Siz olsanız ne yapardınız :(

arkadaşlar sizinle bişey paylaşmak istiyorum. Evleneli henuz 1.5 ay oldu. kayınvalidemle birlikte yasıyorum. evlendikten kısa bir süre sonra eşim depresyona girdi ve tedavi amaçlı yaklaşık bir haftadır hastanede yatıyor.Eşimin bu durumdan çekiniyor o yuzden eşimin hastanede yattıgını ailem dahil tüm akrabalarıımdan arkadaşalrımdan saklıyorum.Kendi sıkıntılarım yetmiyormus gibi birde kayınvalidemle ugrasıyorum. kendisi çok konusuyor, hayatında bütün olan biten herşeyi, bütün akrabalarını yasadıkalrını vs. vs evlendiğimizden beri defalarca anlatıyor.Ezberledim artık. Ben üniversite mezunuyum ve çalısıyorum. eve gittiğimde kafamı dinlemek isterken daha çok kafam şişiyor. Eşimin depresyoa girmesinde kayınvalideminde rolü oldugunu düşünüyorum. Bütün bunlar yetmezmiş gibi kayınvalidem bana eşinle birlikte olduktan sonra geç banyo yapıyorsunuz, ben kocanada söyledim sana söylemedimi felan dedi. o an sanki basımdan sular aktı, nutkum tutuldu. derdimi kimseye anlatamıyorum. sıkıntımı paylaşamıyorum bende size yazayım dedim. Bana akıl verin ne yapayım ben :çok üzgünüm: :1no2:

ayy benim yasadiklarimin aynisini yasayanlarda varmis.benim kayinvalideminde cenesi düsük denilebilir.durmadan biseyler anlatir eski hikayeleri hic bitmez.ben herseferinde yeni bir hikaye dinler gibi ayni seyleri defalarca dinledim..bende birkez telefonda baskasina bizim gelinle olan banyo yaptilar dedigini dyudum...sinir oldum..allahtan simdi ayri evdeyizz.karisamiyo bana.ama simdide eltimle bir oturuyolar aynisini eltime yapio bana anlatiyo bide bizim gelinle oglan banyo yapti daha bu sabah diye..dinlemek istemiyorum ama kulaklarimida kapatamiyorum..susup gülüyorum sadece..bi yandan da düsünüyorum kaynatam yasli denilbeilir bide hasta herhalde elini etegini cekti ki baskalarini takibe koyuldu benim kaynana kaydirigubbakcemile3

Kaynanaların hepsinde var bu onların zamanı muhabeti.Yorgunum yatıcam diyip odana kaçabilirsin.Ama yatak odana kadar müdahele etmesine izin verme.Böyle bir konu açtığında eşimle benim özel alanlarımıza müdahele etme diyiver.Eşinin annesi olabilir ama her şeye burnunu sokma hakkına sahip değil bence

Rabbim eşine tez vakitte şifa versin senin de yardımcın olsun
Bu durum da eşinizin annesinin söylediklerini kulak arası edin biraz..... söylemesi kolay diyorsunuzdur ama işin birde şu tarafı eşiniz hastaneden çıktıktan sonra o ilgiyi sizden bekleyecek ve siz de kaynananız yüzünden güçsüz görünürseniz bu onu belki dah kötü etkileyebilir bunu hem onu hemde kendinizi düşünerek yapın
Birde sürekli anlatıyor demişsiniz ya kaynananızdan ötürü Alzhemier hastası olabilir mi ?bu hastalığa yakalananların çoğu sürekli aynı şeyi tekrarlıyor yakın çevrem de de görmüştüm..?
RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN

kiraya çıksanız karşılayamazmısınız parasını..ayrılın o evden,hatta uzak bir yere taşınınki kolay kolay gidip gelmesin
maalesef böyle insanlarla mantıklı konuşulmaz.anlamazlar..bir insan yerini de haddinide bilecek.yoksa o insan saygı falan görmez..

