Siz olsanız ne yapardınız

Ne mi yapardık 🙄 Kuma hayatı nasıl öğrenmeye çalışırdık. Evde boynuz bakımı nasıl yapılır onu öğrenirdik. Git gide uzayacak ya biz evde durdukça 🤣

Şaka gibi gerçekten.

Üzerine kuma geldiğinde nasıl davranmalıyım şeklinde konunuz. Çünkü kabullenmişsiniz. Eşinizle bunu konuşabildiğinize ve yaşadığınıza ve o kadınla kendinizi kıyaslama anız gerektiğini idrak ettirdiğinden beri.

Bu arada sen de aynini yap diyen hanimlara örnek vereyim. Tanidigim bi cift vardı. İkisinin de isi gücü iyi ikisi de genc tipleri de iyi insanlar. Adam kadini sürekli aldatırdı(genc kızlarla) kadinin haberi var miydi bilmiyorum. Kadın da adamı aldattı (evli bir adamla) resmen olay oldu aileler arasında. Yok namusu kirlenmiş adamın yok aldattigi adamı vuracakmış bilmem ne. Ve cocugun velayeti de adam da kaldı. Erkek yapınca çapkın kadın yapınca .... oldu

Al işte. Günahsa ikisine de aynı günah. Ama ayıpsa aynı ayıp olmuyor ne yazık.

Bi işim yok ekonomik duruma gelincede babam arkamdadır her zaman ama tabi bu durumu kendi ailem henüz bilmiyolar küçük kızım 8 aylık o büyüyenw kadar işede giremem ama para falanda istemiyorum boşandıktan sonra kazandığı haram parayla ne kendimi nede kızlarımı zedeleyemem
haram para ne alaka şimdi? çocuklar onun da çocukları, paşa paşa bakacak verecek nafakasını.olayda gurur yapacak en saçma noktayı buldunuz onun parasını almam diye, çocukları mı mahrum edeceksiniz işe girene kendinizi doğrultana kadar. çocuklar için boşanmıyorum lafı da tamamen bahane.

Genişlik demesek çaresizlik desek çoçuklar olmasa zerre düşünmezdim ki beraber kalmayı kızlarım beni belimi büken
İyi de bu genişlik.
Yakında kocanız kumanıza ev dayar döşer.
Kızlarınıza üvey kardeş doğurur.
Siz bu kez üvey kardeşlerinden ayırmamak için boşanmazsınız.

Birşey yazacağım gene mi sen diye yazmıyorum
Ama dayanamıyorum
İnanan birine 4 kadın anasının sütü gibi helaldir
Kimse mıy mıy etmesin
Onun şartları var.
Boş boş yazıyorsunuz.
Al sana şair Mehmet Akif Ersoy yanıt versin.

Sen duâ et ki “Şerîat” demiyor evde karın!
Yoksa, boynunda bugün zorca gezerdin yuların!
Karı iş görmeyecek; varsa piçin bakmayacak;
Çamaşır, tahta, yemek nerde? Ateş yakmayacak.
Bunların hepsini yapmak sana âid “Şer’an!”
Çocuk emzirmeye hattâ olacak bir süt anan!

Nerden başlasam bilemiyorum gerçekten. Öncelikle kendinizi kandırmayın çocuklarınız bahane, siz alıştığınız düzen bozulmasın bir anda baba evine dönmeyin kocasız kalmayın diye boşanmıyorsunuz ‘çoçuğum olmasa bir dakika düşünmem’ diyen kadınların yüzde 99’u gibi. Çocuklarınızı baba evinden getirmediniz eşiniz de düşünseydi kendi çocuklarını.

Çocuklarınız hasar almadan bu işi bitiremezsiniz ama az ama çok elbet hasar alıcaklar siz bunu minimumda tutmak için uğraşabilirsiniz ancak.

Boşandıktan sonra nafaka almamak enayilik yalnız. Çocuklarınız için para almak zorundasınız kendiniz için alın almayın siz bilirsiniz.

Anlamadığım nokta şu an çalışmıyorsunuz sizi aldatan adamın parasıyla geçinirken haram olmuyor da boşandıktan sonra neden bir anda haram oluyor?

Çaresiz değilsiniz sadece kendinize çare yaratmak istemiyorsunuz

Onun şartları var.
Boş boş yazıyorsunuz.
Al sana şair Mehmet Akif Ersoy yanıt versin.

Sen duâ et ki “Şerîat” demiyor evde karın!
Yoksa, boynunda bugün zorca gezerdin yuların!
Karı iş görmeyecek; varsa piçin bakmayacak;
Çamaşır, tahta, yemek nerde? Ateş yakmayacak.
Bunların hepsini yapmak sana âid “Şer’an!”
Çocuk emzirmeye hattâ olacak bir süt anan!
Yani şartları sağlanırsa began hakkımıdır değil midir
Şuda var o zamanın şartlarında bütün bu şartlar sağlanırken şimdi sağlanamıyor mu

Ay napicaam aramiza alip sey etcek halimiz yok.. koy kapi onune vur kicina tekmeyi süründür bosan kendine acımıyorsan cocuklarina aciii

Yani şartları sağlanırsa began hakkımıdır değil midir
Şuda var o zamanın şartlarında bütün bu şartlar sağlanırken şimdi sağlanamıyor mu
Zenginler sağlıyor.
Onlar da evlenip nafaka ödememek için metres tutuyor.
yalnız bu metresliğin dinle ilgisi yok, parayla ilgisi var.

