Siz olsaydiniz hangi yolu secerdiniz?

Merhaba. Bir konuyla ilgili dusuncelerinizi almak istiyorum. 11 yillik evli oldugunuzu, 3 tane cocugunuzun oldugunu ve yurtdisinda yasadiginizi dusunun. Kv'niz 1 yildan fazla suredir size tasinmis, esiniz annesiyle asiri bagli, surekli onunla zaman gecirir, annesi surekli her firsatta oglunu size karsi dolduruyor, eqolu bir kisiliye sahip.
Bir gun esinizle kavga ediyosunuz, esiniz size kaba bir laf kullaniyor, sizde karsiliginda baska kaba bir kelimeyle karsilik veriyosunuz. Ve esiniz sizden ozur bekliyor. Ilk once kabalik yapan o olmasina ragmen. Neymis efendim, ailenin buyugu oymus, o yuzden o degilde ben ozur dilemeligmisim. 1 aydir konusmuyor sizinle, annesiyle sizi cekistiriyor, annesi de ogluna yaranmak icin sizinle konusmamaya basliyor. Bir kez esinizle iliski yasiyosunuz ama degisen bisey yok, sadece iliski yapmak icin kullaniyor sizi, esya gibi. Bir ay sonra yine yapmak istediginde itiraz ediyorsunuz, ve sizi kredikartinizi sizden almakla uyariyor. Sen bilirsin diye cevap veriyosunuz. (Sadece o calisiyor. Karti o actirdi). Simdi siz hersey normale donmeden iliskiye girmemekde israr etdiginiz icin esiniz bir gun size ya iliskiye girersin benimle yada bosaniriz diye sart koyuyor onunuze . Bu durumda ne yapardiniz? Esinizle yuvam bozulmasin, kv istedigi olmasin diye gider ozur diler "mutlu" yuvaniza devammi ederdiniz, yoksa bunca yillik kurulu hayatinizin sonlanmasina razimi olurdunuz, bosanmayi kabul mu ederdiniz?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Dusunceleriniz benim icin onemli.
Note: Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi, ama getirecegine eminim. Cunki onceden yaptigi bisey. Iliski yoksa barismak yerine ona gore bosanmak gerek.
Çünkü sizi kıstırmış kendisine mahkum gibi olmşsnz hem annesi tepenize çöreklenmiş hem maddi kaynak sadece kendisi hem yurtdisndasınz yani size para vermezse kıpırdayamazsınız.. ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.. bir kaç ay sürecek kadar büyük olayınız ne tam olarak anlamadım fakat ilişkiye girmemek devam ederse iki güne aldatıp bunu sen istedin diyecek kıvama gelebilir.. bence derhal konuyu çözüp bu işi uzatmamaya bakın tabi eşinizi seviyorsanız

Ogle degil. Soyle anlatayim, annesi bize tasinmadan once yillardi sorunsuz yasiyorduk. Sonra annesi ve ablasi tatile bize geldiler, ve ne olduysa ondan sonra oldu. Annesi ve ablasi sacma sapan bir nedenle kavga cikarttilar, ve esimle arami bozdular. Sonra memlekete donseler bile her gun saatlerce Skype ile konusarak soyle yap, boyle yap diye doldurusa getiriyordular. O zamana kadar esim ne kredi kartimi almazdi, ne de bosanma konusu acmazdi. Yani annesigil yaptilar, degistirdiler onu.Onlar gelinceye kadar oyle biri degildi.
O zaman yapacak tek bisey kaliyor.Bosanma tehdidi! Ya ailen ya ben diyeceksiniz..Baska care yok! Ama bosaninca ihtimalini de düşüneceksiniz!

Kayinvalide ile yasayacaksin dedigi an o evliligi bitirmeyi cok ciddi dusuburum. Ustune bu denli huzursuzlukla bitiririm herhalde.
Her zaman azicik asim kaygisiz basim derim. Evet esinizin sagladigi maddi imkanlari birakmasi zordur ama huzursuz evlilik daha zordur bence.

Dedigim gibi ben daha erken pes ederdim size gore, o yuzden kalanini degerlendiremiyorum bile.

