- 23 Mart 2015
- 5.762
- 12.184
- 448
- 36
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Valla o zaman rest çekeceksiniz.Insan gezip eglenmeyecekse tatile gidemeyecekse çalışmanın hiçbir anlamı yok bana göre.Biz Olan borçları bitirdin zaten 3 yıldır çalıştım borçları bitirdim Şimdi tekrardan borç çıktı 2 yaşında bir kızım var onun adına bile ev alma gibi bir hevesi var öyle diyeyim yani ömür boyu borç ödeyip bir şeylere sahip olalım istiyor önce borcumuz olmasın rahat bir hayatımız olsun bir evimiz Bir arabamız bize yeter mantığın dayım bu konuda bir türlü anlaşamıyorum
Azicik sık disini esin belli ki istikrarli biri ,esimde boyledir ist gibi bi yerde evimiz var borcumuzu bitirdik 5 yil dolmadan simdi ikinci evimizi alicaz tabii o da krediyle iki cocugumuz var ikisine diye dusunduk bazen senin gibi bunalmiyo degilim ama cocuklarima bakiyorum kiyamiyorum,tabii sirada araba var diyor ayni kafadalar sanirim gencligimiz borcla geciyor ama ben gelecegimizi dusunup disimi sıkıyorum ,tatilse annemin yazligindayim her yaz yetiyor sanki bekarken gezdikl3rime sayiyorum :) aza kanaat modunda hayat suruyor bu kafada degilsen baska seyler dusunun bilemedim zor ama sabir lazim,hesap yapmadan gunumuz gecmiyor cocuklar icin elbetteBiz Olan borçları bitirdin zaten 3 yıldır çalıştım borçları bitirdim Şimdi tekrardan borç çıktı 2 yaşında bir kızım var onun adına bile ev alma gibi bir hevesi var öyle diyeyim yani ömür boyu borç ödeyip bir şeylere sahip olalım istiyor önce borcumuz olmasın rahat bir hayatımız olsun bir evimiz Bir arabamız bize yeter mantığın dayım bu konuda bir türlü anlaşamıyorum
Kızımla ilgim azalıyor buna bunalıyorumAzicik sık disini esin belli ki istikrarli biri ,esimde boyledir ist gibi bi yerde evimiz var borcumuzu bitirdik 5 yil dolmadan simdi ikinci evimizi alicaz tabii o da krediyle iki cocugumuz var ikisine diye dusunduk bazen senin gibi bunalmiyo degilim ama cocuklarima bakiyorum kiyamiyorum,tabii sirada araba var diyor ayni kafadalar sanirim gencligimiz borcla geciyor ama ben gelecegimizi dusunup disimi sıkıyorum ,tatilse annemin yazligindayim her yaz yetiyor sanki bekarken gezdikl3rime sayiyorum :) aza kanaat modunda hayat suruyor bu kafada degilsen baska seyler dusunun bilemedim zor ama sabir lazim,hesap yapmadan gunumuz gecmiyor cocuklar icin elbette
Öyle ama kızımın ilk adımlarını anne kelimesini bebekliğini bunlar la anılarım yok 11saat çalışıyorum 2 saat onunla vakit geçiriyorum bu 2 saate yemek bulaşık temizlik ve annelik sığacak zalim hayat ilerinin garantisi yok bunu anlatamıyorum eşimeAslında adam iyi niyetli ama demek ki kafa yapılarınız farklı.
Şimdi aldığınız ev,arsa,araç ileride önce kendinize sonra evladınıza yatırım.
Tamam haklısın arkadaşım da yapacak bir şey yok.Öyle ama kızımın ilk adımlarını anne kelimesini bebekliğini bunlar la anılarım yok 11saat çalışıyorum 2 saat onunla vakit geçiriyorum bu 2 saate yemek bulaşık temizlik ve annelik sığacak zalim hayat ilerinin garantisi yok bunu anlatamıyorum eşime
Burcu nereye gittiği belli 3 tane kredi borcu var zaten düğün sonrası 15 bin liraya kadar ev eşya masrafı üzerimize kaldı aile desteği olmadı düğünümüzde zoruma giden sürekli çalışmak zorunda kalıp çocuğuma vakit geçirememek ona bir gelecek sunarken geçmişine dair anılarımın olmaması 12 saat çalışıp 3 saatte hem kızımla zaman geçirip hem ev sorumluluğu bunalttı sadece içimi dökmek istedimböyle bir şeyler yapmak için bir borca girdiyseniz, sonunda bir eviniz vs olacaksa ödersiniz canım bundan daha güzel bir şey yok. He bir borç var ve paraların nereye gittiği belli değilse o sıkıntı
Keşke böyle düşünse böyle dediğim zaman hayat kolay değil diyor ev borcu bitti dünya malını istemiyorum anılar olsun istiyorum sadece pahalı hayat değil ama sürekli dünya malı için çaba bıktımBunu alalım borcu bitsin, bir tane daha alalım. Onun da borcu bitsin bir başkasını alalım. Sonuç?
Yıpranmış iki insan, yaşanmamış hayatlar.
Bırakın Allah aşkına. Sürekli para yığan insanları asla anlamıyorum. İmkanın varsa 1 ev alır oturursun, ayağını yerden kesecek de bir araba olursa ne ala, olmazsa da en önemli şey değil hayatta.
