- 12 Mayıs 2016
- 1.698
- 2.966
- 63
- Konu Sahibi penceremden
Yaptik bir sure fazla yarari olmadi.İnşallah oda olacak fizik yapıyorsunuzdur zaten
Belki tekrar başlanır bilemiyorum ne olur, ne biter...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaptik bir sure fazla yarari olmadi.İnşallah oda olacak fizik yapıyorsunuzdur zaten
''Çalışmak zorunda da değilim ama erkek kadına bakmak zorunda''
Son derece yanlış, kadınları eve hapseden, ataerkil ve aşağılayıcı bir düşünce bu. Kazık kadar kadın olmuş eli ayağı tutan bir insana kimse bakmak zorunda değil. Üniversiteyi kadın boşuna okuyor o zaman zihniyet buysa biz sıraları işgal etmeyelim çalışacak erkeklerin önü daha çok açılsın.
Yaptik bir sure fazla yarari olmadi.
Belki tekrar başlanır bilemiyorum ne olur, ne biter...
Siz uzun yıllar çalışmışsınız ona lafım yok. Kadının fıtratı evde oturmakmış gibi yansıtıldığı için hepimiz öyle büyüdük siz de haklısınız. Ben erkek olsam evde oturan bir eş istemezdim, asgari ücretin yarısını alsa bile çalışmasını isterdim.Kadınlar kimseye muhtaç olmamak için çalışsın ama herkeste çalışmak istemeyebilir.Ne yapacaksınız zorlamı çalıştıracaksınız anlamadım.Yoruldum çalışmak istemiyorum en doğal hakkım nasıl çalışmayı istemek en doğal hakkımsa buda böyle .
Herkesin tercihi kendine.Belki kazık kadar olmuş kadın evinde çocuğuyla daha çok ilgilenmek istiyor.Kocasıda yorulmasın istemiyor.Kocası kötü davranmayıp ihtiyaçlarını karşılıyorsa ne var bunda anlamadım.Evlilik zaten hayatı paylaşmak değilmi.Kocanın zihniyeti kötü olduktan sonra ev hanımıda olsan işin zor, çalışsanda zor, çalışınca iki kat zor.Yardımcısı olmayanlar için hem eve bak hem çocuğa bak hem işe git çok yorucu
Siz uzun yıllar çalışmışsınız ona lafım yok. Kadının fıtratı evde oturmakmış gibi yansıtıldığı için hepimiz öyle büyüdük siz de haklısınız. Ben erkek olsam evde oturan bir eş istemezdim, asgari ücretin yarısını alsa bile çalışmasını isterdim.
Neyse, konu bu değil zaten. İyi geceler.
Yok hayir, farkli bir problem. Burdan yazamiyorum dertten taniyan cikiyor malum desifre olmayayimhastalığının oksijensiz kalmayla ilgisi varmı?
Alıntılamak bu kadar zor değildi yani. Lafı çarpıtmak da.Calismanin insani ne kadar yiprattigini, ustelik evde size muhtaç bir cocuk hatta durumu nedeniyle resmen bebek birakarak ise gitmenin ne oldugunu bilmeden ne guzel "evde oturma koca parasi yeme heveslisi" yorumlari yapilmis.
Boyle bir durumla savasmak yeterince zorken, üstüne bir de is sorunlari eklenince insan ne hale geliyor tahmin edemezsiniz.
Ev isleri, hasta cocuk bakimi, dusuncesiz bir es, sağlıklı cocuk bakimi (bunun ergenligi okulu), iyi kotu akraba- aile iliskileri, hastane kosturmalari, gecim derdi, uykusuz hasta gunler geceler, ustune is yeri derdi...
Nasil ozenmesin ki insan emekli olup evimde huzurla oturacagim diyen kadina?
Evde oturayim diyen her kadin tembellik yapmak, koca parasi yemek icin mi oturmak istiyor sizce?
Es sorumluluklari nerede? Peki baba sorumluklari? Engelli cocuk zaten yipratiyor evliligi, bir de boyle getir yiyelim olunca eş...
Mesele calismaktan bikmis hazir para isteyen bir kadin degil farkinda misiniz?
Kadin cocugumda kaliyor aklim artik diyor. Esim emekli ol (yani hakkinca calismis devlet bile bitirebilirsin diyor aslinda) cocugumuza bak diyemiyor, destek olmuyor, bunca yil calistiktan sonra gelecekten korkmamak istiyorum diyor. Ne kadar kaldi bilinmez ahir ömrüm onu da bebegimle olayim diyor...
Onu anlamak bu kadar zor mu?
Kadin calissin ayakta dursun tamam ama her durumda calissin mi?
Ben esim istese de isi birakmam, bana çalışma demesin, para, ozgurluk, kadin hakki, calisan kadin lazim ulkeye diyenler cocugu nezle olsa ise gitmez ama... Sen yataga muhtac cocuk birakir gidersin her gun kimse halini bilmez...
Seni cok iyi anliyorum konu sahibi. Yorulmussun. Kendini unutmussun. Son derece haklisin. Dilerim esin gorur hakliligini emeklilik yılın dolana kadar her sey duzelir.
