Siz Olsanız Nasıl Davranırsınız?

Canım küçük olsa bu kadar takmam..Yani fizk olarak benden uzun yapılı ve genç kız artık..
Anne babasının yanında yapıyorlar bunları ben yapamam başkasının yanında bu davranışları..

cnm anlıyorum seni,
seninkilerin yaptığı normal değil,
dedim ya ben çocuktum.
benim söylediklerimi dene sen.
fazla uzak durmuşsun onların yanında eşinden.

Aynı yerde yaşamıyoruz zaten ama geldiğinde ya da biz gittiğimizde abartıyor durumu gitmek istemiyorum..
Dışarıya çıktığımızda onu da çağırıyordum başlarda..Baktım ki bunlar el ele benim elimi tutan yok ben dışlanıyorum, artık çağırmamaya başladım..
Benim canımı sıkan kayınvalidemin tavırları..Demek ki zamanında beraber yatırmış kocaman kızı abisiyle..
Benim fıtratıma ters şeyler bunlar..Biz çocuklar bir yaşa gelince kızlarla erkeklerin odasını bile ayırırız böyle görmüşüz..
Seni seviyorum..Seni çok özledim..giderken ağlamalar, her fırsatta peşimize takılmalar..

Bizde de öyledir belli yaştan sonra odalar ayrılır olması gereken o zaten :34: Çok ilginç ne diyeceğimi bilemedim bir şekilde durumun garipliğinin farkına varılsa aile ya da eşiniz tarafından iyi olacak..

Aynı yerde yaşamıyoruz zaten ama geldiğinde ya da biz gittiğimizde abartıyor durumu gitmek istemiyorum..
Dışarıya çıktığımızda onu da çağırıyordum başlarda..Baktım ki bunlar el ele benim elimi tutan yok ben dışlanıyorum, artık çağırmamaya başladım..
Benim canımı sıkan kayınvalidemin tavırları..Demek ki zamanında beraber yatırmış kocaman kızı abisiyle..
Benim fıtratıma ters şeyler bunlar..Biz çocuklar bir yaşa gelince kızlarla erkeklerin odasını bile ayırırız böyle görmüşüz..
Seni seviyorum..Seni çok özledim..giderken ağlamalar, her fırsatta peşimize takılmalar..

abisini kıskanabilir,bu çok çok normal ama bunu yansıtma biçimi anormal.hep diyoruz ki kız-erkek çocuklarınızı 2 yaşından sonra ayrı odalarda yatırın,bez değişimlerini birbirlerinin yanında yapmayın vb....niye? insanlar sapık olduğu için değil elbette ama olması gereken bu.demek ki anneleri bu konuda sınır tanımamış..abi gibi değil de babası gibi sanki.yok,normal değil bana göre.ve eşinle halletmelisin bunu.15 yaşndaki bir çocuğa hatta ergen bir kıza laf anlatmak çok zordur ama yetişkin bir adamla oturup daha net konuşulabilir.

