- Konu Sahibi Evelynswiss
-
Canım sen bir önceki kel göbekli kalantor sevgilinle evlenmek için zorla hamile kalıp sonra da adam terkedince kürtaj olan, mini etek giyiyorum ama kimse dönüp bakmıyor, evlenemiyorum diye konu açan üye değil misin?Neden ki ?
Hee gülüm hee. Inatla yeni üyelik almayacağım.elbet vazgeçeceksiniz.Canım sen bir önceki kel göbekli kalantor sevgilinle evlenmek için zorla hamile kalıp sonra da adam terkedince kürtaj olan üye değil misin?
Gitme Ferhan, sensiz burası çekilmezHee gülüm hee. Inatla yeni üyelik almayacağım.elbet vazgeçeceksiniz.
Eeee sevgi bununla mi ölçülür ben vatanını sevmekten bahsediyorum yurt dışına gitme sebebini değil.Eeee maddi açıdan felaketiz de o yüzden
Herkesin tek nedeni bu zaten.
Ben de maddi sıkıntılar o kadar zorluyor ki insanı diyorum.ülkemizi sevsek bile bu tarz şeyler kafamızı karıştirıyor diyorum.Eeee sevgi bununla mi ölçülür ben vatanını sevmekten bahsediyorum yurt dışına gitme sebebini değil.
Ayy teşekkür ederim.koca site bana karşıyken çok iyi geldi.Gitme Ferhan, sensiz burası çekilmez
İşte bahsettiğimiz konu farklı. Mesele gidip gitmeme değil diyorum ben de.Ben de maddi sıkıntılar o kadar zorluyor ki insanı diyorum.ülkemizi sevsek bile bu tarz şeyler kafamızı karıştirıyor diyorum.
Benim ablam 38 yaşında görücü usulu Amerika’da yaşayan, gemilerde çalışan bir adamla evlendi. Ablam zaten tam bir arızadır. İlk ayda adam kaçtı. Ablamın hamile kaldığı ortaya çıkınca geri döndü. Ablam bize hava atıyordu. “Bebeği Amerika’da doğuracağım. Amerikan Vatandaşı olacak” diye. Meğer eniştenin orda evi filan yokmuş. Kamyoncu bir arkadaşıyla prefabrikimsi bir şeyde beraber yaşıyorlarmış. Kazandığı tüm parayı ailesne yolluyormuş.Benim bir yakınım yaşadı benzer bir olayı.
20 yıl önceydi, kendisi küçük denilecek yaşta, kandırılmaya müsaitti, aile de mala mülke tav oldu. Adamın bir sürü pisliği çıktı, ayrılırlar sonrasında.
Kendi aşık olup evlenenleri ayrı tutuyorum ama yurtdışında uzun yıllar yaşayıp, illa Türkiye'den evlenmek isteyen erkeklerin çoğu sıkıntılı oluyor. Düzgün biri olsa onca yıldır yaşadığı ülkeden de biriyle evlenir.
Ne olsa uzaktan uzağa, bir iki eve, şu kadar maaşa Türkiye'den bir şekilde kandıracak birini buluyorlar.
Sana değil , tutarsizliklarina, çeliskilerine karşıyız tatlım.Ayy teşekkür ederim.koca site bana karşıyken çok iyi geldi.
Sadece yurt disi icin evlenmek cidden acizlik gibi geliyor bana.. arada sevgi ask olur, ona her zaman eyvallah..ama sadece maddi cikarlar icin..ya seversem dusuncesi.. sugardaddysi olanlari garipsememek gerek boylesi normalse eger..Aç açıkta köyde yaşayan genç kız olsanız anlarım da tahminim 28 civarı yaşı olan, mesleğe yeni başlayacak bir genç hanımsınız. Türkiye’de erkek mi kalmadı. Mesleğinizle alakalı ortamlara daha yeni gireceksiniz. Hem kazancı hem mesleği hem karakteri iyi olan erkeklerle neden karşılaşamayasınız… Risk aldığınıza değmez…
Çok uzun bir yol.kolay değil bence.Tatlım tabii ki yurtdışında mesleğini yapamayacak, ama konu sahibi oraya gidip adama güvenerek boş boş evde oturup ardarda doguracak bir kadına da hiç benzemiyor. ( Kaldı ki öylelerinin çocukları bile burdakilerden daha iyi şartlarda yaşıyor maalesef) Adamın öküzün önde gideni olduğunu varsayıyorum; konu sahibi gider gitmez dil öğrenmeye başlayacak, aynı anda eşinin bağlantılarını kullanıp dil bilmeden de yapilabilecek bir işe girecek. Orada part time kasiyer bile olsa burada avukatlıktan kazanabileceğinden daha iyi standartlarda ve haklarla yaşayacak. Eşi tamamen öküz veya kötü niyetli çıkarsa ise vatandaşlık alana kadar evliliğin getirdiği tüm yasal haklardan faydalanmayı sürdürüp, kendini geliştirip, adaptasyon sürecini atlatacak, sonra yoluna bakacak. Sonrasında ise ister Avrupa vatandaşlığı cebinde buraya döner mazbatasını çalıştırır , ister orda kalıp yeni ve huzurlu bir yaşam sürer. Yani ben yerinde olsam öyle yapardım.
