Siz olsaniz ne yapardiniz?

Bubo

🧸
Pro Üye
15 Şubat 2018
2.693
8.803
158
Güncelleme: Gitmedik. Fikirlerini belirten arkadaslara tesekkur ediyorum 🫶

Merhaba, bir konu hakkinda goruslerinizi almak istiyorum.

Yurt disinda yasiyorum. Esimin arkadasi farkli bir ulkeye calismaya geliyor.
Esime beni havalimanindan al diye ısrar ediyor. Esim bir iki kere bayram gunu gelemem dedi.
Adam hala kimsem yok yalniz hissediyorum, gelirsen kendimi daha iyi hissedecegim diyormuş. Ucaga binecegi son dakikaya kadar israr etti adam 😬

Havalimani da maşallah 230 km uzaklikta. Git gel minimum 460 km.
Ben çok fazla gitmesi taraftari degilim
Çünkü adamin istegi bana bencilce geldi. Bayram gunu yakin olmayan bir arkadasimdan 500 km yol yapmasini istemek benim yapabilecegim bir sey degil.

Bir de düşünüyorum interneti olmayacak, telefon edemeyecek, tanidigi kimse yok, yabanci ulkeye geliyor kendini boyle hissetmesi normal. Gidip karsilasak mı diyorum. Ikilemde kaldim.
Esim gidecegim diye israr etmiyor ama ben gidelim dersem gidecek.

Arkadasi suan ucakta hala gidip karsilamak icin vakitimiz var.

Son düzenleme:
Ay onu belirtmeyi unutmusum. Bizim yanimiza gelmeyecek. Biz onun yasayacagi ulkeye gidip onu havalimanindan alip sehir icinde otele birakip tekrar 230 km yapip geri evimize gelecegiz
Keşke adama karşı net olup gelemeyeceğinizi söyleseydiniz.

Çok uzak, ayrıca gideceği yere siz götüreceksiniz. O yüzden ben o kadar yol gitmemenizi söyleyeceğim.

Farklı ülkeden geldiği için muhtemelen tedirginlik yaşıyor.
Bu yüzden yakın olmayan arkadaşından dahi ısrarla rica ediyor.
Belki de eşinizle yol boyu konuşacak, rahatlayacak.
Çok önemli işim yoksa yardımcı olmak isterdim.
Iste benim de bir yanim bu nedenlerden oturu gitsekmi acaba diyodu. Diger yanim ise 18 aylik bebek ile onca yolu yapmak mantikli degil diyordu. Cunku adam bizimle geri donmeyecek. Biz 230 km gidip onu havalimanindan alip otele birakip tekrar 230 km yapip evimize geri donecektik.
Yıllarca uçakla gittim öğrencilik döneminde bir kere bile annemlere dahi beni gelip alın demedim. Kendim Havaş’a binip gittim. Şimdi diyeceksiniz ki iki durum birbirinden farklı yurt dışı faktörü var ama ben aynı olduğunu düşünüyorum. Bu karşındaki insana yük olmaktır. Ben kimseye böyle bir şey rica edemezdim. Yapı meselesi bence. Hayır dendikten sonra ısrar falan hiç hoş olmamış.
Ben de boyle bir istekte bulunamam. Insanlara yuk olmayi hic sevmem. Zaten birkac kere olumsuz yanit almissin. Neden israr ediyorsun. Acaba destek olmak icin gitsekmi diye dusundum ama mantikli dusununce kabul edilecek bir sey degil.
O zaman ben reyimi gitmemeli diye kullanıyorum. :KK34:
🫶 Tesekkurler
Ay gitmeyin tabii ki o neymis
Tesekkurler.❤️
Bir bebekle daha harika bence
Dura dura gidersiniz
Bebekli anilariniz, fotograflariniz olur
Gitmeseniz yardıma , kalsanız evde ne olacak
Dört duvar arasında oturacaksiniz anca😐
🫠 cocugunuz var mi? Bazen korku filmine donusebiliyor da bebekle uzun yol. 🤭
İngilizcem hiç iyi değil mesela ben pazartesi günü buradan Hollandaya gidiyorum oradan Almanya’ya geçicem otobüs ve trenle ve dilim yok ben yapıyorsam herkes yapar kimseye de gel beni al demedim hatta aksine arkadaşım geleyim dedi ne münasebet salak mıyım ben tek başıma her şeyi halledebilirim kimseden de minnet eylemem🧿 translate var internet desen var bulamazsam sim kartı alır telefonuma takarım ben bu şekilde kaç kez gezdim yurtdışında tek başıma. Size iyiliği dokunmadıysa hiç gerek yok
🧿
Haklisiniz bir de o calismaya geliyor, ingilizcesi de iyi.
madem stresli, yeni deneyimlerle baş etmekte zorlanan birisiymiş öyleyse gelmeseymiş. ha, çok yakın arkadaş olur, aynı mesafe olur, iyi hissetmesine yardımcı olmak için yaparsınız ama adam kendi gideceği 2 km yol için size 500 km yol yaptırmak istiyor.
Ben de esime oyle soyledim. Kendini yalniz hissediyormus tamam hadi gittik sen maksimum 30 dakika, 1 saat yaninda duracaksin. Sonrasinda ne yapacak dedim. 😬
Hayatta gitmem. Bebekle herşey güllük gülistanlık olmama ihtimali de var gezeriz ederiz düşüncesi iyi hoşta bunu kendiniz modunuz istediği zaman yapın yoksa pekte gönüllü olmadığınız yolculukta birde cocukla uğraşırsanız iyice burnunuzdan gelir.
Haklisiniz, zaten baktim %95 yagis gosteriyor. Ziyan ooluruz oralarda
Yok yahu çokmuş ama bilemedim iyi bir ardas ise vaktiniz varsa o ulkede bu iki gece konaklayip gezebilirsiniz onuda birakmak bahanesi ile kendiniz tatil yapabilir siniz
Daha once gittigim bir yer. Arti yarin her yer kapali kalsakta bir ise yaramaz yani 😬
İnsanın aklına madem o kadar cesaretin yok da niye başka ülkeye gidiyorsun diye sormak geliyor.
Sadece otele bırakmak için 500km çok fazla.
Evet, haklisiniz.
Keşke adama karşı net olup gelemeyeceğinizi söyleseydiniz.

