Siz olsaydınız kendi eltiniz ve kaynınıza ne yapardınız ?

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
Kızlar bır konuda kararsızım . bazlılarınız konumu bılıyordu. Esımle 7ay ayrı kaldık (esım yurtdısındaydı) bu sure zarfında annemlerde kaldım. Nişanlıykende eltımde bırsuru problemler yasadım , benı her yaptıgından ayrı tutup anlamsız bır sekılde benı yok sayarak hayatına devem ettı. Bende salak gıbı heryere davet ederek herseyın en guzelını onada alarak buyuk bır hezımete ugradım. Esımın son gununde de arada kırgınlık bır kez daha bıttsın dıye evlerıne gıdıp son aksamımızı abısıyle gecırmesı ıcın hcbırsey yokmus gıbı evlerıne gıttım. Esım gııtıkten 1 ay kadar sonrada kayınvalıdemın teklıfı uzerıne eltımın evıne aksam yemegıne gıttım tabı ben herseyın duzeldıgını dusundugum ıcınde rajattım ancak hıc oyle olmadıgını gorsum butun aksam ne kaynım ne eltım benımle hıc konusmadılar. Ve sonra 7 ay gectı. Kayınvalıdemın kaynıma ve eltıme benı aramaları gerektıgını soylemesıne ve nerdeyse hergun hatırlatmasına ragemn benı hıc aramadılar. Esım geldıkten sonrada benı aramalarından dolayı cok kızgın oldugu ıcın onlarla hıc gorusmedı. Sımdı ıse kardesı ve eltım esımı arayarak evımıze gelmek ıstedıklerı doyluyorlar. Esımde kayınvalıdemde suan kızmakta cok haklı oldugu soyluuorlar ve ıstersem eger gorusebılecegımı soyledıler. Ama ben gercekten ozelıkle eltımle gorusmek ıstemıyorum , kaynımlada aynı sekılde onuda gormek ıstemıyorum ama ıcımde cok sey bırıktı yaptıkları terbıyesızlıklerı yuzlerıne vurmak ıstıyorum. Ama esıme artık gorusmek ıstemedımı yaptıkları seylerın bır daha gorusmemem ıcın yeterlı oldugunu aktardım.

Kızlar bıraz sıze kotu gıbı gelebılır ama seytana uyup acaba gelmelerıne ızın verıp onlara butun sınırlendıgım seylerı suratlarına carpıp hadlerını bıldırsemmı, yoksa hanımlıgımı bozmadan boyle uzakta kalmalarına ızın mı vereyım. Bu surede ben cok uzuldum ve kendımı hem kullanılmıs hemde degersız hıssetmeme sebep oldu. Ondan oncede devamlı bu tıp seyler yapıp sonra ozur dılemek ıcın evıme gelıp ozurdıledıkten sonrada hıcbıser sekılde yıne aramayan ınsanlar . eltımın yaptıkları arkamdan konustukları ve eften puften seylerden dolayı benı kocama sıkayet etmesı yettı ama ..

Kendi ewinden düşmanın bile olsa kötü davranmamanı öneririm..Diğer konularda bi yorum yapamıycam..

en fazla evine kabul etmeyebilirsin.
evine gelen insana sayıp sövmek çok ayıp; haklıyken haksız duruma düşersin..

Evine gelmek istediklerine göre eşini görmeye geliyorlar demektir.
Yani yurtsışından gelmiş ya, hoşgeldine gelme gibi.

Evine kabul edip etmemekle serbestsin ama kabul ettikten sonra da kavga ortamı yaratmak ne derece doğru bilemem..
Şu da var, sonuçta eşinin kardeşi ve karısı.
Bir şekilde muhatap olmanız gerekiyorsa kırgınlığını, kibarca bir şekilde söyle derim..
Hani ''abiniz gelince arayıp soruyorsunuz yoksa aradığınız yok, hayırsızlar vs..:)) gibi.

Ama kavga çıkarırsan bir daha görüşmemeyi göze almış olursun.
Ha aa,görüşsem ne olur görüşmesem ne olur, önemli değil... diyorsan, tabiii ki:))
Bu da olmayacak şey değil.

Evine kabul edip sonra tartışma çıkarırsan haklıyken haksız durumuna düşersin.

Ya kabul etme boşver gitsin,yada kabul et ama tartışma çıkarma.

Kabul edersen gerilen gene sen olursun ,istemediğin kişiler evine gelir bu da sinirlerini bozar.

En iyisi hiç kabul etme o zaman.Ne huzurundan ol ne de rahatından boşver...

