Siz olsanız ?

Eltim var. Benden 15 yıl önce gelmiş bu aileye. O yaşadığımız şehrin bir ucunda. Ayda yılda bir görüşürler işte
Eltınız olacaksaydı yenı arada dıyecektım goturun bısıler kendınızı dıslatmayın , ama madem duzen boyle kuruldu ıcınızden geldıgı gıbı devam edın .

Eşimde kırgın bence ama bana söylemiyor.. çünkü o hep allah rızası için der. Biz evlenirken piyasa çok karışıktı birikimimiz yetmedi bile. Bana göre yapılan ayrımcılık yani

Evet bir şekilde ayrımcılık. Ama bunun motivasyonu hep farklıdır. Sizde neden esinize yardım edilmez?

Evet bir şekilde ayrımcılık. Ama bunun motivasyonu hep farklıdır. Sizde neden esinize yardım edilmez?
Eşime yardım etmediğimizi kim söyledi ? Birikimimiz diyorum farkındaysanız. Ailemin eşimden daha çok yaptığı da oldu ama eşim hep içten içe üzüldü ezildi anlayabildim bunu. Takdir edersiniz ki sıfırdan ev dizmek kolay değil.

Evet haklısınız bunu da yaptım ama değişen bir şey olmadı. Soğuklar hala.
Benim kayinvelideminde yapısı soğuktur. Ayrı şehirlerdeyiz, ben her hafta ararım, kızım babaanesiyle konuşur sonrasında bende hal hatır ederim, her sene 15 gün kadar yanlarına giderim 15 günde onlaer bizde kalırlar, elimden geldiği kadarıyla sıcak davranirim. Kayınvalidem laf söyleyen , kötü niyetli bir insan değildir ama çokda ısınmadım 8 yıldır, bizim aile yapımız eş ailesiyle minimum irtibat formülünü kaldırmaz,burada yapılan yorumlara göre karar vermek doğru değil bana göre. Eşinizin bu konudaki isteği, aile yapınız hepsi önemli, hepsini düşünüp öyle karar verin.

Uzak olmakta fayda var. Ne yaparsan yap asla kizlari gibi olmayacaksin, yaranamayacaksin. O yuzden kasmanın da bir anlami yok. Esinle iyi ol yeter. Cok sık da gidip alıştırma.

Eşime yardım etmediğimizi kim söyledi ? Birikimimiz diyorum farkındaysanız. Ailemin eşimden daha çok yaptığı da oldu ama eşim hep içten içe üzüldü ezildi anlayabildim bunu. Takdir edersiniz ki sıfırdan ev dizmek kolay değil.

Yok siz beni yanlış anladınız. Ailesi eşinize neden yardım etmiyor. Sizi kastedmedim

Eşimin ailesiyle 2 sokak var aramızda. İyi diyemem kötü de diyemem. Nisanlıyken vs hiç ilgilenmediler her şeyi eşim sırtlandı. Yapsalar yapabilirler yani en ufak iğneleri dahi yok. Görümceme evlenirken ev alırken çok yardımları olmuş. Bunu kendileri söylerler.

Yani bu sıcaklığı göstermedikleri için bende sıcak olamıyorum. Akşamları eşimle birkaç saat oturup dönüyoruz. Onlar da çok sık gelmez. Ki baştan eşim gündüzleri de git dese de artık oda birşey demiyor alıştı huyum bu çat kapı gidip oturup muhabbet edemiyorum onlarla.

Eşimin ailemle arası iyidir. Onlar ne derse yapar. Çünkü ailem onu abimden hiç ayırmaz.

Eşimin aileme iyiliğine karşın Bazen içimden geliyor yemek yapayım bi kap götüreyim ziyaret edeyim. Ama elim hep geri geri gidiyor. Kp lafını bilmez bazen benim soğukluğumdan dem vurup laf sokar. Nişanlıyken de babama beni şikayet etmiş işte baba gibi davranmıyor aramıyor sormuyor diye. Aradığım da oldu ben hiç aranmadım gelin diye hesaba alınmadım. Aradığımda da iyiyim sağol dedi kapattı hep. O yüzden yakın olamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?
Bizimkilerde evlenirken ev alıcaz demişti almadı düğün takımdan almışlar sonra bana söyledi tam miktarını bilmemekle birlikte bişey diyemedim sormadı bile öncesinde kocam için sustum sonra biz eski bir eve çıktık eşya ödemelerimizi yapıp ev alırız diye inanın eve harcanandan daha çok para gidiyordu onlara zor durumdaymışlar geç oldu ama akıllandım kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama gereksiz harcamalarıyla hakkınada giremez saygımı her zaman koruyorum giderim gelirim sizin dediğinşz gibi eşim olmadan bir kahve içmeye gidemiyorum arada soğukluk var oysaki ben bişey istememiştim büyüklerimiz gene kin tutmam napalım kısmetimiz buymuş

Back
X