siz olsaydınız ?

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.592
723
merhaba hanımlar.. biraz uzun olabilir sıkılmazsınız inşallah
benim size danışmak istediğim bir mesele var uzatmadan yazayım..
benim internet üzerimden yaptığım bir işim var..çok şükür kazanıyorum..1 senede çabaladım şimdilik iyi bi yere getirdim çevre edindim.. eşiminde bize yeten bir işi var ve yeni ev aldık.. ben çalışmasam ev kredisi giderler vs çıktığında 2000 lira kalıyor eşimin maaşından..geçinip gidiyoruz çok şükür..

benim birde abim var.. çalışmayı pek sevmez..çok küçük yaşta başladı çalışmaya..okuyamadı..ilkokul mezunu.. diğer kardeşlerim ve ben okuduk..üniversite öğretmenlik mezunuyum ama atanamadım ilk senelerde uğraştım daha sonrada hevesim kaçtı çalışmadım girmedim kpssye..

neyse bu abim mevsimlik işler bulup çalışıyor ama çoğu zaman parasını alamıyor.. şimdi işsiz..
annemden günlük 5 lira 10 lira para alıp onla idare ediyor.. anneminde maaşı ancak kendine yetiyor..birde kredisi var.. çok çok zor geçiniyor ben destek olmaya çalışıyorum biraz..

dediğim gibi abim çocuk yaşta çalışmaya başladığından işten çok soğudu.. ilkokul mezunu olduğu içinde zaten çok zor iş buluyor.. şimdi bu günlerde uykumu kaçırıyor kocaman 33 yaşındaki adamın 5 lirayla gezmesi.. birazda biz okuduk o okuyamadı diye vicdan yapıyorum ve işimi ona devretmeyi düşünüyorum..
eğer yaparsa ayda rahat 1500 lira kazanır.. ama bi taraftanda sorumsuzluğu vardır çok borç yapar.. ben vergi ödeyerek yapıyorum ama o ödemez maliyeye borç birikir... sigortasını yatırması gerekiyor yatırmaz diye korkuyorum.. ama aaynı zamanda haline de çok üzülüyorum gerçekten.. mesleği bile yok..

kocaman adam girsin çalışsın diyeceksiniz bizde öyle diyoruz kızıyoruz bu seferde çekip başka şehire gidiyor..korkuyoruz kötü bişey gelir başına diye..

gerçekten çocukken çok çalıştı ezildi,yaşıtları sokakta oynarken o işe gitti.. anneme bize yardım etti evimize baktı..askerden sonra salıverdi herşeyi.. çok haklı tarafları var aslında..

parasızlıktan kötü şeyler yapacak diye korkuyorum.. bi ara sigara satıyordu kahvehanelerde :(

özet olarak bi taraftan çok şükür kazandığım bi işim var,,harçlık oluyor eve katkı oluyor.. bi taraftan işsiz parasız abim var..çok üzülüyorum.. devredeyim diyorum bırakıp gider işimi batırır diye korkuyorum vermeyeyim diyorum hali perişan gerçekten.. karar verip işin içinden çıkamıyorum

siz yerimde olsanız ne yapardınız...

nasıl bir iş anlayamadım ama mümkünse beraber yapın kontrol sizde olsun, öğretin ve takip edin.. hevesli olsun diye kazancı başlarda ikiye bölün sonrasında tamamını ona verin

Ben sizin yerinize olsam işimi devretmez başka bir çözüm bulmaya çalışırdım. Çünkü el değiştirince iş bozulursa, size de yazık, emeğinize de yazık, ona da yazık...
Fakat abinizin durumu bize o kadar aşina ki sizi çok çok çok iyi anlıyorum.

Bence bu tip insanlara yardım etmeli ama parayı veya işi direkt teslim etmemeli.
Bence en azında bir karar verip emin olana kadar işi siz yürütün, kazandığınızın yarısını abinize verin. Hem sizin emekleriniz boşa gitmez, hem eve biraz katkınız olur, hem de abiniz biraz daha rahat eder...

nasıl bir iş anlayamadım ama mümkünse beraber yapın kontrol sizde olsun, öğretin ve takip edin.. hevesli olsun diye kazancı başlarda ikiye bölün sonrasında tamamını ona verin

beraber yapma fikri çok güzel aslında ama ben başka şehirdeyim.. 18 saatlik mesafe var aramızda.. çok hevesendi bir ara bende yapayım dedi ama biraz para kazanınca boşlar diye vermek istemiyorum..internet üzerinden satış yapıyorum.. uğraşsa belki aylık 3000 lirayı bulacak ama ah yapabileceğinden emin olsam.. çok kararsızım gerçekten

Ben de böyle düşündüm..
Sizin kontrolünüzde devredin bir süre.
Atıyorum 8 ayda düzen oturur.
O da kazandıkça iyi hisseder.

