Madem onun için bu kadar önemli birşeymiş baştan uygun bir dille anlatsaymış..Ben olsam vazgeçmezdim onun aile durumuna benim saygı gösterip düğün yapmamı istemiyorsa o zaman oda benim ailemin düğün yapma isteğine saygı duymalı, bir şeyi kestirip atmadan ortak nokta bulunmalı derim.
ee baştan neden sölememiş ozaman ?çeşikili sanki ozaman annende haklı
Yeni öğrenmiş abisi evleniyor düğün yapmıcam dediğinde açılmış konusu bilmiyordum diyo.
Bende öyle düşünüyorum sonuçta ikimizn hayatı bu, onun aile içi sorunları benım hayatımda bi kez yapıcağım şeyi engelliyo bunu ona söyledğimde nişanı düğün gibi yaparız kına gecesinide çok güzel yaparız nikahtada özen gösteririz diyo.
Ama işte heryeşin bi geleneği var bizdede öyle oluyo ya kaçıcaksın yada derlerya davullu zurnalı gelin olup gitceksın..
Kafam çok karışık yaaaaa
Onun annesi anne onun istekleri önemli de sizin ki anne değil mi? O gayet kesin bir şekilde kendi ailesinin isteklerini söyleyebiliyorsa sizde ben ve ailem düğün yapılmasını istiyoruz diyemiyor musunuz neden çekiniyorsunuz ki bu konuda onu anlayamadım pek açıkçası?
Canım kına gecesinde oynarsınız deyip kestirip attı diye yazınca geçiştiriyor diye düşündüm eğer nişanı falan salonda yaparsanız düğün yapmamasının bir anlamı kalmıyorki bir gelinlik giy tamam.Herşeyi yaparsınız siz bütün adetlerinizi yerine getirirsiniz tek sorun ettiği düğün günüyse onunda bir çaresi bulunur.
canım sonuçta vasiyet bu sevgilin de çok zor durumda kalır ama seni de anlıyorum tabii ki sende herkes gibi düğün yapmak istiyorsun ama sevgilin de ne güzel orta yolu bulmaya çalışmış..annemin vasiyeti kesinlikle olmaz deyip resti de çekebilirdi bu durumda kaç yıllık ilişkiniz bitebilirdi.. kızlı erkekli bir kına gecesi yaparsınız güzel bir salon tutup düğün gibi olur, adı bitek kına gecesi olur.. inşallah orta yolu bulup ikinizde üzülmezsiniz..
Merhaba kızlar bugün erkek arkadaşım'la konuşurken biz düğün yapmıycaz demesi beni şaşırttı ve 4 yıldır beraberiz ilk defa böyle bişey dedi. Neden dediğimde annemin vasiyetiymiş bende yeni öğrendim ne ablalarım nede abilerim düğün yapmadı dedi. Bende yapamam dedi.
Yeni öğrenmiş abisi evleniyor düğün yapmıcam dediğinde açılmış konusu bilmiyordum diyo.
yapsak düşünsene bütün ailem annemı dinlemiş yapmamış ben yapcam ne duruma düşerim diyor .
Allah rahmet eylesin ama ne garip bir vasiyetnmiş o öyle neden neymiş ki acaba?
peki düğün yapmayın nikahtan sonra arkadaşlarınızla güzel bi yere gidip sabaha kadar eğlenin düğün değil o düğün eğlencesi yer mi sevgilin acaba
Bir insan niye böyle bir vasiyet versin onun düğünden kastı vur patlasın çal oynasın tarzında bir tören yapmayın demektir muhtemeln, tutucu bir kimseyse böyle bir vasiyette bulunabilir o zaman sizde ikinizin de razı olacağı bir düğün yaparsınız, düğün tek tip bir şey değil sonuçta.. daha sakin oturup yemek yenilen düğünler oluyor, hatta kişi isterse bu konu da kadın-erkek ortamlarını bile ayrı ayarlayabiliyor ama insanların kalkıp göbek atmadığı bir düğünde böyle bir ayrılıga da gerek duyulmayabilir. bu yorumları annesinin muhafazakar bir yaklaşımla böyle bir şey istemesinden yola çıkarak yaptım yok eğer annesinin böyle bir durumu söz konusu değilse kişi yalan söylüyordur bence çünkü durduk yere bir anne düğün yapmayın diye vasiyet etmez.
Merhaba kızlar bugün erkek arkadaşım'la konuşurken biz düğün yapmıycaz demesi beni şaşırttı ve 4 yıldır beraberiz ilk defa böyle bişey dedi. Neden dediğimde annemin vasiyetiymiş bende yeni öğrendim ne ablalarım nede abilerim düğün yapmadı dedi. Bende yapamam dedi.
Ama her kız gibi bende güzel bi düğünüm olsun istiyorum ve annemde benim düğün yapmamı benden çok istiyor bunu ona söylemem bile. Aklım çok karışık onada hak veriyorum ama bende ilk kez evlenicem ve düğün istiyorum.
Siz olasanız ne yapardınız yada benım ne yapmam lazım yardım edin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?