Çok uzak, ayrıca gideceği yere siz götüreceksiniz. O yüzden ben o kadar yol gitmemenizi söyleyeceğim.
Net bir sekilde hayir dedi esim aslinda. 1 degil birkac kez. Ama ucaga binecegi son dakikaya kadar israr etti adam.

Merhaba, bir konu hakkinda goruslerinizi almak istiyorum.

Yurt disinda yasiyorum. Esimin arkadasi farkli bir ulkeye calismaya geliyor.
Esime beni havalimanindan al diye ısrar ediyor. Esim bir iki kere bayram gunu gelemem dedi.
Adam hala kimsem yok yalniz hissediyorum, gelirsen kendimi daha iyi hissedecegim diyormuş. Ucaga binecegi son dakikaya kadar israr etti adam 😬

Havalimani da maşallah 230 km uzaklikta. Git gel minimum 460 km.
Ben çok fazla gitmesi taraftari degilim
Çünkü adamin istegi bana bencilce geldi. Bayram gunu yakin olmayan bir arkadasimdan 500 km yol yapmasini istemek benim yapabilecegim bir sey degil.

Bir de düşünüyorum interneti olmayacak, telefon edemeyecek, tanidigi kimse yok, yabanci ulkeye geliyor kendini boyle hissetmesi normal. Gidip karsilasak mı diyorum. Ikilemde kaldim.
Esim gidecegim diye israr etmiyor ama ben gidelim dersem gidecek.

Arkadasi suan ucakta hala gidip karsilamak icin vakitimiz var.

Eşiniz arkadaşı kendine bir destek arıyor yabancı yer olduğu için bu kadar ısrar eden birinin ricasını geri çevirmeyin derim

Iste benim de bir yanim bu nedenlerden oturu gitsekmi acaba diyodu. Diger yanim ise 18 aylik bebek ile onca yolu yapmak mantikli degil diyordu. Cunku adam bizimle geri donmeyecek. Biz 230 km gidip onu havalimanindan alip otele birakip tekrar 230 km yapip evimize geri donecektik.

Ben de boyle bir istekte bulunamam. Insanlara yuk olmayi hic sevmem. Zaten birkac kere olumsuz yanit almissin. Neden israr ediyorsun. Acaba destek olmak icin gitsekmi diye dusundum ama mantikli dusununce kabul edilecek bir sey degil.

🫶 Tesekkurler

Tesekkurler.❤️

🧿

Ben de esime oyle soyledim. Kendini yalniz hissediyormus tamam hadi gittik sen maksimum 30 dakika, 1 saat yaninda duracaksin. Sonrasinda ne yapacak dedim. 😬

Daha once gittigim bir yer. Arti yarin her yer kapali kalsakta bir ise yaramaz yani 😬

Evet, haklisiniz.