Görümcenizde "kaygı" problemi var gibi..
Sağlıklı bir ilişki olarak gözükmüyor, yaşı da çok küçük.
Ancak bunu eşinize söylerseniz, "kıskandığınızı" düşünmek yanılgısına düşer.. Sizin böyle sağlıksız bir düşünceye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Bence siz de görümcenizin duygusal problemi hakkında endişeleniyorsunuzdur, zira önlem almak gerekebilir.
Abisini rol model olarak alıyorsa, evleneceği zaman da tıpkı abisi gibi birini aramak yanılgısına düşebilir. Dahası ya sağlıksız bir evlilik yapar ya da hiç evlenemeyebilir.
Eşinize bu durumu anlatacak olan ne yazık ki siz değilsiniz. Dediğim gibi, ters anlaşılabilir.
Görümceniz sağlıksız bir şekilde sizi kıskanıyor ama bunun ötesinde abisini kaybedeceği kaygısı var.
Bunu bir süre önlemeye çalışmak yerine, abinin 2. konuma düşmesi ve sizin onun yerini almaya gayret etmeniz gerek. Sizin güvenilecek ve kıskanılmayacak, aileye katılmış dolayısıyla ailenin sevilebilecek bir üyesi olduğunuzu anlayınca sağlam bir müttefiğiniz bile olabilir=)
Eşinize bu durumu üslubunca anlatabilecekseniz eğer, bence konuşmayı deneyin. Ama kelimeleriniz daha çok "endişe" içermeli ve sık sık görümcenizi aslında ne kadar sevdiğinizi de belirtmelisiniz. Dediğim gibi yanlış anlaşılabilir. Bir büyük olarak siz adım atın. Mesela birlikte güzel bir resminizi çektirin. Yalnızca görümcenizin ve sizin olduğunuz. Güzel bir çerçeve yapıp evin bir yerine koyun. Önemsendiğini hissetmek, ergen psikolojisi için bazen mühimdir. Vakit bulabiliyorsanız eğer, alışveriş bahanesi ya da ergenlerin yapmaktan hoşlanabileceği herhangi bir aktiviteyi eğlenceli hale getirip ikiniz birlikte yapın. Önemsiz sırlarınızı paylaşın ve size güvenmesini sağlayın. Daha küçük olduğu için henüz çok haris olabileceğini düşünmüyorum. Düzeltebileceğiniz bir ortalamada şu anda.. Sadece iyiniyetinize ihtiyacı var.
Tüm bu aktivitelerin ertesinde güzel bir kahve molasında mesela eşinize de şunu belirtebilirsiniz "X'in gelişimi için bu önemli olabilir. Ben de onun yaşındayken babama onun gibi hisler beslerdim. Fakat daha sonra bir şekilde bunun doğru olmadığını öğrendim. Yoksa sağlıklı bir evlilik yapamazdım. Eğer onun iyiliğini düşünüyorsak, bu konuda yalnızca onun iyiliği için hareket etmeli ve sevgisini normal sınırlarda gösterebilmesi için yardım etmeliyiz" diyebilirsiniz.
Elbette sevgisi yine aynı kalacaktır. Ancak abartılı gösterimlerle kendini yormaktan vazgeçeceği gibi, önceliğini kendi hayatına ve seçimlerine vermeyi de öğrenecektir.

Bu elbette benim fikrim,
Siz daha iyisini bilirsiniz,

Selamlar

Al karşına konuş..

Bende de var aynısından .. Evlenmeden önce hiç böyle değildi.Şimdi birde üst katımızıda olunca fena.. Ben aldım karşıma konuştum.Kızdı bana bir süre görüşmedi.. Bunlara hazırlıklı olun eğer konuşacaksanız ama eninde sonunda anlıyorlar...

abisini kıskanabilir,bu çok çok normal ama bunu yansıtma biçimi anormal.hep diyoruz ki kız-erkek çocuklarınızı 2 yaşından sonra ayrı odalarda yatırın,bez değişimlerini birbirlerinin yanında yapmayın vb....niye? insanlar sapık olduğu için değil elbette ama olması gereken bu.demek ki anneleri bu konuda sınır tanımamış..abi gibi değil de babası gibi sanki.yok,normal değil bana göre.ve eşinle halletmelisin bunu.15 yaşndaki bir çocuğa hatta ergen bir kıza laf anlatmak çok zordur ama yetişkin bir adamla oturup daha net konuşulabilir.

Babasıyla oturup konuşmaz bile..yani babasına öyle bir sevgisi yok ama abisine aşk derecesinde bağlı..
Ben eşime birkaç kez söyledim bunu, sanki ben kardeşler nasıl kötü düşünebilirim diye tepki gördüm..
Zamanında kuzeni yüzünden de sıkıntı yaşamıştım..Çok samimi tavırlar falan..
O zaman da rahatsız olduğumu söyleyince kardeşim gibidir nasıl öyle düşünürsün dedi..
Şimdi dedim nedir bu kucağında uyumalar falan diye, kıskandın mı yoksa diye pişkin pişkin sırıtıyor..

ayrıca böyle şımarık davranan kızları anlamıyorum yaaa...
öyle şımarık haraketler yani hoş değil...

bence asla görümcene yüz verme en azından ergenliği atlatana kadar :)

