Sizce açıkça konuşmali miyim ?

Sun_Set_91

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2019
8
2
16
34
Merhaba arkadaşlar. Sizden fikir almak istiyorum. 27 yaşındayım, 4 yıldır bir ilişkim var erkek arkadaşım 31 yaşında. İkimizde ailemizle yaşıyoruz çalışıyoruz. Boş zamanlarımızda sık sık görüşüyoruz. Aramız iyi sevgisinden şüphem yok. O arada sırada ilerde evlenince şöyle olur böyle olur diyor ama o zaman da çok konuşmuyoruz konuyu. Ben biraz çekiniyorum. O kendi teklif etsin sonra ciddiye binince sadece bu konuyu konuşmak istiyorum. Fakat dört yıldır ciddi bir evlenme teklifi etmedi, işimiz var, geçinebiliriz ama birikimimiz yok acaba bunlardan mı çekiniyor diye düşünüyorm.
Fakat dediğim gibi artık vakti geldi bence, düzenimiz olsun istiyorum, ailelerde tanışmadık artık bu yaşta gizli saklı görüşmek yorucu ve üzücü geliyor. acaba şu çekingenliğimi atıp ben mi konuyu açsam evlenmek istediğimi söylesem die düşünüyorum. Fakt çok kararsızım Sizce yapmalı mıyım?

Merhaba arkadaşlar. Sizden fikir almak istiyorum. 27 yaşındayım, 4 yıldır bir ilişkim var erkek arkadaşım 31 yaşında. İkimizde ailemizle yaşıyoruz çalışıyoruz. Boş zamanlarımızda sık sık görüşüyoruz. Aramız iyi sevgisinden şüphem yok. O arada sırada ilerde evlenince şöyle olur böyle olur diyor ama o zaman da çok konuşmuyoruz konuyu. Ben biraz çekiniyorum. O kendi teklif etsin sonra ciddiye binince sadece bu konuyu konuşmak istiyorum. Fakat dört yıldır ciddi bir evlenme teklifi etmedi, işimiz var, geçinebiliriz ama birikimimiz yok acaba bunlardan mı çekiniyor diye düşünüyorm.
Fakat dediğim gibi artık vakti geldi bence, düzenimiz olsun istiyorum, ailelerde tanışmadık artık bu yaşta gizli saklı görüşmek yorucu ve üzücü geliyor. acaba şu çekingenliğimi atıp ben mi konuyu açsam evlenmek istediğimi söylesem die düşünüyorum. Fakt çok kararsızım Sizce yapmalı mıyım?

Herkesin karakteri farklidir ama bence konuyu siz acmayin derim.

Sanırım erkekler evlenelim diyen kadınları itici buluyorlar. O yüzden evlenmek istiyorum demek yerine ailelerin artık tanışması gerektiğini ima edin. Sonrası kendiliğinden gelecektir zaten. Şimdi evlenelim deseniz yine en az 1 seneyi bulacak. Birikim yok diyorsunuz belki daha da uzun sürecek. Yavaştan çıtlatın bence..

4 yıl bunları açıkça konuşabilecek kadar uzun bir zaman, çekinmeyin bence

Ben de bu kadar zamandan sonra konuşabilirim diye düşünmeye başladım samimiyetimize de inanıyorum fakat acaba benim dile getirmem konunun kıymetini azaltırmı büyüsünü bozarmı diye korkuyorum. Çok teşekkürler cevaplarınız için.

Ben de bu kadar zamandan sonra konuşabilirim diye düşünmeye başladım samimiyetimize de inanıyorum fakat acaba benim dile getirmem konunun kıymetini azaltırmı büyüsünü bozarmı diye korkuyorum. Çok teşekkürler cevaplarınız için.
Rica ederim.Belki maddi anlamda hazır olmayı bekliyordur.Ama böyle varsayım üzerinden konuşmak yerine onun cevabını duysanız daha sağlıklı olur

daha ne zamana kadar bu şekilde takılacağız ddiye sorun bence

Evlilik öyle büyülü bişey değil, korkmayın bişeyi kaçmaz.

Direkt evlenmek istediğinizi söylemeyin yani "ben evlenmek istiyorum" diye girmeyin konuya. İlişkinizin dinamiğine göre başka yollar bulursunuz konuyu açacak. Düşüncelerini öğrenin, amacı ne, beklediği ne var gibi.

