• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİZ SİZ OLUN ERKENDEN NİKAH YAPMAYIN...

ee siz zaten kararınızı vermişsiniz. konunun amacı ne peki. açılmasının
Nasihat amaçlı açmış sanırım, başlığına bakılacak olursa sakın erken nikah yapmayın demiş arkadaş.. olsun burdan da yol gösteren oldu inş uygular ne diyelm...

V
BBekara karı boşamak kolay derler kusura bakmayın ama o kadar geniş mezhepli değilim.

Arkadaşım ben de önemli olan milletin ne dediği değil senin mutluluğun dedim.
Yani gerekirse boşanırsın.
Bekarın karı boşamasıyla da alakası yok.
7 senelik evliyim.
Böyle olacaksa evli olmayayım daha iyi.

bence bu karakter meselesi nikah kıymadan öncede bir iki belli etmiştir illaki kendini nikahtan önce hiç fark etmediniz mi

Çı
Ben anlamadım ağabeyiyle ikisi aynı anda mı evlemnecekler. Kızın herşeyini yapıyorlar demişsiniz de. O sizin eşiniz işe ağabeyinin karakterinin zıt olmasında. Ailesinden kaynaklansa o kıza da yapmazlar. Nikah kıymadan önce hiç mi çıkmadınız tanımadınız kendisini. Size ait olan şeylerde var ona da. Mesela kınalığı neden dikerim dediniz alalım deseydiniz siz dikerseniz o da sesini çıkarmaz işine gelir. Kendinizi ezdirmemeyi baştan öğrenmelisiniz. Bunun erken nikahla değil bu aşamaya gelene kadar karşınızdaki insanı iyice tanımakla alakası var.
Çıktık çıkmazmıyız severek oldu bizimkisi. Abisinin hiç bişeyi yoktu gündemde biz evin tapusunu aldık ne hikmetse kızın abisine akrabaları bi hafta sonra görücü usulü kız buldu kız tarafı 2ay içinde düğün yapacaksınız dedi tanışmaya diye gittiler çiçeksiz kızı verdi kız tarafı sürekli yüzük takın diye baskı yaptılar bizimkiler de hemen olursa kaynana yanına alırız bi kaç ay sonra kiracı çıkar oraya geçersiniz eşyalarıda biz alırız dedi bende bu adaletsizliğe kızıyorum bana hiç bişeyi beğenmeyip 5000 tlık yatak odasını 1300"tl bosch bulaşık makinesi aldığım halde burun kıvırıp adetim de olmayan ankastre yi de adet öyle deyip bana aldırıp o kızın tek çöp aldırmayız deyipte yatak odası Mutfak perdesini ayrı hesaplattırmasındaki adaletsizlik beni buraya yazdırdı

ee siz zaten kararınızı vermişsiniz. konunun amacı ne peki. açılmasının

Konunun amacı şu nikah yapıldıktan sonra köprüyü geçtik deyip gevşek davranıyorlar son ana kadar nişanlı kalmak en güzeli birazda çok doldum öyle böyle değil

Konunun amacı şu nikah yapıldıktan sonra köprüyü geçtik deyip gevşek davranıyorlar son ana kadar nişanlı kalmak en güzeli birazda çok doldum öyle böyle değil
tamam. o zaman konunuzu aile evlilik ve çocuklar bölümüne taşıyayım ben.

16 mart daha gelmedi ki.. gecen sene ki olay mı bu :eek:?????

erken nikah kıyma sebebiniz neydi? öğretmen falanmısınız ?

bence bunun erken nikah kıymakla bir ilgisi yok karşındaki insanın karakteriyle alakalı nikahı kıyınca senin herseye eyvallah diyeceğini herşeyi kabul ettireceğini düşünüyor.. yeterince tanımamışsınız birbirinizi sanırım yada adam imzayı atınca gerçek yüzünü göstermiş sıkıntılı bir durum ama böyle bir aileyle ömür geçmez

bende düğünden bir ay önce nikah kıymak zorunda kaldım, eş durumu tayinlerinden dolayı ama hiç pişmanlık yaşatmadı eşim bana sağolsun. Aksine her istediğim yapıldı ve herşey benim istediğim şekilde devam etti. Arkadaşlarında dediği gibi bu nikah tarihiyle alakalı değil, kişinin karakteriyle alakalı... :(