Görümcenizde "kaygı" problemi var gibi..
Sağlıklı bir ilişki olarak gözükmüyor, yaşı da çok küçük.
Ancak bunu eşinize söylerseniz, "kıskandığınızı" düşünmek yanılgısına düşer.. Sizin böyle sağlıksız bir düşünceye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Bence siz de görümcenizin duygusal problemi hakkında endişeleniyorsunuzdur, zira önlem almak gerekebilir.
Abisini rol model olarak alıyorsa, evleneceği zaman da tıpkı abisi gibi birini aramak yanılgısına düşebilir. Dahası ya sağlıksız bir evlilik yapar ya da hiç evlenemeyebilir.
Eşinize bu durumu anlatacak olan ne yazık ki siz değilsiniz. Dediğim gibi, ters anlaşılabilir.
Görümceniz sağlıksız bir şekilde sizi kıskanıyor ama bunun ötesinde abisini kaybedeceği kaygısı var.
Bunu bir süre önlemeye çalışmak yerine, abinin 2. konuma düşmesi ve sizin onun yerini almaya gayret etmeniz gerek. Sizin güvenilecek ve kıskanılmayacak, aileye katılmış dolayısıyla ailenin sevilebilecek bir üyesi olduğunuzu anlayınca sağlam bir müttefiğiniz bile olabilir=)
Eşinize bu durumu üslubunca anlatabilecekseniz eğer, bence konuşmayı deneyin. Ama kelimeleriniz daha çok "endişe" içermeli ve sık sık görümcenizi aslında ne kadar sevdiğinizi de belirtmelisiniz. Dediğim gibi yanlış anlaşılabilir. Bir büyük olarak siz adım atın. Mesela birlikte güzel bir resminizi çektirin. Yalnızca görümcenizin ve sizin olduğunuz. Güzel bir çerçeve yapıp evin bir yerine koyun. Önemsendiğini hissetmek, ergen psikolojisi için bazen mühimdir. Vakit bulabiliyorsanız eğer, alışveriş bahanesi ya da ergenlerin yapmaktan hoşlanabileceği herhangi bir aktiviteyi eğlenceli hale getirip ikiniz birlikte yapın. Önemsiz sırlarınızı paylaşın ve size güvenmesini sağlayın. Daha küçük olduğu için henüz çok haris olabileceğini düşünmüyorum. Düzeltebileceğiniz bir ortalamada şu anda.. Sadece iyiniyetinize ihtiyacı var.
Tüm bu aktivitelerin ertesinde güzel bir kahve molasında mesela eşinize de şunu belirtebilirsiniz "X'in gelişimi için bu önemli olabilir. Ben de onun yaşındayken babama onun gibi hisler beslerdim. Fakat daha sonra bir şekilde bunun doğru olmadığını öğrendim. Yoksa sağlıklı bir evlilik yapamazdım. Eğer onun iyiliğini düşünüyorsak, bu konuda yalnızca onun iyiliği için hareket etmeli ve sevgisini normal sınırlarda gösterebilmesi için yardım etmeliyiz" diyebilirsiniz.
Elbette sevgisi yine aynı kalacaktır. Ancak abartılı gösterimlerle kendini yormaktan vazgeçeceği gibi, önceliğini kendi hayatına ve seçimlerine vermeyi de öğrenecektir.

Bu elbette benim fikrim,
Siz daha iyisini bilirsiniz,

Selamlar

Canım çok güzel açıklamışsın..Nişanlılık dönemimizde dışarı çıkarken yanımızda götürdüm, sürekli muhabbet ortamı oluşturdum..Fakat davranışları devam etti..
Farkettim de facebookunda abisinin eski resimleri gençlik resimleri fakat bizim düğünümüzde benimle olan herhangi bir resim yok..
Eşim de bu kadar ince düşünecek birisi değil..Diyorum ya kıskandın mı deyip hiçbir adım atmıyor..
Ve sadece kendisi değil, amcasının kızları da..17 yaşında kuzeni beraber yürürken koluna girip, "dı dı dı dı" diye kendince düğün müziği yapıyor maaile abilerine mi aşıklar nedir.:47:

Yaşı 15se aşık olma çağları gelmiş demektir, okuldan çevreden birine aşık olur umarım sizde kurtulursunuz :)

ayrıca böyle şımarık davranan kızları anlamıyorum yaaa...
öyle şımarık haraketler yani hoş değil...

bence asla görümcene yüz verme en azından ergenliği atlatana kadar :)

Davranışları öyle hoppa şımarık bir kız da dğil..
Aksine çook ağır ve kimseyle rahat iletişime girmez..
Benim sinirimi bozan kayınvalidem ya da büyük görümcem acaba kendi görümceleri böyle olsa rahatsız olmazlar mıydı...

