Siz olsanız ne yapardınız?

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
289
303
Merhaba sevgili hanımlar benim önemli bir konuda yardıma ihtiyacım var. Ben üniversiteden ve iyi bir bölümden geçen yıl mezun oldum ancak asıl yapmak istediğim iş başka, spor eğitmenliği yapmak istiyorum. Bu konuda belge aldım ve kendimi geliştirmek için bir kadının yanına girdim. Çok heveslendirdi kendisi beni, benimle birlikte 2 antrenörü daha işe almıştı. Bize bizi yetiştireceğini, eğiteceğini, deneyimsiz olmamızın önemsiz olduğunu kendisinin bizi en güzel şekilde yetiştireceğini söyledi. Bu arada kendisi salonunu açtığından beri sürekli antrenörlerle sorun yaşamış bizden önce girenler hep çıkmış yaklaşk bir 10 kişi kadar ama bunun hep karşı taraftan kaynaklanan sorunlardan kaynaklandığını, kandırıldığıh söyledi. Ben de iş derdinde ve sevdiğim işte ilerleme derdinde olduğum için "neden bizden önce giren bunca insan çıkmış ki?" Diye sorgulamadan direk işe daha doğrusu staja başladım. Bu arada girdiğim öyle asgari ücretle çalıştıran spor salonlarından değildi, seçkin bir semtte butik salon tarzında ve kişisel eğitmenlik tarzında çalışılan bir yerdi. Ben de Kişisel eğitmen olmak istediğim ve bu işten İyi kazanıldığını bildiğim için girmiştim kadının yanına. Gel zaman git zaman ben 4 ay boyunca hem orda işi öğrendim hem de çalıştım ama çalıştığım zamanlar çok azdı, kadın gel sen işte müşterilerle ilgilen ders olursa ders verirsin telefonlara bakarsın burda ne kadar çok zaman geçirirsen senin için iyi olur tarzında şeyler söylüyordu sürekli bize. Ama sigortamız Yoktu ve düzgün belli bir gelirimiz yoktu, kişisel eğitmenlik tarzında çalışıyorduk ve kadın sürekli hazır olmadığımızı, daha çok çalışmamız gerektiğini söyleyip duruyordu bu arada da telefonlara vs baktırıyordu tabi. Üstüne bizimle sözleşme yaptı ve eğer bir yıldan önce çıkmak istersek verdiği eğitimlere karşılık para ödemek zorundaydık. Kadının verdiği eğitim gerçekten güzel ve kaliteli idi ancak sürekli cepten gidiyordu benim 4 ayda kazandığım para toplasanız 100 tl ediyor anca ve o yol parama bile yetmiyordu, araba deseniz araba su yakmıyor malum. Bir de kadın üstüne geçen gün benimle konuştu seninle devam edip etmemeye karar veremedim çünkü sende eğitmenlik ışığı görmüyorum karar verince sana söyleyeceğim dedi ben tabi çok şaşırdım ve üzüldüm. Aynı zamanda kadın güya sigortayı beni yeterli gördüğü zaman yapacakmış, ne zaman beni yeterli görecekte sigorta başlatacaktı vs hiçbiri belli değildi. Bazen boşu boşuna sırf telefon bakmak için bile gittiğim günler oluyordu. Bu arada benimle birlikte giren kızların 2 si benden önce çıkmışlardı, hep birbirimize yakın Aralıklarla işten çıktık. 1'i çıkmak zorunda kaldı, diğeri ise işten kadının bazı tavırları yüzünden -aynı bende olduğu gibi yani- çıkmak zorunda kaldı.Ama eğitimimiz de iyiydi yani gerçekten bir şeyler öğrendik. Fakat biz orda ne stajyer ne çalışandık, elimizde hiçbir şekilde resmî belge vs yoktu. Kadının kafasında bitiyordu her şey ve ben sürekli illa kı işe alacak, alacak olmasa bu kadar çağırmaz diye sürekli elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyordum ama dediği laf yani sende eğitmenlik ışığı görmüyorum vs lafları feci derecede asabımı bozmuştu Çünkü Oraya o kadar çok emek vermiştimki beklemiyordum böyle bir şey. Bir yandan para kazanamama, bir yandan ailemin gidip duruyorsun ne zaman para kazanmaya başlayacaksın soruları, bir yandan da sürekli cepten gitmesinin üstüne kadının böyle demesi her şeyin üstüne tuz biber ekti ve işten eğitim parasını da ödeyerek çıkmak zorunda kaldım Çünkü devam edecek gücü kendimde bulamıyordum artık. Şu andada başka bir işte, bir tanıdığımızın yanında çalışma ihtimalim var ve ben çok büyük çıkmazdayım. Çünkü bir yandan seneye evlenmek istediğim için para biriktirmeye ihtiyacım var, bir yandan sevdiğim spor eğitmenliği işini yapmak istiyorum ama ailemi ikna edemiyorum çünkü yaşadıklarımın üzerine sporun 's' sini duymak istemiyorlar, bir yandan bu yaşadığım olumsuz deneyim yüzünden yapmak istediğim işte devam etme gücünü kendimde bulmakta zorlanıyorum ve gerçekten bunalıma girdim, çok üzülüyorum ve kendime olan güvenimi kaybettim artık, büyük bir boşluğa düştüm. Acaba bir süre tanıdığımın yanında çalışıp para biriktirdikten sonra sevdiğim işte ilerlemenin mi yolunu aramalıyım? Yoksa hiç tanıdığımın yanına girmeden ailemin baskılarına rağmen sevdiğim işi yapmak için mücadele etmeye devam mı etmeliyim? Siz olsanız ne yaparsınız, gerçekten fikre ve yardıma çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen niye kendi işini yapmayıp saçma sapan işlere girdin ki evladım??

