Siz olsanız ne yapardınız ?

selam nişanlımısınız ? ben olsam yapmasakta olur derdim düğünleri sevmedıgım için çokta önemli degıl nıkahtan sonra sevdıgın kişileride alırsın eglenmeye gidersiniz .düğünde zaten gelın & damat eglenmıyorkı millet iki kırıtcak dıye o şaşaya giremem ben olsam :)takılma bence vasiyet etmışse annesi çocuk napsın

Şuanlık değilim ama uzun süredir beraberiz ama en yakın zamanda nişan ve düğün düşünüyoruz.
Bende öyle çok severim desem yalan olur ama benım annem kaçarak evlenmiş ve her defasında diyo ben kızıma çok güzel düğün yapcam ben yapamadım ona yapcam dıye şimdi nasıl derim anneme bunu

oda haklı ama başından söyleseydi belkı tamam derdimde 4 senedır hayalini kuruyoruz böyle olur şöyle şurda yaparız diye bi anda yapmamam ben dedi ya kına gecesinde oynarsınız dedi geçti

Madem onun için bu kadar önemli birşeymiş baştan uygun bir dille anlatsaymış..Ben olsam vazgeçmezdim onun aile durumuna benim saygı gösterip düğün yapmamı istemiyorsa o zaman oda benim ailemin düğün yapma isteğine saygı duymalı, bir şeyi kestirip atmadan ortak nokta bulunmalı derim.

ee baştan neden sölememiş ozaman ?çeşikili sanki ozaman annende haklı

Yeni öğrenmiş abisi evleniyor düğün yapmıcam dediğinde açılmış konusu bilmiyordum diyo.
Bende öyle düşünüyorum sonuçta ikimizn hayatı bu, onun aile içi sorunları benım hayatımda bi kez yapıcağım şeyi engelliyo bunu ona söyledğimde nişanı düğün gibi yaparız kına gecesinide çok güzel yaparız nikahtada özen gösteririz diyo.
Ama işte heryeşin bi geleneği var bizdede öyle oluyo ya kaçıcaksın yada derlerya davullu zurnalı gelin olup gitceksın..
Kafam çok karışık yaaaaa

ee baştan neden sölememiş ozaman ?çeşikili sanki ozaman annende haklı

Yeni öğrendim bilmiyordum falan diyo. Hemen bi cevap verme biraz düşün falan dedi. Sanki yok ben illada isterim dediğimde ayrılırız gibi bi imadamı bulundu acaba tam çözemedim :/

Onun annesi anne onun istekleri önemli de sizin ki anne değil mi? O gayet kesin bir şekilde kendi ailesinin isteklerini söyleyebiliyorsa sizde ben ve ailem düğün yapılmasını istiyoruz diyemiyor musunuz neden çekiniyorsunuz ki bu konuda onu anlayamadım pek açıkçası?

Canım kına gecesinde oynarsınız deyip kestirip attı diye yazınca geçiştiriyor diye düşündüm eğer nişanı falan salonda yaparsanız düğün yapmamasının bir anlamı kalmıyorki bir gelinlik giy tamam.Herşeyi yaparsınız siz bütün adetlerinizi yerine getirirsiniz tek sorun ettiği düğün günüyse onunda bir çaresi bulunur.

Çekinmiyorum dedim zaten ben istiyorum diye. bende istiyorum ama annemin vasiyeti işte ne yapabilirim dedi. Annesi hayatta olsaydı lafını bile açtırmazdım ama vefat ettiği için kırmaktan korktum. yapsak düşünsene bütün ailem annemı dinlemiş yapmamış ben yapcam ne duruma düşerim diyor.

4 yıldır kurduğum herşey yıkıldı sanki ya
Ben onun ailesine saygı duyup nişanla kalsam bu sefer ben aileme çok ayıp etmiş olcam ve arada kalan ben olcam.
Oda haklı onuda zorlamak istemiyorum. Bende haklıyım ve istiyorum. Çok uzun süredir çözemiycem bi sorun çıkmamıştı ya. ben aileme bunu nasıl söylerimki

canım sonuçta vasiyet bu sevgilin de çok zor durumda kalır ama seni de anlıyorum tabii ki sende herkes gibi düğün yapmak istiyorsun ama sevgilin de ne güzel orta yolu bulmaya çalışmış..annemin vasiyeti kesinlikle olmaz deyip resti de çekebilirdi bu durumda kaç yıllık ilişkiniz bitebilirdi.. kızlı erkekli bir kına gecesi yaparsınız güzel bir salon tutup düğün gibi olur, adı bitek kına gecesi olur.. inşallah orta yolu bulup ikinizde üzülmezsiniz..

Teşekkür ederim canım inşallah uzatmadan bulabiliriz bi yolunu. Ben bi şekilde olur der kabul ederim sonuçta sevdiğim adamla olcam sonunda. Ama anneme nasıl açıklayabilirim'ki o benden daha çok istiyordu çok üzülücek bunu duyunca inşallah anlayışla karşılarda
Rahatlarım bende :18:

Düğünleri hiç sevmeyen ve kesinlikle düğün istemeyen biri olarak erkek arkadaşınızın isteğini yersiz bulmadım ama dört yıllık beraberlikte konunun ilk defa buraya gelmesi, annesinin böyle bir şeyi vasiyet etmesi ve ablalarının abilerinin düğün yapmamasının sebebini yeni öğrenmiş olması çok enteresan... Ne annesinin neden böyle bir vasiyette bulunduğunu ne de onun abla ve abilerinin neden düğün yapmadığını önceden sorup öğrenmeyip de şimdi gündeme getirmesini anladım, garip...
Yeni öğrenmiş abisi evleniyor düğün yapmıcam dediğinde açılmış konusu bilmiyordum diyo.

