Sizce Aile konutu şerhi mi ortak tapu mu olmalı

Bence o arsa sizin üstünüze yapılmadan ev için bir kuruş taksit ödemeyin. Eşinizin bu denli ısrarcı olması çok çirkin ve hiç güven vermiyor.

Ya benim anlamadığım, zaten ev kimin üzerine olursa olsun boşanınca yarı yarıya bölünmüyormu yani evlendikten sonra edinilen mallar için diyorum. Ben mi yanlış biliyorum.

Ya benim anlamadığım, zaten ev kimin üzerine olursa olsun boşanınca yarı yarıya bölünmüyormu yani evlendikten sonra edinilen mallar için diyorum. Ben mi yanlış biliyorum.

Peşinatın bir kısmını kayınpeder verecekmiş ama ona her ay konu sahibinin maaşıyla elden ödenecekmiş. Kayınpeder “benim paramla aldım” diyerek, banka dekontuyla vs ispat ederse, konu sahibi hak iddia edemez.

Peşinatın bir kısmını kayınpeder verecekmiş ama ona her ay konu sahibinin maaşıyla elden ödenecekmiş. Kayınpeder “benim paramla aldım” diyerek, banka dekontuyla vs ispat ederse, konu sahibi hak iddia edemez.
Cvp için teşekkürler ben orayı kaçırmışım. Bizimde evin bir kısmı krediyle olduğu için eşimin üzerine oldu ev nasılsa yarı yarıya oluyo diye çok ta sıkıntı etmedim. şimdi okuyunca bi afalladim yanlış mı biliyorum diye, Dünya hali kimseye güvenim yok çünkü.

Bence o arsa sizin üstünüze yapılmadan ev için bir kuruş taksit ödemeyin. Eşinizin bu denli ısrarcı olması çok çirkin ve hiç güven vermiyor.

Ya ben de sinir oldum. Konu sahibine ait olan şunlara el koymuşlar:

- Konu sahibinin altınları (önce kayınpederi, sonra eşi el koymuş)
-Konu sahibinin maaş kartı (eşi el koymuş)

Bir gün boşanma aşamasına geldiklerinde kocasınının maaşından 2 kat maaş alan konu sahibi bir de bakmış ki evden gidecek veya avukata verecek kenarda 5 kuruşu yok. Ne altınlarından, ne maaşından elinde hiçbir şey kalmamış.

Sonra psikoloğa gitmiş, diretip maaş kartını almayı başarmış.

Ama sanırım eşi ve ailesi bu durumdan rahatsız oldu ki, konu sahibinin maaşına karta ihtiyaç duymadan el koymanın bir yolunu bulmuşlar. Hem altınları, hem maaşıyla oğullarına ev alacaklar.

Umarım konu sahibinin eşi sözlerini tutar da endişelerimizin gereksiz olduğunu görürüz.

Son düzenleme:
Ya ben de sinir oldum. Konu sahibine ait olan şunlara el koymuşlar:

- Konu sahibinin altınları (önce kayınpederi, sonra eşi el koymuş)
-Konu sahibinin maaş kartı (eşi el koymuş)

Bir gün boşanma aşamasına geldiklerinde kocasınının maaşından 2 kat maaş alan konu sahibi bir de bakmış ki evden gidecek veya avukata verecek kenarda 5 kuruşu yok. Ne altınlarından, ne maaşından elinde hiçbir şey kalmamış.

Sonra psikoloğa gitmiş, diretip maaş kartını almayı başarmış.

Ama sanırım eşi ve ailesi bu durumdan rahatsız oldu ki, konu sahibinin maaşına karta ihtiyaç duymadan el koymanın bir yolunu bulmuşlar. Hem altınları, hem maaşıyla oğullarına ev alacaklar.

Umarım konu sahibinin eşi sözlerini tutar da endişelerimizin gereksiz olduğunu görürüz.
"Ben yatırım filan yapmıyorum teşekkür ederim.Babanla yatırım yapmak istiyorsanız birlikte yapabilirsiniz" dese ortam çiçek gibi olacak konu sahibinin haberi yok.

Boşanma aşamasında ev adamin üzerindeyse türlü dalavereler ile evi hiç ediyor. Borçlarım vardı, elden verdim kapattım ile finish oluyor. Ev birkaç el degistirdiginde kanunen yapacak birşey kalmıyor. O yüzden tapunun kimin üzerine olduğu çok onemli. Eş en iyi bosanirken kisiligini ortaya koyuyor.

"Ben yatırım filan yapmıyorum teşekkür ederim.Babanla yatırım yapmak istiyorsanız birlikte yapabilirsiniz" dese ortam çiçek gibi olacak konu sahibinin haberi yok.

Ben de aynen böyle düşünüyorum. İnşallah eşi sözlerini tutar ve inşallah yeniden boşanma aşamasına gelmezler. Yoksa yine kenarda parası olmayacak.

Evet orası öyle.
Ama evlilik birliği devam ederken, istediği gibi alım satım yapabilir danışmaksızın.
Anladığım kadarıyla konu sahibinin bu yönden sıkıntısı var.
Kendi evinde söz sahibi olmak için ortak tapu ya da şerh istiyor ama oturmayacağı için şerh olmaz zaten.

