Erkekler bizim kadar fedakar değil, kafa yapıları da bizim gibi değil. Sizinle ilgilenmemek gerçekten hata. Pazar günlerini sadece kendine ayırmış. Kendi zevkleri, kendi hobisi vs vs. Konuşarak zamanla düzelebilir ama hır çıkararak asla.
Bu hafta öyle ya da böyle sizinle bakit geçirmek istemiş ama siz küsmüş ve gitmemişsiniz. O adam bir daha sizinle dışarıya cıkmak ister mi? Ben cevap vereyim hayır! Yemeyenin malını yerler der annem, biraz kaba bir tabir ama görümce şuanda eşinizle vakit geçiriyor. Keşke küsmek yerine hazırlanıp, süslenip güle oynaya eğlenseydiniz. Tekrarı olduğunda eşiniz size "hadi gidelim, gezelim" demek yerine kendine yeni bir program yapar....
valla kusura bakmayın siizn gibi düşünemiyorum ben ama her hafta maça giden kocam bu hafta yanlışlıkla evde kaldı benimle gezicek diye sevinemem.
Sevinmeseniz de sevinmiş gibi yapın. Onun ilgisini bi şekilde kendinize ve ortak eğlencelerinize kanalize edin. Sizin bugün yaptığınıza o üzüldü mü? Pişman mı oldu? Şuanda geziyor dikkatinizi çekerim, yan odada yatağa kapanıp ağlamıyor :S
Sevinmeseniz de sevinmiş gibi yapın. Onun ilgisini bi şekilde kendinize ve ortak eğlencelerinize kanalize edin. Sizin bugün yaptığınıza o üzüldü mü? Pişman mı oldu? Şuanda geziyor dikkatinizi çekerim, yan odada yatağa kapanıp ağlamıyor :S
ama olduğumdan farklı davranmış olmuyormuyum ozman. yaptığı şeye üzülüyorum ama hiç tepki vermiyorum bu pazar gezdik tozduk eğlendik diyelim öbür hafta yine aynı şeyler. tepkisiz kalmanın yada hep mutlu insan olmak da biryerde yormazmı insanı?
Ben hayata şöyle bakıyorum; istediğimi alabilmek icin geçici bile olsa farklı davranmak karakterimi değiştirmez. Karakterinizi bütünüyle değiştirmiyorsunuz sadece stratejik davranıyorsunuz. Onu şarşırtarak farklı bir pencereden bakmasını sağlayacaksınız. O zaten biliyor; istediğiniz olmadığında küseceğinizi. "Amaan iki gün küser sonra barışır" da diyor kendi kendine.
Sadece gereken zamanlarda gerektiği kadar oynanmalı bu oyun. Tabi ki yeri geldiğinde....
aslında siz bulmuşsunuz erkekleri anlamanın yolunu. saygı duyuyorum gerçekten ama bana göre değil için de birşey tutabilen bir insan değilim kızdıysam da bunu hemen belli ederim sevindiysemde biraz insanın huyu ile alakalı. zaten hakkım olan birşeyi eşimden lutuf gibi beklemek istemiyorum sadece. sizin gibi bakabilsem belki daha az üzülürüm herşeye. amacım dışarı çıkmak eğlenmek değil ki gezip tozduğumda eğlendiğimde mutlu olabileyim. ben sadece hakkım olan ilgiyi istiyorum bu samimiyetle yapılmadığında istediğimi alsamda mutlu olmam
Ben hayata şöyle bakıyorum; istediğimi alabilmek icin geçici bile olsa farklı davranmak karakterimi değiştirmez. Karakterinizi bütünüyle değiştirmiyorsunuz sadece stratejik davranıyorsunuz. Onu şarşırtarak farklı bir pencereden bakmasını sağlayacaksınız. O zaten biliyor; istediğiniz olmadığında küseceğinizi. "Amaan iki gün küser sonra barışır" da diyor kendi kendine.
Sadece gereken zamanlarda gerektiği kadar oynanmalı bu oyun. Tabi ki yeri geldiğinde....
aslında siz bulmuşsunuz erkekleri anlamanın yolunu. saygı duyuyorum gerçekten ama bana göre değil için de birşey tutabilen bir insan değilim kızdıysam da bunu hemen belli ederim sevindiysemde biraz insanın huyu ile alakalı. zaten hakkım olan birşeyi eşimden lutuf gibi beklemek istemiyorum sadece. sizin gibi bakabilsem belki daha az üzülürüm herşeye. amacım dışarı çıkmak eğlenmek değil ki gezip tozduğumda eğlendiğimde mutlu olabileyim. ben sadece hakkım olan ilgiyi istiyorum bu samimiyetle yapılmadığında istediğimi alsamda mutlu olmam
Ben de senin gibi düşünürdüm.
Ama inan bu erkeklerin bencilliği insanı çileden çıkarıyor.Mecbur kalıyorsun taklit yapmaya
Benim de 2 tane küçük kızım var.Haftaiçi bunalıyorum evde.Hafta sonunu iple çekiyorum.Eşime diyorum hadi bu pazar çıkıp gezelim.
Geçen hafta bana dediği cevap
Saat 16.00 da maç var ama.O zamana geliriz.
Bu arada saat zaten 14.00
Tamam dedim
Çünkü başka türlü çıkmam mümkün değil.
Bugün de annemlere misafir gelmiş ben oraya gidiyorum dedi gitti.
