Siz olsaydiniz napardiniz?

5 senedir tanışıyoruz 3 senedir iliski yasiyoruz (sevgili ve nisan toplam) ara sira disarda beraber alkol aldigimiz icin evde icerken soylememis. Bu kadar dikkat edecegimi dusunmemis

Olabilir de hiç mi muhabbet geçmez akşam içtim vs diye

Bir de siz de içiyorsanız Ramazan olup olmaması ne değiştirir ki ya da hiç mi Ramazan da içki muhabbeti geçmidi

Amma saklamış kendini

Ya da işte içki alacak paran varsa ben eve para vermem vs denecek bir durum yok

Alkole karşı hassasiyetim yok evet ama ramazan ayinda agzima surmem daha ayri bir günah gibi geliyor bana. Konustum ayni sey yine gunah ozamanda günah şimdi de gunah diyor. Ama ramazan ayinda icki icmek bana ekstradan saygisizlik ve günah geliyor

Haftanin en az 4 5 gunu beraberdik. Ara sira beraber de alkol alirdik. Ben bu kadar sevdiğini bilmiyordum
Deminki mesajimda da yazdim daha cok yeni evlisiniz belki de evlilige alisma asamasindandir , ailesinin evinden cikinca rahata cikinca napacaklarini sasiriyor bazneen erkejler biraz sure verin birbirinize

Bu kadar çok içen bir adam ya alkoliktir yada alkolik olma yolunda ilerliyordur. Ramazan dolayısıyle düşüncelerimiz sizinle aynı ama bitmesine kalmış iki hafta onuda öyle böyle geçirecek yani. Sonrasın daha büyük problem.

Bunu dediğim için bazı arkadaşlar beni taşa tutmaz umarım ama evlilik öncesi bir süre aynı evi paylaşmak bu yüzden önemli işte. Dışarıda gördüğünüz adamla ev ortamında gördüğünüz adam bu kadar zıt olabiliyor.

Eşiniz baya güven sarsıcı davranmış bence. Birbirinizi değiştirme hakkınız yok ama içki alışkanlıkları konusunda daha dürüst olabilirdi size karşı, belki buna göre evlilik düşüncesini tekrar gözden geçirecek, kabul edecekseniz de bunu bile bile edecektiniz. Bu hakkı elinizden alarak direkt emrivaki yapmış oluyor size karşı.

Maddi durumunuzun elverişli olduğunu varsayıyorum, çift terapisine gitmeyi düşünmez misiniz?

Benim icin alkol zevktir ara sira icilir. Esim asiri düşkün. Beni rahatsiz eden bu.

Alkol disinda bir sorunumuz olmadigi icin kabul etmezki. Ogrenciyken asiri ictigini soylemisti azalttum demisti. Ama azaltmis hali bile beni rahatsiz ediyor.

İyi de siz 3 yıl boyunca flört ettiniz bu adam hiç mi muhabbet arasında içiyorum demedi ? Eğer özellikle söylemediyse kandırılmışsınız . Karşılıklı içiyormuşsunuz zaten bu kadar fazla içiyorsa alkolik olma yolunda ilerleyebilir.

Alkol disinda bir sorunumuz olmadigi icin kabul etmezki. Ogrenciyken asiri ictigini soylemisti azalttum demisti. Ama azaltmis hali bile beni rahatsiz ediyor.

Alkol sorunu değil ama bu, iletişim ve güven sorunu. Sonuç olarak bir anlaşmazlık var aranızda ve bu iletişiminizi, evlilik birliğinizi sarsıyor. Gidebilirseniz terapinin yararını görürsünüz bence, evliliğiniz kurtarılamayacak durumda değil.

Ben dedim ona. Hayatim bak eger alkole ozel bir duskunlugun varsa gel dr a gidelim her zaman yanindayim tedavi olalim diyorum kabul etmiyor alkolun tadini sevdigini soyluyor

Alkol almadığı günlerde inanilmaz keyifli vakit geciriyoruz. Zevklerimiz sohbetimiz sevdigimiz seyler alkol haric ruh ikizim gibi. Insallah daha fazla uzmez beni

Yok alkol aldigini biliyordum ama sadece disarda ictigimiz kadar sınırli kaliyor diye biliyordum. Dedim ona eger ozel düşkünlugun varsa tedavi olalim hep yanindayim dedim ama kabul etmiyor.

Alkol almadığı günlerde inanilmaz keyifli vakit geciriyoruz. Zevklerimiz sohbetimiz sevdigimiz seyler alkol haric ruh ikizim gibi. Insallah daha fazla uzmez beni

Birbirinize olan sevginizi, saygınızı kaybetmedikten sonra aşılamayacak problem yok. Umarım birbirinizi fazla hırpalamadan probleminizi çözebilirsiniz ama tıkanırsanız ben çift terapisi öneririm.

Yok alkol aldigini biliyordum ama sadece disarda ictigimiz kadar sınırli kaliyor diye biliyordum. Dedim ona eger ozel düşkünlugun varsa tedavi olalim hep yanindayim dedim ama kabul etmiyor.
Tamam sonuçta kandırılmışsınız dışarıda içtiğiniz kadarıyla biliyorsun , oysa sürekli içen bir tipmiş.

Sizin Ramazana saygıdan daha büyük bir probleminiz var.

Her gün içmek tehlikeli sulara gidebilir. Hele ki yalnız, tek başına ve evde içmenin sonu alkolizme kesin gidiyor.

1 bardak şarap/1 bira olabilir ama her gün 2-3 bardak bana iyi şeyler çağrıştırmıyor.

Kaldı ki tek başınayken çok içiyor demişsiniz tehlike çanları çalıyor.

Bu konuya dikkat edin derim.

Son düzenleme:

Evet ben ramazan dan dolayi da üzülüyorum fakat her gün caninin alkol istemesi de beni endiselendiriyor. Gozlemde olacağım eğer ramazandan sonrada önceki gibi davranir ise kesinlikle doktora zorla goturecegim. Dun artik son birasiymis agzima geleni yine soyleyince bıraktı iceri gitti. Bende dokeyim musluga dedim. (Bunu yapiyorum tuvalete bile gitse ickisini bos buldugum anda dokuyorum) megersem zaten o lafima sinirlendi heralde dolu sisenin icine sigara atmis daha icmemek icin. İnşallah birakir.

ben de alkol kullanıyorum
bazı akşam keyif yapmak için bir şarap bir bira içerim
ama bu kadar içen biriyle evlenmem
bu keyif işi değil çünkü
alkolik olmuş
alkolik kıstası içmediğinde yoksunluk hissetmesi ve bu durumun yaşamını aksatmasıdır
eşiniz içmeme seçeneğini bile kabul etmeyecek durumdaysa alkoliktir
istedğiniz kadar dil dökün değişmeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…