Siz olsanız ne hissederdiniz?

tab iki iç güzellik çok önemli .ama evliliklerde iç güzellik ve dış güzellik ikisi bir arada olmalı.mesela sen sevgilini çirkin bulsaydın onla çıkarmıydın?görücü usulünde özelliklle önce dış kriterlere bakılır bunlar nedir?fiziksel güzellik,ailesi ve sayamadığım dış kritrler ...iç güzelliğini evlenince aynı eve girince anlarsın haksızmıyım şimdi? oyüzden dedim insan beğenmediği biri ile neden evlensin ki?bu nasıl bir mantık? pekala beğenmedi ben ona uygun biri olmasaydım,karaktersiz olsaydım ne yapacaktı?oyuncakmı bu

canım belki seni şımartmamak adına söylemedi bence 4. gün evlenme teklifi ettiğine göre seni kaybetmek istemediği için bunu yaptığına göresenden etkilendi.
bu konuyu onunla tekrar konuşmalısın.
belki o an canı sıkkındı sana doğruyu söyleyemedi.

seni kaybedecektim demesi ne güzel...

bence başka sorunlar var, gizemlisin çok. :1closedeyes:

o zaman senin dediğinden yola çıkalım,görücü usulu olduğuna göre senin bir tek dış görünüşünle alabilirdi dimi.e eskiden beğenmiyordu madem neden aldı,neden babana hayır ben bu kızı almıycam demedi -ki tanıdığım bir çok erkek itiraz ederdi buna,görücü usulü bir kadını tanımadan 4 günde almayı kabul etmezdi.

demekki sizde bir ışık görmüş,davranışlarınız,tavırlarınız,oturup kalkmanız,çekiciliğiniz duruşunuz,sizi ona çeken birşeyler bulmuş,ve bu şeylere tipten güzellikten daha çok önem vermiş,yani sizin o özellikleriniz sizle evlenmesi için yeterli olmuş.

ve pişman da olmamış bence çok güzel,bence bir kadının dış güzelliğinden öte şeyleri olması gurur verici,ve güzellik gibi geçici şeylerle değil daha uzun yıllar sürecek şeylere dayanarak almış sizi,en iyisi bu bence

ve buna güzelliğinizden etkilenmesini de katabilirsiniz ilerki zamanlarda,

seni kaybedecektim demesi ne güzel...

bence başka sorunlar var, gizemlisin çok. :1closedeyes:
aslında içimi dökmeye çalıştım ama bilmiyorum..ailesinden yakışmadığımızı duymak da canımı yakmıştı.eşimin onlardan etkileneceğinidüşünüyorum hep..soruyorum da sen etkilendinmi ddiye "hayır onların seni beğenmemesi önemli değil ben seni seviyorum bunu onlarada söyledim"dedi.yinede şüphelerim bitmiyor.

aslında ne düşünüyorum biliyormusunuz kızlar.eşim beni güzel bulmuyor fakat karakterimi,ailemi çok seviyor yani mantık evliliği yaptı benle.Şu an mutlu huzur var evimiz de fakaat olurya insanız hatam olur ben de insanım onu üzersem ,hani beni güzel bulmuyor ya onu üzdüğümde benden soğuması daha kolay olacak diye düşünüyorum anladınız mı şimdi beni.sonuçta yeni evli sayılırız.ileri de benden bıkma ihtimali var güzel de bulmayınca ne olacak ?sizce? endişeliyim.

hayır canım seni sevdiğini söylemiş zaten,ne şekilde olursa olsun sözleri senden kolay soğuyacağı anlamına gelmez.

bence mantık evliliği de yapmadı,öyle olsaydı 4 günde evlenmezdi mantık evliliği içinde karşısındakini tanıması gerekir çünkü.zaten 4 günde karar vermesi de mantıklı değillülülülülülü

aslında çok güzel yorum yapmışsın arkadaşım.fakat kaçırdığın nokta şu.görücü usulünde tek dış güzelliğe bakılır yazmadım ben.hatta önce aileye sonra fiziksel güzelliğe bakılır.bizde bizim kültürümüzde bu böyledir nitekim benim ailem onun ailesini tanıdığı için biz tanıştırıldık,tabiki dış güzellikten öte nitelikleri bende görmesi gurur verici .evli olup olmadığına bakmadım arkadaşım senin ama sana bir soru sen eşini yada sevgilini yakışıklı bulmayıp sadece karakterini beğenip sırf bu yüzden onla bir ömür geçirebilirmiydin.??illaki beğenmen gerekmezmi..eğer beğenmiiyorsa bir insan karısını ,sadece mantık evliliği yapmışsa kendini düşünmüş ,sadece kendi huzurunu düşünmüştür diyorum ben....bana baksın,bana yemek yapsın,başka erkeklere de bakmaz başka erkeklerde ona bakmaz kafam rahat olur...aslında bu konuya erkekler yorum yapsa daha açıklayıcı olurdu biz bayan olduğumuz için anlamayabiliriz.ya eşinize sorarmısınız arkadaşlar ..sadece mantık evliliği ,evliliği yürütürmüymüş ?erkeklere yetermiymiş acabasorarmısınız erkekler ne düşünüyor gerçekten merak ettim

yani terkedilme korkusu yaşıyorsun.
eğer birşeyler insanın içinde ve mantığında bittiyse dünya güzelide olsan bağlayamazsın. eşimle görüş ayrılığı yşıyoruz huzurlu değilim mutlu değilim bana hakaret etti kötü huyları var ama olsun o bir dünya güzeli deyip devam mı edecek. dünya güzelleri bile terjedilmiyor mu aldatılmıyor mu?
bence senin kafan çok karışık takacak yer arıyorsun.bence şuan ki endişelerinin kökenine in. en çok ne olsun isterdi. en istemediğin şey ne? kendine sorular sor. bizler sana yardımcı olmaya çalışıcazolumunekankayizsmile

canım ben karşılaştırmayı iç-dış güzelliğe göre yaptım zaten aileler anlaşmasa karşına çıkmazdı diye düşündüm.

