Siz olsanız yapar mıydınız ?

Belki daha önceki konularından bilirsiniz kaynanam gülle aynı apartmana taşınmak gibi büyük bir hatam oldu. Pskolojim bozuldu. Sizi rahatsz etmeyiZ herkes nasıl istyosa öyle olur diyen kaynanam biz taşınır taşınmaz yemekleri bir yiyelim diye tutturdu hayr deyince sanki mecburmusuz gibi tafra attı ve kalabalık bir aileler.bir yıla yakın ve durmadan laf soktu arkamdan konuştu. Küçük çocuğum var neymiş evim daginikmis bunu evdeki torunu dedi arkamdan böyle diyomus velhasıl kelam. Hanımın birde gezme huyu var köyüne gitti 10 gün gelmedi. Evinde kayinbabam ve üç cocugu var bunlara yemek yapilacak o köye gidince hep bana kalır oldu . Koyede gezmeye gidiyo sadece. oğluna falan gidiyo evli oğlu var.birde güzelce diyoki sen olmasan bu kadar izin vermez baban bana yemekleri sen yapyon ben yokken diye bsy demiyo dedi. Hamileyim yinede 10 gün yaptım sofralarini beraber yedik 10 gun. Kaynanam yok diye orda. Kaç kere makineye tuttum evini. Neyse köyden geldi kaynanam bı baktım suratı kırk karış laf arasinda ne dese iyi balkonda çöp birikmiste bide abartarak anlatır ta nereye varmış dedi. İnsan utanır yahu bunu demeye . Bende dedim ki günlerdir yemeklerini yaptım evi Mak tuttum bulaşıkları kaldırdım topladım. Copude mi ben Atcam kaynım gil atsalarmis dedim. Ne biçim bir kadınmış koydeyken görseniz telefonda bir yağ cekiyordu kızım bilmem ne diye. O kadar sinir oldum ki. Siz olsanız yapar mıydınız yemek bilmem ne kaynaniz yokken. Geçen seferde bı gitti yine gelmdi epey beni nankorlugu sinir ediyo yaptığım değil çünkü kayinbabami çok severim dünya iyisidir o başka bende onun hatrı var bana gelini değil kızı gibi davranır. Eşimin abisi boşanmış hep kaynanamdan dertliydi eltim. Gerçektende anlattığı gibiymis kaynanam beş para etmez . Ben olsam gelinime saol.kizim bu kadar yapiyosun derim çöpün lafını bile etmem. Tasincqm zaten ev bakıyorum çocuğumun okulunu bahane edicem. Uzaktayken kafam rahattı.
Bunlar olurken kocaniz napiyordu acaba

Klasik türk aile yapısı klasik bir kaynana klasik bir gelin
Klasik türk aile yapısı geniş aile ev işi kadın işidir diye yapmayan erkekler
Ataerkil bir aile yapısı
Klasik kaynana oğlunu gelinine verdiğini sanan ona minnet duyması gerektiğini düşünen erkek anası gelinin ev işi yemek bulaşık oğluna ve torunlarına yataklık yapması gerektiğini düşünür
Bu gelin müsrif pasaklı işe yaramıyordur çoğunluklar
Klasik gelin kendine haksızlık yapıldığını düşünür lakin en fazla yapabildiği arkadan konuşmaktır

Ben kesin yaparım, salağım çünkü.
Evine gidip yapmasam da, hasta olduklarında, zor durumlarında falan 2 kızları haftanın üç dört günü evlerinden çıkmazken ben tencere tencere yemek gönderirim, işlerine koşarım, başlarında beklerim.
Görümcelerim de süslenip püslenip ziyarete gelirler işte.

O sebeple kesin yaparım yani, malım çünkü!
Ama şöyle söyleyeyim, Allah rızasına inanırım kul minnetine değil.
Vicdanım rahatsız olur yapmazsam, balık bilmezse halik bilir.

Siz de kendiniz için yaparsanız iyiliği ve kötülüğü, böyle sinir olmaz, üzülmezsiniz.