eşin ne iş yapıyordu,bence de ayrı eve çıkın ,ev ev üstüne olmaz çünkü.... banyo lafından sonra söylediği her şey dokunabilir sana iyice

ne biçim kayınvalde en doğrusu imkanını varsa ayrı eve çık zaten işten yorgun geliyorsundur nun kahrını çekme

eşin umarım bir an önce düzelir canım
benimde sana tavsiyem ayrı eve çıkman.daha huzurlu olursun emin ol

sana birşey diyeyimmi canım birincisi kayınvalidenini yaptıgı çok ayıp ben olsam orda bi laf sölerdim sen sabırlısın bence kısa sürede tek odada olsa ayrı eve çıkmaya ikna et eşinin güzelce konusup böle insanlar insanın huzurunda bozar zamanla

nedir şu kayınvalidelerden çektiğimiz ya
demek sizi gözetliyor utanmaz af edersiniz ama
benim k.valide de durmadan bana kocanla yatıyonmu derdi
o değerli geliniyle
bende pişkin pişkin
ne diye beni oğluna aldın o zaman diye lafı sıkıştırdım kendisine
sen eşinle birlik ol tedavisi bittikten sonra hiç boş durma hemen ayrıl o evden
bu arada çok geçmiş olsun arkadaşım üzülme
akılları başlarında olsa bu k.validelerin
böyle yapmazlar rabbim akıl fikir versin
ben olsam yerinde hemen ayrı eve geçerim

arkadaşlar sizinle bişey paylaşmak istiyorum. Evleneli henuz 1.5 ay oldu. kayınvalidemle birlikte yasıyorum. evlendikten kısa bir süre sonra eşim depresyona girdi ve tedavi amaçlı yaklaşık bir haftadır hastanede yatıyor.Eşimin bu durumdan çekiniyor o yuzden eşimin hastanede yattıgını ailem dahil tüm akrabalarıımdan arkadaşalrımdan saklıyorum.Kendi sıkıntılarım yetmiyormus gibi birde kayınvalidemle ugrasıyorum. kendisi çok konusuyor, hayatında bütün olan biten herşeyi, bütün akrabalarını yasadıkalrını vs. vs evlendiğimizden beri defalarca anlatıyor.Ezberledim artık. Ben üniversite mezunuyum ve çalısıyorum. eve gittiğimde kafamı dinlemek isterken daha çok kafam şişiyor. Eşimin depresyoa girmesinde kayınvalideminde rolü oldugunu düşünüyorum. Bütün bunlar yetmezmiş gibi kayınvalidem bana eşinle birlikte olduktan sonra geç banyo yapıyorsunuz, ben kocanada söyledim sana söylemedimi felan dedi. o an sanki basımdan sular aktı, nutkum tutuldu. derdimi kimseye anlatamıyorum. sıkıntımı paylaşamıyorum bende size yazayım dedim. Bana akıl verin ne yapayım ben :çok üzgünüm: :1no2:

her zaman acik konusmaktan yana olmusumdur...

kirmadan acikca dusuncelerini soyle...ki her ne kadar dikkat etsen de kirilacaktir...

ama bunu yapmaya da hakki yok,yani isten yorgun argin gelen birinin basini sisirmeye... ve ayrica ayni evdesiniz diye hayatinizin en ozel alanlarina da karismaya ...

ben olsam acik acik konusur,bunlarin beni rahatsiz ettigini soylerdim.sonunda kizarsa kizar,kuserse kuser...hic problem degil :1closedeyes:

Açıkça söyle işten gelince anne, çok yorgunum biraz sessizliğe ihtiyacım var de...
Zaten eşinin durumu bir taraftan da iş daralıyorum ne olur sen de üstüme gelme de...
O banyo mevzusunda da nasıl bir pişkinlik bu yaaa.. bir de oğluna söylerken böyle bişeyi utanmamışmı ya.... Ayıp denen bişey var... Birdaha böyle bişey söylerse de ane bende biliyorum ne zaman neyapılması gerektiğini sen bunları kafana takıp takip etme de....

Niye ayrı eve çık demiyorum... Baştan hata yapmış ve kendin birlikte oturmayı teklif etmişsin, bu saatten sonra ayrı eve çıkmak stiyorum demen abes olur, eşinin durumu da sıkıntılı...
Biraz daha sabredeceksin, en azından eşin sağlığına kavuşana kadar...

Ne yapayım diye sormuşsun da ne yapman gerektiği bariz bir şekilde önünde değil mi?Senin de bildiğin cevap tabiki ayrı eve çıkmak.

Back
X