Siz olsaydiniz hangi yolu secerdiniz?

Merhaba. Bir konuyla ilgili dusuncelerinizi almak istiyorum. 11 yillik evli oldugunuzu, 3 tane cocugunuzun oldugunu ve yurtdisinda yasadiginizi dusunun. Kv'niz 1 yildan fazla suredir size tasinmis, esiniz annesiyle asiri bagli, surekli onunla zaman gecirir, annesi surekli her firsatta oglunu size karsi dolduruyor, eqolu bir kisiliye sahip.
Bir gun esinizle kavga ediyosunuz, esiniz size kaba bir laf kullaniyor, sizde karsiliginda baska kaba bir kelimeyle karsilik veriyosunuz. Ve esiniz sizden ozur bekliyor. Ilk once kabalik yapan o olmasina ragmen. Neymis efendim, ailenin buyugu oymus, o yuzden o degilde ben ozur dilemeligmisim. 1 aydir konusmuyor sizinle, annesiyle sizi cekistiriyor, annesi de ogluna yaranmak icin sizinle konusmamaya basliyor. Bir kez esinizle iliski yasiyosunuz ama degisen bisey yok, sadece iliski yapmak icin kullaniyor sizi, esya gibi. Bir ay sonra yine yapmak istediginde itiraz ediyorsunuz, ve sizi kredikartinizi sizden almakla uyariyor. Sen bilirsin diye cevap veriyosunuz. (Sadece o calisiyor. Karti o actirdi). Simdi siz hersey normale donmeden iliskiye girmemekde israr etdiginiz icin esiniz bir gun size ya iliskiye girersin benimle yada bosaniriz diye sart koyuyor onunuze . Bu durumda ne yapardiniz? Esinizle yuvam bozulmasin, kv istedigi olmasin diye gider ozur diler "mutlu" yuvaniza devammi ederdiniz, yoksa bunca yillik kurulu hayatinizin sonlanmasina razimi olurdunuz, bosanmayi kabul mu ederdiniz?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Dusunceleriniz benim icin onemli.
Note: Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi, ama getirecegine eminim. Cunki onceden yaptigi bisey. Iliski yoksa barismak yerine ona gore bosanmak gerek.
oncelikle bende yurt disinda yasiyorum bune sacmalik iliskiye girmediyse bosanmami gerekiyor ama seni anliyorum ilk evliligimde turkiyedeydim orda yasiyodum o pislik annesi doldurur benim ustume salardi bsy yapmadan ben yine ozur dilerdim kaynana seytandi o yuzden anliyorum seni kaynana benim dedigimi yapsin diyor oglunu sana saliyor kaynananin evi yokmu senin duzenini bozdu sende yasiyo benim fikrim yanlismi dogrumu bilmiyorum ama ben dayanamz bosanirdim ilk evliligimde 1 sene zor dayandim bosandim 2 evliligimde rahatim mutluyum bosansan bile turkiyeye illa git diye bsy yok devletten gecimini yap devlet kirani da karsiliyor ama sen bilirsin dene bak bi duzeliyormu hemen yuvani yikma

Merhaba. Bir konuyla ilgili dusuncelerinizi almak istiyorum. 11 yillik evli oldugunuzu, 3 tane cocugunuzun oldugunu ve yurtdisinda yasadiginizi dusunun. Kv'niz 1 yildan fazla suredir size tasinmis, esiniz annesiyle asiri bagli, surekli onunla zaman gecirir, annesi surekli her firsatta oglunu size karsi dolduruyor, eqolu bir kisiliye sahip.
Bir gun esinizle kavga ediyosunuz, esiniz size kaba bir laf kullaniyor, sizde karsiliginda baska kaba bir kelimeyle karsilik veriyosunuz. Ve esiniz sizden ozur bekliyor. Ilk once kabalik yapan o olmasina ragmen. Neymis efendim, ailenin buyugu oymus, o yuzden o degilde ben ozur dilemeligmisim. 1 aydir konusmuyor sizinle, annesiyle sizi cekistiriyor, annesi de ogluna yaranmak icin sizinle konusmamaya basliyor. Bir kez esinizle iliski yasiyosunuz ama degisen bisey yok, sadece iliski yapmak icin kullaniyor sizi, esya gibi. Bir ay sonra yine yapmak istediginde itiraz ediyorsunuz, ve sizi kredikartinizi sizden almakla uyariyor. Sen bilirsin diye cevap veriyosunuz. (Sadece o calisiyor. Karti o actirdi). Simdi siz hersey normale donmeden iliskiye girmemekde israr etdiginiz icin esiniz bir gun size ya iliskiye girersin benimle yada bosaniriz diye sart koyuyor onunuze . Bu durumda ne yapardiniz? Esinizle yuvam bozulmasin, kv istedigi olmasin diye gider ozur diler "mutlu" yuvaniza devammi ederdiniz, yoksa bunca yillik kurulu hayatinizin sonlanmasina razimi olurdunuz, bosanmayi kabul mu ederdiniz?
Note: Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi, ama getirecegine eminim. Cunki onceden yaptigi bisey. Iliski yoksa barismak yerine ona gore bosanmak gerek.
Keşke benimkide bana böyle şart kossa😁😁 yıllarca yapmasak aklına gelmez.
Gururundan istemez en başta