Henüz Türkiye’de avukatlık yapmamış bile. Mesleki bir deneyimi yok aslında. Avukatlık geçerli bir meslek evet ama belli bir yaştan sonra sıfırdan serbest avukatlık yapmaya başlayarak bir düzen kurmak çok çok zor.İyi de piraye hukuk yurtdışında yapılacak meslek değil. Boşanıp türkiyeye dönse yıllarca kamuda avukatlık yapmış sonra da isviçre’de ev hanımlığı deneyimlemiş avukat hangi davayı alacak? Konu sahibi giderse kariyerini tamamen çöpe atacak ve adamın eline bakacak. Bu muhtaçlığın adam farkında değil mi sence?
Sonuna kadar katılıyorum.Valla ben artık İskandinav yaşlı dulların takıldığı bir evlilik sitesi varsa orayı bile kullanmaya razı hale geldim bu soruyu bana mı soruyorsun
Memur zaten 1 2 seneye asgari ücretli belki de sene sonuna...(düz memur zaten asgari ücretli oldu burda bahsettiğim kariyer meslekleri de olacak)
Edit:sen oraya git sonra boşanırsın boşver djjflfl
Kurumda yapmak daha kolay hem arkadaşlar özeldeki gibi rekabetçi değil yardımcı oluyorlar biran önce olayı kavra ve iş yükünü hafiflet diye.öteki kolay yanıda özelde değişik davalar geliyor kurumda ise genelde sürekli benzer davalar bu sebeple kısa sürede öğrenir ama özelde belli bir yaştan sonra tecrübesiz avukat ezilir yani o yüzden avukatlığı tümden yakıp gitmesi lazım ama kamuda başlarsa yaş tecrübe çok sorun değil hevesli olsun azimli olsun yeter.Henüz Türkiye’de avukatlık yapmamış bile. Mesleki bir deneyimi yok aslında. Avukatlık geçerli bir meslek evet ama belli bir yaştan sonra sıfırdan serbest avukatlık yapmaya başlayarak bir düzen kurmak çok çok zor.
Sevilen bir abimiz derken?Isyerinden is arkadasimin kardesi oluyor kendisi, sevilen bir abimiz
Konu sahibi henüz avukat değilmiş ki. Kamu da memurmus. Aynı zamanda hukuk okumuş. Avukatlık ruhsatını almamış henüz. Daha sonra kamuda avukatlığa geçiş yapmak için kurum içi sınav olursa ona girip kamu da avukat olmak istiyormuşİyi de piraye hukuk yurtdışında yapılacak meslek değil. Boşanıp türkiyeye dönse yıllarca kamuda avukatlık yapmış sonra da isviçre’de ev hanımlığı deneyimlemiş avukat hangi davayı alacak? Konu sahibi giderse kariyerini tamamen çöpe atacak ve adamın eline bakacak. Bu muhtaçlığın adam farkında değil mi sence?
Size mi gülsem, kendi durumuma mı ağlasam bilemedim.Valla ben artık İskandinav yaşlı dulların takıldığı bir evlilik sitesi varsa orayı bile kullanmaya razı hale geldim bu soruyu bana mı soruyorsun
Memur zaten 1 2 seneye asgari ücretli belki de sene sonuna...(düz memur zaten asgari ücretli oldu burda bahsettiğim kariyer meslekleri de olacak)
Edit:sen oraya git sonra boşanırsın boşver djjflfl
Tabi tabi, ben de bunu demek istemiştim. Ben kamuda uzman olarak çalışan bir hukukçuyum. Avukatlık ruhsatım da olduğu için bu durumları yakından biliyorum. Dolayısıyla gidip başka bir ülkede düzen kuramayıp döndükten sonra bu işler daha zor olacaktır demek istedim.Kurumda yapmak daha kolay hem arkadaşlar özeldeki gibi rekabetçi değil yardımcı oluyorlar biran önce olayı kavra ve iş yükünü hafiflet diye.öteki kolay yanıda özelde değişik davalar geliyor kurumda ise genelde sürekli benzer davalar bu sebeple kısa sürede öğrenir ama özelde belli bir yaştan sonra tecrübesiz avukat ezilir yani o yüzden avukatlığı tümden yakıp gitmesi lazım ama kamuda başlarsa yaş tecrübe çok sorun değil hevesli olsun azimli olsun yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?