Canım çok güzel açıklamışsın..Nişanlılık dönemimizde dışarı çıkarken yanımızda götürdüm, sürekli muhabbet ortamı oluşturdum..Fakat davranışları devam etti..
Farkettim de facebookunda abisinin eski resimleri gençlik resimleri fakat bizim düğünümüzde benimle olan herhangi bir resim yok..
Eşim de bu kadar ince düşünecek birisi değil..Diyorum ya kıskandın mı deyip hiçbir adım atmıyor..
Ve sadece kendisi değil, amcasının kızları da..17 yaşında kuzeni beraber yürürken koluna girip, "dı dı dı dı" diye kendince düğün müziği yapıyor maaile abilerine mi aşıklar nedir.:47:

Serotoninin yorumu bana da güzel geldi.
Eşinize hissettiklerinizi hissettirmenin bir yolu vardır mutlaka. Siz de erkek kardeşinizle yada erkek kuzenlerinizle vs samimi olun, anlasın :51:

kardeşide olsa eşini paylaşmak istememeni anlayabilirim.

ama nihayetinde kızkardeşinden söz ediyorsun.15 yaşındaki görümcenizin fiziksel özelliklerini belirtip sonuçta genç kız demeniz çok ilginç.ne yani eşinin kardeşinden etkilenebileceğinimi düşünüyosun.kusura bakmayın ama yapılı benden uzun diye fiziksel özelliklerini vurgulaman çok yanlış.

annesinin abinle yatarsın demesini yanlış buldum ama bunda bir art niyet aramak daha da yanlış.

farklı şehirde olduğunuz için abisini özlüyordur.bundan dolayı olması gerektiğinden daha yakın oluyor bana göre.bu kadar sıkıntı yapmayın zamanla yaşı ilerledikçe,arkadaş çevresi genişleyip flört etmeye başlayınca ilgiside azalacaktır.

kardeşide olsa eşini paylaşmak istememeni anlayabilirim.

ama nihayetinde kızkardeşinden söz ediyorsun.15 yaşındaki görümcenizin fiziksel özelliklerini belirtip sonuçta genç kız demeniz çok ilginç.ne yani eşinin kardeşinden etkilenebileceğinimi düşünüyosun.kusura bakmayın ama yapılı benden uzun diye fiziksel özelliklerini vurgulaman çok yanlış.

annesinin abinle yatarsın demesini yanlış buldum ama bunda bir art niyet aramak daha da yanlış.

farklı şehirde olduğunuz için abisini özlüyordur.bundan dolayı olması gerektiğinden daha yakın oluyor bana göre.bu kadar sıkıntı yapmayın zamanla yaşı ilerledikçe,arkadaş çevresi genişleyip flört etmeye başlayınca ilgiside azalacaktır.

Fiziğini vurgulamamın sebebi, fiziksel olarak yetişkin bir genç kızın abisiyle yatma merakının bana göre anormal olması...
15 yaşında olup da çocuk gibi olanlar da var..Art niyet hissetmişsen bu senin sorunun..
Ben kardeşlerimle abimle bir yaşa geldikten sonra değil aynı yatak, aynı odada bile yatmamışım bana göre çok yanlış sana göre nasıldır bilemem...

Serotoninin yorumu bana da güzel geldi.
Eşinize hissettiklerinizi hissettirmenin bir yolu vardır mutlaka. Siz de erkek kardeşinizle yada erkek kuzenlerinizle vs samimi olun, anlasın :51:

Ben de düşündüm misilleme yapıp benim hissettiğimi anlamasını sağlamayı ama yapı olarak aile olarak bunu yapacak insanlar değiliz ne oluyor der kardeşim kuzenlerim :1:

Kayinvalidenin ayni odada yatirmasi ilginc ama

her ne kadar fiziksel olarak gelismis olsa da daha 15 yasinda
abisi uzakta oldugu icin ozlemini boyle gideriyordur
15 yas bana gore hala cocukluk cagidir

boyle dusunurseniz siz de bu kadar takilmazsiniz davranislarina :)

