Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda?

MissCherryBlossom MissCherryBlossom , yurtdışı değil Türkiyede oluyor bunlar. Dediğim gibi polis gelince sünger top çıkardılar, bu kız sizi oyalıyor dedi. Uğraştım yani baya. Kapıcıyı bildiğim için kızlara kapıyı kimseye açmayın diye tembihledim. Açsalardı kendi girip alırdı zaten. Adam başkalarının yanında abla, kimse olmayınca da canım, kuzum diyor, kapıyı açınca içeride zaten. sırf bu sebepten evde biber gazı bulundurmaya başladım.

Üstteki gece 11 de topu bizim balkona atmış. Kapıcı da o saatte kapıya gelmiş. Ben üsttekiyle kavgalı oldugum için kapıcı 'bizim cocuk atmis,acil lazim, yarın beden dersi var' diyor. Ev arkadasim yabancı ve evde tek olduğu için korkmus kız. Açmamis kapıyı. Kapıcı beni aradı akşam 'sizin evde ışıklar yanıyor ama kapıyı açan yok, söyle açsınlar' diyor.

Yöneticiye söyleyin demeyin üstteki yönetici. Gece yarisina kadar top oynuyorlar, top düşünce ses kesilmis.

Bu kapıcıya ne demeliyim ki baskalarinin kuklalıgını yapmayı bıraksın. Israrla kapıdayım, bekliyorum diyor ya.

Dipnot: Kapıcının ekmeğiyle oynama diyecekler için. Kendisi sarkıntılık eden bir tip. Alt katta 3 daire varken elektriği, suyu her şeyi benden istiyordu. Bir gün kapıda bekle dediğim halde, içeri girdi, o gün bugündür kapıyı açmıyorum.
Öğrenci misiniz, bekar evi mi? Bunları genelde sahipsiz gördükleri için yaptıklarını düşünüyorum. Biz bekar evinde dört kız kalıyorduk. Ev ısınmadığı için hep hasta oluyorduk. Bir gün kızlardan biri aşağıya ev sahibine inip kaloriferleri niye yakmıyorsunuz diye kızmış. Bütün apartman bizim evi bastı, aile apartmanıydı. Kadın bas bas bağırıyor, üç gün içinde evi boşaltmazsanız oğlumu yollarım diye. Adi insanlarla muhatap olmak çok zor, ev mi değiştirseniz

askitotomsu askitotomsu , öğrenci evi değil bekar evi. kurum sınavına hazırlanıyorum ben. ailemde gelip o adama kapısını çalma sakın demişti ama insan laftan anlamayınca yapıyor. bir gün de internetin şifresini istemişti, elektriği falan istiyor, apartmanla ilgili bir şey olursa, giriş üstüyüm. ev bizim de, insan kendini bilmezler yüzünden yerinden olmak istemiyor. ailecek sıkıldık bu durumdan.

askitotomsu askitotomsu , öğrenci evi değil bekar evi. kurum sınavına hazırlanıyorum ben. ailemde gelip o adama kapısını çalma sakın demişti ama insan laftan anlamayınca yapıyor. bir gün de internetin şifresini istemişti, elektriği falan istiyor, apartmanla ilgili bir şey olursa, giriş üstüyüm. ev bizim de, insan kendini bilmezler yüzünden yerinden olmak istemiyor. ailecek sıkıldık bu durumdan.
Çok zor gerçekten. Kiradayken iki evde biz de sorun yaşadık. Sizin kendi eviniz olması sıkıntıymış

MissCherryBlossom MissCherryBlossom , yurtdışı değil Türkiyede oluyor bunlar. Dediğim gibi polis gelince sünger top çıkardılar, bu kız sizi oyalıyor dedi. Uğraştım yani baya. Kapıcıyı bildiğim için kızlara kapıyı kimseye açmayın diye tembihledim. Açsalardı kendi girip alırdı zaten. Adam başkalarının yanında abla, kimse olmayınca da canım, kuzum diyor, kapıyı açınca içeride zaten. sırf bu sebepten evde biber gazı bulundurmaya başladım.

Siz bu herifi kenara cekin bence, daha da olmuyorsa abi baba vb bunun canina okusun

ust komsunuz da garip tipler yani cocuk disari cikmiyorsa kafayi yiyordur zaten, bir de evde top oynatiyorlar enerjisi gitsin diye??? Boyle manyaklara ne yapsan kar etmez

MissCherryBlossom MissCherryBlossom , ailem gitme kapılarına dedi zaten ama adam üsttekinin yalakası olduğu için gelir. gelirse şikayet edicem ama gerçekten.

üsttekini de şikayet edeceğim ama işte ülkemizde 'kardeşim insanları niye rahatsız ediyorsun' diyen bir yetkili var mı merak ediyorum. polisin gelip de 'geldim ama ben de bir şey yapamam' demesi zaten bu olayın asıl sebebi. Niye adamın yanında bunu söylüyorsun?

Kapıcıya diyeceksiniz ki “ Bayan olan yere saatin bilmem kaçında gelemezsin! Sen yokken eşinin kapısına birini diksem ne hissedersin?” “ Topu da güzel patlatıp aşağıya atın, çivi ile” İsterse de ona güzel bir plastik top verirsiniz, sünger vs olur biter.

Evdeki arkadaşım korkmuş da tekrar gelmesin diye vermiş topu ama yukarıda da söylediğim gibi. Bize yaklaşırsan, konuşmaya çalışırsan şikayet ederim seni dedim. Sanmıyorum geleceğini. Evden böyle insanlar yüzünden çıkmıycam şimdilik.