Net bir sekilde hayir dedi esim aslinda. 1 degil birkac kez. Ama ucaga binecegi son dakikaya kadar israr etti adam.
Var
Olmaz mı 6 aylık

Yurtdışında çoğu merkezde ücretsiz internet var. Havaalanları ana tren istasyınları hatta büyük marketler mağazalarda wi fi bağlanabiliyorsun. Yalnız hissetmek değil de vereceği tren parasına acımıştır. En az 70-80€, hatta yoğun saatlerse 100€ o mesafe. Uyanıklık yapıyor aklınca yalnız hissederim falan. Sonra ne olacak, oteline bırakıp geri dönünce yalnız hissetmeyecek mi?

🫶 Tesekkurler

Tesekkurler.❤️

🧿

Evet, haklisiniz.

Ya kabul edilir mi böyle şey? Bence gerek yok. Çok mantıksız. Maddi durumu mu kötü yoksa ülkeyi mi bilmiyor? Erkek adam herhalde yol parası cebinde vardır. Bu özel taksi isteği nedir yani.

Adam trde bir ülkeye çalışmaya geliyor sonra siz Başka ülkeden o ülkeye gidip adamı otele yerlestirip sonra geri döneceksiniz ülkenize doğru mu anladım? Sizi görmeye gelmiyor , yakın arkadaş değil? Hem de bayram günü? Burda bin tane konu açıldı sevgilimi görmeye geldim başka şehirden hava alanından almadı bile beni diye. Valla sevgili yapmaz bunu. Ben anneme babama evladıma yaparım sadece. Helal olsun iyi niyetinize. Ayrıca arkadaş olalım mı sizle ?

Ay onu belirtmeyi unutmusum. Bizim yanimiza gelmeyecek. Biz onun yasayacagi ulkeye gidip onu havalimanindan alip sehir icinde otele birakip tekrar 230 km yapip geri evimize gelecegiz
Nasıl yani siz onun yaşadığı ülkeye gidip arabayla alıp bulunduğunuz ülkeye mi geleceksiniz adam uçakta demişsiniz uçakla bulunduğunuz ülkeye geliyorsa havalimanında karsilaya bilirsiniz sadece .

Havalimanindan çıkıp otele gitmeyi öğrensin bir zahmet ya.

Yapmayın, size sonra asla bunun benzer karşılığı olmayacaktır.

Yurtdışında çoğu merkezde ücretsiz internet var. Havaalanları ana tren istasyınları hatta büyük marketler mağazalarda wi fi bağlanabiliyorsun. Yalnız hissetmek değil de vereceği tren parasına acımıştır. En az 70-80€, hatta yoğun saatlerse 100€ o mesafe. Uyanıklık yapıyor aklınca yalnız hissederim falan. Sonra ne olacak, oteline bırakıp geri dönünce yalnız hissetmeyecek mi?
Havalimanindan ayrilinca interneti olmayacak. Tren okadar tutmaz ama taksi evet tutabilir. 100 € icin degil de ilk defa avrupaya geldigi icin, kendini yalniz hissettigi icin bu kadar israr ettigine inanmak istiyorum.🤦🏻‍♀️

Ya kabul edilir mi böyle şey? Bence gerek yok. Çok mantıksız. Maddi durumu mu kötü yoksa ülkeyi mi bilmiyor? Erkek adam herhalde yol parası cebinde vardır. Bu özel taksi isteği nedir yani.
Maddi durumu kotu degil. Ulkeyi bilmiyor.
Gitmedik.. Zaten mantikli dusununce gitmememiz gerektiginin farkindaydik en bastan beri :D ama bir yandan da acaba yardimci olsakmi yabanci ulke kimsesi yok vs. Diye dusundum o yuzden buraya da sormak istedim. Cogunluk mantikli bulmadi.

Nasıl yani siz onun yaşadığı ülkeye gidip arabayla alıp bulunduğunuz ülkeye mi geleceksiniz adam uçakta demişsiniz uçakla bulunduğunuz ülkeye geliyorsa havalimanında karsilaya bilirsiniz sadece .
Hayir adam zaten ucaktaydi bu soruyu sorduğumda. Bulundugumuz ulke ile onun gelecegi ulke farkli ama avrupa sinirlari icerisinde ikisi de. Bizim evden gelecegi ulkenin havalimani 230 KM. Gidip onu alip oteline birakip tekrar evimize geri donecektik.

Back
X