• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız ne yapardınız?

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.635
11.191
448
Geçenlerde iş arkadaşım emekli olacağım dedi.Emekli derken hizmet süresi dolmuş 13-14 sene yaşı bekleyecek maaş almak için.Bende maaaş alamadan nasıl duracaksın onca sene dedim.O da artık dayanamıyorum üç kız var yetişemiyorum dedi.Eşi polis.Kendi evleri,arabaları var yazlık almayı düşünüyorlar.

Sonra kendi kocam aklıma geldi.Üzüldüm.Hasta çocuğum var .Hizmet süremin dolmasına da 2 sene kalmış .Bıraksam bile maaş almak için bende yaşı bekleyeceğim 13-14 sene.5 sene ev kredim var.Eşiminde 4 sene ev kredisi var.Ben ek ödemeyle 4 milyar alıyorum o 1,6 milyar birde ev kirası alıyor 600TL.Onun eline geçen elektirik,su ,doğalgaz, telefon ve benzine gidiyor diğerlerini ben ödüyorum.

Aşırı yorgunum hem ev hem iş hem çocuk. Sürem dolunca hemen bırakmak istiyorum ama yapamıyorum.Lise 4' e geçecek üniversiteye gidecek oğlum var.En az 5 sene daha sık dişini diyorum o arada hem oğlan okulu biririr hem kredin biter.

Eşime güvenemiyorum .Eli sıkı ihtiyacım için para istesem bin dereden su getiririr.Burnumdan gelir.Şimdi maaşım ve kartım bende olduğu için kendim ve çocuklarım için istediğimi alıyorum.Ona işi bıraksam sen bize bakarmısın dedim.Benim maaşla geçinemeyiz dedi.Oğlan okulu bitince çalışırsa olabilir dedi.Kendine hiç güveni yok..Keşke dedim eşime sırtımı dayayabilseydim sadece çocuğumla ilgilenebilseydim.

Son düzenleme:
Bunca sene zaten çalışmışsınız ekonomik özgürlüğünüz elinizde işi bıraksanız size zor olacak hemde bunca borç var ve tek gelir yetmiyorken daha da zor olcak bence biraz sıkın dişinizi en azından çocuğunuzun okulu için.

Bunca sene zaten çalışmışsınız ekonomik özgürlüğünüz elinizde işi bıraksanız size zor olacak hemde bunca borç var ve tek gelir yetmiyorken daha da zor olcak bence biraz sıkın dişinizi en azından çocuğunuzun okulu için.

Beş sene zaten bırakamayacağım . Krediler bittikten sonra eşimin maaşı artı kira bize kalacak.2200 lira evi arabası olana yetmezmi yeter bence ama eşim cimri biraz o korkutuyor beni.Senin arkanda kapı gibi kocan var ben sana bakarım diyemiyor hep çalış hep çalış evin erkeğimiyim kadınımıyım anlamadım.

Kira derdiniz olmadan çocuğunuzda üniversiteyi okuduktan sonra 2200 tl bir ailenin geçimine yeter zira 1000 tl ile hem kira ödeyip hem çocuk okutup hemde ev gecindiren insanlar biliyorum. Bence eşinizle cimrilik konusunu konuşun bunca yıl hiç para muhabbeti olmadığı için bu kadar cimridir zamanla konusup düzelecektir.

Yılların birikimi vardır elbette ama niye bu kadar zorda hissediyorsunuz kendinizi?

İşi bırakmayı düşüneceğinize asgari ücretle bir yardımcı bulun, evi çekip çevirsin.

Ben yolun başında olduğum için anlayamam belki ama çoğu insan yaşına kadar çalışıyor, bu kadar hüzünlenecek ne var?

arkadaşınız ayrıldı diye siz niye böyle bir düşünceye girdiniz ki? insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bişey var mı,eşim bırak dese bile ben bırakmam çalışmayı.Tek çocuk var üstelik,biraz güvenin ,inanın kendinize,bunda yapamayacak bişey yok

Kira derdiniz olmadan çocuğunuzda üniversiteyi okuduktan sonra 2200 tl bir ailenin geçimine yeter zira 1000 tl ile hem kira ödeyip hem çocuk okutup hemde ev gecindiren insanlar biliyorum. Bence eşinizle cimrilik konusunu konuşun bunca yıl hiç para muhabbeti olmadığı için bu kadar cimridir zamanla konusup düzelecektir.[/QUOTE[.
Cimriliği düzelmez maaş almayınca da onun eline kalacağız.O dışarıya çıktığında susadığında bile 1 liranın hesabını yapan biri . Almaz yani.Onda bile tasarruf ediyorum diye düşünür.Kendim neyse oğlumunda burnundan getirir para konusunda

Yılların birikimi vardır elbette ama niye bu kadar zorda hissediyorsunuz kendinizi?

İşi bırakmayı düşüneceğinize asgari ücretle bir yardımcı bulun, evi çekip çevirsin.

