siz olsanız ne yapardınız?

Herkesin yaşadıgı kendisine ağır gelir elbette. Ama oraya gitmek seni yüceltir eksilmezsin eşinede herşey olup bittikten sonra sadece senin hatırın icindi dersin olur biter :)

siz olsanız ne yapardınız diye sormuşsunuz başlığınızda:44:
ben olsaydım yardıma giderdim:51: , sırf bu yüzden gerginlik çıkartmaya değmez bence :34:

bunun için sence eşinle aranı bozduğuna huzurunu kaçırdığına değermiii ?? Gidince her işi yapmak zorunda değilsin mademki amaç gitmek sende git kendini fazla yorma her işi yapma orda bulun ve dön evine gel bana kalırsa...:ssz:

Kayınvalideniz ile yaşadınız sorun ikinizi baglar.
Ancak kaynınız evleniyor ve siz yardım etmek istemiyorsunuz...

Neden* onun ne suçu var?
Hayatının en önemli gününde yengesinin gelmemesini hayatı boyunca unutmaz.

Sizin kardeşiniz evlenseydi ve eşiniz aynı şeyi yapsaydı ne yapardınız?

hanımlar meraba,,yaklaşık bi sene önce konu açmıştım eşimin ailesiyle aynı binada altlı üstlü oturuyodum,(okuyanlar bilir).sonunda 3 ay önce ayrı bi eve taşındık.taşınalı güzel şeyler yaşadım.ama son bi haftada eşimin hiç de değişmediğine kanaat getirdim.:25: konu şöyle; Kaynım evleniyo ve bu haftasonu çeyizi geliyo,kaynanam eşime sürekli tek başına misafir ağırlayamayacağını,biricik kızının da iki çocuğuyla 15 kişiyi ağırlayamayacağını,zaten hasta olduğunu dillendirip duruyo.kaynanam beni de çağırdı bende istemeye istemeye bakarız dedim. eşime de gitmeyeceğimi söyledim,zoruma gidiyo(çünkü zamanında huzursuzluk yaşadım,evin içini biz yaptırdığımız halde kovulduk,başları sıkınca yardıma gel...) çoğu şeyleri unutup kaynanamın evine gidiyorum zaten ama bu sefer çıktığım eve çeyiz gelecek ve ben hakkım olduğunu düşünerek orada bulunmak istemiyorum.eşim ise :47: suratsızlaştı bu yüzden,annesi yalnız kalmış,yine olumsuzluk çıkacakmış herşey düzelmişken.....vs.gitmem gerektiğini sadece annesinin evinde bulunmamı istediğini söylüyo bense hayır dedikçe agresifleşiyo.benim düşüncelerimi önemsemiyo,varsa yoksa annesi.. bunca yaşadığımız kötü şeylere sebep yine annesi ve ailesi. eşim bana karşı çok anlayışsız .. siz olsanız ne yapardınız?

bence anlayışsız diye düşündüğünüz durumda biraz karşınıza kendinizi alıp bakın..eşiniz sizi anlamış,desteğini göstermiş ve ayrı eve çıkmışsınız..
bahsettiğiniz kbnizin düğünü yani sıradan birgün değil,bahsettiğiniz insanlarda alalade insanlar değil..bu konuda anlayışa sahip olması gereken insan sizsiniz...

Kayınvalideniz ile yaşadınız sorun ikinizi baglar.
Ancak kaynınız evleniyor ve siz yardım etmek istemiyorsunuz...

Neden* onun ne suçu var?
Hayatının en önemli gününde yengesinin gelmemesini hayatı boyunca unutmaz.

Sizin kardeşiniz evlenseydi ve eşiniz aynı şeyi yapsaydı ne yapardınız?

evliliğimden 6 ay sonra abim evlendi,eşim ne gitti ne de gönderdi, sadece kaynanam değil kayınbabam görümcem kaynım.. herkesle yaşadım bazı sorunlar. kaynım oturduğumuz ev kendisine kalsın diye abisine ayrılmamızı söyleyecek kadar çirkefleşti zamanında. hamileyken başka kapı gösterdi eşimin ailesi,rızkın yok bu evde diye kovdular kendi ailemin yanında..sebep;daha evliliğimin ilk haftası ve sonraki haftalar görümceme,kocasına ve çocuklarına dadılık yapmadığım için,,doğum yapmama bi gün kala kaynanam annesinin evine götür ben istemiyorum,bakamam dedi,inceldiği yerden kopar,ayrılın dedi yanımda fıs fıs.herkes bana karşı birbirlerini doldurdu eşim ne yaptı peki? hiç.. eşimin beni sevdiğinden şüphe ettiğim halde eşimi sevdiğim için büyüklük bende kalsın deyip unuttum çoğu şeyi yine güldüm yüzlerine ama eşim yapabileceğimden fazlasını hep daha fazlasını bekleyip durdu bendennn.hiçbi zaman arkamda durmadı.bazen o da ailesinin yaptıklarına söylediklerine anlam veremedi,yanımdaydı,ben seni biliyorum dedi ama.. annesi hastayım yorgunum üzülüyorum dedikçe yön değiştirdi..offf offf ne çektiğimi bi ben bi de Allah bilir..sizler sadece tahmin edebilirsiniz..

bu forumda bir üye vardı bayramda eşinin tüm dırdırlarına rağmen kayınvalidesinin köyüne gitmemişti. Senin durumunu da biraz ona benzetiyorum. o arkadaş inat etti ve kazandı. Eşinle aranızın kötü olmasını istemem ama gittiğinde mutsuz ve rahatsız olacaksan, herşey daha kötü olacaksa sen de inat et gitme.