Bosanirdim

Ne demek ilişkiye girmek senin vazifen?? Öyle bişi yok, asıl zorunlu olan bişi varsa o da saygıdır ama eşiniz size saygı duymuyor. Boşanın boşanmayın demek net üzerinden cok kolay ama suan barıssanız herşey düzelse bu söylenilenler yapılanlar konusulanlar unutulcak mı sineye cekebilcek misiniz? Bir şeyin bitmesi de beni cok üzer ama en cok bu tarz seyler üzer geri dönüşü yokmuscasına yolları tıkamak bakınız kredi kartıyla tehdit etmek, bunun senin görevin demek kaba kelimeler kullanmak anneyle bas basa verip dedikodu yapmak vb işte...Hak ettiginizi düşünmüyorum 11 yıl ve 3 cocuktan sonra...

Merhaba
Boşanın demek kolay ama üç çocuk olunca insan her şeyi düşünüyor bazen onların hayatı için kendi hayatımızdan vazgeçiyoruz. Bizim kültürümüz maalesef ataerkil ve eğer maddi özgürlüğün yoksa ciddi sıkıntılar başlıyor. Kendimi sizin yerinize koyarak düşünmeye çalışıyorum. Çocuklarımdan asla vazgeçemem ayrıca maddi olarak özgür değilsem maalesef cinlik düşünmeye başlarım. Onlar bükemediğim eli öptüğümü düşünsünler. Aile içi huzursuzluk da çocukları çok etkiliyor. En kötüsü anne ve baba çocuklarına rol model oluyor. Eğer kız çocuğunuz varsa eşinizin empati kurmasını sağlamaya çalışabilirsiniz, tabi nabzına göre şerbet vererek. Rabbim güzel ahlak versin.

Konu sahibi ne durumdasın merak ettim .
Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi. Ama aramiz cok kotu. Kavgalar ettik. Benim yaptigim yemegi yememeye basladigi icin ayni sofrada yemek yemiyorum onunla. Cocuklar da benimle yemek yedikleri icin onlari da cezalandirdi, bilgisayarlarina parola koydu. Ben kendi telefonumu veriyorum cocuklara kafa dagitsinlar diye. Ve daha bi suru sey. Anlayacaginiz inat ustune inat.

Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi. Ama aramiz cok kotu. Kavgalar ettik. Benim yaptigim yemegi yememeye basladigi icin ayni sofrada yemek yemiyorum onunla. Cocuklar da benimle yemek yedikleri icin onlari da cezalandirdi, bilgisayarlarina parola koydu. Ben kendi telefonumu veriyorum cocuklara kafa dagitsinlar diye. Ve daha bi suru sey. Anlayacaginiz inat ustune inat.
Kendi çocukları anneleriyle yemek yiyor diye onları cezalandıran çirkef ve merhametsiz bir adam demek ki. Eşiniz adam değil.

Esiniz ne kadar zamandir boyle dusuncesiz? En basindan beri boyleyse de neden 3 cocuk Allah rizasi icin cok merak ettim ya.

Esiniz ne kadar zamandir boyle dusuncesiz? En basindan beri boyleyse de neden 3 cocuk Allah rizasi icin cok merak ettim ya.
Esim annesi bize gelene kadar iyi biriydi. O yuzden 3 cocuk yaptim. Annesi bize geldikten sonra kiskancliktan oglunu bana karsi doldurusa getirecegini, ve oglunun da buna kanacagini bilemedim malesef.

Esim annesi bize gelene kadar iyi biriydi. O yuzden 3 cocuk yaptim. Annesi bize geldikten sonra kiskancliktan oglunu bana karsi doldurusa getirecegini, ve oglunun da buna kanacagini bilemedim malesef.
Anliyorum. O zaman hakli oldugunuz halde ozur dilemeyin. Konusmayi deneyin,uzlasmayi deneyin. Yanasmiyorsa da bosanmayi siz teklif edin. 3 cocuk ve sizin hayatinizi devam ettirmeniz icin elde avucta ne varsa doksun de akli basina gelsin madem. Erkekler boyle durumlarda bosanmayi tercih etmez bence,evliyken daha az para harcarlar cunku. Bosaninca masraflar artar,bunu bilmeyen erkek net geri zekalidir

Eşinizin tepkisi cok buyuk, cok abartili. Hep boyle miydi? Siz bunu annesine bagliyorsunuz ama baska bir sebebi olabilir mi? Yani sizi bezdirip gitmenizi istiyor olabilir mi acaba?

Çift terapisi alma imkanınız var mı?
Online almak çok rahat bu dönemde malum.
Trden alabilirsiniz, çok da uyguna gelir para biriminiz değerli olduğu için.
Daha fazla yüzgöz olmamış olursunuz böylece.
Uzman ona kendi gerçeğini fark ettirir.