Merhaba. Bir konuyla ilgili dusuncelerinizi almak istiyorum. 11 yillik evli oldugunuzu, 3 tane cocugunuzun oldugunu ve yurtdisinda yasadiginizi dusunun. Kv'niz 1 yildan fazla suredir size tasinmis, esiniz annesiyle asiri bagli, surekli onunla zaman gecirir, annesi surekli her firsatta oglunu size karsi dolduruyor, eqolu bir kisiliye sahip.
Bir gun esinizle kavga ediyosunuz, esiniz size kaba bir laf kullaniyor, sizde karsiliginda baska kaba bir kelimeyle karsilik veriyosunuz. Ve esiniz sizden ozur bekliyor. Ilk once kabalik yapan o olmasina ragmen. Neymis efendim, ailenin buyugu oymus, o yuzden o degilde ben ozur dilemeligmisim. 1 aydir konusmuyor sizinle, annesiyle sizi cekistiriyor, annesi de ogluna yaranmak icin sizinle konusmamaya basliyor. Bir kez esinizle iliski yasiyosunuz ama degisen bisey yok, sadece iliski yapmak icin kullaniyor sizi, esya gibi. Bir ay sonra yine yapmak istediginde itiraz ediyorsunuz, ve sizi kredikartinizi sizden almakla uyariyor. Sen bilirsin diye cevap veriyosunuz. (Sadece o calisiyor. Karti o actirdi). Simdi siz hersey normale donmeden iliskiye girmemekde israr etdiginiz icin esiniz bir gun size ya iliskiye girersin benimle yada bosaniriz diye sart koyuyor onunuze . Bu durumda ne yapardiniz? Esinizle yuvam bozulmasin, kv istedigi olmasin diye gider ozur diler "mutlu" yuvaniza devammi ederdiniz, yoksa bunca yillik kurulu hayatinizin sonlanmasina razimi olurdunuz, bosanmayi kabul mu ederdiniz?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Dusunceleriniz benim icin onemli.
Note: Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi, ama getirecegine eminim. Cunki onceden yaptigi bisey. Iliski yoksa barismak yerine ona gore bosanmak gerek.
Boşanırdım çok net. Seks oyuncağımıyım ben istediği zaman sevişcem kendi iradem olmadan o her istediğinde sex yapıcam bi de 3 tane çocuk yapmışım beni tehdit edicek yok kredi kartı bilmem ne bide evde de psikolojik şddet görücem allah kimseye bunları yaşatmasın ama katlanması zor olaylar

belki siz de niyetinizin bilincinde değilsiniz ve samimi olarak niyetinizi destekleyecek yorumları arıyorsunuz. benim anladığım kadarıyla boşanmak gibi bir düşünceniz yok, mevcut durumda pasif agresif tutumla yaşayıp gitmenin en katlanılır yolunu bulmaya çalışıyorsunuz.

o halde özür dileyin ama şu minvalde; 'kendimi böyle bir evliliğe mahkum ettiğim için, işim gücüm, param pulum, maddi manevi desteğim olmamasına rağmen sırf sana güvenip dünyanın bir ucuna gitmeye, üç çocuk sahibi olmaya cesaret ettiğim için özür dilerim. şirinlik muskası anana bir yıldır yaranamadığım için, eleştirilerden bıkıp surat astığım için, senin kışkırtmalarına, hakaretlerine dayanamayıp karşılık verdiğim için, sadece cinsel olana değil bu evdeki her türlü istimara dişimi sıkıp katlanamadığım için, gururuma yenilip evimizin huzurunu kaçırdığım için özür dilerim. aramızdaki bu ast-üst ilişkisinin kimyamı bozmasına izin verdiğim için özür dilerim ama söz veriyorum düzeleceğim ve değişeceğim. bundan sonra eşitlerin ilişkisini yaşamaya, en kısa zamanda bir iş bulup para kazanmaya başlama niyetim var. üstünde kendi adım basılı olan bir kredi kartı cebimde olduğunda evliliğimiz nasıl yoluna girecek, bak o zaman göreceksin. bir daha bu durumlara düşmeyeceğiz.' deyin mesala ama bu kadar anlaşılır da olmasın. özrün içeriği çok önemli demek istiyorum. illa sizden beklenen bir özürse, ne bileyim işte, öyle zehir zemberek sözleri öyle şekerleyip söyleyin ki anlamak için kafa yorsun.anlayınca utansın (umutsuz yaşanmıyor).

adamı kayırıp anasına da kızmayın, doğal olarak armut ağacın dibine düşmüş. armutlar biraraya gelince göze batmış o kadar. armutsuz bir dünya da mümkün ama ille de armut olacak derseniz bir bildiğiniz vardır, herhalde.

