Siz olsaydınız ne yapardınız

littlewaterspirit

Kimbilir , belki de bir gün...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2018
2.670
4.840
83
KK da ki tüm arkadaşlarım Merhaba ,

Size danışmak istediğim bir konu var son günlerde beni germeye başladı iyiden iyiye...

Malum önümüz kurban bayramı. Oğlumun babası en son 30.06.2018 tarihinde oğlunu görmüştü , almıştı zaten buraya konu da açmıştım sonrasında o yüzden tarihi biliyorum.

O tarihten sonra ne babası , ne babaannesi ne telefonla aradılar , sordular , ne de gelip gördüler.

Bu arada biz çok şey yaşadık , atlattık oğlumla beraber... Oğlum ufak bir kaza geçirdi , yaralandı. O gece hastanede tıbbi müdahale yapıldıktan sonra annecim ne olur ağlama , bak geçti bile acımıyor ki diye beni teselli eden oğluma en az 15 defa babanı , babaanneyi , dedeyi arayayım gelsinler dememe rağmen gelmesinler diye ağladığı için aramadım. Zaten geldi geçti , iyileşti bile kuzum şükürler olsun.

Eskiden babayı asla ara demediği halde arada halayı , babaanneyi ara dediği için arardım , konuşurduk. Son gittiğinden bu yana onları da aramamı istemediği için hiç aramadım. Onlar da ne aradılar , ne de sordular.

Şimdi bayram yaklaştığı için gerilmeye başladım. Bunlar bayrama kadar arayıp sormazlarsa , ben de bayramda gitmesem götürmesem çocuğu diyorum... Gerçi bayramdan önce ya da bayramda ararlar herhalde... Arasalar bile hiç götüresim yok çocuğumu , hastayım diyerek gelemem mi desem... Çok istiyorlarsa kendileri gelip görsünler...

Ne yapayım kızlar , siz olsanız ne yapardınız ?

Cocuk kac yasinda?
Kucukse ve istemiyorsa goturmezdim ama 8-9 yas civari ve daha buyukse , kendisi de istiyorsa gotururdum
4,5 yaşında kuzum , son gittiğinden bu yana asla gitmek istemiyor oysa ki orada kalacağım diye kalmıştı ama o gece babası benimle konuşmasına izin vermemiş. Çocuk kalacağım dedikten bir saat sonra annemi arayın annemle konuşacağım demiş ama aramamışlar.

Bence hiçbir şey yapmayın. Kendileri görmek istiyorsa görsünler. Akıllarına gelseydi onca zaman sorarlardı. Bunun için hiç üzmeyin kendinizi. Sizi seven bir oğlunuz var ve iyi bir annesiniz.
Teşekkür ediyorum. Ben de hiçbir şey yapmamayı düşünüyorum ama bayram öncesi annesi arayıp ne zaman geleceksiniz derse diye korkuyorum... Ya da bayramda neden getirmedin diye ararsa diye ... Hastayım diyeyim en iyisi di mi

Baba olarak evladını merak edip hiç aramadıysa siz de götürmeyin.. Çok istiyorsa kendi oğlunu görmeye gelsin . Ve unutmayın 4.5 yaşında bir çocuğun yanında bir şeyler olmuş ki oğlunuz konuşmak dahi istemiyor zorlamayın .

Kendi k3ndilerine sogutmuslar yavruyu
Istemiyorsa goturmeyin
Belli ko size ulasamamis olmak cok korkutmus onu , kiyamam

Yok zorlamam zaten ben de istemiyorum ama ararsa annesi diye geriliyorum akşamları telefon çalarsa yanlışlıkla kalbim küt küt atıyor onlar arıyor bayramda ne zaman getireceksin çocuğu diyecekler diye....

Ben olsam götürmezdim aramazdım da
Onlar aramıyorsa ben hiç aramam.
Çocuk hevesleri geçmiş gibi onların.
Haklısınız kızlar ben oğlum istediği için arıyordum onları bir de ölüm var kalım var akrabaları olsun tamam baba kötü ama halasından babaannesinden dedesinden uzak kalmasın diyordum ama gereği de yokmuş sanki...

çok uzun yıllardır baba tarafı ile iletişimim yok. ne hala ne babanne ne amca ne kuzenler... hiç eksikliğini hissemiyorum. biri ölse gıkım çıkmaz, banane ki.

Umarım benim oğlum da büyüdüğünde bu şekilde hisseder aslında çok acı ama en iyisi bu belki de..

niye böyle hissetmesin ki. karşı taraf aramadığı sürece sizin oğlunuz da onları görmediği sürece, varlıkları da yoklukları da bi anlam ifade etmez.

niye böyle hissetmesin ki. karşı taraf aramadığı sürece sizin oğlunuz da onları görmediği sürece, varlıkları da yoklukları da bi anlam ifade etmez.
En azından baba açısından bir yanı eksik kalmasın istedim hep , ne olursa olsun hiç hak etmese de ona göre baba dedim hep... Ama sen bunu söylüyorsan içim rahatladı , senin görüşlerin değerli benim için çünkü hep nokta atışı yapıyorsun

Sessiz kal
Ararlarsa gormek istiyorlarsa cocuga sorarsin istiyorsa gelip goruruler
Istemezse cocuk zorlama cocugu.
Yok çocuğumu zorlamam zaten annesi biz büyüğüz bayram da ayağına mı geleceğiz diye tutturursa diye rahatsızım aslında o yüzden öyle bir şey olursa da hastayım diyeyim ya da şehir dışına mı çıksam acaba yokuz tatildeyiz derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…