• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Nazli Altin Oran

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
2.122
3.881
658
Diğer
selamlar gecen hafta staja başladım, patron sürekli diğer insanların yanında hakaret ettiği için dilekçe verdim, hoca yerimin değişeceğini söyledi, beklemekteyim sabırla,her dediği lafı yutuyorum yerim değişecek umuduyla..
sorun işyerinde yasa dışı işler dönüyor,göz göre göre evrakta sahtecilik yapıyorlar ve devleti dolandırıyorlar,bu çok rahat bir şekilde ufak bir teftişte ortaya çıkabilecek bir şey, staj yerim değiştikten sonra ihbar edip etmemeyi düşünüyorum, siz olsaydınız ne yapardınız?

peki ihbar edersen senin ihbar ettiğin ortaya çıkıcakmı?
bu adamlar dolandırıcı dediğine göre..herşey beklenir..
dikkatli ol canım..intikam alıcam diye başını belaya sokmada..

hayır canım ihbar edenin kimligi bilinmiyor direk polisi falan ararım zaten,başımın belaya gireceğini sanmıyorum ama belli olmaz tabi bu tiplere

mali konularda usulsüzlük yapıyorlarsa gelirler idaresine şikayet ediyorsun. Hatta ortaya çıkan yolsuzluk sonucu devletin tahsil ettiği rakam üzerinden sana pay veriyorlar.
sadece ihbar asılsızsa ihbar edenin kimliğini söylüyorlarr. ihbar doğru ise kimlik bilgilerin gizli kalıyor. şikayet edip etmemek sana kalmış ihbar et yada etme demeyeceğim. çünkü sonuç olarak başı yanan etrafındakilerinde başını yakabilir. Başına ne tür bir bela açılacağını iyi düşün ona göre karar ver.

çok pis ağlattı beni geri zekalı adam, zaten çok duygusal bir insanım,sabahtan akşama kadar eşek gibi çalışıyorum gelmiş bütün gün oturuyorsun diyo,,yardımcısı ağladığımı görmesin diye sürekli su içiyordum karnım davul gibi oldu...dün dolmustan eve gelene kadar sürekli ağladım, dünden beri ne uyku uyudum ne yemek yiyebildim,,hocaya hepsini anlatacaktım ama toplantısı varmıs ,, off

mali konularda usulsüzlük yapıyorlarsa gelirler idaresine şikayet ediyorsun. Hatta ortaya çıkan yolsuzluk sonucu devletin tahsil ettiği rakam üzerinden sana pay veriyorlar.
sadece ihbar asılsızsa ihbar edenin kimliğini söylüyorlarr. ihbar doğru ise kimlik bilgilerin gizli kalıyor. şikayet edip etmemek sana kalmış ihbar et yada etme demeyeceğim. çünkü sonuç olarak başı yanan etrafındakilerinde başını yakabilir. Başına ne tür bir bela açılacağını iyi düşün ona göre karar ver.

çok teşekkür ederim, ben bunu bilmiyordum, kötü yanı ihbar kanıtlayamamak olabilir, belki bir şekilde tedbirini almışlardır ne biliyim,,, çok kararsız kaldım, haklıyken haksız duruma düşmek de var

çok teşekkür ederim, ben bunu bilmiyordum, kötü yanı ihbar kanıtlayamamak olabilir, belki bir şekilde tedbirini almışlardır ne biliyim,,, çok kararsız kaldım, haklıyken haksız duruma düşmek de var

kanıtlayamamaktan çekiniyorsun ama sahtekarlık yaptıkları bir kaç evrakın fotokopisini alırsın dilekçeye eklersin oluır biter.

( mesela faturasız mal satışı varsa kağıda döküm alıp karşı tarafada imzalatıyorlarsa bir kaç tanesi onların başını ağrıtır fazlasıyla. sonrası incelemeye girer ki başlar kurtulmaz maliyeyle. tabi malı alanında başı yanıyor. ıspatlamak konusunda çokda sıkıntıya düşeceğini sanmıyorum. ama şöyle birşey var bu adamların bağlantılar varsa maliyeden öğrenirlerse başına iş açabilirler)

bugun staj yerimi değiştirmek için dilekçe verdiğimi söyledim, sinirlendi tartıstık falan, hakaretlerini çekmediğim için saygısız oluyormusum falan,
çıkarken "hocanı tanıyorum seni bıraktıracam" dedi, "bıraktırırsan bırak" dedim çıktım, hemen okula gittim hocayla konustum beni suçlu bilmesin falan diye, "o adam da kişilik bozukluğu var sen de hiçbir hata yok" dedi.
ihbar etme konusunu da musait bir zamanda hocaya iletmeyi düşünüyorum, bugüne kadar hep arkamda yer aldı, iyi bir akıl verecektir.

Peki bu yeri kim buldu size Madem hocanız adamın kişilik bozukluğu olduğunu biliyorda neden çözüm üretmiyor.

aynen katılıyorum babam da olayı duyunca ilk lafı "madem öyleymiş seni neden göndermişler oraya" oldu geçen sene de stajerlerle sorun olmuş, ama bu sene aynı yere tekrar stajer gönderdiler, seneye göndermicez diyorlar ama bilmiyorum, staj yeri bulmakta zorlanıyoruz ondan gönderdik dedi hoca, iş çözüldü, başka yere gönderildim,gayet de temiz bir yere

Senin adına sevindim değiştirmeleri isabet olmuş Bence hiç uğraşma eski işyerinle zaten onlar kılıfına uydurmuşlardır her şeyi ispat etmen zor olabilir

Bende seneye staja başlıyacağım...
İnşallah hep güzel hayırlı yerlere düşeriz ...
Başka yere gönderilmene çok sevindim canım...
Bu arada bölümün nedir büro mu?

'' haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır '' bu hadis bence yapman gerekeni açıklıyor ..

Devlette bütün bir milletin hakkı var : o insanlar butun bir milletin hakkını yiyor , sende buna dur demezsen sende o gunahı gormezden gelmiş olucaksın .. Bunun hesabını Allaha verebılırmısın ..

Back
X