Yiyin, için keyfinize bakın.
'Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür.' demiş Can Yücel Ne de güzel demiş.
Yok bizimkisi bitmeyen kredi araba ev arsa böyle yani geleceğe yatırım garantisi olmayan geleceğeEşiniz paraları birikim için kullanıyorsa birazcık dişinizi sıkacaksınız. Ama o paralar başka yere ya da kendi ailesine gidiyorsa sizin yerinizde olsam çalışmayı bırakırım
Araba aldım diyor mesela hmm tamam ama hadi kızımıza luna parka gidelim sahile gidelim sokak sanatçılarını kızım görüp dans etmesi nasıl mutluluk veriyor o arabanın vermediği mutlulukBu çok ayrı bir mesele, keşke konuyu açarken yazsaydınız.
Sizin hayata bakışınız farklı, mesele borç falan değil.
Kimi insanlar eşiniz gibi sürekli mal üstüne mal ekleyerek mutlu oluyor, bunu değiştirmeniz de çok zor malesef.
Şimdi size hak verdim bu şekilde ben de asla tahammül edemem.
Biraz da olsa içimi dökmek istedim çalışmadığım zaman yetmiyor kahrolası borç yüzünden sadece çok bunaldım içimi döktüm https://tse1.mm.bing.net/th?id=OGC....AtymSqc0/giphy.gif&ehk=+pJJW3uFrQuqli94tgMzeQTamam haklısın arkadaşım da yapacak bir şey yok.
Şimdi burada belli ki hayat görüşleriniz farklı.
Ya boşanacaksınız ya da ikinizden biri fikrinden vazgeçecek.
Madem çalışmayı düşünmüyordun bence hiç işe girmemeliydin. Gerçekten çalışmak istemeyen için işe gitmek çok sıkıcı.
Güzel güzel anlatayım istiyorum seni hiç bişeyle mutlu edemiyorum diyor çok şey istemiyorum farkında değil huzur mutluluk borçsuz hayat sadece ne bileyim çok daraldım artıkbence esinize maddi anlamda cok ciddi destek olmussunuz, deyim yerindeyse herseyin faturasi size cikmis, ben sizin yerinizde evde is mis yapmam, hirsli ise otursun evde de calissin, siz de kizinizi alin gezin, isinizi de daha az saatli bir taneyle degistirin, kalan zamaninizda hayati yasayin, siz maddi manevi vereceginizi vermissiniz. 11 saat calisip bir de ev isi yapan af buyrun ama salaktir, sorun burada...
Gönderdiğin linkten hiç bir şey anlamadım arkadaşım.Biraz da olsa içimi dökmek istedim çalışmadığım zaman yetmiyor kahrolası borç yüzünden sadece çok bunaldım içimi döktüm https://tse1.mm.bing.net/th?id=OGC.5769fa86be1c176b2805a09020cfa7df&pid=Api&rurl=https://media.giphy.com/media/132bzOAtymSqc0/giphy.gif&ehk=+pJJW3uFrQuqli94tgMzeQ
3 yıl oldu evleneli hala borçları bitiremiyoruz yani eşimin kafasında borcu bitirme gibi bir derdi yok Ev aldıysak Araba alalım araba alırsak arsa alalım Şimdi biz çalışalım ileride çocuklarımız rahat etsin mantı ama benim mantığım da Gençliğim gittikten sonra biriktirdiğim paramı bana bir hayrı anlamı yok Bu yüzden bu konuda bir türlü onunla anlaşamıyorum
çalışmaktan da bunlamışsınızÖyle ama kızımın ilk adımlarını anne kelimesini bebekliğini bunlar la anılarım yok 11saat çalışıyorum 2 saat onunla vakit geçiriyorum bu 2 saate yemek bulaşık temizlik ve annelik sığacak zalim hayat ilerinin garantisi yok bunu anlatamıyorum eşime
Link yanlışlıkla oldu boşanmak için bunu sebep sunsam çevremdekiler paragöz olarak bakacak çok anlatıyorum ama işte beni anlasa keşke yada nasıl anlatayım bilmiyorum hiç sormaz nasıl bir hayat istiyorsun DiyeGönderdiğin linkten hiç bir şey anlamadım arkadaşım.
Eğer gerçekten bu kadar zor durumdaysan boşan.
Yazık değil mi gençliğine...
Ya çevreye bakarsan herkes bir yorum yapar.Link yanlışlıkla oldu boşanmak için bunu sebep sunsam çevremdekiler paragöz olarak bakacak çok anlatıyorum ama işte beni anlasa keşke yada nasıl anlatayım bilmiyorum hiç sormaz nasıl bir hayat istiyorsun Diye
Kızımı kayın validen büyüttü sayılır 3 yaşında daha küçük ama ilk ona anne demesini bi ömür unutamamçalışmaktan da bunlamışsınız
çünkü rahatça yiyip içemiyorsunuz eşinizle kafa yapılarınız farklı
eşinize kendisini dizginlemesi gerektiğini aksi takdirde işi gücü bırakıp çocuğunuzla ilgileneceğinizi söyleyin
ödeyebiliyorsa kendisinin ödemesini
bende 1 ev 1 araba kafi diyenlerdenim açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?