Sanki misafiri bu ağırlıycak
Allahım aklımı koru
Bence empati yapın biraz kendinizi eşinizin yerine koyun. Mesela eşim şuan televizyonda maç seyrediyor. Çoğu zaman eşimle birlikte bende maç seyrederim, gerçi ben seviyorum futbolu ama. Eşinizle birlikte hiç maç seyretmeyi denediniz mi? Ben sizin yerinize olsam bende seninle gelmek istiyorum derim ve onunla maç seyretmeye giderim. Sonrada napar ne eder gezmeye ikna ederim.
Eşimin halı saha maçları olur yine onunla birlikte giderim. Bazen sıkılırım ama sonuçta eşime değer veriyorum. O ne kadar benim dizilerime ve kk de geçirdiğim zamana saygı gösteriyorsa aynı şeyi bende ona göstermek zorundayım.
Size bir anımızı anlatayım. Benim erkek kardeşim aynı eşiniz gibi futbol hastası diyeyim artı. Fanatik fenerbahçeli. Bende galatasaraylıyım. Kardeşimin düğününün olduğu akşam galatasaray - fenerbahçe derbisi var. Düğün bittikten sonra biz apar topar maç seyretmeye gittik. Gelinin üzerinde gelinlik, kardeşimin üstünde damatlık. Anlayacağınız eşinize tepki vermekle kendinizden soğutmuş olursunuz. Daha anlayışlı olmaya çalışın.
valla kusura bakmayın siizn gibi düşünemiyorum ben ama her hafta maça giden kocam bu hafta yanlışlıkla evde kaldı benimle gezicek diye sevinemem.
evlendikten sonra hele ki çocuktan sonra erkekler kendilerine bu kadar çok zaman ayırmamalılar. çünkü biz zaten bütün gün bebekle yeteri kadar bunalıyoruz. uykusuz, yorgun hatta aç bile kalıyoruz. yani bırakın kişisel zevkleri, en temel ihtiyaçlarımızdan bile feragat ediyoruz. bu nedenle erkeklerin de bazı zevklerinden vazgeçmeleri ve çocuklu yaşantıya uyum sağlamaları gerekiyor.
oğlum 3 yaşını bitirdi ben daha yeni yeni izin veriyorum kendi başına takılmasına. hele ilk yıllarda bahçeye araba yıkamaya bile salmıyordum. çünkü bi inince 2 saatten önce gelmiyordu. bi gün yaban tv de ava giden adamların programını izliyorduk. 'çok özeniyorum şu adamlara ya. baksana bütün gün kafalarına göre takılıyorlar.' dedi. biraz acıdım tabii. ama hemen yapıştırdım cevabı.^'bak o adamların yaş ortalaması 60 falan. hepsinin çoluğu çocuğu üniversitededir. sen de o yaşa gelince özgürce gezersin artık :)
bence onun maça gittiği bir pazar evde fenalaşmış numarası yap. komşuya falan kendini hastaneye götürt. ödü b.kuna karışsın biraz. bak o zaman haftanın tek tatil gününü arkadaşlarıyla geçirebiliyor mu?
yok yapamam acırım dersen; al karşına konuş. sen günde bir iki saat sadece kendine vakit ayırmak istediğini söyle. ya oturup baksın çocuğuna yada bakacak birinin parasını karşılasın. sen de çık gez, hava al biraz.
merhabalar arkadaşlar inanın şu an çok ama çok fikirlerinize ihtiyacım var. iki senelik evliyim 8 aylık bir kızım var bebek olmadan çalışıyorum sonra işi bıraktım. annem ve kayınvaldem çok uzakta oturdukları için ve annem yengemin çocuğuyla ilgilendiği için kayınvaldemde kabul etmediği için mecburen işimi bırakmak zorunda kaldım. çok sosyal bir insandım birden eve kapandım ama zor gelmiyor meleğim için katlanıyorum.Sorunum şu eşim sadece pazar günleri evde ve her pazar maça gidiyor stada gidemese cafelere izlemeye gidiyor. Kaç defa aldım karşıma konuştum çok sıkıldığımı onunla vakit geçirmeye ihtiyacım olduğundan bahsettim.Oda kendine göre haklı olduğunu hayatındaki tek zevkinin bu olduğunu söylüyor. Ama her pazar aynı şey ben bütün hafta bebekle evdeyim. doğru dürüst komşum yok annem çok uzakta oturuyor.Dünde aynı sebebpten kavga ettik. Maçın saatine yanlış bakmış çok üzülmüş yoksa bugun maça gidecekmiş. cumartesi iki saat erken gelmiş beni gezdirecekmiş o iki saat Ben bütün hafta onun evde olmasını bekliyorum. küstüm konuşmadım bende.pazar zaten geç kalkıyor birde maça gidip gelince akşam oluyor. Bu sabahta hadi gezmeye gdelim diyor maç yok sana kaldım der gibi. gitmedim tabiki. Kardeşi aradı süslendi püslendi kardeşiyle gezmeye çıktı. Asla kıskanç bir insan değildim futbolcuları kıskanmaya başladım benimde birçok zevkim vardı ama fedakarlık ettim hepsinden bebeğim için. Çok mu abartmışım sizce nasıl davranmalıyım birtürlü kestiremiyorum : hiç umursamıyormuş gibi davranayım diyorum oda üzülsün istiyorum sonra kıyamıyorum yine.Lütfen bir akıl verin. LÜTFENN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?