Çünkü bana öyle geliyor ki kayınvaliden yardımcı aramıyor, tamamen iktidar savaşında başkomutan olmaya çalışıyor.

galiba o uye benımm:9:anlattıınız seyler bana benzıyo..tabi benım aynı durumumda arkadaslar da olablılır..
uf yaaa bu erkeklerın mantıgını bır turlu cozemıyorum ben yaa:5:demek kı hepsi boyleler...

2buçuk yıllık evliyim bu güne kadar yaptım yapmadın dediler,yapmadım yaptın dediler,eşimin gözünde değerli miyim?HAYIR..

bende git derim yarın birgün birsi laf edecek olursa ben o kadar şeye ragmen ceyiz için bile gelmiştim dersin:34:

evliliğimden 6 ay sonra abim evlendi,eşim ne gitti ne de gönderdi, sadece kaynanam değil kayınbabam görümcem kaynım.. herkesle yaşadım bazı sorunlar. kaynım oturduğumuz ev kendisine kalsın diye abisine ayrılmamızı söyleyecek kadar çirkefleşti zamanında. hamileyken başka kapı gösterdi eşimin ailesi,rızkın yok bu evde diye kovdular kendi ailemin yanında..sebep;daha evliliğimin ilk haftası ve sonraki haftalar görümceme,kocasına ve çocuklarına dadılık yapmadığım için,,doğum yapmama bi gün kala kaynanam annesinin evine götür ben istemiyorum,bakamam dedi,inceldiği yerden kopar,ayrılın dedi yanımda fıs fıs.herkes bana karşı birbirlerini doldurdu eşim ne yaptı peki? hiç.. eşimin beni sevdiğinden şüphe ettiğim halde eşimi sevdiğim için büyüklük bende kalsın deyip unuttum çoğu şeyi yine güldüm yüzlerine ama eşim yapabileceğimden fazlasını hep daha fazlasını bekleyip durdu bendennn.hiçbi zaman arkamda durmadı.bazen o da ailesinin yaptıklarına söylediklerine anlam veremedi,yanımdaydı,ben seni biliyorum dedi ama.. annesi hastayım yorgunum üzülüyorum dedikçe yön değiştirdi..offf offf ne çektiğimi bi ben bi de Allah bilir..sizler sadece tahmin edebilirsiniz..

zamanında bana çektirenin yanında olmam kimse kusura bakmasın,hele ki eşim arkamda durmuyor ise.

hanımlar meraba,,yaklaşık bi sene önce konu açmıştım eşimin ailesiyle aynı binada altlı üstlü oturuyodum,(okuyanlar bilir).sonunda 3 ay önce ayrı bi eve taşındık.taşınalı güzel şeyler yaşadım.ama son bi haftada eşimin hiç de değişmediğine kanaat getirdim.:25: konu şöyle; Kaynım evleniyo ve bu haftasonu çeyizi geliyo,kaynanam eşime sürekli tek başına misafir ağırlayamayacağını,biricik kızının da iki çocuğuyla 15 kişiyi ağırlayamayacağını,zaten hasta olduğunu dillendirip duruyo.kaynanam beni de çağırdı bende istemeye istemeye bakarız dedim. eşime de gitmeyeceğimi söyledim,zoruma gidiyo(çünkü zamanında huzursuzluk yaşadım,evin içini biz yaptırdığımız halde kovulduk,başları sıkınca yardıma gel...) çoğu şeyleri unutup kaynanamın evine gidiyorum zaten ama bu sefer çıktığım eve çeyiz gelecek ve ben hakkım olduğunu düşünerek orada bulunmak istemiyorum.eşim ise :47: suratsızlaştı bu yüzden,annesi yalnız kalmış,yine olumsuzluk çıkacakmış herşey düzelmişken.....vs.gitmem gerektiğini sadece annesinin evinde bulunmamı istediğini söylüyo bense hayır dedikçe agresifleşiyo.benim düşüncelerimi önemsemiyo,varsa yoksa annesi.. bunca yaşadığımız kötü şeylere sebep yine annesi ve ailesi. eşim bana karşı çok anlayışsız .. siz olsanız ne yapardınız?

kesinlikle gitmelisin. hiç takılma diğer meselelere, eşinle de kötü olma bunn için. sen iyi ol, veren el ol, kul bilmezse allah bilir. ezilme, dik dur yeter...

canım boşver git sen.. hem ağızlarına laf vermemiş, hem herşey yoluna girmişken eşinle aranı bozmamış olursun.. ama mesafeni koru ve iş yapıcam diye parçalama kendini.. az öz iş yap.. yarın öbürgün eltisi olacak kıskandı gelmedi demesinler.. ne diyelim Allah bilsin..

ben olsam giderdim...
yıllanmayacaksınya orda git gel...
ne gerek var bu yüzden huzurunuzun kaçmasına...

annesini arayıp siz söyleyin zamanında kovulduğum eve çeyiz getirmeye yardıma gelemem eşimide beni de bu konuda aramayın deyin zaten sürekli olay çıkarmaya meğilliler bunu kapasanız zannediyor musunuz ki başka olay olmayacak en azında böyle böyle 1-2 seneye oturur herşeyiniz başka türlü sirinip gidersiniz.... bence agresifleşmeye başlamadan surat asarken direkt söylemeniz gerekirdi şimdi artık adamın aklına girmişler ama sen yine de dediğimi yap unutulur merak etme birkaç bile anca sürer bu yaptığının etkisi

Ben olsam giderdim sanırım..
Samimi olamam tabi geçmiş tatsızlıklar yüzünden ama..
Yeni dünürlere de yansıtmam bu durumu..
Bi gelin olarak gereken hizmeti yaparım misafirlere..
Eşimde daha mutlu olur eminim..

Back
X