sevgilim bana çirkin geliyorsa tabiki evlenmezdim,ama yüzü gözü boyu posu düzgünse,evlenirdim.

ki senin durumunda bu sanırım,eşin seni çirkin bulmuyorki,sadece beğenme durumu yokmuş yani nötr'müş,

kırmızılı yerlere dikkat;böyle şeyler düşünürsen kendini çok yıpratırsın,bence bu şekilde evlilikler sürmez,eşinin kesinlikle mantık evliliği yaptığına inanmıyorum bak ne güzel seni ailesine ezdirmiyor,sana karşı hassas davranıyor,bunlar seni sevdiğinin göstergesi.
burda güya kocası ona aşık olan ne kadınlar görüyoruz eşinin ailesi tarafından eziliyor,hakaret şiddet görüyor,-ama eşi onları seviyor.lülülülülülü

soruna gelince,malesef mantık evliliği tanıdığım erkeklere göre yetiyor,ama bir kadın mantık evliliği yürütemez,bu yüzden mantık evliliği eninde sonunda biter (tek taraflıysa)

ben tanıştırıldığımızda zaten aileler istediği için ve 4 gün içinde karar vermek zorunda olduğumuz için aramızdaki elektiriğin daha önemli olduğunu düşünmüştüm.yani hoşlanmak kalıyordu geriye.fiziksel olarak etkilenmek ve heyecanlanmak..ben ondan etkilendiğim iiçin evlenmeyi kabul ettim çünki diğer özelliklerimizi ailelerimiz zaten onaylıyordu geriye etkileşim kalıyordu..neyse işte..aradan 1 yıl geçtikten sonra eşimin benim gibi düşünmediğini,aileler gibi sadece diğer mantıklı özelliklerim için benimle evlendiğini,beni tanıdıktan sonra güzel bulmaya başladığını söylemesi beni üzdü hayal kırıklığına uğrattı açıkçası..tamam ne güzel açıksözlü olması ve bana değer vermesi dimi ama ben üzüldüm işte

canım kim oolsa üzülür.
hiç üzülmem içim yanmaz diyene inanmam şahsen.

şuan huzurlu ve mutlu ise aynı yastığa başkoymak keyif veriyorsa geceleri birbinize sarılabiliyorsanız. birşeyleri dert edip kendini de eşini de yargılayıp düşünme.eskiden olmuş bitmiş. o düşünceler değişmiş. mühim olan bugünolumunekankayizsmile

çok haklısın iyice saçmaladım.belki hamileliğin etkisi de var..ama öncesindede düşünüyodum bunları..aşmam lazım artık..çok tşk ederim desteğin için

bunları sen hamileyken söylemedi değil mi? akannehir

çok haklısın iyice saçmaladım.belki hamileliğin etkisi de var..ama öncesindede düşünüyodum bunları..aşmam lazım artık..çok tşk ederim desteğin için

kaydirigubbakcemile3 en baştan söylesene....

bebek hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. bir ömür gönlünce büyütürsünüz inş.

canım şuan yaşadıkların sana hormonlarının bir oyunu:) hamile bayanlar bazı dönemlerinde kıskançlık ve paronayaklık yaşayabiliyolar. bu dönemde çirkinleşmekten korkmak eşinin ilgisini kaybetmekten korkarak farklı düşüncelere kapılınılıyor. bunu eşinle paylaş:) seni hamillik sürecinde bolbol sevsin nazlasın:kedi: :)

:kedi:

ben hamileyken söyledi ama ben sormuştum..inş bir doğsaydı bebişim çok saolun arkadaşlar yorumlarınız için hayırlı geceler diliyorum.hep mutlu olursunuz inşallah sizde

ben hamileyken söyledi ama ben sormuştum..inş bir doğsaydı bebişim çok saolun arkadaşlar yorumlarınız için hayırlı geceler diliyorum.hep mutlu olursunuz inşallah sizde

sana da hayırlı geceler canım. inş. sende hep mutlu olursun ve eşinden gönlünden geçenleri işitirsin.
Allah mutluluğunuzu yuvanızı daimi etsin. bebeğinizle herşey daha da perçinleşecektir.opuyorumnanaktan

Ben de eşimi ilk gördüğümde güzel bulmadım,işin komiği hala da bulmuyorum-tatlicadiarzu-
Gül gibi geçinip gidiyoruz.

Ben de eşimi ilk gördüğümde güzel bulmadım,işin komiği hala da bulmuyorum-tatlicadiarzu-
Gül gibi geçinip gidiyoruz.

Medeni cesartiniz bakımından kutlarım...
kaydirigubbakcemile5
Herkes böyle şeyi itiraf edemez...
Demek ki olabiliyormuş...
boshayallersmile

görücü usulu olmuş canım ozamanki psikolojisi nasıldı bakalım.........hem evlenişsiniz ve şimdi daha güzel buluyorum demiş bu çok güzel bişey .....sana daha çok alışmış ,benimsemiş ve sevmiştir zamanla bu üzülülecek bişey değil ki.....ya seni işlk gördüğümde güzelliğine vuruldum şimdi nedense öyle değilsin gözümde dese anlıcamda üzülmeni adam çok güzel bişey demiş daha sevin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…