"Ablalarım abilerim düğün yapmadı dedi" diyorsunuz, şimdiye kadar yapmamışlar ama o bu sefer mi fark etmiş? Bunu daha önceden evlenen kardeşleri olduğu halde bu seferki abisinde öğrendiyse, bu o denli gizli bir aile sırrı mıymış neden şimdiye kadar konusu açılmamış aile içinde ya da neden bu sefer bahsi geçmiş merak ettim... Öncekiler vasiyete dayanarak düğün yapmadıysa -ki evlatlarının düğün yapmamasını vasiyet etmek çok olağan bir durum değil- böyle bir istekten nasıl yeni haberi olmuş acaba...

yapsak düşünsene bütün ailem annemı dinlemiş yapmamış ben yapcam ne duruma düşerim diyor .

Ailesini dinlememiş olmayacak ki annesinin vasiyetini dinlememiş olacak ki böyle bir vasiyeti ilk kez duyuyoruz... Karşı tarafın ailesinin bunu talep edeceğini bildiği halde bunun yapılmamasının vasiyet edilmesinde büyük bir gizem olsa gerek... Bunu öğrenip paylaşabilirseniz daha sağlıklı yorum yaparız üstelik sizin de aklınıza yatar ailenize mantıklı bir açıklama yapmış onların da rızasını almış olursunuz çünkü bu haliyle 4 yıllık bir beraberlikte yeni edinilmiş enteresan bir bilgiye dayanarak düğün yapmama fikrinin elle tutulur tarafı yok ve aileniz de böyle düşünecek...

Umutlu_OL

Yazdıklarınızın tamamı benimde aklımda olan sorular. 3 abisi 1 ablası var hepside sadece nikahla evlenmişler ve şimdi abisi 2. evliliğini yapıyo neden düğün değilde nikah diye sorunca anlatmış abisi daha önce sormadım hiçte umursamadım onların düşüncesi evliliği diye geçiştirdim dedi. Ama abim annemin öyle bi vasiyeti olduğunu söyledi daha öncede hiç bilmiyordum böyle bişey olduğunu falan dedi.

Öyle bi vasiyet neden olur niye olur bende pek anlamadım. Hadi onlar istemiyor ama illa karşı taraf istiycekti nedenini gerçekten çok merak ettim bende. Annem (Ne kadar tanışamamış olsakta annem derim) neden öyle bişey istemiş diye defalarca sordum ama bilmiyorum istemiş abimle konuş istersen sor dedi bişey diyemedim. Onları mutlu ederken kendi ailemi üzmektende çok korkuyorum herşey allak bullak oldu. annem buna çok kötü halde itiraz edicek onlar oğluna düğün istemiyo ama benım bitane kızım var veremem der allahım sen yardım et ya

Allah rahmet eylesin ama ne garip bir vasiyetnmiş o öyle neden neymiş ki acaba?
peki düğün yapmayın nikahtan sonra arkadaşlarınızla güzel bi yere gidip sabaha kadar eğlenin düğün değil o düğün eğlencesi yer mi sevgilin acaba

Bir insan niye böyle bir vasiyet versin onun düğünden kastı vur patlasın çal oynasın tarzında bir tören yapmayın demektir muhtemeln, tutucu bir kimseyse böyle bir vasiyette bulunabilir o zaman sizde ikinizin de razı olacağı bir düğün yaparsınız, düğün tek tip bir şey değil sonuçta.. daha sakin oturup yemek yenilen düğünler oluyor, hatta kişi isterse bu konu da kadın-erkek ortamlarını bile ayrı ayarlayabiliyor ama insanların kalkıp göbek atmadığı bir düğünde böyle bir ayrılıga da gerek duyulmayabilir. bu yorumları annesinin muhafazakar bir yaklaşımla böyle bir şey istemesinden yola çıkarak yaptım yok eğer annesinin böyle bir durumu söz konusu değilse kişi yalan söylüyordur bence çünkü durduk yere bir anne düğün yapmayın diye vasiyet etmez.

Son düzenleme:

Bilmiyorumki bende çok merak ediyorum sorduğumda bende bilmiyorum öyle demiş diyor.
Bende öyle olur diye düşünüyorum eğlence sonuçta canım ama işte yapsam vicdan azabı çekcem yapmasam illa bi eksikliği olcak içimde. Allahımmm muzice olsunda şaka yaptım desin ya :85:

Son düzenleme:

Annemi görmek tanımak nasip olmadığı için ne düşündüğü hakkında bi fikrim yok ancak oturup yemek yenilen bi düğün bizm aileye göre değil bilirsiniz genelde çalgılı çengili olur düğünlerimiz ( göçmenimde :118: ) ve ailem bunu kabul etmez sanıyorum :26:
Ailenin en küçüğü ve abla ve abileride sadece nikah yapmış düğün olmamış. daha önce beraber hayal ediyoduk şöylr böyle olur düğünümüz diye yalan olsa bile ne amaçla yalan olabilirki :44:

bunu sana 4 yıl sonra değil 4 yıl önce söylemesi lazımdııı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…