siz olsanız ne yapardınız...

bence değelemeyin siz bildiğiniz saygınızdan dönmeyın...
siz gelinsiniz yoğurulacak hamur değil..
olmamıs burası un kat su kat değiştir olamaz..
ama bıde bebeklerınız varmıs..
en azından karnınızdakı canlar için sitrese girmeyın unutmasanızda erteleyin..
kolay gelsın

sanırım sorunumu hallettim kayınvalidemle, dün bana bebekler olunca mevlit yapcaz onlara çok hevesleniyorum dedi aslında sana da gelin mevlitü yapcaktım ama oğluma sordum istemedi dedi,ta 4 yıl öncesi ha bahsettiği mevlitte kafamın tası attı açtım bende ağzımı oğluna neden soruyosun omuydu gelin dedim sen benim huyumdan da memnun değildin geçende onu söyledin nedir senin derdin benimle dedim üzerimde şekil yapamazsın buna izin vermem dedim önce kabul etmedi ben öyle bişey dermiyim falan dedi sonrada yanlış anlamışsın benden böyle bişey bekliyormusun bak ben kırıldım şimdi dedi :)) alem ya hiç pas vermedim devam ettim annem senin oğluna dese hoş olur mu huyumuza göre yetiştirme lafını ben sana desem
seni kafama göre seçemedim kaynana diye dedim baktı olacak gibi değil tamam ayıp etmişim haklısın dedi.

Son düzenleme:
neyse kabul etmiş..bence cok iyi yaptın kırıldıgın mevzuyu söyleyerek..
hem içinde kalmadı rahatlamısındır..
eşine felan söyleyen cinsten mi sonra doldurmasın eşini?

Benım kayınvalıdem de bazen dusunmeden konusuyor. Parmakla sayılacak kadar azdır, yıne de soyledıgı an uzuldum elbet. Ben genelde bır sure kafama takar, sonra bakarım kı atlatamıyorum, esımle paylasırım. Asla kayınvalıdeme sen boyle demıstın... demem. Zaman gelıyor annelerımızden neler ısıtıyoruz. Onları kafamızda takmıyoruz. Soz konusu kayınvalıdemız oldugunda en ufak sozlerı batıyor bıze. Bence soyledıgı soz rahatsız edıcı olsa da, uzerınde durmana gerek yok. Bır kac ay sonra unutursun.

Son düzenleme:
Benım kayınvalıdem de bazen dusunmeden konusuyor. Parmakla sayılacak kadar azdır, yıne de soyledıgı an uzuldum elbet. Ben genelde bır sure kafama takar, sonra bakarım kı atlatamıyorum, esımle paylasırım. Asla kayınvalıdeme sen boyle demıstın... demem. Zaman gelıyor annelerımızden neler ısıtıyoruz. Onları kafamızda takmıyoruz. Soz konusu kayınvalıdemız oldugunda en ufak sozlerı batıyor bıze. Bence soyledıgı soz rahatsız edıcı olsa da, uzerınde durmana gerek yok. Bır kac ay sonra unutursun.

unuturum tabi ama mesele o değil, huyumuza göre yetiştirsek ne demek, haftada 2-3 gün bir arada ol ye iç eğlen her konuda fikir ver saygı gör sonrada huyuma göre yetiştirseydim de bunu benim annem eşime söylese onlarda kırılırdı, olacak şey mi?Birde bahsettiğim gibi 3.4. söyleyişi yani sen olsan düşünmezmisin mesaj mı veriyor bana diye valla insanlar eşlerini, kardeşlerini hatta evlatlarını bile kendi kafalarına göre yetiştirip seçemezken ben gelinim, pişman değilim söyledim rahatladım, herkes haddini bilecek ben ona desem hoş olur mu üstelik ben 17-18 yaşımda değilim 29 yaşımdayım.Yeterince şekilliyim yani

Cahilce bir laf etmiş. Nerede kalmış öyle, küçükken alıpta yetiştirecekmiş. Herkeste hazırda bekliyor evladını vermeye, keşke 5 yaşında alsalarmış, kendilerine göre yetiştirirlermiş, evlatlık niyetine !

Hem ayrıca hadi diyelim aldı, insan kendi yetiştirdiği evladın huyunu suyunu belirleyemiyor, alsan ne yapacaksın, içini mi değiştireceksin.

Madem herşeyden memnunsun, niye keşke öyle yapsadık, küçükken alsaydık, yetiştirseydik diyorsun, insan bunun altında beğenmiyor diye düşünür tabi.

Klasik düşünmeden konuşmalar. Pek kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum aslında ama düşünmeden konuşuyorlar işte. Sen bunu söylediğinde, en azından seni anlamış, çirkeflik yapıp, bir de üste çıkıp, seni ezmemiş, üzmemiş, bu da güzel.

En önemliside, bu laf kalabalıkları dışında, şükür sıkıntınız yokmuş, düşünmeden konuşuyorlar böyle arada, sıkma canını. ıdare edeceksin işte biraz.

Back
X