Sizce abartıyormuyum Aslında benimki dert Değilmii..

Valla o zaman rest çekeceksiniz.Insan gezip eglenmeyecekse tatile gidemeyecekse çalışmanın hiçbir anlamı yok bana göre.
Bi ev bi araba insana yeter.
Çocuklar da ilerde kendileri çalışıp alsınlar benim anam babam bana ev almadı kendimiz çalışıp alıyoruz.
Bence eşiniz de mal hırsı var çocukları bahane ediyor.

Ben olsam kendi paramı vermezdim türlü masraflar uydurup harcadım der ondan saklardım.
Madem borc yapiyor o zaman kendine güvenerek yapsın size değil.
Muhakkak istediklerinizi alın tatilinize gidin bu yaslar bir daha geri gelmez.

Azicik sık disini esin belli ki istikrarli biri ,esimde boyledir ist gibi bi yerde evimiz var borcumuzu bitirdik 5 yil dolmadan simdi ikinci evimizi alicaz tabii o da krediyle iki cocugumuz var ikisine diye dusunduk bazen senin gibi bunalmiyo degilim ama cocuklarima bakiyorum kiyamiyorum,tabii sirada araba var diyor ayni kafadalar sanirim gencligimiz borcla geciyor ama ben gelecegimizi dusunup disimi sıkıyorum ,tatilse annemin yazligindayim her yaz yetiyor sanki bekarken gezdikl3rime sayiyorum :) aza kanaat modunda hayat suruyor bu kafada degilsen baska seyler dusunun bilemedim zor ama sabir lazim,hesap yapmadan gunumuz gecmiyor cocuklar icin elbette

Kızımla ilgim azalıyor buna bunalıyorum

Aslında adam iyi niyetli ama demek ki kafa yapılarınız farklı.
Şimdi aldığınız ev,arsa,araç ileride önce kendinize sonra evladınıza yatırım.
Öyle ama kızımın ilk adımlarını anne kelimesini bebekliğini bunlar la anılarım yok 11saat çalışıyorum 2 saat onunla vakit geçiriyorum bu 2 saate yemek bulaşık temizlik ve annelik sığacak zalim hayat ilerinin garantisi yok bunu anlatamıyorum eşime

Bunu alalım borcu bitsin, bir tane daha alalım. Onun da borcu bitsin bir başkasını alalım. Sonuç?
Yıpranmış iki insan, yaşanmamış hayatlar.
Bırakın Allah aşkına. Sürekli para yığan insanları asla anlamıyorum. İmkanın varsa 1 ev alır oturursun, ayağını yerden kesecek de bir araba olursa ne ala, olmazsa da en önemli şey değil hayatta.
Yiyin, için keyfinize bakın.
'Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür.' demiş Can Yücel Ne de güzel demiş.

Tamam haklısın arkadaşım da yapacak bir şey yok.
Şimdi burada belli ki hayat görüşleriniz farklı.
Ya boşanacaksınız ya da ikinizden biri fikrinden vazgeçecek.
Madem çalışmayı düşünmüyordun bence hiç işe girmemeliydin. Gerçekten çalışmak istemeyen için işe gitmek çok sıkıcı.

böyle bir şeyler yapmak için bir borca girdiyseniz, sonunda bir eviniz vs olacaksa ödersiniz canım bundan daha güzel bir şey yok. He bir borç var ve paraların nereye gittiği belli değilse o sıkıntı
Burcu nereye gittiği belli 3 tane kredi borcu var zaten düğün sonrası 15 bin liraya kadar ev eşya masrafı üzerimize kaldı aile desteği olmadı düğünümüzde zoruma giden sürekli çalışmak zorunda kalıp çocuğuma vakit geçirememek ona bir gelecek sunarken geçmişine dair anılarımın olmaması 12 saat çalışıp 3 saatte hem kızımla zaman geçirip hem ev sorumluluğu bunalttı sadece içimi dökmek istedim

Keşke böyle düşünse böyle dediğim zaman hayat kolay değil diyor ev borcu bitti dünya malını istemiyorum anılar olsun istiyorum sadece pahalı hayat değil ama sürekli dünya malı için çaba bıktım

