• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız?

Haydi diğer yabancıyı boşver. Sonuçta senin de durumun yok. Ama arkadaşına bir kereliğine gönderip maaşa bağlayamayacağını nazikçe söyleyebilirsin. Ev almış, ev borcu ödüyormuş. Ben de kıradayım bacım dersin.

Arkadaşlar yeni bir sorunla karşınızdayım..bu seferki biraz farklı.konu şu ki; sosyal medyadan bir kadın eklemişti beni..yaş olarak benden küçük, iki kızı var.kızkardeşimin ilkokul arkadaşı imiş.. Sürekli herşeyi beğenip hayırlı yorumlar yapıyor dua ederek..ayrıca bu kadın sadece ben değil, bizim muhitteki çoğu kişide ekli.onlara da benzer şeyler yazıyor. Resimlerden anladığım kadarıyla evli, iki küçük kızı var, birinin ağzı maskeli ve sacları yoktu..bir süre sonra benden para istedi, kızım hasta, eşimin kazancı yetmiyor diye..neyse yardımcı olmak isterim dedim..ama sürekli yazmaya başladı, gece-gündüz demeden.abla nasılsın, abla nasılsın.....ben de engelledim..sonra başka bir hesaptan bana kahkaha göndermiş.. Bir süre sonra engeli kaldırdım kadından, hala istek gönderiyor..siliyorum, gönderiyor..
Sonra da gecen gün çok eskilerden bir arkadaşım aradı, telefonda ağlayarak para istiyor, ama eşinin kazancı yetmiyormuş, çünkü ev almışlar, borcunu ödüyolarmış..3.çocuğuna hamileymiş, kendileri istemiş çocuğu, özel hastaneye gidemiyormuş, özele gitmek için istiyor ağlayarak..her ay bana para gönderir misin diye..
Bu arada ben öyle zengin birisi falan da değilim.tek maaşlıyım, memur maaşı kadar diyim.. eşim de borç ödüyor bütün kazancıyla....evim kira..lki çocuğum var..
Şimdi birileri yardım istemişken yardım edememek insanlığa yakışmaz diye vicdan yapıyorum, ama benim durumum da ortada..ayın 15 i geceli sadece 100 liram kaldı. Arkadasım az önce gecenin 11 bucugunda aradı acmadım, gündüz mesaj cekmiş, özel hastaneye gidecegim, param yok diye..kendisi 1.45 boylarında 90 kiloymuş..devlet hastanesi kabul etmiyormuş, düşük tehlikesi varmış..var mı böyle bir şey?
Siz olsanız ne yapar, ne düşünürdünüz?
Sizi enayı yerıne koymaya calısıyorlar ıkısınede bır kurus vermeyın az yesınde doktor parası cıkarsın o zaman hem madem bakacak durumu ne bok yemeye 3. cocugu doguruyor ona mustahak dıgerıne gelırsek gercekten hasta ıse evladı ve para lazımsa sıze gelene kadar aılesınden es dosttan ıstesın, sızde oyle tanımadıgınız muhabbetınızın olmadıgı herkese sosyal medyadan eklemeyın sıze ne kardesınızın arkadasından...

Arkadaşlar yeni bir sorunla karşınızdayım..bu seferki biraz farklı.konu şu ki; sosyal medyadan bir kadın eklemişti beni..yaş olarak benden küçük, iki kızı var.kızkardeşimin ilkokul arkadaşı imiş.. Sürekli herşeyi beğenip hayırlı yorumlar yapıyor dua ederek..ayrıca bu kadın sadece ben değil, bizim muhitteki çoğu kişide ekli.onlara da benzer şeyler yazıyor. Resimlerden anladığım kadarıyla evli, iki küçük kızı var, birinin ağzı maskeli ve sacları yoktu..bir süre sonra benden para istedi, kızım hasta, eşimin kazancı yetmiyor diye..neyse yardımcı olmak isterim dedim..ama sürekli yazmaya başladı, gece-gündüz demeden.abla nasılsın, abla nasılsın.....ben de engelledim..sonra başka bir hesaptan bana kahkaha göndermiş.. Bir süre sonra engeli kaldırdım kadından, hala istek gönderiyor..siliyorum, gönderiyor..
Sonra da gecen gün çok eskilerden bir arkadaşım aradı, telefonda ağlayarak para istiyor, ama eşinin kazancı yetmiyormuş, çünkü ev almışlar, borcunu ödüyolarmış..3.çocuğuna hamileymiş, kendileri istemiş çocuğu, özel hastaneye gidemiyormuş, özele gitmek için istiyor ağlayarak..her ay bana para gönderir misin diye..
Bu arada ben öyle zengin birisi falan da değilim.tek maaşlıyım, memur maaşı kadar diyim.. eşim de borç ödüyor bütün kazancıyla....evim kira..lki çocuğum var..
Şimdi birileri yardım istemişken yardım edememek insanlığa yakışmaz diye vicdan yapıyorum, ama benim durumum da ortada..ayın 15 i geceli sadece 100 liram kaldı. Arkadasım az önce gecenin 11 bucugunda aradı acmadım, gündüz mesaj cekmiş, özel hastaneye gidecegim, param yok diye..kendisi 1.45 boylarında 90 kiloymuş..devlet hastanesi kabul etmiyormuş, düşük tehlikesi varmış..var mı böyle bir şey?
özel hastaneye gitmek için mi para istiyor :KK57::KK57::KK57:
benim de durumum uygun değildi devlete gittim gayet de gidildi yani
vicdan yapmanızı gerektiren bişe yok
gerçekten durumu olmaz devlet hastanesine gitmeye yol parası bile olmaz (örneğin) ya da ilaçlarını karşılayamaz anlarım ama özel hastane için kendinizi üzmeyin
kusura bakmayın da yüzsüzmüş o arkadaşınız

neden hep size?
çünkü vicdanlı olduğunuzu bilip oynuyorlar size.
kim bilir kaç kişiyi daha kandırdılar.
tek kuruş vermeyin.

Haklısınız, zor da olsa yardım etmek istedim, istedim yani..ama tavırları beni rahatsız etti gecenin bi yarısı aramaları, sürekli mesaj yazmaları rahatsız ettiği için engelledim..arkadaşım da aynı şekilde. Merak ettim, tek bana mı böyle yapıyorlar diye

yüzsüzlükte diz boyu. ben yardım yaptığım kişileri düşünüyorum da o verdiğim üç kuruşu veya yardımı almamak için kendilerini parçalıyorlar utançlarından. doğan çocuklara üzülüyorum da durumu olmayan da tavşan gibi üremesin arkadaş herkesin bebesini sen mi düşüneceksin? kesinlikle cevap dahi verme.

ne sacma kadın seni saf buldu. asıl devlet degil özel kabul etmez.parası yoksa bukadar coxuk yapmasaymıs diyecegim.engelle

Back
X