Her sertifika alan spor eğitmeni olmasın bir zahmet. Kas, kemik yapısını bilmek gerekiyor. Sen cidden kendine güveniyor musun konu sahibesi, mesela 50 yaşında varisli bir kadın gelse ters hareket yaptırıp varisini patlatmayacağından emin misin?

Bildiğin işi yap hem de ne olduğu belirsiz insanların yanında sürünme sana da yazık.

Bence tanıdıgının yanında işe girip ç,para bırıktırdıkten sonra sevdıgın işe yönel.
Senınle bırlıkte başlayanlar devam edıyomu hala.

Sen niye kendi işini yapmayıp saçma sapan işlere girdin ki evladım??

Her sertifika alan spor eğitmeni olmasın bir zahmet. Kas, kemik yapısını bilmek gerekiyor. Sen cidden kendine güveniyor musun konu sahibesi, mesela 50 yaşında varisli bir kadın gelse ters hareket yaptırıp varisini patlatmayacağından emin misin?

Bildiğin işi yap hem de ne olduğu belirsiz insanların yanında sürünme sana da yazık.
Yalnız kadının kendisi de besyo mezunu değildi, baya kendini geliştirerek gelmiş bu günlere. Ben kendime güveniyordum evet, gerçekten düZgün birinin yanında yetişirim. Bu kadının da o kişi yani yetiştirecek kişi olduğuna inanmıştım ama fos çıktı. Kas kemik yapısı vs öğretiyordu Zaten bize.

Kadın tam bir kurnazmis. Insanları kullanıp para kazanıyor. Bütün olumsuzluklara rağmen bitmeyen azmin gerçekten harika. Bence işe gir. Hem aileni susturmuş olursun hem de biraz para biriktirip kimseye muhtaç olmadan yoluna devam edersin. Belki bu süre içinde spor alanında makul fırsatlar yakalarsın.

Kadın tam bir kurnazmis. Insanları kullanıp para kazanıyor. Bütün olumsuzluklara rağmen bitmeyen azmin gerçekten harika. Bence işe gir. Hem aileni susturmuş olursun hem de biraz para biriktirip kimseye muhtaç olmadan yoluna devam edersin. Belki bu süre içinde spor alanında makul fırsatlar yakalarsın.
Kolay kolay pes eden biri değilim sevdiğim şeyi elde edene kadar sonuna kadar giderim. Ama çok da yıprandım psikolojik olarak.

Bence tanıdıgının yanında işe girip ç,para bırıktırdıkten sonra sevdıgın işe yönel.
Senınle bırlıkte başlayanlar devam edıyomu hala.
Ben de dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Hayır onlar da çıktılar. 1'i kendi isteği ile ayrıldı, diğeri de aynı benim gibi kadınla sorun yaşadığı için çıktı.

Ooooh kadın damızlık gibi sağmış mübarek.

Tabiki ayrıl kadının yanından, işi bilen bir o mu? Kadın bildiğin mezarcı. Karın tokluğuna çalıştırmış sizi şarlatan.
Evet öyle ve biz çıktıktan sonra 3 kişiyi daha anında işe aldı onlarla da aynı bize konuştuğu gibi konuştu. Birisi bu kadına sağlam bir ceza kesmedikçe insanları kullanmaya devam edecek. Hayır öyle merdiven altı saçma sapan bir salondada yapmıyor bunu, baya seçkin bir yerde olan bir spor merkezinde yapıyor. Ben de ona güvenerek iyi kazanırım, yetişirim diye girmiştim Zaten. Birinin şikayet etmesi şart ama kendi adıma başıma daha fazla dert almak istemiyorum bir yandan da insanları daha fazla kullanamasın istiyorum.

Bildiğim kadarıyla gençlik sporun antrenörlük kursları falan oluyor, onlara katılabilirsiniz, ama ben öncelikle o tanıdıgımın yanında işe girip seneye sınavlara girio BESYO falan okurdum herhalde..evlenmek içinse hem acele etmemek lazım, müstakbel eşim şayet kabul edecekse evliyken de eğitime devam etmekte ısrar ederdim, kabul etmezse de yine yoluma bakardım..sonuçta evliyken, çocuğu varken, aynı zamanda da çalışırken yüksek lisans doktora yapanlar var..evliyken gayet eğitiminize De devam edebilirsiniz yani..isteyin yeter ki..