Acaba diyorum, bir yerde, sanki kıskanıyormuş gibi bir profil mi sergilediniz?
Bunu sormamın nedeni, aile eğer cahil ise, lütfen yanlış anlaşılmasın, okul okumakla kültür edinilmiyor, cahil ise, "Bunda bir şey olmadığını öğrenecek!" inadı ile, hepsi birden sizin üzerinize gelmeye de çalışabilirler..
Demek istediğim doz artabilir zaman içinde... "Abinle yat, abine kahvaltısını sen hazırla, düğüne abinle sen git" hatta cehaletin boyutuna göre "git abine bornozunu ver" bile çıkabilir bir gün ağızlardan... Amiyane oldu.. Ama anlatmaya çalıştığım, bazı cehaletin hüküm sürdüğü ailelerde, ne yazık ki artan doz "inatlaşma" yüzünden takip edilemiyor ve dönülemeyen bir yere gelindiğinde herkes "suçlu" arıyor...
Olan bu küçük kıza olacak... Haketmiş olmayacak mı? Çok fena hakedecek ama neden, ailenin bilgisizliği yüzünden...

Sizin "kıskanıyor" olduğunuz düşüncesi anneyi ve görümceyi bazı dedikodu ortamlarında buluşturmuş olabilir:) Kadınız, biliriz böyle şeyleri.. Dolayısıyla, annenin desteklediği, kızın körüklediği ve sizi etkisizleştirecek bir uzun vadeli hareket listesi bile yapılmış olabilir o halde.. Ben işin bu boyutta olduğunu düşünemedim...
Kadınlarımız, hislerini belli etmekte acele etmeseler keşke... Çünkü bu aslında zayıflıklarımızdır.. cephe açmışsınız resmen..
Oysa önce keşke biraz strateji yapsaydınız...
Sabırla...

Erkek arkadaş edinmesi gerek.. Çok sevmesi gerek... Gerek de gerek şu anda... Ancak siz buna müdahale de edemezsiniz, yön de veremezsiniz...
Ne yapmak gerek, tam olarak kestiremiyorum. Eşiniz de problem var.. Rahatsız olduğunuzu bile bile bunu yapıyor olması çirkin... Kimse "aptal" değil, elbette ensest beklenmiyor.. Ama kıskanmanız, hem de bir aile bireyinden, o kadar narsistçe hoşuna gitmiş ki, bu durumu eminim bazen kullanıyor bile.. harisçe..
Neden olaylar buraya geldi bilemiyorum...

Bir arkadaşım çok doğru bir şey yazmış...
Sanırım sizde de bu aşamaya gelinmiş ne yazık ki... Tatlılıkla çözülmeyecek gibi..
Kısas yapmaya gayret edin...
Yok mu kuzeniniz, erkek kardeşiniz veya yeğeniniz...
gerekirse bu durumları da paylaşarak, yakınlığınızı bilemeyeceğim, aynısını, birebirini yapın hatta...
Eşiniz sorarsa (ki soracak) "Hayır ne oldu böyle?" diye...
"Biz hep böyleydik... Sadece evlilik otururken zaman ayıramadık birbirimize... Şimdi aradaki zamanı kapatıyoruz... Meğer ne çok özlemişiz... Hastalık gibi" deyiverirsiniz...

Ancak yerinizde olsam.. ASLA.. ASLA VE ASLA... mimiklerime kadar dikkat ederim gerekirse ama kıskanıyormuş gibi görünmem... Eşimin üstüne mi atlıyor.. Resimlerini çekerim ve sosyal paylaşım sitesine bile yüklerim "Benim çocuk ruhlularım!" diye... Elele mi yürüyorlar.. Bir resim daha çekerim mutlaka "Kuzuşlar... Yerim ben bunları.. bebişler gibi kaybolmaktan korkarcasına hala elele bir aşk!" yazar yine paylaşırım...
Ben yerinizde olsam eğlenirim...
Çünkü birbirleriyle evlenecekleri yok.. Merak etmeyin.. Sizin de yeriniz ayrı...
Siz bundan eğlenecek bir şeyler çıkarın ve kısas yapın...

Başka çözüm önerebileceğimi düşünmüyorum.. İki uç çözüm.. Kendinizi nereye yakın görüyorsanız, size onu önerebilirim,

Allah eşinize akıl, evliliğinize huzur, görümcenize empati, kayınvalidenize mantık versin...