Ku

Kusura bakmayın ama ben boşanıp gitmeye demiyorum mezhebi genişlik diye o kadarını yapanda şımarıklıktan başka bişey değildir müstehak denilmesine mezhebi genişlik diyorum anlayan anlar zaten şanslısınız ki eşiniz her bakımdan anlayışlı Çıkmış Allah daim etsin.
Şımarıklık olduğunu biz bilemeyiz demek ki karşısında ki insan da bi eksikli görmüş ki düğün günü terk etmiş son aşamada ayrıca konu açmışsın dert yanmışsın da herkese bi cevabın var mutluysan sıkıntın yoksa konu açmanın manası yok Mutluluklar ...

Bizde esimle dugunden 3 ay önce nikah kiymistik, ama cok sukur boyle sorunlar cikmadi dugun hazirliklarinda felan ki bizde mecburiyetten kiymistik.. Bence kisilik meselesi ama size nacizane tavsiyem asla kisiliginizden ve hayallerinizden taviz vermeyin!! Daha yolun basindasiniz nasil davranirsaniz oyle devam eder. Insallah cok mutlu olursunuz...

Kesinlikle karakterle alakalı, bence önceden de öyleydi ama bir çok şeyini görmezden geldin, belki kendine bile itiraf edemedin..
Şimdi de nikah olunca klasik kafa yapısıyla "nasıl olsa nikah oldu, geri dönüşü yok" diye düşünerek, gizlediği canavarı çıkarttı belki de. Gelinlik apayrı bir şey, insan onu bir kere giyecek Allah kısmet ederse.

Giyeceğin ilk gelinliğini böyle giymeni şahsen istemem. İlk başlarda içinde böyle kurt olacaksa sonrasını düşünemiyorum. Bence çok iyi düşün. Aynı evin içine girdikten sonra her şey daha zor olacak.

Ve hiçbir şey için de geç değil...

herşeyin bir geri dönüşü vardır .. eşimin gerçek karakterini anlamış olsaydım eğer nikah anında bile hayır derdim bunu çok düşündüm..

hiçbirşey için geç değil

Ku

Kusura bakmayın ama ben boşanıp gitmeye demiyorum mezhebi genişlik diye o kadarını yapanda şımarıklıktan başka bişey değildir müstehak denilmesine mezhebi genişlik diyorum anlayan anlar zaten şanslısınız ki eşiniz her bakımdan anlayışlı Çıkmış Allah daim etsin.
Sen aciklamazsan anlayan anlamaz ben dahil bir cok kisi anlamadi.

O kadar itici bir adam yaratmissin ki bana gore yapacak baska bir sey yok ki sende cevre bir sey der. Diye dusunmesen birakip gideceksin.

Cevre bir sey der diyenler icin bence hala mustehak. Biri daha soylemis herkes hakettigini yasiyor.

mutsuz olacagını düşünüyorsan milletin ne dediğini umursamamalısın.

ilerde Allah korusun boşansan ne diyecekler dul boşandı vs.

boşanmak benm neznımde kötü bir şey değil dul olmak da ama milleti düşünürsen hep onlar diyecek br şey mutlaka bulurlar.

sen bilirsin inşallah evlenınce sıkıntıların son bulur

erken nikah kıyma sebebiniz neydi? öğretmen falanmısınız ?

bence bunun erken nikah kıymakla bir ilgisi yok karşındaki insanın karakteriyle alakalı nikahı kıyınca senin herseye eyvallah diyeceğini herşeyi kabul ettireceğini düşünüyor.. yeterince tanımamışsınız birbirinizi sanırım yada adam imzayı atınca gerçek yüzünü göstermiş sıkıntılı bir durum ama böyle bir aileyle ömür geçmez

Aslında belli bi sebebi de yok nişandan sonra yapalım yapalım dediler o kadar erken gün vereceklerini bilmiyodum uzun sürüyo zannediyorum işlemleri başlattık bari 14 Şubat olsun dedik kalmamıştı yer peşine en yakın tarihi aldık. Tabiki karakteriyle ve ailesiyle alakalı ama erken yapmış olmasaydık bu kadar gevşek davranamazlardı belkide şu durumda bitirirdim yani şu anki durumum öyle zaten ve anladığım tek bişey var anlayışlı oldukça daha çok sömürüyorlar.
:-(

Back
X