İş bulamadığı için değil , çalışmaktan soğuduğu için ve sorumsuz olduğu için çalışmıyor gibi bir cümle çıkarttım.
İşinizi devrederseniz eğer, devamlı yapılması gereken bir iş ise, direkt olarak hakimiyeti sağlayamaz diye düşünüyorum

beraber yapma fikri çok güzel aslında ama ben başka şehirdeyim.. 18 saatlik mesafe var aramızda.. çok hevesendi bir ara bende yapayım dedi ama biraz para kazanınca boşlar diye vermek istemiyorum..internet üzerinden satış yapıyorum.. uğraşsa belki aylık 3000 lirayı bulacak ama ah yapabileceğinden emin olsam.. çok kararsızım gerçekten

Valla biz aynen yaşadık, çok olumlu sonuç alamadık...

Ben sizin yerinize olsam işimi devretmez başka bir çözüm bulmaya çalışırdım. Çünkü el değiştirince iş bozulursa, size de yazık, emeğinize de yazık, ona da yazık...
Fakat abinizin durumu bize o kadar aşina ki sizi çok çok çok iyi anlıyorum.

Bence bu tip insanlara yardım etmeli ama parayı veya işi direkt teslim etmemeli.
Bence en azında bir karar verip emin olana kadar işi siz yürütün, kazandığınızın yarısını abinize verin. Hem sizin emekleriniz boşa gitmez, hem eve biraz katkınız olur, hem de abiniz biraz daha rahat eder...

benimde korktuğum iş bozulursa çok yazık emeklerime..çok üzülürüm.. yarın bigün yapamadım deyip bırakırsa müşterilerde kaçar..gerçekten sabah akşam kargo taşıyorum dolmuşlarda..tek başıma..

annem bugün aradı kızım abinede kuruver iş dedi..3000 lirası var dedi içim paramparça oldu.. 3000 liraya iş kurulmaz anne diyemedim..
aynı şehirde olsak en azından ortak ederim hem büyütürüm işleri ama ayrı şehirlerde olmakta elimi kolumu bağlıyor.. nasıl yardım ederim diye sabahları ediyorum..

sizin üzerinize olanı değilde aynı işi onun üzerine de açip öğretebilir elinizden geldiğince yardım ve takip ederiniz

Bence abinize objektif bakamiyorsunuz.
Evet okumamis olabilir ama siz okudunuz kendi bolumuzle mi is yapiyorsunuz? Hayir..dusunup bir cozum uretip kendinize ekmek kapisi bulmussunuz.

Ki abiniz bu yasina kadar edindigi deneyimiyle herkesten onde olur zaten uni sart degil asla.

Calismaktan sogudu demissiniz benim babam da 15 yasinda baslamis calismaya simdi 40kusur yasinda hala calisiyor... Bence abiniz bahane uretiyor

İş bulamadığı için değil , çalışmaktan soğuduğu için ve sorumsuz olduğu için çalışmıyor gibi bir cümle çıkarttım.
İşinizi devrederseniz eğer, devamlı yapılması gereken bir iş ise, direkt olarak hakimiyeti sağlayamaz diye düşünüyorum

aynen doğru anlamışsınız iş bulamıyorum bahanesi oluyor genelde.. çalışmaktan soğudu birazda sorumsuzluğu var tabii..
devamlı yapılması gerekmiyor sipariş alıyorum onları akşam kargoya götürüyorum o kadar..
yapabilir aslında ama tek korktuğum sıkılıp işi batırması..eşim kurdu bu işi onada mahçup olurum diye korkuyorum..teşekkür ederim cevabınız için..

aynen doğru anlamışsınız iş bulamıyorum bahanesi oluyor genelde.. çalışmaktan soğudu birazda sorumsuzluğu var tabii..
devamlı yapılması gerekmiyor sipariş alıyorum onları akşam kargoya götürüyorum o kadar..
yapabilir aslında ama tek korktuğum sıkılıp işi batırması..eşim kurdu bu işi onada mahçup olurum diye korkuyorum..teşekkür ederim cevabınız için..

Peki eşiniz ile konuştunuz mu bu durumu ? O nasıl karşılar ?

Abinize balık vermeyi değil tutmayı öğretmelisiniz.

Gerçi abiniz tembellik yapıyor. Yoksa küçük yaşta Çalışmaya Başlayan bir insan daha çok azmedip para kazanmak ister. Alışmış armut piş ağzıma Düş yapmaya. Bence sizde üzülmeyin. Destek olun iş bulun. Çalışmaya teşvik edin.

nasıl bişey yaşadınız siz? yapmaz mı diyorsunuz ?
nasıl bişey yaşadınız siz? yapmaz mı diyorsunuz ?

