Siz Olsanız Ne Yapardınız?

gixxer_600

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
3.775
7.572
108
İyi geceler hanımlar,
Geçen Salı günü büyük bir deprem yaşadık.Ben eski bir apartmanda en üst katta 3 kuşumla yaşıyorum.Apartmanda toplamda 6 daireyiz.5 yıldır annemin komşuluk ettiği ailecek sevdiğimiz bi teyze vardı.Annem buradayken her gün gelirdi,birlikte çarşıya pazara filan giderdik.Yazın eşini kaybetti eşi de dünyalar iyisi bir insandı.Bu süreçte de annem hep yanında oldu.Geçen sene iki üni öğrencisi çocuğu olan bir kadın taşındı.Onlarlada iyiydim ta ki dedikodumu yaptığını duyana kadar.Selamı sabahı kestim.Sadece o 5 yıllık komşumuzla selam sabahım vardı apartmanda.Bu sene annem burada olmadığı için hiç gelmiyor annemide arayıp sormuyordu.Acısı vardır kendi derdindedir diye düşündük.Oysa onun kızı bir dönem burada tek kaldığında annem hep yoklardı bir şey olsa inerdi kızım korktun mu istersen bize gel vs.
Deprem olduğunda aşırı panikledim yalnız olduğum için.Hemen kapıyı açtım bu sıra bu teyzenin sesini duydum.Kaçıyorlardı.Yırtına yırtına seslendim x teyze x teyzeee diye ama kadın hiçbir şekilde tepki vermedi çıktı gitti.Kendisine seslenme sebebim korkumdan.Ve bu şehirde gecenin 11 buçuğunda 3 kuşla gidebileceğim bir kapı olmayışındandı.Tamamen korku ve çaresizlikle “gel” demesini bekledim ister istemez.O sırada karşımdaki kızlarda çıktılar panik halimi görünce kendi yanlarına aldılar.İkinci deprem olunca kızlardan birinin erkek arkadaşı gelip bizi aldı onun evine gittik.5 kişi biz 3 kuş 3 tane de kedi,üstelik kedi alerjim var ama o geceyi orada geçirdim.Bu arada erkek arkadaşı bizi almaya geldiğinde aşağıda o x teyzeyi gördüm.Diğer komşusuyla arabalarına biniyorlardı ve her ikisininde kuşları var ama kaçarken kuşlarını almamışlardı.Depremden sonrada hiçbir şekilde “kızım nasılsın korktun mu” diye yalandan bile olsa çıkmadı.Bundan sonra onada selam vermeyeceğim.Ama annemle babam bunun çok ayıp olacağını söyleyip baskı yapıyorlar...Sıkışıp kaldım...

Yeni taşındım, taşındığım haftada deprem oldu.
Alt komşu ile sadece selamlaşmıştık.
Kadın 3 kucuk çocukla ben aşağı tek başıma inemem diye korkuyor olmasına rağmen önce yukarı çıkıp kapımı çaldı..

Tabiki sizin yanınızda olmalılardı.
Yüzyüze baktığı insani nasıl bu kadar görmezden geldiler hayret doğrusu.

Yeni taşındım, taşındığım haftada deprem oldu.
Alt komşu ile sadece selamlaşmıştık.
Kadın 3 kucuk çocukla ben aşağı tek başıma inemem diye korkuyor olmasına rağmen önce yukarı çıkıp kapımı çaldı..

Tabiki sizin yanınızda olmalılardı.
Yüzyüze baktığı insani nasıl bu kadar görmezden geldiler hayret doğrusu.
Benim beklentimde bana “gel kızım korkma” tarzı bir şey söylemesiydi sadece.Evin anahtarını alıp kuşları çoktan battaniyeye sarmıştım gel dese uça uça inecektim merdivenlerden.Annem “duymamıştır” diyor imkanı yok duymamasının.Karşı kızlara gelip giden erkekleri,bana gelen kargoyu filan gayet güzel duyuyor ama.

Çok ayıp etmiş ama ben dayanamaz bi fırsatını bulunca soğuk olmasının sebebini sorardım
Ona karşı hiçbir yanlışım olmadı o kadar eminim ki.Hep aradım sordum burda yokken bile.Bunu kesinlikle başa kakmak için söylemiyorum ama ne pişirdiysem hep götürdüm,kendi kuşlarıma yem alsam oyuncak alsam onunkinede aldım.Kafasına göre 20 tl aidat topluyor ne bir gider listesi var ne bir makbuz var apartman yıkanmıyor ben kendi kapımın önünü siliyorum ama her ay düzenli aidatımıda veriyorum sorgusuz sualsiz.Kendileri çok tutucu,benim burda yalnız yaşamamı “ahlaksız şeyler yapmakla” eşdeğer tutuyorlar.

