maça gittiği bir pazar evde fenalaşmış numarası yap. komşuya falan kendini hastaneye götürt. ödü b.kuna karışsın biraz. bak o zaman haftanın tek tatil gününü arkadaşlarıyla geçirebiliyor mu?
yok yapamam acırım dersen; al karşına konuş. sen günde bir iki saat sadece kendine vakit ayırmak istediğini söyle. ya oturup baksın çocuğuna yada bakacak birinin parasını karşılasın. sen de çık gez, hava al biraz.

benimde 5 aylık bebeğim var eşim çok yoğun çalışıyor ama sağolsun pazar güünü kısa bi yürüyüş yada avm ye götürüyo bizi. yada hafta sonu bazen kahvaltı hazırlayıp uyandırır. zaten evde oturmayı çok sever arkadaşlarıyla binde bir gezer. ama ben hamileyken öyle bişey yaptıki hiç unutmam. c.tesi işten erken geldi. bende eşime sahile inip yürüyelim dedim. arabayla 30 dk. mesafesi var. oda çok yorgunum hiç halim yok nolur izin ver dinleneyim dedi... bende kıyamadım. sonra telefonu çaldı bana aç dedi. genelde öyle yapar ama bence bu sefer bilinçli yaptı. telefondaki kişi eşimi sordu oda yok de falan dedi. bende eşime verdim teli konuştu belliki çağırıyolar arkadaşları. bana gidebilirmiyim dedi bende git dedim ama o gidince çok ağladım. geldiğinde senin gözlerin niye şiş dedi. sinirden yine ağladım. yaptığı eşşekliği anladı ama geç oldu. o gün bu gündür onun yakınları benim yakınlarım herkesin yanında anlatırım utansın diye işede yarar.

sana tavsiyem asla gevşeme havalar ısınınca al çocuğunu gez toz. oda gelmek isterse seninle gezmek isitemiyorum sana bunu daha önce söylemiştim eğlenmek için ligi bekle de. muhtemelen ilk seferden sonra belli aralıklarla gezme teklif eder 3. de falan kabul edersin. benim nacizane fikrim bu.

harikasın valla boşuna dememişler akıl akıldan üstündür. benim arkadaşımın eşide o hamileyken son günleriydi arkadaşıda bi yat almış her gün geç saatlere kadar adam ordan ve gelmiyodu. bigün arkadaşım evde düşüp bayılmış başında şişlik kolunda ezik falan eve gelip görünce ödü kopmuş. çok iyi fikir bu.

Seni anlıyorum kendine göre haklısın ama eşinin penceresinden bakınca onunda haklı olduğu tarafları var. Bence en iyisi eve spor paketi alın. maçı evde izlesin böylece sende eşlik edersin hemde yanında olur daha farklı bi ortam olur diye düşünüyorum. maç bittikten sonra yada öncesinde dışarı çıkarsınız fakat kimi insan gezmeyi çok sever kimiside evde vakit geçirmeyi. eşinde gezmeyi sevmiyo olabilir canım. haftasonunu bekleme gezmek için çocuğunu koy bebek arabasına bi hava al gel hem kafanda rahatlamış olur. kendine sıkıntı yapmana gerek yok bu kadar. çocuk ufakken biraz zor oluyo evt ama ee cennet anaların ayakları altındadır dimi ? zahmet olmadan rahmet olmaz. Hayat sana uymuyosa sen hayatına göre yön vericeksin mutlu olmak istiyosan canım o zaman canında bu kdar sıkılmaz. bi de bulunduğun yerde imkanın varsa tabi komşu edin kendine arada bi o gelir sen gidersin iyi olur senin için değişiklik olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…