Anliyorum. O zaman hakli oldugunuz halde ozur dilemeyin. Konusmayi deneyin,uzlasmayi deneyin. Yanasmiyorsa da bosanmayi siz teklif edin. 3 cocuk ve sizin hayatinizi devam ettirmeniz icin elde avucta ne varsa doksun de akli basina gelsin madem. Erkekler boyle durumlarda bosanmayi tercih etmez bence,evliyken daha az para harcarlar cunku. Bosaninca masraflar artar,bunu bilmeyen erkek net geri zekalidir
Annesi ona durmadan surekli her konuda oyle bi gaz veriyorki, gercekleri gormuyor, ailesine yaptigi yalnisi anlamiyor. O yuzden ben bosanmak istersem geri adim atacagini zannetmiyorum malesef. Bana tum yaptiklarindan sonra neden hala ona "senden ayriliyorum" demek bana bu kadar zor geliyor. Cok garip ama sabah olunca evet ayrilacagim diye kararli hissediyorum ama aksam olunca icimi huzun kapliyor, ondan ayrilirsam cok ozlerim gibi hissediyorum. Bu hissi aşabilsem keşke, umursamaya bilsem.

Eşinizin tepkisi cok buyuk, cok abartili. Hep boyle miydi? Siz bunu annesine bagliyorsunuz ama baska bir sebebi olabilir mi? Yani sizi bezdirip
Hep boyle degildi, bu kadar uzatmazdi kuslulugu, abartmazdi tepkilerini. En fazla bir haftaya kalmaz konusur barisirdik. Ozursuz falansiz. Annesi bize tasindiktan sonra benim ona sozum ona "saygi duymadigimi" durmadan her firsatda asiladigi icin esim de sonunda bunun gercek olduguna inanmaya ve kucucuk biseyde boyle sacma sapan tepkiler vermeye basladi.

Çift terapisi alma imkanınız var mı?
Online almak çok rahat bu dönemde malum.
Trden alabilirsiniz, çok da uyguna gelir para biriminiz değerli olduğu için.
Daha fazla yüzgöz olmamış olursunuz böylece.
Uzman ona kendi gerçeğini fark ettirir.
Malesef yanasmaz. Kendisinde hic yalnis gormeyen bir eqosu var , ozelliklede simdilerde.

Malesef yanasmaz. Kendisinde hic yalnis gormeyen bir eqosu var , ozelliklede simdilerde.
Bence ikiniz de inat yapıyorsunuz, dışarı çıkıp bir yerlerde konuşun. O inat yapsa da siz adım atın, mesela ben olsam senin beklentilerin nedir diye sorarım, nereye doğru gidiyoruz. Sonra ben de suçlamadan beklentilerimi söylerim. barıştıktan sonra biraz düşünün maalesef taktik ve hinlik gerekiyor, kolay değil bir kaç sene gerekebilir ipleri elinize almak İçin. Boşanmak çözüm değil, herkes kahraman vs gibi olmuyor boşanınca. Artısını eksisini düşünmek lazım.

Boşanırdım.
Karşılıklı konuşup özür dilemek varken annesiyle karısını çekiştirmekten çekinmeyen, ilişki olmayınca parasızlık ile tehdit eden ve hadsizce konuyu boşanmaya getirebilen bi adamla kurulu düzenim olsa ne olur olmasa ne olur...
Karısını eşya gibi gören bir adamla hayatımı devam ettirmem.
Kaç çocuk olursa olsun.
Devam edersem kendime olan saygımı yitiririm

Ben insanların değişebileceğine inanmıyorum.
Egolu bir insan her zaman egolu olarak devam ediyor hayata.
Sonuç ne olursa olsun egosunun önüne koyamıyor bazı şeyleri.
Bunlara katlanabilecekseniz devam edin.
Çünkü değişmeyecek.
Ama ben katlanamam.
Kaldırmaz ne ruhum ne bedenim.

Boşan demek kolay.... Ama sizin kocanizin içinde sanki bir şeytan var. Kötü birisi kocanız. Size ve çocuklara karşı tutumu zalimce.
Sizi manipüle ediyor ve psikolojik şiddet uyguluyor.

Benim annem de babamın küsme huyundan çok çekmiş. Ota boka kızar annem ve çocuklarıyla küser 8,9 ay konusmazmis. Yaptığı yemeği yemezmis. Aldatması da var.
Annem de çok çocuklu olduğu için terkedip gidememiş. Çünkü gidecek yeri yokmuş.

Velhasıl hiç ayrılmamış ama mutsuz bir ömür geçirmiş. Annem " benden başkası cekmez bu adamı" derdi ve haklıydı.

Üzüntü sinir stresden hep hastalık sahibi oldu ve geçip gitti bu dünyadan.
Babam kaç senedir evlenmek istiyor ama onun karakterini bildikleri için kimse onunla evlenmiyor.

Demem o ki hayat kısa. Kaç sene daha bu adamı cekebilirsin ki. Sağlığın elden gidecek, psikolojin bozulacak vs.

Kocan ve kvden sana o evde konusma yaşam hakkı bile vermiyor. İstediklerini yapmadığın için cezalandırıyor. Annem 50 sene önce bosanamadi ama sen bu yılda bosanabilirsin. Zor biliyorum ama imkansız değil.

Back
X