siz olsaydınız ?

öncelikle Allah yardımcısı olsun abinizin ...hepimiz farklı insanlarız kimimiz hırsla mücadeleyi bırakmayız kimimiz ise yorulur kendimizi çaresiz hissedip vazgeçeriz...benim aklıma şu geldi öncelikle iş ve işçi bulma kurumuna başvursa vasıfsız eleman arayan birçok firma oluyor yada bi kursa yollasanız forklift ,iş makinası kullanma gibi bütün bunlardan sonuç alamazsanız o zaman işinizi birlikte yapmayı düşünürsünüz...

işkura çok kez gitti ama bi sonuç çıkmadı.. bulunduğu ilde tekstil çoğunlukta genelde işkurdanda böyle işler geliyor zaten çocukken tekstilde çalıştığı için şimdi istemiyor.. ama iş makinası kursu gerçekten iyi fikir bunu yarın araştırıp kendisine söyleyeceğim.. oda meraklı biraz araç kullanmaya.. teşekkür ederim:)

Yapmaz demiyorum da yapamaz diyorum. Çünkü benim de abim öyleydi. Çok iyi insandır, kalbi temizdir, ama çalışmak pek ona göre değil. Bir iş sahibi olmak da ona göre değil. Kaç kere fırsat verdi annem, ne borçlar ödedi, dükkan açtı vs vs
Hep bir sorun çıktı ama yeterli ilgiyi göstermediğinden. O dolandırdı dedi, yetişemedim dedi, hep bir bahanesi vardı yani.
Hep önce bir şevkle atıldı ama sonra arkasını getirmedi.
Şimdi full time olmayan işlerde çalışıyor, biz de ona maddi destek veriyoruz. Yani biz kazanıyoruz, onunla paylaşıyoruz.

Ama siz yine de bana bakmayın.
Belki abiniz farklıdır. Yanlış yönlendirmekten korktum şimdi.

işte abimde aynı abiniz gibi.. hep bişeyden sorun çıkartıyor.. ama sorumsuzluğundan ilgisizliğinden kaynaklanıyor.. bahanelere sığınıyor..okutmadınız ilkokul meznuyum vs vs diyerek.. abimde aynı başta çok hevesli başlıyor bi işe sonra hevesi kaçıveriyor zorluğu görünce..
mevsimlik işler buluyor.. ama istiyorumki bi işi olsun devamlı.. bizde bazen destek oluyoruz annem ben diğer abim.. ama bazen bizdede olmuyor 5 lirayla geziyor kocaman adam.. bazen çok kızıyorum istese yapar diyorum bırak ne hali varsa görsün diyorum bazende kardeş sonuçta ona bişey olsa içi yanacak olacak yine bizi o yüzden boşveremiyorum..

işkura çok kez gitti ama bi sonuç çıkmadı.. bulunduğu ilde tekstil çoğunlukta genelde işkurdanda böyle işler geliyor zaten çocukken tekstilde çalıştığı için şimdi istemiyor.. ama iş makinası kursu gerçekten iyi fikir bunu yarın araştırıp kendisine söyleyeceğim.. oda meraklı biraz araç kullanmaya.. teşekkür ederim:)

rica ederim : )) inşaallah hayırlısıyla düzenini kurar....

sizin üzerinize olanı değilde aynı işi onun üzerine de açip öğretebilir elinizden geldiğince yardım ve takip ederiniz

buda güzel bi fikir...yazılan bütün fikirleri tek tek söyleceğim yarın bakalım ne diyecek..hala bahane bulursa bu sefer içim rahat edecek... rakibim olacak biraz ama yeterki işi olsun paylaşmaya hazırım:) teşekkür ederim yarın bunu teklif edeyim bakalım ne diyecek..

buda güzel bi fikir...yazılan bütün fikirleri tek tek söyleceğim yarın bakalım ne diyecek..hala bahane bulursa bu sefer içim rahat edecek... rakibim olacak biraz ama yeterki işi olsun paylaşmaya hazırım:) teşekkür ederim yarın bunu teklif edeyim bakalım ne diyecek..

zor insanın yakınında böyle biri olunca yatıyor, kalkıyor yiyor içiyor ama aklının bi tarafı hep onlarda kalıyor
benimde kardeşim daimi bir iş bulamıyor 32 yaşında tabiri caizse eşek gibi çalışıyor ama ya parasını vermiyolar sigorta yapmıyolar bir sürü sıkıntı
Allah kolaylıklar versin

kızlar gece gece bana dert ortağı oldunuz paylaşmak gerçekten sıkıntıları azaltıyor..Teşekkür ediyorum ..Allah hepinizden razı olsun tek tek..bütün fikirleri yarın kendisine ileteceğim...kurslarıda kendim araştırıcam özellikle.. işkurada bakıyorum ona göre bi iş bulabilirim.. yada onuda kendime ortak ederim.. bazen büyükler küçük,küçükler büyük oluyor :) iyi geceler herkese..