Eşiniz paraları birikim için kullanıyorsa birazcık dişinizi sıkacaksınız. Ama o paralar başka yere ya da kendi ailesine gidiyorsa sizin yerinizde olsam çalışmayı bırakırım
Yok bizimkisi bitmeyen kredi araba ev arsa böyle yani geleceğe yatırım garantisi olmayan geleceğe

Araba aldım diyor mesela hmm tamam ama hadi kızımıza luna parka gidelim sahile gidelim sokak sanatçılarını kızım görüp dans etmesi nasıl mutluluk veriyor o arabanın vermediği mutluluk

bence esinize maddi anlamda cok ciddi destek olmussunuz, deyim yerindeyse herseyin faturasi size cikmis, ben sizin yerinizde evde is mis yapmam, hirsli ise otursun evde de calissin, siz de kizinizi alin gezin, isinizi de daha az saatli bir taneyle degistirin, kalan zamaninizda hayati yasayin, siz maddi manevi vereceginizi vermissiniz. 11 saat calisip bir de ev isi yapan af buyrun ama salaktir, sorun burada...

Biraz da olsa içimi dökmek istedim çalışmadığım zaman yetmiyor kahrolası borç yüzünden sadece çok bunaldım içimi döktüm https://tse1.mm.bing.net/th?id=OGC....AtymSqc0/giphy.gif&ehk=+pJJW3uFrQuqli94tgMzeQ

Güzel güzel anlatayım istiyorum seni hiç bişeyle mutlu edemiyorum diyor çok şey istemiyorum farkında değil huzur mutluluk borçsuz hayat sadece ne bileyim çok daraldım artık

Sizin borcunuz bitmez. Eşiniz biriktirmeyi ve parayı seviyor. Ne demek çocuklarımız rahat etsin? Önümüzdeki 30 - 40 yıl sadece çocuklarınız rahat etsin diye mi çabalayacaksınız.

Ben olsam tüm paramı eşime vermezdim. Kendi ihtiyaçlarınız yok mu? Belirli bir kısmını onlar için ayırırdım. Aralık gibi de erken rezervasyondan en az 1 hafta tatil ayarlar onuda kredi kartı ile ödetirdim.

Bir de ortalama ne kadar geliriniz var ?

çalışmaktan da bunlamışsınız
çünkü rahatça yiyip içemiyorsunuz eşinizle kafa yapılarınız farklı

eşinize kendisini dizginlemesi gerektiğini aksi takdirde işi gücü bırakıp çocuğunuzla ilgileneceğinizi söyleyin
ödeyebiliyorsa kendisinin ödemesini
bende 1 ev 1 araba kafi diyenlerdenim açıkçası

Gönderdiğin linkten hiç bir şey anlamadım arkadaşım.
Eğer gerçekten bu kadar zor durumdaysan boşan.
Yazık değil mi gençliğine...
Link yanlışlıkla oldu boşanmak için bunu sebep sunsam çevremdekiler paragöz olarak bakacak çok anlatıyorum ama işte beni anlasa keşke yada nasıl anlatayım bilmiyorum hiç sormaz nasıl bir hayat istiyorsun Diye

Ya çevreye bakarsan herkes bir yorum yapar.
Kimi hatalısın der,kimi sen haklısın der.
Gerçekten mutlu değilsen,etrafı önemsemeyeceksin,kendi hayatını kendin kuracaksın.

Kızımı kayın validen büyüttü sayılır 3 yaşında daha küçük ama ilk ona anne demesini bi ömür unutamam

aslında eşiniz kötü niyetli değil bence. belki kendisi çok parasızlık çekti çocukluk ve gençliğinde, kendi çocuklarına benzer birşey yaşatmak istemiyor. olabilir. kaldı ki karşılıklı konuşarak, beklentinizi sakince anlatarak bence aşılabilir.
madem çalışıyorsunuz her ay az az birikim yaparak tatil parasını çıkarabilirsiniz. tatilde ailece keyifli zaman geçirdiğiniz de eşiniz de eminim bundan hoşlanır. böyle böyle alışabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…