Kadının o sacmasapan sözleşmesi için nasıl o parayı ödediniz ona takıldım ben :KK57:
Normalde asla ama asla ödemeyecektim çünkü işe aldığına dair bir belge vs olmadığı için ve baya baya bizi kullandığı için, aynı zamandada sigortasız işçi ve stajyer çalıştırdığı için suçlu kendisi. Ama bir yandan da verdiği eğitimler var. Zaten istediği para da verdiği eğitimlere karşılık. Ben bizi bu kadar kandırdığı ve umutlandırıp yıldırdığı için parayı vermemeyi düşünüyordum ama sözleşmenin gereğini yerine getirmen için gerekirse mahkemeye veririm falan dedi. Ben de parayı vermek zorunda kaldım. Çünkü sonuçta o düzenini vs her şeyini kurmuş, dava açarsa ve ben yarın öbür gün bir işe girmek istersem bir şekilde bu dava benim karşıma çıkar da ben zor durumda kalırım diye parayı vermek zorunda kaldım.

Bildiğim kadarıyla gençlik sporun antrenörlük kursları falan oluyor, onlara katılabilirsiniz, ama ben öncelikle o tanıdıgımın yanında işe girip seneye sınavlara girio BESYO falan okurdum herhalde..evlenmek içinse hem acele etmemek lazım, müstakbel eşim şayet kabul edecekse evliyken de eğitime devam etmekte ısrar ederdim, kabul etmezse de yine yoluma bakardım..sonuçta evliyken, çocuğu varken, aynı zamanda da çalışırken yüksek lisans doktora yapanlar var..evliyken gayet eğitiminize De devam edebilirsiniz yani..isteyin yeter ki..
Besyo okumayı düşünmüyorum ama ilerlemek için gerçekten düzgün birinin yanına girmek istiyorum. Zaten kadının kendisi de besyo okumadan kendini ilerletip, salon açmış. İleride gerçekten güvenecek birinin yanına girersem benim için çok daha güzel olur. Ama bu ancak 1 sene sonra olur herhalde en erken, çünkü ailem şu an bu konuya çok tepkili özellikle annem öyle. Ben de bu yüzden daha fazla üstlerine gitmiyorum.

Normalde asla ama asla ödemeyecektim çünkü işe aldığına dair bir belge vs olmadığı için ve baya baya bizi kullandığı için, aynı zamandada sigortasız işçi ve stajyer çalıştırdığı için suçlu kendisi. Ama bir yandan da verdiği eğitimler var. Zaten istediği para da verdiği eğitimlere karşılık. Ben bizi bu kadar kandırdığı ve umutlandırıp yıldırdığı için parayı vermemeyi düşünüyordum ama sözleşmenin gereğini yerine getirmen için gerekirse mahkemeye veririm falan dedi. Ben de parayı vermek zorunda kaldım. Çünkü sonuçta o düzenini vs her şeyini kurmuş, dava açarsa ve ben yarın öbür gün bir işe girmek istersem bir şekilde bu dava benim karşıma çıkar da ben zor durumda kalırım diye parayı vermek zorunda kaldım.
Sen dava aç bakalım kim haklı çıkıyor,beni işe aldın sigortasız çalıştırdın maaş ödemedin bir de üstüne entrikayla sözleşme imzalattın.beni yorma da sen aç davayi diyip bekleyecektin.ama uğraşmak istememissindir doğal olarak uzun bi süreç çünkü

Sen dava aç bakalım kim haklı çıkıyor,beni işe aldın sigortasız çalıştırdın maaş ödemedin bir de üstüne entrikayla sözleşme imzalattın.beni yorma da sen aç davayi diyip bekleyecektin.ama uğraşmak istememissindir doğal olarak uzun bi süreç çünkü
Aynen öyle uğraşmak istemedim. Çünkü dediğim gibi işe girme sürecime olumsuz yansır diye düşündüm. Ama kadınla gene de bir şekilde uğraşmak istiyorum, bir kere eğitici belgesi olmadan eğitmen eğitiyorum diye ortaya çıkmış o da bir suç aslında. Ben de bu kadını spor federasyonuna şikayet etmeyi düşünüyorum bu yüzden.

Aynen öyle uğraşmak istemedim. Çünkü dediğim gibi işe girme sürecime olumsuz yansır diye düşündüm. Ama kadınla gene de bir şekilde uğraşmak istiyorum, bir kere eğitici belgesi olmadan eğitmen eğitiyorum diye ortaya çıkmış o da bir suç aslında. Ben de bu kadını spor federasyonuna şikayet etmeyi düşünüyorum bu yüzden.
Yaninda çalışan varsa şu an sizin gibi, alo170 ı arayarak sigortasız işçi çalıştırıyor diye ihbar edebilirsiniz.denetime giderler ve bom:KK62:

Yaninda çalışan varsa şu an sizin gibi, alo170 ı arayarak sigortasız işçi çalıştırıyor diye ihbar edebilirsiniz.denetime giderler ve bom:KK62:
Ben işten çıktım, şu an çalışanlar böyle bir şey yapar mı bilmiyorum ama ben şikayet edebilirim kadını. Teşekkür ederim. :)

Back
X