zor insanın yakınında böyle biri olunca yatıyor, kalkıyor yiyor içiyor ama aklının bi tarafı hep onlarda kalıyor
benimde kardeşim daimi bir iş bulamıyor 32 yaşında tabiri caizse eşek gibi çalışıyor ama ya parasını vermiyolar sigorta yapmıyolar bir sürü sıkıntı
Allah kolaylıklar versin

çok haklısınız içimden çıkmıyor o hali.. rahatça harcayamıyorum bile.. bugün kendime bişey alayım diye mağazaya girdim ona baktım hep parası yok alamıyor diye dert ettim..
Allah kardeşinize iyi işler nasip etsin.. önemli olan azimli olmak mutlaka gönlüne göre bi iş verir Allah..
bizimkinde azimde yok ama bakalım fikirleri değerlendireceğim..teşekkür ederim :) iyi geceler

Abinize balık vermeyi değil tutmayı öğretmelisiniz.

Gerçi abiniz tembellik yapıyor. Yoksa küçük yaşta Çalışmaya Başlayan bir insan daha çok azmedip para kazanmak ister. Alışmış armut piş ağzıma Düş yapmaya. Bence sizde üzülmeyin. Destek olun iş bulun. Çalışmaya teşvik edin.

Yok yok, belli bir yaştan sonra
işte abimde aynı abiniz gibi.. hep bişeyden sorun çıkartıyor.. ama sorumsuzluğundan ilgisizliğinden kaynaklanıyor.. bahanelere sığınıyor..okutmadınız ilkokul meznuyum vs vs diyerek.. abimde aynı başta çok hevesli başlıyor bi işe sonra hevesi kaçıveriyor zorluğu görünce..
mevsimlik işler buluyor.. ama istiyorumki bi işi olsun devamlı.. bizde bazen destek oluyoruz annem ben diğer abim.. ama bazen bizdede olmuyor 5 lirayla geziyor kocaman adam.. bazen çok kızıyorum istese yapar diyorum bırak ne hali varsa görsün diyorum bazende kardeş sonuçta ona bişey olsa içi yanacak olacak yine bizi o yüzden boşveremiyorum..

boşvermeyin zaten.
hani kötü kalpli olsalar...değiller....
ama böyleler ve değişmeleri bence mümkün değil. abim ne zorluklar yaşadı, değişebilecek olsa çoktan değişirdi. biz onu böyle kabul ettik sonunda :)))))
biz üzerimize düşeni yapalım da gerisini Allah bilir :)))

Tüm yorumları okuyamadım ama kurduğunuz işi devretmeniz mantıklı değil. Hem eşiniz kurmuş bu işi bugün belki birşey demez ama yarın bir gün bu evliliğinizi etkileyebilir.
abinize olan şefkatiniz takdire şayan. İşinizi birlikte yapmayı deneyebilirsiniz. Kazancı paylaşırsınız. Hem böylelikle abinizin sebat edip etmeyeceğini görebilirsiniz. Bu bir deneme süresi olur.

Tüm yorumları okuyamadım ama kurduğunuz işi devretmeniz mantıklı değil. Hem eşiniz kurmuş bu işi bugün belki birşey demez ama yarın bir gün bu evliliğinizi etkileyebilir.
abinize olan şefkatiniz takdire şayan. İşinizi birlikte yapmayı deneyebilirsiniz. Kazancı paylaşırsınız. Hem böylelikle abinizin sebat edip etmeyeceğini görebilirsiniz. Bu bir deneme süresi olur.

teşekkür ederim yorumunuz için.. ben başka şehirde yaşıyorum malesef... 18 saatlik mesafe var aramızda.. o devredetmeyi düşünmüştüm ama gelen yorumlardan sonra farklı alanlara yönlendirmeyi düşünüyorum artık.. çünkü dediğiniz gibi şimdi iyi giden bi işim var batırırsa eşimede mahçup olurum diye çekiniyorum.. aslında o sorun etmez ama bende çok emek verdim üzülürüm batırırsa.. sonuçta kendi emek vermeden bi işi devralacak kıymetini bilmeyebilir..

Back
X