Ona karşı hiçbir yanlışım olmadı o kadar eminim ki.Hep aradım sordum burda yokken bile.Bunu kesinlikle başa kakmak için söylemiyorum ama ne pişirdiysem hep götürdüm,kendi kuşlarıma yem alsam oyuncak alsam onunkinede aldım.Kafasına göre 20 tl aidat topluyor ne bir gider listesi var ne bir makbuz var apartman yıkanmıyor ben kendi kapımın önünü siliyorum ama her ay düzenli aidatımıda veriyorum sorgusuz sualsiz.Kendileri çok tutucu,benim burda yalnız yaşamamı “ahlaksız şeyler yapmakla” eşdeğer tutuyorlar.
Nasıl ya yalnız yaşamakla ahlaksız şeyler yapmanın ne alakası var ailenizi tanıyolar sonuçta ne kadar tuhaf insanlar var ya

Nasıl ya yalnız yaşamakla ahlaksız şeyler yapmanın ne alakası var ailenizi tanıyolar sonuçta ne kadar tuhaf insanlar var ya
Karşımda kız öğrenciler kalıyor.Erkek arkadaşları geliyor haliyle.Başlarda bazen ileri gidip fazla gürültü yaptıklarında bende rahatsız olmuştum ama medeni bi şekilde gelip gidenlerinin ve hayatlarının beni ilgilendirmediğini ama gürültüden rahatsızlığımı dile getirdim bir daha ne yaşadılarsa beni rahatsız etmeden bana duyurmadan yaşadılar.Ama bu kadınlar başkalarının hayatı için “banane” demeyi öğrenememişler.O eve erkek giriyor mu?Bitti.Kesin cinsel ilişki yaşandı çünkü bir erkek kız arkadaşının evine çay kahve içip sohbet etmeye,tamir tadilata yardımcı olmaya,ders çalışmaya,film izlemeye falan gelmez,sadece cinsel ilişki yaşamaya gelir ve evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayan evine erkek alan her kız ahlaksızdır;bu ne yazık ki onlar için böyle.Aynı ortamda birçok kez bulunduğum için düşünce ve zihniyetlerini biliyorum.Ve benim de o kızlar gibi eve erkek getirdiğimi düşünüyorlar.

Bu zihniyet o depremin "zina" dan olduğunu düşünüp size seslenmemiş olabilir. İnsanoğlundan herşey bekle. Hele anlattığın mantaliteye sahip çürük bireylerse.

Karşımda kız öğrenciler kalıyor.Erkek arkadaşları geliyor haliyle.Başlarda bazen ileri gidip fazla gürültü yaptıklarında bende rahatsız olmuştum ama medeni bi şekilde gelip gidenlerinin ve hayatlarının beni ilgilendirmediğini ama gürültüden rahatsızlığımı dile getirdim bir daha ne yaşadılarsa beni rahatsız etmeden bana duyurmadan yaşadılar.Ama bu kadınlar başkalarının hayatı için “banane” demeyi öğrenememişler.O eve erkek giriyor mu?Bitti.Kesin cinsel ilişki yaşandı çünkü bir erkek kız arkadaşının evine çay kahve içip sohbet etmeye,tamir tadilata yardımcı olmaya,ders çalışmaya,film izlemeye falan gelmez,sadece cinsel ilişki yaşamaya gelir ve evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayan evine erkek alan her kız ahlaksızdır;bu ne yazık ki onlar için böyle.Aynı ortamda birçok kez bulunduğum için düşünce ve zihniyetlerini biliyorum.Ve benim de o kızlar gibi eve erkek getirdiğimi düşünüyorlar.
Yok artık yani sadece böyle düşündüğü için araya mesafe mi koyuyor, böyle bağnaz insanlara zaten uzak olmak lazım, ben yerinizde olsam selam vermezdim hiç belki hatasını anlar

Yok artık yani sadece böyle düşündüğü için araya mesafe mi koyuyor, böyle bağnaz insanlara zaten uzak olmak lazım, ben yerinizde olsam selam vermezdim hiç belki hatasını anlar
Bundan sonra böyle yapacağım zaten ama keşke ailemde aynı mesafeyi koysa.Annem mesela oğlunun düğününe gitmese gelecek yaz.

Back
X