4,5 yaşında çocuk. dışarıyı çıkarmıyorlar işte. kreş yok, sosyal hayat yok. nereden biliyorsun çıkarmadığını diyeceksin, ben evdeyken de öyleydi, annem evdeyken de, kızlar evdeyken de. dışarıda sapık varmış, çıkaramazlarmış. öyle bir yerde değil ev, merkezi yerde ve her yer park dolu.
Hollanda da mı nerde bi yerde bi aile vardı kendilerini bi yere kapatmış yıllarca dışarı çıkmıyorlardı. Kıyameti bekliyorlarmış. Manyak olmalı bu tipler. Uzak durun. Durumunuz el veriyorsa taşının

Üstteki gece 11 de topu bizim balkona atmış. Kapıcı da o saatte kapıya gelmiş. Ben üsttekiyle kavgalı oldugum için kapıcı 'bizim cocuk atmis,acil lazim, yarın beden dersi var' diyor. Ev arkadasim yabancı ve evde tek olduğu için korkmus kız. Açmamis kapıyı. Kapıcı beni aradı akşam 'sizin evde ışıklar yanıyor ama kapıyı açan yok, söyle açsınlar' diyor.

Yöneticiye söyleyin demeyin üstteki yönetici. Gece yarisina kadar top oynuyorlar, top düşünce ses kesilmis.

Bu kapıcıya ne demeliyim ki baskalarinin kuklalıgını yapmayı bıraksın. Israrla kapıdayım, bekliyorum diyor ya.

Dipnot: Kapıcının ekmeğiyle oynama diyecekler için. Kendisi sarkıntılık eden bir tip. Alt katta 3 daire varken elektriği, suyu her şeyi benden istiyordu. Bir gün kapıda bekle dediğim halde, içeri girdi, o gün bugündür kapıyı açmıyorum.
"Soyle acsinlar" derken, pardon??
Açmıyorsam açmıyorumdur lan, bu ne hadsizlik ve terbiyesizlik?
Ayrica, ne demek evine girmek?

Hayret bir şey. Bekar biri evde film izlese gürültü oluyor diye kapıya gelirler. Üst katta yöneticiniz top oynarken sıkıntı yok. Kapiciya bir daha beni gereksiz yere aramayın diye resti çek. Aidatını aydan aya veriyorsundur. Baska da muhattap olmaya gerek yok.

@Karamellasepeti, aynen öyle. haberlerde kızlı erkekli kalan gruplara gürültü yaptığı için ceza kesildiğini, kimi öğrencilerin polisler tarafından tartaklandığını bile okudum. Demek ki evli, çocuklu olunca, aile hayatı denip normal karşılanıyor. Neredeyse bana kızacaklar, ne diyeyim ya. İnsan hayatının çok bir önemi yok galiba. Bu şekilde daha çok kişi zaten şikayet ettiği için öldürülür. Ne de olsa polis gelip ben de bir şey yapamam abi diyor, el sıkışıp gidiyor. Yanımda oldu bu.

Kapıcıyı bu olaylar olmadan önce babam uyarmıştı ama bu şekilde uyarmak lazımmış.

@Karamellasepeti, aynen öyle. haberlerde kızlı erkekli kalan gruplara gürültü yaptığı için ceza kesildiğini, kimi öğrencilerin polisler tarafından tartaklandığını bile okudum. Demek ki evli, çocuklu olunca, aile hayatı denip normal karşılanıyor. Neredeyse bana kızacaklar, ne diyeyim ya. İnsan hayatının çok bir önemi yok galiba. Bu şekilde daha çok kişi zaten şikayet ettiği için öldürülür. Ne de olsa polis gelip ben de bir şey yapamam abi diyor, el sıkışıp gidiyor. Yanımda oldu bu.

Kapıcıyı bu olaylar olmadan önce babam uyarmıştı ama bu şekilde uyarmak lazımmış.
Kadın ve erkeğin aynı evde nikahsiz kalması yasak diye biliyorum ben ama emin değilim. Benim yöneticim pizzacıya sen kimsin neden geldin ne getirdin diye sormuştu. Gürültü yapmak şart değil. Ev verirken zaten bekara vermeyiz, hayvan besleyemezsiniz,eve erkek gelemez diye şart koyuyorlar. Bekar eve iyi bakmazmış,geleni gideni çok olurmuş,hayvan evde gürültü yaparmış. Cocuklu ailelerin cocukları evi mahvederken apartmanı yıkarken sorun yok çünkü. Biz alt komsuyu polise sikayet etmiştik adam şizofrendi annesine sürekli seni öldürücem,boğucam, bıcaklıycam diye bağırıyordu. 3 kiz kalirken korkuyorduk geceleri uyuyamıyorduk.Şikayet ettik,polisler gelip bizimle dalga geçip gitti hiç konuşmadan. Yöneticiye sordular bu doğru mu diye yöneticimiz ise "hayır kızlar çok gürültü yapıyor rahatsiz oluyoruz"demişti. Halbuki biz doğru düzgün evde durmazdık. Misafirimiz gelmezdi.

@Karamellasepeti, kadın ve erkeğin aynı evde yaşaması yasak olamaz, arkadaşım komiser ve böyle bir birliktelikten çocuğu oldu. Yaşına girmeden çocuk evlendiler.

Bizim eve gelen giden de yok ama sizin de başınıza geldiği gibi bekarlara bakış açısı öyle.

Back
X