Siz olsaydiniz napardiniz?

Perlitik

.
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
3.860
4.814
133
Merhaba,
Esimle sevgililik ve nişanlilik dönemimizde ara sira disarda alkol alirdik. 1 2 tane biraydi en fazla. Meğersem esim kendi evinde de cok icermis ve bana soylemezmis. Niye soylemedin diye sorduğumda okadar onem verecegini tahmin edemedim dedi. Ara sira icsin herkesin kendi günahı beni ilgilendirmez fakat ramazan ayinin ayri bir hikmeti olduğuna inanirim. Esim ramazanin basindan beri her hafta sonu alkol almaya devam etti. Ne kadar kavga ettiysem de kizsamda vazgeçiremedim. Alkolik demedigim mi kaldi bu kadar alkol ictigini bilseydim senle evlenmezdim dediğim mi kaldi. 1 bucuk aylik evliyiz. Bugun evde film izledik alisveris yaptik ben kuaföre gittim kendisine raki ve bira almis. Geldim eve sebeklik yapiyor yemek hazırladi yedim ama yüzüm 5 karis. Ailemden böyle gormedim cok yadirgiyorum. En sonunda actim agzimi soylemesiayip benim maasim esimin maasindan 2 kattan biraz fazla. Dedim madem bunlara verecek paran var. Ben sadece arabamin kredisini oderim. Gerisine de karismam dedim. Bir suru de soylendim. Yatmis uyumus. Iyi geceler bile dilemedi. Ramazandan beri hafta sonumuz hep boule cok sıkıldım. Yarinda baska bir ile gezmeye gidecektik. Whatsaptan yazdim ben gelmiyorum hatta erken kalkarsam çıkarım gezmeye hafta sonu planlarima da daha seni dahil etmeyecegim yazdim sabah okusun diye. Cok sinirliyim

Bi erkeğe maaşım senden fazla dersen alkolden önce bitirir evliliğini

Maasim senden fazla demedim onun yuzune karsi. Madem bu kadar alkole surekli verecek kadar kazaniyorsun ben birseye dokunmam daha dedim. 1 bucuk ay bekledim bunu demek icin. Ramazanda hafta sonlari iciyor. Ramazandan oncede alkolsuz 2 gun anca gecmistir. Maasi biter eline 50 tl gecse bira almaya cikardi. Bu beni cok rahatsiz ediyor. O beni cok iyi taniyor para konusunda ne demek istedigimi

Ben olsam şöyle yaparım böyle yaparım demek 'gaza getirmek' olmasın ama ;
Benim için alkolün affı yok.
Tolere edemeyeceğim bişey.
Kabul etmezdim, büyük rest çekerdim açıkcası.
(inancımdan ötürü)

Rest dediğim, bırakmadığı takdirde boşanmaktır.

Valla ne yorum yapacagimi sasirdim ama basliga istinaden ben ne yapardim yaziyim
Benim icin alkol almasi sorun olmadigi ve hatta esimle karsilikli ictigimiz icin hic kafaya takmazdim ve hicbir kavgada esime senden cok maas aliyorum demezdim ölsem soyleyemem boyle bi lafi esim olan adama
Ama belli ki sizin icin hassas bir konu , tehdit etmeden sinirlenmeden alin karsiniza konusun derim ben

herkesin gunahi kendine evet. ama senin evinde ramazan ayi anlayisina ters bisi oldugundan yapmamali. sen ramazan ayinda o alkol kokusunu evinde istememek en dogal hakkin. buna saygi duymak zorunda.

Diyorum ki evimin bereketini kaciramazsin. Git disarda ic beni de yalniz birakmak istemiyormus ama evimde ramazan ayinda icsin istemiyorum. Baska hicbirsey yok cok iyiyiz icki haric. Cok iyi biri zaten

Ben dedin demedim sana ama diyeceksin bu çok belli 2 3 aya kadar başka şekilde çözüm bul paraya girmeden

Bu durumu sevgiliyken nasil anlamadiniz? Hic mi gece disari cikmadiniz beraber ?

İyi de bu nasıl evlilik

Adam her akşam içiyorsa bunu Nasıl ve neden saklamış

Bana Ramazan vs fark etmez ona da etmeyebilir ama madem senin için önemli seninle evlenmemeli

Açıkça hiç mi konuşmadınız bu tarz hassasiyetler Hakkında karşılıklı

Hersey dereyi gecene kadar iste. Evlenincede cepte diye dusunuyorlar.

Esimle bende karsilikli iciyorum sorun o değil. Ben ramazan ayinda icsin istemiyorum bilmiyorum ayri bir hikmeti var diye inaniyorum. Yuzune karsi tam olarak oyle birsey demedim onu yanlis anlattim sanirim. O benim herseyim asla oyle konusmam. Madem surekli ickiye verecek paran var ben araba kredimi oderim birikim yaparim ev icin daha da birseue karismam dedim. O beni cok iyi tanidigi icin ona asla takılmaz oyle birsey demeyecegimi bilir.

Evlilik söz konusu olunca benim maaşım senin maaşın hesabının yapılmaması gerekir diye düşünüyorum.
Alkol olayına gelince, reşit bir birey eşiniz. İstedigini yapmakta özgür çünkü inanç konusu hassas bir konu. Sizin için çok önemli olan alkol, eşiniz için olmayabiliyormuş demek ki.
Adam içip içip size zarar vermiyor ya.
Ben de siizn gibi düşünüyorum. Ramazan ayında alkole ara veririm. Ama ben ara veriyorum diye etrafımdakileri de buna zorlamam. Herkes ne yapmak istediginde özgürdür

Diyorum ki evimin bereketini kaciramazsin. Git disarda ic beni de yalniz birakmak istemiyormus ama evimde ramazan ayinda icsin istemiyorum. Baska hicbirsey yok cok iyiyiz icki haric. Cok iyi biri zaten
iste bunu guzelce anlat. senin icin bu kadar onemli mevzuda saygi duymicak da hangi konuda duycak.

5 senedir tanışıyoruz 3 senedir iliski yasiyoruz (sevgili ve nisan toplam) ara sira disarda beraber alkol aldigimiz icin evde icerken soylememis. Bu kadar dikkat edecegimi dusunmemis

Evin beti bereketi kalmaz falan diye konuşunca mı anlamıyor? Evime alkol girsin istemiyorum deyin ne bileyim, sokturmayın evinize.

Aslında sizin alkolle bir zorunuz yok.
Karşılıklı da içiyormuşsunuz.
Sadece ramazana has bir hassasiyet duyuyorsunuz.
O halde açıkca konuşun.
Bu ayda bari yapma, daha sonrasına karışmam deyin.
Bu kadarına da saygı duyar herhalde.

Ama o sizin inanciniz demek ki esiniz farkli dusunuyor bu konuda , sizi anliyorum ama buna zorlayamazsiniz esinizi bence biraz zamana birakin seneler gectikce ikiniz de birbirinize daha cok saygi duymaya baslarsiniz , bazi seyler oturur evlilikte henuz cok yenisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…