Ben yolun başında olduğum için anlayamam belki ama çoğu insan yaşına kadar çalışıyor, bu kadar hüzünlenecek ne var?
hasta çocuğum makineye bağlı besleniyor biraz işe gitmeme isteğim ondan

arkadaşınız ayrıldı diye siz niye böyle bir düşünceye girdiniz ki? insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bişey var mı,eşim bırak dese bile ben bırakmam çalışmayı.Tek çocuk var üstelik,biraz güvenin ,inanın kendinize,bunda yapamayacak bişey yok
2 çocuk var

Arkadaşımın eşine kendini teslim edebilmesine imrendim sadece.Eşi o güveni vermiş kendisine demek ki.Ne mutlu ona.Ben daha önce denedim maaşımı ona vermiştim bir süre .Sonuç iyi olmadı.

Son düzenleme:
hasta çocuğum makineye bağlı besleniyor biraz işe gitmeme isteğim ondan
Şartlar diyosunuz yani, Allah yardımcınız olsun, şifa versin.
Eşe güvenebilmek konusunda haklısınız.
Ama onun da elinden gelen o olabilir, geliri ortalama.
Yine de cimrilik derecesinde eşiniz, haklısınız.

Cimriliği düzelmez maaş almayınca da onun eline kalacağız.O dışarıya çıktığında susadığında bile 1 liranın hesabını yapan biri . Almaz yani.Onda bile tasarruf ediyorum diye düşünür.Kendim neyse oğlumunda burnundan getirir para konusunda
Eşinizde epeeyy bi cimriymis yani. Sen bırakma bence işi emeklilige kadar dayan sonra çocuğunla rahat rahat vakit geçirirsin en azından emekli maaşınız olurda minnet etmezsiniz yoksa işten çıktığınızda hepinize hayatı zorlaştırmış olacak.

Oğluna bel bağlamış anlaşılan, çocuğun üniversite bittikten sonra size yardım edeceğine hiç güvenmeyin derim. Herkesin kendi hayat derdi başlıyor.

Oğluna bel bağlamış anlaşılan, çocuğun üniversite bittikten sonra size yardım edeceğine hiç güvenmeyin derim. Herkesin kendi hayat derdi başlıyor.
Benim oğlumdan beklentim yok.O mutlu sağlıklı olsun başka bir şey istemem elinden gelen ne ise de fazla fazla yaparım.Eşimse ya oğlan çalışır ya sen modunda sinir oluyorum.Diyorum diyelim ki ben çalışan bayan olmasaydım ne yapacaktın.Çalışmak zorunda da değilim ama erkek kadına bakmak zorunda .Benim maaşımamı güvenip evlendin diyorum.Ben sanki ona sponsor olmak zorundaymışım gibi .Ona kendini kötü hissetmesin para tek elden yürüsün diye maaşımı verdim.Adam benim maşımı bana vermedi sanki kendi alnı terledi.Hamileyken yediğim bir poğaçanın suyun hesabını yaptı.Gitti krediyle aldığım arabayı dolandırıcılara yedirdi.Olmayan arabanın kredisini ödedim bir iki ay.Sonra tekrar kredi çektim araba aldım.Maaşımı güvenimi sarsınca vermedim bir daha.O da zoruna gitti küstü falan.Adam sponsor bellemiş beni.Şimdi evimiz asansözsüz asansörlü bir eve ihtiyacımız var.Evi satarız sen 10 sene daha kredi çekersin diyor.Bende yemezler artık.Bir on senemi daha bir şeye bağlayamam diyorum.Belki 5 sene sonra çıkacağım yoruldum diyorum.Sanki o kadın ben hem erkek hem kadın.o benden para istediğinde ben bol bol verirdim.Ama ben istediğimde sanki canını alıyormuşum gibi mırın kırın ederdi verirdi.Maalesef bencil.Çocuğu özel hastaneye götürsem gözü patlar yeterki götürelim diye parasını ben veririm çoğu şeyde böyle ben verirsem alırız.Evdeki bütün eşyalarıda ben aldım bir çöpü yoktur.Ona göre herşey masraf herşey lüks.

Son düzenleme:
Bu kadar dayanmışsın çocuğun büyümüş, biraz daha dayan . Eşin parayı seviyor gibi. Vermezse çok gücüne gider.

İki maaş annesinin parasıda ondaykende para yok derdi şimdide yok diyor.Borç varkende yok borç olduğunda da yok.Her zaman bir şey istediğimde para yok paraya ihtiyaç var ona göre .Bunca zaman ne yaptın paraları dersen bir kere bile tatile götürmemiştir.Hadi hanım bir kebapçıya gidelim dememiştir.Cimrinin önde gideni benim kocam bu adama nasıl güveneceksin

Iyi de adamın maaşı az zaten

Har vurup harman savurmuyorum size yok deyip kendi yiyip içmiyormuş

Adam daha ne yapsın

Bunalmışsınız

Eşiniz yarınız kadar maaş alıyor o evde otursun siz çalışın o zaman

Ben çalışmasam ne olacaktı diyorsunuz ya o zaman 2200 lük yaşayacaktınız eviniz olmayacak dolabınızda daha az giysi sofranızda daha az çeşit olacaktı

Eşinizin bir kabahati yok adamın üstüne gitmeyin

Back
X