Selamlar,

abisi olup ta abisine çok düşkün olmayanlar anlayamaz bu duyguyu :)) kesinlikle kıskançlıktan yapıyor...bilerek yapıyor... ben de abim nişanlandığında o kadar kıskanmıştım ki... eskiden ben bulaşık yıkarken falan geçerken şap diye öperdi beni... benimle daha çok sohbet ederdi...beni dışarıya götürürdü ama nişanlanınca yanımda el ele göz göze olunca sürekli çok kıskanıyordum...artık beni eskisi gibi öpmüyordu...ee tabi nişanlısını öpüyor die nasıl kıskanıyordum :)) nişan düğün arefesinde yengeme alının şeyleri bile çok kıskanmıştım bu yüzden... evlendiklerinde ilk zamanlarında kıskanmam devam etti...çok trip yaptığım olmuştur yengeme... soğuk konuşurdum onu sevmedğimi belli ederdim ama o benim çocukluğuma verdi ( o zaman ben 19 yaşında olduğum halde) bana karşılık vermedi kendi halime bıraktı...iyiki de öyle yapmış şimdi anlıyorum beni ne kadar olgunlukla idare ettiğini beniim seviyeme düşmediğini :)) sonra ne oldu...zaman geçtikçe ben kabullendim...yengeme karşı tavırlarım değişti... herşey normale döndü artık...ben de büyüdüm yaşım olgunlaştı...şuan ablam gibi yengem... bence sizde yengem gibi davranabilirsiniz...çocukla çocuk olmayın olgunluğunuzu gösterin...zamanla alışacaktır kardeşi abisinin artık evli ve farklı bir hayatı olduğuna :))

Ben de düşündüm misilleme yapıp benim hissettiğimi anlamasını sağlamayı ama yapı olarak aile olarak bunu yapacak insanlar değiliz ne oluyor der kardeşim kuzenlerim :1:

Ya ama bahsettiginiz 15 yasinda bir cocuk

Siz kendinizi neden onunla ayni kefeye koyuyorsunuz?

Dediginizi yapsaniz bile esinizin uzerinde etkili olmaz
zira bu sizinle yasit olan bir genc kiz degil
hadi yaptiniz diyelim esinizin cevabi da bu yonde olacaktir

bos yere degerinizi dusurmeyin boyle oyunlarla

ben olsam delirirdim heralde..
fena halde bende kıskançlık var..
hani desem ki 9-10 yaşlarında falan neyse..
annelerinin yetiştirme biçimi de ilginçmiş doğrusu..
15 yaşında kız nasıl oluyo da abisiyle yatıyo..
rahat insanlarmış gerçekten..
görümcenle konuşursan bu sefer ara bozucu olup hepten dışlanırsın.
eşinle de aran bozulur.
eşine en azından onun mesafe koymasını söyleyin..
rahatsız olduğunuzu aksi taktirde bir daha aynı ortama bile girmeyeceğinizi söyleyin..
herkese göre bunlar normal de bizlere göre mi anormal bu konu anlayamadım gerçekten onların tutumunu..
umarım görümcenizz bir başkasına aşık olur arkadaşların dediği gibi sizde bu durumdan kurtulursunuzz...

o yaşta bir genç kızın vucüdunu tanıması ve
karşı cinsten kendi vucüt bütünlüğünü korumasını bilmesi lazım,
bunu öğretecek olan da yine annesidir ailesidir,
haberlerde okumyuor olabilirsiniz, tvlere çıkmıyor olabilir ama bu tür şeyler inanın hiç aklınıza gelmicek kişilerde bile olabiliyor,
izinki öyledir demiyorum ama
ister abisi olsun iser babası olsun ister sevdiği olsun, o kızın bi özeli olduğunu anlatması ve abisiyle aynı yatakta yatmasının sakıncalı olduğunu birinin anlatması lazımmm,
ergen duygusaldır deyip geçmeyin, insanlar doğrularını bu yaşta kazanırlar, kötü niyetle yapılmamış bile olsa, allah korusun ileride nasıl etkilenebileceğinin garantisini kimse veremez,
o yüzden, çoğu uzman belirli bi yaştan sonra odaları bile ayırmalarını söylüyor, kötü niyet dediğim gibi yoktur, abisince annesince sakınca yoktur fakat, o kızın pek normal düşünclerle büyüyebileceğini ben kendi adıma pek sanmıyorum

Back
X