Şey diyin istemeye geliyorlar ailem birileriyle görüşmemi istiyor cevre kısmet buluyor akraba vs. Artık tanış ki bunların önü kesilsin aileme diyeyim deyın

Ailem öğrendi görüşmemize müsaade etmiyor deyin

Maddi anlamda hiç bir zaman hazır olunmuyor valla iş varsa herşey hallolur işin içine girmek önemli
Ben bi iki senedir evlenmek istiyorum açıkçası ama hep maddi konuları bekledim. Kendi durumu rahatlayınca söyler dedim. Şimdi benim artık beklememek istememin sebebi de bu sizin dediğiniz şey. Öyle büyük borçlar yok ortada işimiz gücümüz var. Her şey dört dörtlük olsun çok para biriktirelim gibi durumları beklemek saçma geliyor artık. Birikimimizi el ele verip de yapabiliriz. Böyle düşünenler olduğunu görmek biraz rahatlattı beni teşekkürler cevap için.

Diğer cevaplar için de teşekkürler cesaret verdiniz.

Ben olsam konuşurdum, konuşuyorum da :)
Yaşınız 27, o 31, 4 yıldır berabersiniz, çalışıyorsunuz. Şimdi bu konu gündeme gelmeyecek de ne zaman gelecek k?
İlişkinizdeki beklentilerinizi söyleyemeyecek kadar uzak mısınız birbirinizden? Çekinmeyin. Bu ilişki 2 taraflı ve bir tarafı da sizsiniz. İlişkinizi yönlendirmek en doğal hakkınız. Karşınızdaki kişiden eminseniz, ilişkinizde başka pürüz yoksa sevgilinize evlilikle ilgili fikirlerini sorabilirsiniz. Bu baskı yapmak olmaz bence. "Sen ne zaman düşünüyorsun? Aklında bir tarih yada olmasını beklediğin bir şey var mı?" soruları çok masum ve sizin niyetinizi belli eden sorular.
Anlamamakta ısrar ederse, ben artık evlenmek istiyorum deyiverin, ne olacak! Bu yüzden onun gözünde değer kaybedecekseniz olmaz olsun o değer!
Bizim ilişkimiz de 3 yıl önce ben 27 yaşındayken başladı. 1 ay sonra ben anneme söyledim, 1 yılın sonunda ailelerle tanıştık. O da müstakbel kayınvalideciğim beni kabul etmemek için elinden geleni yaptığı için o kadar geç oldu. Ben o yaşta liseli ergenler gibi annemden babamdan saklı, orada burada buluşamam. Dünyanın en rahat şeyi ailenin haberdar ve razı olması. Tavsiye ederim.
Ayrıca, sevgilinizin evlenmek gibi bir niyeti yoksa onu bilir yolunuzu ona göre çizersiniz. 27 kritik yaş bana göre. İlişkiden beklentilerinizin uyuşmadığı biriyle daha fazla vakit kaybetmek sizi ileride daha çok üzer. Bu konuyu netliğe kavuşturmanız sizin için daha iyi olur bence.

4 Yıl evet uzun bir süre açık ve ciddi konuşmak için. Adım atmak istemiyorsun ama başka yollardan konuya giriş yapıp fikrini öğrenebilirsin. Ciddi evlenme teklifi etmedi demişsin ama normalde konuşmuyor mu evlilik üzerine hiç ?

Evlenmek istediğinizi söylemeyin tabii. “İleride evlenince şöyle şöyle yaparız” dediğinde, ben olsam muzipçe gülümseyip “onu evlenme teklifi ettiğin zaman düşünürüz, cevabıma göre o zaman konuşuruz” deyip konuyu kapatırdım. Yoksa bu gidişte ileride “evlendik ama hala evlenme teklifi alamadım” diye konu açabilirsiniz.

4 Yıl evet uzun bir süre açık ve ciddi konuşmak için. Adım atmak istemiyorsun ama başka yollardan konuya giriş yapıp fikrini öğrenebilirsin. Ciddi evlenme teklifi etmedi demişsin ama normalde konuşmuyor mu evlilik üzerine hiç ?
Oturup da evlilik üzerine hiç konuşmadık ciddi ciddi. Ama nadiren de olsa ilerde şurda oturabiliriz, şu kadar çocuğumuz olur vs gibi laflar ediyor. Ben konunun üzerine gitmiyorum. o şekilde kapanıyor. Konunun üzerine gitmememin, aklımdan geçenleri o sırada konu açılmışken söylemememin nedeni, konuyu ciddi bi şekilde bana açarak onun konuşmasını beklemek. Fakat bi süredir artık beklemek değil ben de hissettiklerimi isteklerimi söylemek istiyorum. İtici gelmesinden çekiniyorum sadece.

Back
X