Siz olsanız ne yapardınız ??

Eşlerimiz bizim hayat ortağımızdır deriz, lakin sizin ki bu ortaklığı şirket ortaklığı gibi bir şey zannetmiş sanırım.
Biz olsak ne yapardık? Valla benim için aile samimiyetle, sevecenlikle, biz olmakla alakalıdır. Şu anlattığınız hesap kitap işleri de gayet çiğ işler ve benim kafamdaki aile yapısına çok fena ters. Aileyi boş verelim, insan dışarı çıktığı arkadaşlarına bile bir şeyler ısmarlıyor, üç kuruşun hesabını yapmıyor. Eşinizin sizden yol parası istemesi artık saçmalığın daniskasının tepe noktası. Ne yapacaksınız sizin bileceğiniz iş. Ben böyle itici, soğuk nevale, dini imanı para olmuş adama koca da demezdim, ailem de...

yok artık.
kaza yaptım henüz ikame araç gelmedi, yoluna uymadığı halde sevgilim getirip götürüyor işe, taksiye parçalanmayayım diye. para istemedi henüz..
isterse kafasını patlatırım.

bunu eşinizle konuştunuz mu? sorun sadece para değil bir iletişim sıkıntısı bir güven eksikliği var. Sizden kaynaklı olmayabilir ama eminim ki altından başka sebepler çıkacaktır. Çocukluk döneminden kalma. Bence siz eşinizle bir konuşun. Kendisi hep mi böyleydi.

Masrafları bölüşmek için ev arkadaşı almış gibi görünüyor. Yol parası isteyen adama yemekten ücret alırdım ki görsün kaç bucak olduğunu dünyanın :)

Şaka bir yana bir gün boşanmak korkusunu var. Muhtemelen üzerine mal almamak için evi de annesine aldı. Güven eksikliği olabilir, cimrilik olabilir, malına konacaksın gibi hissettiren geçmişte yaşadığı bir takım şeyler olabilir sizden kaynaklı değil. Annesine vs de öyle olduğuna göre..

Yerinizde olsam evliyken yedirmediği parayı boşanır da yerdim. Bu ne saçmalık böyle?
Eve yardımcı alın, tek bir işe elinizi sürmeyin. Ödesin bakalım.

Masrafları bölüşmek için ev arkadaşı almış gibi görünüyor. Yol parası isteyen adama yemekten ücret alırdım ki görsün kaç bucak olduğunu dünyanın :)

Şaka bir yana bir gün boşanmak korkusunu var. Muhtemelen üzerine mal almamak için evi de annesine aldı. Güven eksikliği olabilir, cimrilik olabilir, malına konacaksın gibi hissettiren geçmişte yaşadığı bir takım şeyler olabilir sizden kaynaklı değil. Annesine vs de öyle olduğuna göre..

Sadece yemek değil, temizlik + gece gördüğü muamele için de. Üstüne de derdim sen istiyor dujjj vercek 100 dolar daaahhaaa. Tövbe yarabbim.

Bişey aldığında bölüşmeyi cimriliğine verdim diyelim.
Ama bi yere götürünce yol parası istemek kısmına hala şoktayım. :işsiz:
Allah yardımcınız olsun

Evet bir derdim var ve çok kafama takıyorum. Eşim de ben de çalışıyoruz. Eşimin kazancı benimkinin iki katı 10 bin civarında. iyi bi işi var. Ev kirası elektrik su onda. Onun dışında herşey yarı yarıya ödeniyor.bana bi kuruşu geçmiyor. 5 liralık bişey de alsa hesaplıyor. Beni bi yere götürse yol parası ister. Annesine ev alıp oturttu. İçine eşyaya kadar aldı. Bana dışarda bi yemek ısmarlamaz. Ev işi yapmaz. Çocuğa bakar ama. Annesi dışında kardeşlerine de öyle 10 lira verse geri alır. Benim onun parasına ihtiyacım yok ama bu cimriliği yoruyor beni. Boşanayım dedim onu da yapamıyorum çocuğum var diye.
Eş değildir o, eş olsa duramazsın :duduk:

Benim de bu sorunu yaşayan bir arkadaşım vardı, kadın akrabaları geldiğinde ayrıca kendi parasıyla alışveriş yapardı, yarım kilo mandalina yenmiş diye günlerce kavga etmişlerdi. Gelir düzeyleri de hemen hemen bu şekildeydi.
Sonra bir çocukları oldu ve birkaç yıl sonra boşandılar. Şimdi ayrı ayrı ikisi de çok mutlular. Çocuklarını da asla ihmal etmediler ve evli olsalar iki mutsuz insan olacaklarına eminim.

