Ailemi aşağılamayacak ,k,birli olmayan,ailesi aileme uygun biri ile evlenmek istedim o da sensin diyor..tamam uyuşmak çoook önemli.ama ya kadınlık duygularım ya aşk ne olacak.Ben onun her dediğini yapıyorum asla tartışmıyoruz çocuğum gibi bakıyorum onu kırmıyorum.Sadece bunun içinmi seviyor beni d iyorum..
şu yatak odasına takıldım ben. rahat olamıyoruz derken? ikiniz birden rahat olamıyorsunuz ve bunun nedenini seni güzel bulmadığına mı bağlıyorsun? biraz açabilir misin konuyu* :)
Konuyu biraz daha açayım ohalde..görücü usulü evlendik.o şehir dışından geldi 4 gün sonra iş gereği geri dönmek zorundaydı.babam ya karar verin yada daha görüştürmem sizi dedi.benim kızım aylar boyunca seninle konuşamaz dedi.o da 4.gün bana evlenme teklif etti.ben onu gördüğümde onun tipinden konuşmasından çok hoşlandım.hatta beni beğenmez diye düşündüm o yakışıklı çünki.herneyse evlendik.ailesinden bikaç kişinin benim çirkin olduğumu yakışmadığımızı söylemesi ,eşimin bana güzel olduğumu söylememesi ,afedersiniz ama yatak odasında 1 buçuk yıl geçmesine rağmen hala rahat olamayışımız ,kıyafet aldığımda olumlu yorum yapmaması yakışmıyorsa olumsuz yorumunu yapıyor bu arada...v.s tüm bunlar beni beni güzel bulmadığını gösteriyor.Ben sorunca söyledi." Seni ilk gördüğümde güzel bulmadım,şimdi gözüme güzel gözüküyorsun " dedi..tamam önemli olan karakterlerimizin uyuşması kızlar ama biz evliyiz ev arkadaşı değil haksızmıyım yaa..ben onun arkadaşımıyım ben onun karısıyım.siz beğenildiğinizi duymak istemezmisiniz?sadece davranış olarak beğenildiğinizi öğrenince bir tarafınız eksik kalmaz mı empati kurar mısınız lütfen!
evet öyle ..
İlk okuduğumda büyütülecek bişey olmadığını sanmıstım ama şimdi durum değişti
Eşin biraz kendine güveniyor sanırım (yakışıklı olduğunu söylediğin için böyle düşündüm)
Haklısın empati yaparsak her insanın gücüne gidebilir böyle şeyler..
Ama bu durum seni hep düşünmeye sevk ediyor ..
Acaba beni beğenmiyomu diye bu yüzdende rahat davranamıyosun zor bi durum arkadaşım
Her insanın kendine göre bi güzelliği mutlaka vardır..Ben senin yerine olsam eşini aşırıya kaçmadan eleştirirm kıyafetin yakısmamıs hoş durmamıs vb. gibi
Ve onun söylediklerini hiç kale almamaya çalışırım bak emin ol ozaman bişeylerin değişeyeceğini görürsün şuan üzerinde cok durduğun için bukadar rahatsız ediyo seni
Eşininde bu şekilde üzerinde sakın baskı kurmasını sağlama kendinden ödün verme..
İç güzelliğin ve konusmalarınla etkile onu nekadar değerli birine sahip olduğunun farkına varsın
Güzellik göreceli ve geçici kavramdır...Sonucta evlenmişsin küçük ayrıntılar üzerinde fazla durma dirim ..
Hımm birde çirkin kadın yoktur..Bakımsız kadın vardır...Bence kendinde değişiklik yapmayı dene
Bunları kendin için yap..Eşin için değil..:):) Senden daha değerli biri yok çünkü..yerimseniben
Konuyu biraz daha açayım ohalde..görücü usulü evlendik.o şehir dışından geldi 4 gün sonra iş gereği geri dönmek zorundaydı.babam ya karar verin yada daha görüştürmem sizi dedi.benim kızım aylar boyunca seninle konuşamaz dedi.o da 4.gün bana evlenme teklif etti.ben onu gördüğümde onun tipinden konuşmasından çok hoşlandım.hatta beni beğenmez diye düşündüm o yakışıklı çünki.herneyse evlendik.ailesinden bikaç kişinin benim çirkin olduğumu yakışmadığımızı söylemesi ,eşimin bana güzel olduğumu söylememesi ,afedersiniz ama yatak odasında 1 buçuk yıl geçmesine rağmen hala rahat olamayışımız ,kıyafet aldığımda olumlu yorum yapmaması yakışmıyorsa olumsuz yorumunu yapıyor bu arada...v.s tüm bunlar beni beni güzel bulmadığını gösteriyor.Ben sorunca söyledi." Seni ilk gördüğümde güzel bulmadım,şimdi gözüme güzel gözüküyorsun " dedi..tamam önemli olan karakterlerimizin uyuşması kızlar ama biz evliyiz ev arkadaşı değil haksızmıyım yaa..ben onun arkadaşımıyım ben onun karısıyım.siz beğenildiğinizi duymak istemezmisiniz?sadece davranış olarak beğenildiğinizi öğrenince bir tarafınız eksik kalmaz mı empati kurar mısınız lütfen!
