Bu durumu sevgiliyken nasil anlamadiniz? Hic mi gece disari cikmadiniz beraber ?
5 senedir tanışıyoruz 3 senedir iliski yasiyoruz (sevgili ve nisan toplam) ara sira disarda beraber alkol aldigimiz icin evde icerken soylememis. Bu kadar dikkat edecegimi dusunmemis
Aslında sizin alkolle bir zorunuz yok.
Karşılıklı da içiyormuşsunuz.
Sadece ramazana has bir hassasiyet duyuyorsunuz.
O halde açıkca konuşun.
Bu ayda bari yapma, daha sonrasına karışmam deyin.
Bu kadarına da saygı duyar herhalde.
Deminki mesajimda da yazdim daha cok yeni evlisiniz belki de evlilige alisma asamasindandir , ailesinin evinden cikinca rahata cikinca napacaklarini sasiriyor bazneen erkejler biraz sure verin birbirinizeHaftanin en az 4 5 gunu beraberdik. Ara sira beraber de alkol alirdik. Ben bu kadar sevdiğini bilmiyordum
Olabilir de hiç mi muhabbet geçmez akşam içtim vs diye
Bir de siz de içiyorsanız Ramazan olup olmaması ne değiştirir ki ya da hiç mi Ramazan da içki muhabbeti geçmidi
Amma saklamış kendini
Ya da işte içki alacak paran varsa ben eve para vermem vs denecek bir durum yok
Bunu dediğim için bazı arkadaşlar beni taşa tutmaz umarım ama evlilik öncesi bir süre aynı evi paylaşmak bu yüzden önemli işte. Dışarıda gördüğünüz adamla ev ortamında gördüğünüz adam bu kadar zıt olabiliyor.
Eşiniz baya güven sarsıcı davranmış bence. Birbirinizi değiştirme hakkınız yok ama içki alışkanlıkları konusunda daha dürüst olabilirdi size karşı, belki buna göre evlilik düşüncesini tekrar gözden geçirecek, kabul edecekseniz de bunu bile bile edecektiniz. Bu hakkı elinizden alarak direkt emrivaki yapmış oluyor size karşı.
Maddi durumunuzun elverişli olduğunu varsayıyorum, çift terapisine gitmeyi düşünmez misiniz?
Alkol disinda bir sorunumuz olmadigi icin kabul etmezki. Ogrenciyken asiri ictigini soylemisti azalttum demisti. Ama azaltmis hali bile beni rahatsiz ediyor.
Bu kadar çok içen bir adam ya alkoliktir yada alkolik olma yolunda ilerliyordur. Ramazan dolayısıyle düşüncelerimiz sizinle aynı ama bitmesine kalmış iki hafta onuda öyle böyle geçirecek yani. Sonrasın daha büyük problem.
Alkol sorunu değil ama bu, iletişim ve güven sorunu. Sonuç olarak bir anlaşmazlık var aranızda ve bu iletişiminizi, evlilik birliğinizi sarsıyor. Gidebilirseniz terapinin yararını görürsünüz bence, evliliğiniz kurtarılamayacak durumda değil.
İyi de siz 3 yıl boyunca flört ettiniz bu adam hiç mi muhabbet arasında içiyorum demedi ? Eğer özellikle söylemediyse kandırılmışsınız . Karşılıklı içiyormuşsunuz zaten bu kadar fazla içiyorsa alkolik olma yolunda ilerleyebilir.
Alkol almadığı günlerde inanilmaz keyifli vakit geciriyoruz. Zevklerimiz sohbetimiz sevdigimiz seyler alkol haric ruh ikizim gibi. Insallah daha fazla uzmez beni
Birbirinize olan sevginizi, saygınızı kaybetmedikten sonra aşılamayacak problem yok. Umarım birbirinizi fazla hırpalamadan probleminizi çözebilirsiniz ama tıkanırsanız ben çift terapisi öneririm.
Tamam sonuçta kandırılmışsınız dışarıda içtiğiniz kadarıyla biliyorsun , oysa sürekli içen bir tipmiş.Yok alkol aldigini biliyordum ama sadece disarda ictigimiz kadar sınırli kaliyor diye biliyordum. Dedim ona eger ozel düşkünlugun varsa tedavi olalim hep yanindayim dedim ama kabul etmiyor.
Sizin Ramazana saygıdan daha büyük bir probleminiz var.
Her gün içmek tehlikeli sulara gidebilir. Hele ki yalnız, tek başına ve evde içmenin sonu alkolizme kesin gidiyor.
1 bardak şarap/1 bira olabilir ama her gün 2-3 bardak bana iyi şeyler çağrıştırmıyor.
Kaldı ki tek başınayken çok içiyor demişsiniz tehlike çanları çalıyor.
Bu konuya dikkat edin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?