Yol parasi mi?
Agzim acik kaldi.
Eskiden ise giderken ayni yerde calisan bi arkadasin yolumun ustunde oldugunu ogrendigimde kizi her is gunu arardim " yoldayim geliyorum", diye. Kiz normal olarak benzinini karsiliyim demedi. Zaten deseydi ben kabul etmezdim. Sonucta o arabamin tekeri yine ayni yone donecekmi? Donecekti. Ekstra bi caba gerektiren bisey degildi onu evden almam.

Sacmalik esinizin yaptigi.

Sadece yemek değil, temizlik + gece gördüğü muamele için de. Üstüne de derdim sen istiyor dujjj vercek 100 dolar daaahhaaa. Tövbe yarabbim.

Kesinlikle normal bir insan olamaz ya biz nasıl yakıştıramayız bile böyle bir şeyi istemeyi insan nasıl ister eşinden yol parasını.

Evet gerçekten parayı çok seviyor önce maaşımız ortaktı eve temizlikçi çağırmama ya da aileme yaptığım bişeye laf edince ben de aldım kartımı elinden. Bu defa herşeyi hesaplamaya başladı.

Size inat ediyor demek ki. Madem kartını aldın bende sana böyle davranırım gibi. Böyle inatlaşma evliliği gereksiz yorar

Evet bir derdim var ve çok kafama takıyorum. Eşim de ben de çalışıyoruz. Eşimin kazancı benimkinin iki katı 10 bin civarında. iyi bi işi var. Ev kirası elektrik su onda. Onun dışında herşey yarı yarıya ödeniyor.bana bi kuruşu geçmiyor. 5 liralık bişey de alsa hesaplıyor. Beni bi yere götürse yol parası ister. Annesine ev alıp oturttu. İçine eşyaya kadar aldı. Bana dışarda bi yemek ısmarlamaz. Ev işi yapmaz. Çocuğa bakar ama. Annesi dışında kardeşlerine de öyle 10 lira verse geri alır. Benim onun parasına ihtiyacım yok ama bu cimriliği yoruyor beni. Boşanayım dedim onu da yapamıyorum çocuğum var diye.
Sabırlar diliyorum en sevmedigim insan tipi.ne yapmak lazım bilemiyorum belliki huyu öyle. Siz de evde yaptığınız işler bulaşık çamaşır vs için ondan para isteyin o zaman ne demek karısını bir yere bırakıp yol parası istemek o_O

Yol parasını nasıl hesaplayıp istedi açabilir misiniz? birlikte gideceğiniz yer değil mi, şöförlük mü yaptı, kendisini zorla mi götürdünüz?
nasıl herşeyin yarı parasını istiyor yani market alışverişi yaptı 300 ödedi sizden 150 mi istiyor cidden?
allah size kolaylık versin, bu adamlanasıl ömür geçer bilemedim. Bir şekilde yardım alıp çözmeniz lazım..

para vermeyin asla. 10 bin TL kazaniyorsa evi gecindirsin madem.

Siz evlenirken adam boyle miydi, niye evlendiniz??? Cocugunuz olmasa kesinlikle bosanin derdim ama arada cocuk var ne denir bilemedim.

Kesinlikle normal bir insan olamaz ya biz nasıl yakıştıramayız bile böyle bir şeyi istemeyi insan nasıl ister eşinden yol parasını.

İlk kez bir konu sinirlerimi zıplattı, devamını okumuyorum. Eş eş değil ki, yatırım ortağı diyeceğim, o bile değil. :duduk:

Back
X