Siz Olsanız Ne Yaparsınız ??????

mathildaa

gokuinwonderland.blogspot
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
279
1
46
Bursa
7,5 aylık hamile olsanız. sizi neredeyse zorla evlenmeye ikna eden kocanız hamileliğiniz boyunca sizi ağlatıyorsa, eşinizin ailesi kocanızı doldurup doldurup üstünüze salıyorsa, ailem benden korkar diyen eşiniz tam bir ana baba kuzusu olup onlara uyuyorsa , saygı bekleyen ailesine karşın eşiniz ne size ne ailenize saygı duymuyorsa ve ayrılığı düşündüğünüzde tamam git deyip tehditler sıralıyorsa ( bebeği napar eder alırım gibi ) ve bu olanlara tahammül edemiyorsanız ne yaparsınız ? ayrılıp ekmeklerine yağ mı sürersiniz ( çünkü ailesi bunun için çabalıyor ), her şeye rağmen evliliğinizi sürdürür müsünüz ?

bu olanlar şuan ablamın yaşadıkları. olayları uzun uzun anlatmıştım fakat bazı üyeler okumaktan sıkıldıkları için direk kaçmışlar bende değiştirmek zorunda kaldım onca yazım boşa gitti :41: yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
çok uzun bir yazı olmuş .anladığım kadarıyla ablanın kocasının ailesi sorunlu ve eniştende onlara uyuyor .ne yapabilirime gelince ben olsam o tip birinle zaten evlenmezdim bir ikincisi evlenmişsemde arkama bakmadan kaçardım .kimse bu hayata acı çeksin diye gelmiyor değil mi .sorumluluk sahibi birinle evlenilir sırf evlenicem aileme inat olsun şöle olsun böle olsun iye evlenilmez ömür boyu bekar kalırdım daha iyi .

Erkek ailesinin kendi cocugunu haksız göreni cok cok nadirdir zaten, mutlaka gelin sucludur! %100 haklı bile olsa. Birine bu kadar yüz vermeyeceksin dükkan acma falan, varsa parası acsın yoksa girsin bir ise calıssın, sonrası böyle oluyor iste. O cocuk dogduktan sonra eniste bey ablanıza siddet uygulayabilir, bu daha da kötü.
Bıraksın ekmeklerine yag sürerim, onu yaparım falanı filanı, kendini düsünsün, dogacak bebegini düsünsün.
Ayrıca mahkeme yeni dogmus bir bebegi babasına vermez, belirli bir yasa kadar velayet hakkı anne de oluyor bildigim kadarıyla, alırım tehditlerine hic aldanmasın..

ablanızın zor bir evliliği olmuş,fakat ne kadar şanslı ki ona destek olan sahip çıkan ailesi var.bebek için böyle bir evlilik sürdürülmez.ileride çok daha büyük sorunlar olabilir.bebeğini kimse alamaz,boşasın demek kolay değil ama başka çare yok gibi.

Hepsini tek nefesde okudum..
İnat uğruna evlenen bir kadın..
sorumsuz bir eş ve ailesi..
Damadının elinden tutmaya çalışan bir baba
Borçlarla bezenmiş bi baldız..
Ve sorunlu bir hayata sorunlar yaşayan ebeveynlere 2 ay sonra merhaba diyecek bir bebek..

Damat sırtını pekala yaslamış size tuzu gayet kuru..
ve sonu yok..
almaya alışmış insanlar vermekten pek hazmetmezler..
Çünki sorunlar detaylar pek umrunda değildir çareler aramak için aklını olmayan beynini yormaz..
Çünki sizler gibi çareler üreten,hazırı eline veren,düşünen insanlar vardır..
Ne gerek vardır düşünmeye..

Hatalar baştan yapılmış..
O eş sorumluluğunu bilecek kendi ayakları üzerinde kendi duracaktı.

İcralar,,borçlar,,çocuk sorumluluğu ve şiddet gelecek akabininde..

Damat beyle Sert bi şekilde konuşsun babanız..
Kızının arkasında olduğunu sert bi dille izah etsin..
En azından lütfen artık yüzvermeyin ve ablanıza zarar vermesine izin vermeyin..

Son düzenleme:
"ben olsam" boşanırdım..ama diyorum ya ben olsaydım eğer..ama ablanız farklı düşünebilir..belki evliliğini kurtarmayı seçebilir.

ama birilerine inat olsun diye,kimsenin ekmeğine yağ sürmemek için bu garip evliliği devam ettirmezdim.o birileri yaşamıyor ablanızın yaşadıklarını..nispet için mutsuz olunmaz..

ayrıca bu adam hep böyleyse ve başından beri de belliyse çocuk falan da yapmazdım.kendimle beraber bir çocuğu da bu olaylara sürüklemezdim.

ablanız ne düşünüyor peki???

En başından beri bu kadar olumsuzluk varken hamile olmak büyük cesaret..

Ben bebek için çok üzgünüm..

balık baştan kokmuş aslında ama ablanız sanırım kabul edememiş..nedense evlilik hazırlığı döneminde bazen kadın ayrılmaktan
çok korkuyor gerçekten..fakat " zorla evlendirme" tabiri var anlattıklarınızda..zorla güzellik olmaz..oluyorsa da böyle oluyor maalesef..
zorlu süreç gerçekten, Allah yardım etsin hem anneye hem bebeğe..:26:

bir eşte sorumluluk yoksa arkana bakmadan kaçacaksın inanki düzelir falan diyede hiç düşünmesin huylu huyundan vazgeçmiyor,
tecrübeyle sabittirrrr...

ben olsam boşanırdım arkama bile bakmazdım canım ablanın kararı ne olur bilemem tabii...

Öncelikle o evlilik ablanızın evliliği, yani birilerine nispet olsun ekmeğine yağ sürülmesin diye düşüneceğine acaba ben mutlu muyum bu evliliği istiyor muyum diye düşünmelidir. Eşi de yani huylu huyundan vazgeçer mi bilmem. Dolduruşa gelebilen bir erkek bu yaşına kadar olgunlaşamamış demektir ki bu saatten sonra olgunlaşması biraz zor.

Bir insan zorla evliliği nasıl kabul edebilir ki? Hadi evlendi diyelim evliliğinden emin olmadan nasıl hamile kalabilir...

Ben olsam boşanırdım...

Ben olsam boşardım,hamilelik boyunca en hassas dönemde ağlatıyorsa,ailesinin lafıyla bana geliyorsa tahammül edemezdim.
Tamam boşanınca ailenin ekmeğine yağ sürüyorsun ama suç tek aileye atılmamalı,eşi onlara uymasaydı bu sorunlar olmuyacaktı.Yani asıl suç eş de bence ,önceleri ne kadar evlenmek için çabalasada sonradan yaptıkları hepsını götürür.Sınavlardaki gibi hani 3 yanlış 1 doğruyu götürür,hatalar arttıkca tahammül azalır ve Son.

başkalarının ekmeğine yağ sürmemek adına çekmem ben olsam,
onlar yağlı ekmeği yiyedursun benim boşanınca kafam rahat yiyeceğim ballı ekmektir...

Back
X