Çünkü sizi kıstırmış kendisine mahkum gibi olmşsnz hem annesi tepenize çöreklenmiş hem maddi kaynak sadece kendisi hem yurtdisndasınz yani size para vermezse kıpırdayamazsınız.. ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.. bir kaç ay sürecek kadar büyük olayınız ne tam olarak anlamadım fakat ilişkiye girmemek devam ederse iki güne aldatıp bunu sen istedin diyecek kıvama gelebilir.. bence derhal konuyu çözüp bu işi uzatmamaya bakın tabi eşinizi seviyorsanız
En guzel huyu kesinlikle aldaticak tipde bir erkek olmamasi. Bide evden calisiyor. Surekli evde.Ben halledemiyorum, konusulmuyorki, dinlemiyor bile

belki siz de niyetinizin bilincinde değilsiniz ve samimi olarak niyetinizi destekleyecek yorumları arıyorsunuz. benim anladığım kadarıyla boşanmak gibi bir düşünceniz yok, mevcut durumda pasif agresif tutumla yaşayıp gitmenin en katlanılır yolunu bulmaya çalışıyorsunuz.

o halde özür dileyin ama şu minvalde; 'kendimi böyle bir evliliğe mahkum ettiğim için, işim gücüm, param pulum, maddi manevi desteğim olmamasına rağmen sırf sana güvenip dünyanın bir ucuna gitmeye, üç çocuk sahibi olmaya cesaret ettiğim için özür dilerim. şirinlik muskası anana bir yıldır yaranamadığım için, eleştirilerden bıkıp surat astığım için, senin kışkırtmalarına, hakaretlerine dayanamayıp karşılık verdiğim için, sadece cinsel olana değil bu evdeki her türlü istimara dişimi sıkıp katlanamadığım için, gururuma yenilip evimizin huzurunu kaçırdığım için özür dilerim. aramızdaki bu ast-üst ilişkisinin kimyamı bozmasına izin verdiğim için özür dilerim ama söz veriyorum düzeleceğim ve değişeceğim. bundan sonra eşitlerin ilişkisini yaşamaya, en kısa zamanda bir iş bulup para kazanmaya başlama niyetim var. üstünde kendi adım basılı olan bir kredi kartı cebimde olduğunda evliliğimiz nasıl yoluna girecek, bak o zaman göreceksin. bir daha bu durumlara düşmeyeceğiz.' deyin mesala ama bu kadar anlaşılır da olmasın. özrün içeriği çok önemli demek istiyorum. illa sizden beklenen bir özürse, ne bileyim işte, öyle zehir zemberek sözleri öyle şekerleyip söyleyin ki anlamak için kafa yorsun.anlayınca utansın (umutsuz yaşanmıyor).

adamı kayırıp anasına da kızmayın, doğal olarak armut ağacın dibine düşmüş. armutlar biraraya gelince göze batmış o kadar. armutsuz bir dünya da mümkün ama ille de armut olacak derseniz bir bildiğiniz vardır, herhalde.
Aslinda benden bosanmayi isterse bende kabul etmeyi dusunuyorum. Evet cok zor. Yabanci dilli ulkede, yalnizim,ayrilinca bana destek ola bilecek biri yok yanimda, calismiyorum falan filan. Ve ben onun gibi eqolu biri degilim. Annesi bize karisana kadar cok guzel gecinip gidiyorduk, bi tek o vardi yanimda, o yuzden ona cok baglandim. Ilk gunden cekilmek biri olsa daha kolay olurdu ayrilmak. Ama boyle olunca guzel anilarimiz gozumun onune gelince, icimde uzuntu olusuyor. Sizde kabul edersinizki bosanmak zor bi sureç. Canim cok yaniyor ama ozur dilemeyi dusunmuyorum.

Aslinda benden bosanmayi isterse bende kabul etmeyi dusunuyorum. Evet cok zor. Yabanci dilli ulkede, yalnizim,ayrilinca bana destek ola bilecek biri yok yanimda, calismiyorum falan filan. Ve ben onun gibi eqolu biri degilim. Annesi bize karisana kadar cok guzel gecinip gidiyorduk, bi tek o vardi yanimda, o yuzden ona cok baglandim. Ilk gunden cekilmek biri olsa daha kolay olurdu ayrilmak. Ama boyle olunca guzel anilarimiz gozumun onune gelince, icimde uzuntu olusuyor. Sizde kabul edersinizki bosanmak zor bi sureç. Canim cok yaniyor ama ozur dilemeyi dusunmuyorum.