Eşimle 6 yıllık evliyiz 2 çoçuğumuz var eşimi gerçekten çok seviyorum ama çok çaresizim eşim kendi işiyle ilgileniyor çalışanın birisiyle ilişkisi var bana sen çoçuklarımın annesisin senin üzülmeni istemiyorum kendini onunla kıyaslama diyor ama onunlada sürekli mesajlaşıyor konuşuyor fırsat buldukça onun koynunda hiç öyle tartışmamız olmadı her ailede olan ufak tefek sorunlar dışında ama bu konuyu öğrendiğim zamana kadardı herşey bilmiyorum ne yapacağımı siz olsanız yada başından böyle olay geçenler neler yaptınız
Ya kırıcı olmak istemiyorum zaten yeterince fena bir şeydir yaşadığınız ama şu iki kelamı etmeden gidemeyeceğim maalesef. Birincisi bu adama bu yüzü veren sizsiniz yahu aldatıyor ve inkar çabasına bile girmiyor adam bu nasıl bir pişkinlik seviyesidir siz nasıl buna müsade edebildiniz de size bu cümleleri kurabilme cesaretini gösterebiliyor? ikincisi de hiç çocuklarım filan demeyin bir de kız çocuğunuz varmış. Özür dilerim ama bu durumu kabul eden bir anneyi rol model alıp onlarında mı kendilerine saygısı olmasın ilerde? Onların da “normal” evlilikten anladığı bu çarpık ilişki mi olsun? Kocalarını açık açık başka kadınlarla paylaşmayı ve üstüne boklu donlarını yıkayıp karnını doyurmayı normal mi bilsinler? Sevgi mevgi değil arkadaşım bu. Bu bağımlılık.

Birşey yazacağım gene mi sen diye yazmıyorum
Ama dayanamıyorum
İnanan birine 4 kadın anasının sütü gibi helaldir
Kimse mıy mıy etmesin
Size ne? Yahu gerçekten size ne?

Malum inanmıyorsunuz, bunu bas bas bağırıyorsunuz her fırsatta, sürekli konuyu inanmadığını şeyleri eleştirme noktasına niye getiriyorsunuz , yasak değil mi bu? Başka konularda da dalga geçer şekilde yorumlar yapıyorsunuz. Bir tane daha yok sizin gibi bu sitede. İnanmayın tamam ama konuyu sürekli inanca getirmeyin. Ayıp denen birşey var.

Kazen Kazen madem dini konular yasak bu üyenin farklı farklı konulari sürekli dine getirip, yargılama yapmasına, dalga geçmesine bir çözümünüz yok mu?

Eşimle 6 yıllık evliyiz 2 çoçuğumuz var eşimi gerçekten çok seviyorum ama çok çaresizim eşim kendi işiyle ilgileniyor çalışanın birisiyle ilişkisi var bana sen çoçuklarımın annesisin senin üzülmeni istemiyorum kendini onunla kıyaslama diyor ama onunlada sürekli mesajlaşıyor konuşuyor fırsat buldukça onun koynunda hiç öyle tartışmamız olmadı her ailede olan ufak tefek sorunlar dışında ama bu konuyu öğrendiğim zamana kadardı herşey bilmiyorum ne yapacağımı siz olsanız yada başından böyle olay geçenler neler yaptınız

Sen iyimisin bacım yoksa yaşadoğın şokla ne yaptığını öı bilmiyorsun.Def et hayatından o adamı!!!

Size ne? Yahu gerçekten size ne?

Malum inanıyorsunuz, bunu baş bas bağırıyorsunuz her fırsatta, sürekli konuyu inanmadığını şeyleri eleştirme noktasına niye getiriyorsunuz burada, yasak değil mi bu? Başka konularda da dalga geçer şekilde yorumlar yapıyorsunuz. Bir tanee daha yok sizin gibi bu sitede. inanmayı tamam ama konuyu sürekli inanca getirmeyin. Ayıp denen birşey var.

Kazen Kazen madem dini konular yasak bu üyenin farklı farklı konulari sürekli dine getirip, yargılama yapmasına, dalga geçmesine bir çözümünüz yok mu?
Neyiyle dalga geçmişim doğru mu değil mi
Konu aldatma
Ve biri çıkıpta bu yalan diyebilir mi
Size ne ben banlanmayı göze alıp yazıyorum
Cezamı çekiyorum

Konu aldatma
Siz neyle nasıl dalga geçtiğinizi iyi bilirsiniz, bu konu değil genel olarak tavrınız bu zaten. Evet konu aldatma İslam'da ki dört eş değil. Siz bu konuları en son konuşacağım kisisiniz benim burada. Şu doğru bu yanlış meselesine girmek istemiyorum.

Sitenin kurallarına uyun istiyorum sadece. Israrla konuyu dine getirmeyin bu kadar.

Konu aldatma
Size ne ben banlanmayı göze alıp yazıyorum
Cezamı çekiyorum
Hayır ısrarla dini konuya giriyorsanız banin haricinde birşey olmalı bunun karşılığı. Çünkü bilerek insanlarin sinir uçlarıyla oynuyorsunuz.

Siz neyle nasıl dalga geçtiğinizi iyi bilirsiniz, bu konu değil genel olarak tavrınız bu zaten. Evet konu aldatma İslam'da ki dört eş değil. Siz bu konuları en son konuşacağım kisisiniz benim burada. Şu doğru bu yanlış meselesine girmek istemiyorum.

Sitenin kurallarına uyun istiyorum sadece. Israrla konuyu dine getirmeyin bu kadar.
Bilimsel tespittir yabanelma birşeyi ne kadar çelişkilerini koyarsan bir o kadar daha ateşli savunacaktır karşı taraf
Engelleyin beni yabanelma

Back
X