Allah bebeginle gecirecegin huzurlu, saglikli gunler verir inşallah.
Sakın emekli olma çalışan ve çalışmaya alışmış bir kadın olarak genç yaşta evde oturmak düşününce tatlı gelse de 1 ayda depresyona girersin be kendi paranı harcamak başkasından eşin dahi olsa para istemeye benzemezGeçenlerde iş arkadaşım emekli olacağım dedi.Emekli derken hizmet süresi dolmuş 13-14 sene yaşı bekleyecek maaş almak için.Bende maaaş alamadan nasıl duracaksın onca sene dedim.O da artık dayanamıyorum üç kız var yetişemiyorum dedi.Eşi polis.Kendi evleri,arabaları var yazlık almayı düşünüyorlar.
Sonra kendi kocam aklıma geldi.Üzüldüm.Hasta çocuğum var .Hizmet süremin dolmasına da 2 sene kalmış .Bıraksam bile maaş almak için bende yaşı bekleyeceğim 13-14 sene.5 sene ev kredim var.Eşiminde 4 sene ev kredisi var.Ben ek ödemeyle 4 milyar alıyorum o 1,6 milyar birde ev kirası alıyor 600TL.Onun eline geçen elektirik,su ,doğalgaz, telefon ve benzine gidiyor diğerlerini ben ödüyorum.
Aşırı yorgunum hem ev hem iş hem çocuk. Sürem dolunca hemen bırakmak istiyorum ama yapamıyorum.Lise 4' e geçecek üniversiteye gidecek oğlum var.En az 5 sene daha sık dişini diyorum o arada hem oğlan okulu biririr hem kredin biter.
Eşime güvenemiyorum .Eli sıkı ihtiyacım için para istesem bin dereden su getiririr.Burnumdan gelir.Şimdi maaşım ve kartım bende olduğu için kendim ve çocuklarım için istediğimi alıyorum.Ona işi bıraksam sen bize bakarmısın dedim.Benim maaşla geçinemeyiz dedi.Oğlan okulu bitince çalışırsa olabilir dedi.Kendine hiç güveni yok..Keşke dedim eşime sırtımı dayayabilseydim sadece çocuğumla ilgilenebilseydim.
Ben de senin gibi düşündüm de ne diyelim boşa bu adamı senin tırnağına kurban olsun diyesim geldi ama kızıyorlar sonra :)Calismanin insani ne kadar yiprattigini, ustelik evde size muhtaç bir cocuk hatta durumu nedeniyle resmen bebek birakarak ise gitmenin ne oldugunu bilmeden ne guzel "evde oturma koca parasi yeme heveslisi" yorumlari yapilmis.
Boyle bir durumla savasmak yeterince zorken, üstüne bir de is sorunlari eklenince insan ne hale geliyor tahmin edemezsiniz.
Ev isleri, hasta cocuk bakimi, dusuncesiz bir es, sağlıklı cocuk bakimi (bunun ergenligi okulu), iyi kotu akraba- aile iliskileri, hastane kosturmalari, gecim derdi, uykusuz hasta gunler geceler, ustune is yeri derdi...
Nasil ozenmesin ki insan emekli olup evimde huzurla oturacagim diyen kadina?
Evde oturayim diyen her kadin tembellik yapmak, koca parasi yemek icin mi oturmak istiyor sizce?
Es sorumluluklari nerede? Peki baba sorumluklari? Engelli cocuk zaten yipratiyor evliligi, bir de boyle getir yiyelim olunca eş...
Mesele calismaktan bikmis hazir para isteyen bir kadin degil farkinda misiniz?
Kadin cocugumda kaliyor aklim artik diyor. Esim emekli ol (yani hakkinca calismis devlet bile bitirebilirsin diyor aslinda) cocugumuza bak diyemiyor, destek olmuyor, bunca yil calistiktan sonra gelecekten korkmamak istiyorum diyor. Ne kadar kaldi bilinmez ahir ömrüm onu da bebegimle olayim diyor...
Onu anlamak bu kadar zor mu?
Kadin calissin ayakta dursun tamam ama her durumda calissin mi?
Ben esim istese de isi birakmam, bana çalışma demesin, para, ozgurluk, kadin hakki, calisan kadin lazim ulkeye diyenler cocugu nezle olsa ise gitmez ama... Sen yataga muhtac cocuk birakir gidersin her gun kimse halini bilmez...
Seni cok iyi anliyorum konu sahibi. Yorulmussun. Kendini unutmussun. Son derece haklisin. Dilerim esin gorur hakliligini emeklilik yılın dolana kadar her sey duzelir.
Allah bebeginle gecirecegin huzurlu, saglikli gunler verir inşallah.
Alıntılamak bu kadar zor değildi yani. Lafı çarpıtmak da.
Ben konu sahibine siz uzun yıllar çalışmışsınız ona lafım yok dedim zaten. Öyle durumlar olur ki 1 gün bile çalışmaması gerekir eyvallah, herkes anlar. Zaten destek olmayan koca eline bakmasınlar diye kadınlarımız çalışsın diyorum duyar kasacağım diye bu kadar yorulmayın![]()