Güzel günlere dönüşünüz yok ama artık..boyle sürecek bu adamla

Sadece cinsellik için yakınlaşmak mı ? obje miyim ben .. Yada sizi ne olarak göruyormuş acaba.
kv yaşamakta bilmiyorum ayrıca kafam rahat olsun huzurum olsun soğan ekmek yiyeyim daha ii..

Bence boşanınca annesi mutlu olacak ona istediğini vermek istemiyorum diye düşünmeyin, hayat ona buna hırs yapıp kendini mutsuzluğa mahkum edecek kadar uzun değil. Bosanın siz mutlu olun onlar da ne yaparlarsa yapsınlar. Eminim siz boşanınca perisan olacak olan da kocanız olacak. Size saygı duymayan biriyle nereye kadar devam edeceksiniz, ha para versin ben de onun cinsel anlamda istediğini yapayım kv sevinmesin duzenımız bozulmasın diye devam ederseniz kendinize saygınızı da kaybedersiniz. Onu da yeniden kazanmak cok zor :KK43:

Ben ogle soylersem bana boyle tehditlerle gelme diyecek eminim. Sonra arkasini da getirmem gerekicek. Eger ben bosanma davasi acarsam hep ben bitirdim evliligi diye kendimi yerim, biliyorum. Kendimi suclama huyum var cunki. O da bosanmak icin can atiyor diyemem ama cozumu bosanmakta gorucegini biliyorum. Eqosu sevgisinden baya yuksekte cunki. Taniyamaz oldum onu. Tatli dille konusuyorum, bana " beni tavlamaya calisma" diyor. Daha ne yapayim? Konusulmuyor onunla. Annemler memlekette gidemem cocuklarin okulu var, ustelik o da gondermez cocuklari.
Esiniz sizi ciddiye bile almiyor..Ne soylese de susup oturacaginizi biliyor..Simdiye kadar cok mutluyduk dediniz ya!aslinda mutlu falan degildiniz..Sizin onu idare etmenizle sürmüş bu evlilik..Ben sizin yerinizde olsam derhal evi terk eder, cocuklari da babaya verirdim..Uc cocukla ne yapacaksiniz isiniz de yok??

Siz olmasanız çocuklarla ne kadar ilgilenebilirler? Birkaç haftalığına ailenizi görmeye gelseniz çocukları bırakıp ne yaparlar acaba? Belki siz olmayınca 3 çocukla bütün evi çekip çevirmek zor gelir de kıymetinizi anlarlar.

Ben olsam ne mi yapardım? Beni kredi kartını almakla,boşanmakla vs tehdit edecek adama boyun eğmezdim. 3 çocuk diyorsunuz dese ki çocuklarımı alırım,bir oturur düşünürdüm ne yapabilirim diye ama kredi kartıymış oymuş buymuş hiç tınlamam şahsen.
Annesiyle yaşıyorsunuz zaten bu bile sebep boşanmak için zira ara bulmaya çalışan bir büyük değil kayınvalideniz burda,tam tersi durumdan memnun,yangına körükle gidiyor.
Eşiniz zaten saygısız,görevin ne demek? Böyle bir konusma şekli kabul edilemez.

İki seçenek var yapabiliyorsanız boşanın bu hödükten. Çünkü hiç bi çabanızı haketmiyor. Ama bu zorsa alın karşınıza bu akşam dışarıda bi yemek yiyelim orada özür dileyeceğim diyin. Dışarı çıkarmayı başarırsanız düzgün şekilde konuşun. 3 çocuğumuz var, bu evliliği bitirmek kolay ama onlara yazık olur, artık yetişkin insanlarız kendimizden başkalarından çok onları düşünmek zorundayız diye girin konuya. Davranışlarının sizi ne kadar kırdığını, sorunları oturup konuşun. Karşılıklı özür dileyin. Biraz kendi tarafınıza çekin ondan sonra. Eğer evli kalmak zorundaysanız ya da devam edecekseniz annesini seviyormuş gibi rol yapın. Gerçi dediğim gibi bu adam hiçbir şeye deymez ama 3 çocukla boşanmak zor geliyorsa biraz taktik uygulayın.

Back
X