Aslında yaptığınız insanlık. Ama işte kıymeti bilinmiyor bazen. Kendinize kötü sözler söylemeyin. Herkes sizin gibi başkasına el verse dünya çok daha güzel bir yer olabilirdi

Aslında yaptığınız insanlık. Ama işte kıymeti bilinmiyor bazen. Kendinize kötü sözler söylemeyin. Herkes sizin gibi başkasına el verse dünya çok daha güzel bir yer olabilirdi
Yoo, ben böyle konularda salak olmayı, cinliğe yeğelerim.
Ciddiyim, yardım, müşkül, ihtiyaç vs durumlarında salağımdır.
Kendimi aç bırakıp başkasını doyuracak kadar:)
Keza kıymetinin bilinmeyeceğini hatta zorunlu görevim gibi görüleceğini bile bilirim ama gönül rızam bu yönde ise kimse mani bulamaz.

Rahmetli anneannemden gördüm bunu, can çıksa huy çıkmıyor.
Görmeyen insanlardan da aynı merhameti beklemek de saçma oluyor, bunu farkettim olgunlaştıkça.

KaynanamGİLLE aynı apartmana taşınmam, senede iki kere iki günlüğüne ziyarete giderim aramız 1 saat, ayda bir de telefon eder hal hatır sorarım. Birbirimizi çok sever ,saygı duyarız bu sayede.

valla bu herkesin kendi hayata bakışı. ben kim olursa olsun - küfür, iftira boyutuna girmemişse - yardımcı olmayı tercih ederim. bunu da teşekkür bekleyerek yapmam.
suistimale dönüştüğünü hissedersem de mesafe koyarım.
eğer kv niz size hiçbir konuda destek olmuyorsa bu yaptığı suistimaldir. ama ben kv den şu şu konularda destek görebiliyorum diyorsanız 10 gün idare etmek kötü birşey değil.

Aynı binada oturmazdım zaten başta.
Aynı binada ilişkiler daha farklı yürüyor.
Şöyle yapardım kayınpederimi çok seviyorum madem, akşam yemeklerine çağırırdım. Yer içer istedikleri zaman giderlerdi.
Asla evlerine gidip de temizlik yemek uğraşmazdım. Bu kısımda hata etmişsiniz bence.
Kendi evinizde ağırlayın.

Kayınvalideniz hadsiz siz de elbette başkasının evine hizmete gitmek zorunda değilsiniz çok haklısınız oralarda. Ama kayınvalidem kötü kayınbabam iyi diye hemen erkeğe torpil geçmeyin. O da o kadar iyi bir insan olsa kızım ben utanıyorum kendi işimi sana yaptırmaya deyip yemeği bulaşığı sana kitlemezdi

Kayınvalideniz hadsiz siz de elbette başkasının evine hizmete gitmek zorunda değilsiniz çok haklısınız oralarda. Ama kayınvalidem kötü kayınbabam iyi diye hemen erkeğe torpil geçmeyin. O da o kadar iyi bir insan olsa kızım ben utanıyorum kendi işimi sana yaptırmaya deyip yemeği bulaşığı sana kitlemezdi
Evet sanki o yokken ben evini temizlemek zorundaymisim gibi. İnsan bı geldiginde saol der bu karşılık beklediğim için değil saol demedin hadi çöp birikmis falan denir mi laf arasında. Suratı asıktı bana zaten ilk ona sasrdim. Bsye kiZdigini anladım sonra laf arasında çöp birikmiş attirdim ta nereye varmış dedi kiiii kesinlikle o kadar çöp yoktu abartir huyudur. Bende lafımı esirgemedim sen yokken kaç gündür yemeklerini yaptım topladım makineye tuttum Copude mi ben Atcam atsın evdekiler dedim. Nankör olmican valla gelinim ben yokken eşimin çocuklarımın önüne bir tabak yemek koyuyosa ilgileniyosa Allah razı olsun derim. Ama kaynanamın ilk nankorlugu değil bana bu tasincqm zaten yakın iyi olmadı. Uzakta iyidik haftada bir ugrardim ozaman buda gezmeye gtse bile bana yemek yap diyemezdi