Yapmaz demiyorum da yapamaz diyorum. Çünkü benim de abim öyleydi. Çok iyi insandır, kalbi temizdir, ama çalışmak pek ona göre değil. Bir iş sahibi olmak da ona göre değil. Kaç kere fırsat verdi annem, ne borçlar ödedi, dükkan açtı vs vs
Hep bir sorun çıktı ama yeterli ilgiyi göstermediğinden. O dolandırdı dedi, yetişemedim dedi, hep bir bahanesi vardı yani.
Hep önce bir şevkle atıldı ama sonra arkasını getirmedi.
Şimdi full time olmayan işlerde çalışıyor, biz de ona maddi destek veriyoruz. Yani biz kazanıyoruz, onunla paylaşıyoruz.

Ama siz yine de bana bakmayın.
Belki abiniz farklıdır. Yanlış yönlendirmekten korktum şimdi.

Bence abinize objektif bakamiyorsunuz.
Evet okumamis olabilir ama siz okudunuz kendi bolumuzle mi is yapiyorsunuz? Hayir..dusunup bir cozum uretip kendinize ekmek kapisi bulmussunuz.

Ki abiniz bu yasina kadar edindigi deneyimiyle herkesten onde olur zaten uni sart degil asla.

Calismaktan sogudu demissiniz benim babam da 15 yasinda baslamis calismaya simdi 40kusur yasinda hala calisiyor... Bence abiniz bahane uretiyor

çok haklısınız duygusal bakıyorum olaya.. birde en ufak bişeyde okuyamadığını yüzümüze vuruyor..annemi suçluyor.. o zaman bizde vicdan yapıyoruz.. bazen durumunu acıların çocuğuna bağlıyor..inanın üzerine giyecek kıyafeti yok..dersiniz bunun kimi kimsesi yok.. o kadar bıraktı yaşamayı..

dediğiniz gibi benim mesleğim öğretmenlik ama kontenjanımız çok az baktım atamada olmuyor bu işe başladım..
birde hep hayali dükkan açmaktı..diğer abim açtı batırdı ona şans verilmedi diyede isyan ediyor.. çok araftayım gerçekten..

Nasil bir is bu ? İkinizde farkli sehirlerde ayni isi yapsaniz olmazmi o ordan kazansa sen burdan ay sonu parayi bolseniz. Yada bir sen calis bir ay o calissin hem kontrol etmis olursun duzeni oturana kadar

Abinize balık vermeyi değil tutmayı öğretmelisiniz.

Gerçi abiniz tembellik yapıyor. Yoksa küçük yaşta Çalışmaya Başlayan bir insan daha çok azmedip para kazanmak ister. Alışmış armut piş ağzıma Düş yapmaya. Bence sizde üzülmeyin. Destek olun iş bulun. Çalışmaya teşvik edin.

soğumasının sebebi aslında büyük abimin evde yatarken onun işe gitmesiydi.. çok kinlendi ona.. büyük abim çok başarılı bi öğrenciydi süperzeka biriydi..annem çalıştırmak istemedi okulu bırakmasın diye.. bu bahsettiğim abimide istedi ama babam bu okumaz dersleri kötü diye onu okutmadı.. o yüzden şimdi duygu sömürüsü yapıyor..
çalış dediğimizde evden gidiyor 5 ay gelmiyor.. kötü yollara sapar diye korkuyoruz..
oda bu işe çok hevesli yapmak istiyor banada verme işini diyor ama yeni iş kuracakta parası yok..

öncelikle Allah yardımcısı olsun abinizin ...hepimiz farklı insanlarız kimimiz hırsla mücadeleyi bırakmayız kimimiz ise yorulur kendimizi çaresiz hissedip vazgeçeriz...benim aklıma şu geldi öncelikle iş ve işçi bulma kurumuna başvursa vasıfsız eleman arayan birçok firma oluyor yada bi kursa yollasanız forklift ,iş makinası kullanma gibi bütün bunlardan sonuç alamazsanız o zaman işinizi birlikte yapmayı düşünürsünüz...

Nasil bir is bu ? İkinizde farkli sehirlerde ayni isi yapsaniz olmazmi o ordan kazansa sen burdan ay sonu parayi bolseniz. Yada bir sen calis bir ay o calissin hem kontrol etmis olursun duzeni oturana kadar

internet üzerinden kırtasiye ürünleri satıyorum.. inanın beynim durdu düşünemiyorum.. dediğiniz şuan manıklı geldi.. şubemiz olabilir aslında :) biraz ona ürün gönderip işi öğrenmesini sağlayabilirim:) teşekkür ederim cevabınız için..

Back
X