Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Benim ablam 38 yaşında görücü usulu Amerika’da yaşayan, gemilerde çalışan bir adamla evlendi. Ablam zaten tam bir arızadır. İlk ayda adam kaçtı. Ablamın hamile kaldığı ortaya çıkınca geri döndü. Ablam bize hava atıyordu. “Bebeği Amerika’da doğuracağım. Amerikan Vatandaşı olacak” diye. Meğer eniştenin orda evi filan yokmuş. Kamyoncu bir arkadaşıyla prefabrikimsi bir şeyde beraber yaşıyorlarmış. Kazandığı tüm parayı ailesne yolluyormuş.
Şu an evliliklerinde 6. Senelerinde de. Enişte yılın 8 ayı gemilerde. Buraya geliyor 4 ay evcilik oynuyorlar. Ablam hala kendisini Amerika’ya götüreceğinin hayallerini kuruyor.
Valla benim hiç tahammül edemeyeceğim şeyler.

Sadece yurt disi icin evlenmek cidden acizlik gibi geliyor bana.. arada sevgi ask olur, ona her zaman eyvallah..ama sadece maddi cikarlar icin..ya seversem dusuncesi.. sugardaddysi olanlari garipsememek gerek boylesi normalse eger..

Çok uzun bir yol.kolay değil bence.

Henüz Türkiye’de avukatlık yapmamış bile. Mesleki bir deneyimi yok aslında. Avukatlık geçerli bir meslek evet ama belli bir yaştan sonra sıfırdan serbest avukatlık yapmaya başlayarak bir düzen kurmak çok çok zor.

benim arkadasim turkiyede hukuk fakultesi bitirip isvicrede yuksek lisans yapti. simdi isvicrede bir sirketin hukuk departmaninda calisiyor. direkt avukatlik yapamiyor ama alaniyla ilgili uzmanlik yapiyor yani. bu sekilde kendi mesleginizle alakali seyler yapabilecekseniz gidebilirsiniz bence yoksa bunca emege yazik olur.

Benim sevgilim yabancı herkesin gitmek istediği türden bir ülkede hemde ama ben avukatım,atandım bu sebeple bende burada kaldım uzaktan yürütüyoruz kendisi evlenmek istiyor sen nerede istersen orada olur falan diyor ama ülke berbat durumda olduğu için sen gel düzenini bozda diyemiyorum kendimde emeğimi hiçe sayıp gitmek istemiyorum çünkü orada bu diploma tamamen hükümsüz oluyor evde oturup onu bekleyemem bütün gün,vasıfsız işte çalışmakta bu yaştan sonra cazip gelmiyor.2 yıl süre erteledik biz.siz hiç tanımadığınız görücü usulü biriyle evleneceksiniz sanırım ama bence bu çok mantıklı değil gelin gidin bir süre görüşün belki adamı sevmeyeceksiniz yada ülkeyi.kurum avukatının maaşı gerçekten düşük ama garanti bir iş benim çalıştığım kurum yoğun mesela öyle yan gelip yatma durumu olmuyor yani ama özele göre kesinlikle daha rahat yani trye dönme durumunda kalırsanız neden vazgecıcegınızı bılın dıye yazıyorum.birde herkes yurtdışına gitmek istiyor ama ben daha önce yurtdışında yaşadım ve ülkemizi çok seviyorum herkes giderse bu ülke kimlere kalır biraz bunuda düşünelim diyorum.

Sonuna kadar katılıyorum.

Kurumda yapmak daha kolay hem arkadaşlar özeldeki gibi rekabetçi değil yardımcı oluyorlar biran önce olayı kavra ve iş yükünü hafiflet diye.öteki kolay yanıda özelde değişik davalar geliyor kurumda ise genelde sürekli benzer davalar bu sebeple kısa sürede öğrenir ama özelde belli bir yaştan sonra tecrübesiz avukat ezilir yani o yüzden avukatlığı tümden yakıp gitmesi lazım ama kamuda başlarsa yaş tecrübe çok sorun değil hevesli olsun azimli olsun yeter.

Konu sahibi henüz avukat değilmiş ki. Kamu da memurmus. Aynı zamanda hukuk okumuş. Avukatlık ruhsatını almamış henüz. Daha sonra kamuda avukatlığa geçiş yapmak için kurum içi sınav olursa ona girip kamu da avukat olmak istiyormuş

Size mi gülsem, kendi durumuma mı ağlasam bilemedim.

Tabi tabi, ben de bunu demek istemiştim. Ben kamuda uzman olarak çalışan bir hukukçuyum. Avukatlık ruhsatım da olduğu için bu durumları yakından biliyorum. Dolayısıyla gidip başka bir ülkede düzen kuramayıp döndükten sonra bu işler daha zor olacaktır demek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…