Aynı binada oturmazdım zaten başta.
Aynı binada ilişkiler daha farklı yürüyor.
Şöyle yapardım kayınpederimi çok seviyorum madem, akşam yemeklerine çağırırdım. Yer içer istedikleri zaman giderlerdi.
Asla evlerine gidip de temizlik yemek uğraşmazdım. Bu kısımda hata etmişsiniz bence.
Kendi evinizde ağırlayın.
Çok pişmanım taşındığında bı tasinirsam gelcek diye baksın dursun... Şimdiki Kaynanalar hepsi için demiyeyim de hizmet bekliyor gelini mecbur görüyor gelin yaptıkça daha fazlasını istiyor.yaparken iyisin ama yaptıktan sonra işi bitince kötüsün gözlerinde.

valla bu herkesin kendi hayata bakışı. ben kim olursa olsun - küfür, iftira boyutuna girmemişse - yardımcı olmayı tercih ederim. bunu da teşekkür bekleyerek yapmam.
suistimale dönüştüğünü hissedersem de mesafe koyarım.
eğer kv niz size hiçbir konuda destek olmuyorsa bu yaptığı suistimaldir. ama ben kv den şu şu konularda destek görebiliyorum diyorsanız 10 gün idare etmek kötü birşey değil.
Ne yardım gormesi kaynanam hiçbir işime yardım etmez. Ben zaten 10 gün idare etme değil arsizligina sinir oldum. Saol demesin tm da çöp birikmiş deyip laf sokması beni sinir etti

Az önce eşimin küçük yeğenini gördüm babannenin neyi var suratı kırk karış dedim.agzindan laf almak için. Babannem yokken siz evi temiz tutmassiniz dedi. Kiziyomus bize. Bende yemekleri yaptı yengem hep dedim dedi bı yemekle oluyomu demiş. Gerçekten kadının bencilligine nankorlugune denecek laf yok. Kaç kere o yokken evini makineye tuttum yemeklerini yaptım topladım mutfağı bile. Üstelik hamileyim kendi evimde var sonuçta . Ve küçük çocuğumda var 3 yaşında. Evi dağıtan kendi evindekileri çocukları vs. Soğudum kadından artık. Görseniz suratını bana sanki suç işlemisim gibi sert bakıyor gordumu beni çokta umrumda. Hamile hamile insanı sinir ediyo iste. O gezmekteyken evini ben temizlemek zorunda mıyım a dan Z ye. İşin tuhafı ev kötü degildi pis değildi. O benim hiç bir zaman ev işime yardım etmedi hamile.oldugum halde gelipte. En fazla yemeğe gidersem arada yemeğini yiyoruz yada beraber yapıyoruz.

Simdi "biz yapmazdik" desek, yapmayacakmisin?

Bu açtigin kaçinci konu. Gaye ne burda? Seni övelim, kv'deyi yerelim sonra istiklal marsi çalinsin konu kapansin. Ve bir iki hafta sona tekrar ayni konumu açilsin?

Yani gayette yapacaksin. Kv'deyi birak, esinde ilgisiz. Kv'de ne yapiyorsa, esinden güç buluyor. Ona ragmen ikinci çoçuk yaptin. Biz ne desek bos. Burasi günlük gibi birsey senin için. Evet kv'de tüh kaka, sen harika gelinsin.

:işsiz:

Ayyy ne diyosun sen
Simdi "biz yapmazdik" desek, yapmayacakmisin?

Bu açtigin kaçinci konu. Gaye ne burda? Seni övelim, kv'deyi yerelim sonra istiklal marsi çalinsin konu kapansin. Ve bir iki hafta sona tekrar ayni konumu açilsin?

Yani gayette yapacaksin. Kv'deyi birak, esinde ilgisiz. Kv'de ne yapiyorsa, esinden güç buluyor. Ona ragmen ikinci çoçuk yaptin. Biz ne desek bos. Burasi günlük gibi birsey senin için. Evet kv'de tüh kaka, sen harika gelinsin.

:işsiz:

İstediğim.konuyu açarım burada kusura bakma. İçimi döküyorum buraya. Seni ilgilendirmez konularım.

Back
X