başta yakıştıramayanlar vs gerçekten büyük haksızlık yapmışlar. böyle sözler nasıl söylenebilir yeni bir çifte inanılmaz...
bence kendine güvenine sorun var. eğer bunu aşabilirsen her şey hallolur. ve bunu aşman için de güzelleşmen değil, kendini geliştirmen gerekir. hepimizin her zaman gelişmeye ihtiyacı var, dediklerimi umarım yanlış anlamazsın...
eşim beni ilk görüdüğünde küçükbir kız sanmıştı. onun köpeği vardı bende yeni köpek almıştım yolda görüp sorular sordum oda beni hiç ciddiye almamıştı. aradan birkaç gün geçti ben ailemle gezerken beni gördü nasılsın falan dedi konuştuk. derken ileriki günlerde dediği şey. kuş yavrusu gibi ağzını havalara açmış geziyordun ufak tefekte olunca seni küçük sandım. zaman geçtikçee çok güzelsin dedi. şimdide söyler.
aramızdaki fark size şuan kendi iradesiyle iltifat etmiyor olması sanırım.
bence görücü usulu evliliklerde saygı daha ön planda oluyor. iki tarafta birbirine çok açık olamıyor. eşim bende 8 yaş büyük. ilk başta yakıştıramayanlar da oldu. eşimde hep der. dışarda herkes bir sana bir bana bakıyor yakışmıyoruz ben kart duruyorum falan diye. birkaç kez onu babam sanmışlardı:) :1ninca: bir kaçkezde abim:1ninca: o sakallarını uzatınca büyük duruyor. ama o bunu sinir stres yapmadı hiç arada konusu geçti kapandı.
yakışmayan kıyafeti eşimde söyler yakışana laf etmez pek. anca çok süslendiysem ne bu hal der:) bende anlarım güzel demek istedi diyeekaydirigubbakcemile3
erkeklerin söyledikleri ve söylemek istedikler malesef farklı oluyor aklinialirimsmile
yatakodasında rahat olamayışınızın sebebi eşinizden mi kaynaklı?
eşime söylemişler o sana yakışmıyor diye üstelik...neyse dediğin gibi güzelleşmek yerine bunu aşmam gerekecek ama nasıl bilmiyorum psikoloğa gitmeyi bile düşündüm acaba çirkinlik takıntım mı var benim diye
kendine ait alanlar oluşturup bu alanlarda kendni geliştirmelsin. yetkin olduğumuz alanlarımız olmalı bence. hayat sadece kafamızdakilerden ibaret değil. dar düşünmemek lazım. psikolog yardımı da olabilir dediğin gibi.
bi de şunu merak ettim babanın 4 günde karar vermesini söylemesi eşine, onda nasıl bi etki oluşturmuştu? bu durumu babanı veya seni suçlayıcı olarak kullandı mı hiç?
kendini star gibi görmelisin.
o seninle evli. ve beğenmiş olumlu düşünmüş ki hayatını seninle birleştirmiş. iyi yanlarını gör herşeyin.
güzel süprizlere tepkisi ne oluyor? sevdiği bir sofraa hazırlayıp düğüne gider gibi süslenin tepkisi bakışı illa kii farklı olacaktır.
ona iltifat edin çok yakışıklı çok hoşsun gibi sözler söyleyin belki onunda dili alışır o da söyler cesaret bulur.
4.gün karar v ermeseydim seni kaybedecektim diyor.zamana ihtiyacım var deseydim baban izin vermeyecekti görüşmemize.o yüzden evlenmek istedim senle çok şükür anlaşıyoruz diyor babamı suçlayıcı bişey söylemedi
mydecember
canım bence çok normal.
seni beğenmek zorunda değilki,ve ne güzel dürüst olmuş bu konuda. sana katılmıyorum bu konuda seni beğenmek zorunda değil ki yazmışsın ..insan neden beğenmediği biriyle evlenir anlamıyorum.beğenmek zorunda tabiki ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?