Kabul etmezsen, eşin daha sonradan sana --abim evime hoşgeldine gelmek istedi ama sen kabul etmedin ---- diyecek -tir- bana göre.
Eşinin bu tip konuşmalarına izin vermemek için bu tipleri evine kabul et ama yüz verme. Bir daha evine gelebilecek hatta teklif dahi edebilecek yüzleri kalmasın.

Ya da zaten yaşadıkların onları görmemen için bir sebeptir. Eşinizin abisi , kardeşi yurtdışında iken en azından sizi arada sırada arayıp --kızım-abim, bir şeye ihtiyacın var mı, bir şeye ihtiyacın olduğunda hiç çekinme ara --- demeliydi ki dememişler o yüzden seninde kendini sorumlu hissedip onları evine davet etme gibi bir zorunluluğun yok. Eşini tanıyan sensin daha sonra aramızda o elti ve abi yüzünden sorun yaşanmayacağına eminsen evine onları kabul etme. Çünkü onlar büyük olarak sana olan sorumluluklarını eşin yurtdışındayken yerine getirmemişler.
Eğer eşin çok istiyorsa davet etsin sen de annenlere git eşin kendisi ağırlasın misafirlerini onlar gidince evine geri gel (bu olmaz galiba ama bir fikir şte.

Aman ya ne yüzsüz insanlar. Boş ver sen onları evine kabul edip kendini değersiz hissedeceğine sen onları kabul etme onlar kendilerini değersiz hissetsinde seni anlayıp öyle gelsinler. Yüz verirsen astarını istemelerine de hazır olacaksın

sen sen ol asla onlar gibi olma.. !
sen hanimliginla onlari utandirman gerekir.. onlarin dustugu seviyeye dusme..
tas atana gul atacaksin canim.. imtihan bu

esım gelelı 5 ay oldu arkadaslar 5 aydır gelme teklıflerı yoktu daha yenı cıktı. esımde tepkı verdı yaptıklarına.

kabul etmezsen eşininde birşey demiyeceğine inanıyorsan çağırma yada eşinle konuş ona göre hareket et
ben son kez eşimde isterse kabul eder sonra bir daha görüşmezdim

gelsinler bakalım. hem ne için geliyorlar onu öğrenirsin.
5 aydır gelmediklerine göre başka bir nedenleri var demek ki.
sen sen ol evinde kimseye kötü davranma.

maden gelmek istiyorlar gelsinler gelmek isteyene gelme diyemezsin boşver onalr yaptıklarından utansınlar. onlar geldiklerinde tavırlarından analrsınız bakalım ne için geliyorlar. muhakkak ucunda bişey vardır. bekle ve gör herşeyi. eşin sorar neden bu kadar zaman armadınız diye sen merak etme. sana ters yaparlar vede seni suçlamaya kalkarlarsa tabiiki cevabını ver.

arkadaslar aslında gelmelrını ve neden aramama sebebplerını bende merak edıyorum bu sebeple gelmelerını sglayacagım. ılımlı sorularla bakalım ne gıbı bahanelerde bulunacaklar daha sonrada davranıslaaına gore benımde elbettekı soyleyeceklerım ve bır daha bısey yapmadan once 1 degıl 15 kere dusunmelerı gerektıgını anlatacagım. neyse esım konustu sımdı kardesıyle haftasonu gelecekler bakalım neler olacak . herkese yorumları ıcın tesekkurler. eger sıze yazıp yazılanları okumasaydım hem gelmelerını saglayıp hemde cok kotu konusacaktım . yıne ınsan kendıne bısey yapılınca mantıklı karar veremıyor .dısardan olaya bakmamı sagladınız . tesekkurler

Eşin yurtdışına çalışmaya gitmişse --bunda para vardır-- diyerek duygu sömürüleri ile para istemeye geleceklerdir belki aman bu konuda dikkatli ol.

Topu eşine at. Kararı sana bırakıyorum. İstersen gelsinler istemezsen reddet de. Benim her şekilde kabulum gerekli herşeyi yaparım ama samimiyet bekleme de.

kızlar dedıgınızı yaptım esım bunca olaydan sonra senınde onlara cok sıcak olmanı beklemıyorum onlarında tavırlarından zaten samımı olmak ıstemedıklerınden bellı dedı. ve gelememelerıne karar verdık. yanı olmayan akraba bagımız ıyıce koptu. sız kardes kardese gorusursunuz dedım. hayırlısı olsun

en ıyısı oldu gıbı gelıyor. en azında o boyle baktı o benı cagrımadı, o bunu demedı olmayacak. neyse herkes kendı kaderını yasasın. bırkac yıl sonra yaptıkları seylerın ne kadar bos ve anlamsız olduklarını anlayacaklar. ınsallah herkes ıcın hayırlı olur :):):) ama bılmıyorum ıcın huzurlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…