Sizce abartıyormuyum Aslında benimki dert Değilmii..

Evlat Kokusu

Kötü Kalpli Kullarından Koru Allahım,💜
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
2.365
1.718
63
Alanya
Merhaba arkadaşlar eşimle 5 yıldır birbirimizi tanıyoruz 1 yıl sevgili 1 yıl nişanlı 3 yıllıkta evliyiz nişanlılık sevgililik döneminde eşim bambaşka bir insandı evlendikten sonra daha başka bir insan olmaya başladı nişanlıyken vaadedipte hiçbir şeyi şu an yaşatmıyor yaşamıyoruz Tamam belki diyeceksiniz Bütün erkekler böyle Bütün erkekler nişanlıyken vaatlerde bulunur hiçbirini yapmaz ama bahsettiğim şeyler şöyle.. Çalıştırma evinin hanımı ol derdi tamam çalışırım tabii çalışan bir kadınım iş ev arasında Sıkıntıdan patlıyorum bir yere gitme muhabbeti açılsa hesap yapar hemen 3 günlük tatile götürdü bir aydır Onun hesabını söylüyor işyerinden 11 milyar tazminat almıştım sıkıştığım dedi Verdim düğünde takılan bilezikler bileziklerimi verdim çalışıyorum maaşımı ona veriyorum konuşuyorum anlatıyorum sıkıntıdayız borcumuz var diyor ya herkes böyle bir hayatımı yaşıyorum Sizce ben mi abartıyorum kafayı yemekle???

Son düzenleme:
Servis aracı aldık evlilik sonrası Evdeki bütün eşyaların borcu bize kaldı Ailesi hiçbir şeyimize destek olmadı takılarımı sattım Tazminatımı verdim Hala bu evliyim borcumu bitiremedim bitiremiyorum

Evinizi veya arabayı satın borçlarınızı kapatın. Bu kadar bunalmaya gerek yok.

Servis iyi kazandırır ne borcu bu böyle ,eşiniz sizi kandırıyor olmasın ,kaç yıldır bu araç var ?

İyi de borcu iş için yapmışsınız, eşiniz kendi başına yiyip içip gezmemiş ki.
SiZe bekarken çalışma demiş, şimdi borç ödemek için çalışıyor olmak zorunuza gidiyor sanırım. Eşinizin bir kabahatini göremedim anlattıklarınıza bakarak. Siz abartıyorsunuz.
Borcu ödeyemiyorsanız malları satacaksınız.

Eşiniz paraları birikim için kullanıyorsa birazcık dişinizi sıkacaksınız. Ama o paralar başka yere ya da kendi ailesine gidiyorsa sizin yerinizde olsam çalışmayı bırakırım
3 yıl oldu evleneli hala borçları bitiremiyoruz yani eşimin kafasında borcu bitirme gibi bir derdi yok Ev aldıysak Araba alalım araba alırsak arsa alalım Şimdi biz çalışalım ileride çocuklarımız rahat etsin mantı ama benim mantığım da Gençliğim gittikten sonra biriktirdiğim paramı bana bir hayrı anlamı yok Bu yüzden bu konuda bir türlü onunla anlaşamıyorum

Biz Olan borçları bitirdin zaten 3 yıldır çalıştım borçları bitirdim Şimdi tekrardan borç çıktı 2 yaşında bir kızım var onun adına bile ev alma gibi bir hevesi var öyle diyeyim yani ömür boyu borç ödeyip bir şeylere sahip olalım istiyor önce borcumuz olmasın rahat bir hayatımız olsun bir evimiz Bir arabamız bize yeter mantığın dayım bu konuda bir türlü anlaşamıyorum

borcunuz ortak borçsa üzülecek bir şey yok hayatı da ortak yaşıyorsunuz...
çalıştığınız parayı eşiniz mi sizden istiyor siz mi kendinize görev edinip eşinize vermeye başladınız? hepsini vermek zorunda mısınız bir de? mesela kendinize hesap açıp oraya atsanız biraz para.

evlenmeden önce eşinizin sizi çalıştırmamak istemesi sonradan çalışmanıza ses çıkarmaması çok normal. belli ki sizin eve getirdiğiniz paraya da ihtiyaç duyuyor. benim anlamadığım tek nokta iki kişinin maaşını kullanacak kadar ne borcu yaptınız?

böyle bir şeyler yapmak için bir borca girdiyseniz, sonunda bir eviniz vs olacaksa ödersiniz canım bundan daha güzel bir şey yok. He bir borç var ve paraların nereye gittiği belli değilse o sıkıntı

Bu çok ayrı bir mesele, keşke konuyu açarken yazsaydınız.
Sizin hayata bakışınız farklı, mesele borç falan değil.
Kimi insanlar eşiniz gibi sürekli mal üstüne mal ekleyerek mutlu oluyor, bunu değiştirmeniz de çok zor malesef.
Şimdi size hak verdim bu şekilde ben de asla tahammül edemem.

Aslında adam iyi niyetli ama demek ki kafa yapılarınız farklı.
Şimdi aldığınız ev,arsa,araç ileride önce kendinize sonra evladınıza yatırım.

Ama bu hayata bakış açısı ile ilgili

Bir kaç altta da eşim birikim istemiyor diye konu var

Yani eş seçerken bu tarz beklentileri konuşmak lazım

Borç var şu an ve o ödeniyor bu durumda bilezik tazminat vs lafı dahi olmaz

Ha ilerleyen süreçte eşiniz kızınızdan kısıp onun için birikim yapalım moduna girerse konuşursunuz bize kimse birikim yapmadı bak biz ev arabana sahibi olduk kızımıza anı kültür iyi bir eğitim birikimi yapalım malı mülkü kendi kazanır diye

Bu arada evet o 3 günlük tatil bile hesabı yapılacak modda kışın iki gece tatile gittik 1,5 saat mesafede bir yere o bile dünya masraf ya da dışarıda bir yemek yiyorsun masraf çok oluyor

Tazminatınızı vermekle kötü etmişsiniz Allah korusun anlaşamadınız boşandınız geri alabilecek misiniz? Her kadının bir birikimi olması tarafıyım. Yüzüstü bırakılırsa sağlam durması adına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…