Defalarca boşanmanın eşiğine geldim çok ama çok tatsız şeyler yaşadım en son kesin olarak boşanmaya karar vermiştim ki bir kızım var elimden gelen son şeyi yapayım psikoloğa gideyim olursa olur olmazsa öyle boşanırım en azından uğraştım derim dedim. Bu esnada psikolog da kendi hatalarımı da gördüm ve son zamanlarda aramız baya düzeldi. Ama bu kavgalarda eşimin ne kadar çirkefleştiğini görünce de bi ölçüde kendimi garanti altına almak isterim sonuçta dünya hali neyin nolcağı belli olmaz. Ben o dönem yani boşanmak istediğim zaman ne ayrı eve çıkacak param vardı ne avukata verecek param. İlk olarak maaş kartımı geri aldım ve para benim hesabımda birikecek bundan sonra restini çektim.
Sonuç olarak bunun A sı B si yok anladım ki evlilik parmak izi gibi her ailede farklı farklı neler yaşanıyor, eskiden olsa çok tuhaf karşılayacağım böyle evlilik mi olur diyeceğim şeyleri yaşıyorum. Bende böyle hayal etmemiştim. Evlilik benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Bana çok şey öğretti. Ama eminim daha da çok öğreneceğim şey var.
Illa ki,hepimizin evlilikten ogrenecegi cok sey var. ben o yuzden hic kimseyi kinamam. Benzer seyleri yasayan pek cok tanidigim var, gercekten cok zor. Ama... iste bunun bir amasi var. her ne olursa olsun evliliginiz suresince edineceginiz mallar ortak. Sizin uzerinize olmus veya esinizin uzerine olmus fark etmiyor. Ben sizin yerinizde olsam almam ev. Madem durumlar boyle. Asla almam.

Psikolog altınını verme dememiş zaten. Taksitler için maaşını verme demiş. İsterse üç-dört psikoloğa daha gitsin. Bu şartlarda, böyle bir aile için maaşını ver diyecek psikolog çıkacağını sanmıyorum. Zaten altını istese de elinde tutamaz. Önce kayınpederi altınları almış, sonra konu sahibinin zorlamasıyla eşi anca kendi üstüne almış. Böyle bir aile yani. Konu sahibi de maaş kartını eşinden yeni alabilmiş ve daha önce eşiyle defalarca boşanmanın eşiğine gelmiş.
Her durumda alinacak ev olasi bosanma halinde ikiye bolunecek. Konu sahibinin yerinde olsam asla almam. Cunku taksitleri odese de ev yari yariya,odemese de.

Cvp için teşekkürler ben orayı kaçırmışım. Bizimde evin bir kısmı krediyle olduğu için eşimin üzerine oldu ev nasılsa yarı yarıya oluyo diye çok ta sıkıntı etmedim. şimdi okuyunca bi afalladim yanlış mı biliyorum diye, Dünya hali kimseye güvenim yok çünkü.
Boşanmadan önce Evi en düşük rayiç bedelden satıp al yarısı der
Pek gerçek değerinde işlenmez tapuya evler
Mesele pislik yapmak olduktan sonra

Boşanma aşamasında ev adamin üzerindeyse türlü dalavereler ile evi hiç ediyor. Borçlarım vardı, elden verdim kapattım ile finish oluyor. Ev birkaç el degistirdiginde kanunen yapacak birşey kalmıyor. O yüzden tapunun kimin üzerine olduğu çok onemli. Eş en iyi bosanirken kisiligini ortaya koyuyor.
Haklısınız o yüzden kimseye güvenim yok. ama aslında kredi olmasa benim üzerime aldıracaktim ama borç biter bitmez bu evi satıp üzerine bi miktar koyup yeni alacağımız evi benim üzerime yaptıracağını söylüyor. Hatta kalbime kötü bişey gelmesin diye arabasında benim üstüme yaptırdı. Fakat yine de iş boşanmaya gelince insanların ikinci bi yüzü çikiyo ortaya

Evet orası öyle.
Ama evlilik birliği devam ederken, istediği gibi alım satım yapabilir danışmaksızın.
Anladığım kadarıyla konu sahibinin bu yönden sıkıntısı var.
Kendi evinde söz sahibi olmak için ortak tapu ya da şerh istiyor ama oturmayacağı için şerh olmaz zaten.
Haklı da tabiki sonuçta kendi parasıyla alınıyor.ben olsam evliliğimde pürüzler varsa kabul etmezdim yinede

Mehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
Mehir altiblarini verme...

Eşinden 2 katı maaş alıp tapuyu onun üzerine verme...

Neden tapunun senin uzerine olmasindan kaçınıyor??? küçük bir ihtimalle olsa ayrilik ihtimali var mı???

Tapuyu almazsan kp para ödeme...

Tapu eşinin üzerine olacak ise , babası ogluna ev almış olsun...

Her durumda alinacak ev olasi bosanma halinde ikiye bolunecek. Konu sahibinin yerinde olsam asla almam. Cunku taksitleri odese de ev yari yariya,odemese de.

Kayınpeder veya kayınvalide miras bırakırsa veya evlatlarına para hibe ederse, bu para üzerinde veya bu parayla alınan mallar üzerinde gelinlerinin hakkı olmuyormuş.

Bir avukat arkadaş yazmıştı, kayınpeder peşinatı banka hesabından çekip öderse, konu sahibi de kayınpedere geri öderken maaşını elden verirse, boşanma halinde konu sahibinin ev üstünde hiçbir hakkı olmuyormuş. Zaten ailede de bu işler hep elden yapılıyormuş.

Yani, konu sahibi evin parasını ödeyip hiçbir hak iddia edemeyebilir. İşin bir de bu boyutu var.

Daha önce boşanma aşamasına gelmişler. Eşi “boşanma durumunda ben senin hakkını yemem” diyormuş. Ama aynı eş daha önce boşanma aşamasına geldiklerinde konu sahibini parasız bırakmış. Hem de karısının altınlarına ve maaş kartına el koymuş olduğu halde. Ben o yüzden endişe ettim.

Haklısınız o yüzden kimseye güvenim yok. ama aslında kredi olmasa benim üzerime aldıracaktim ama borç biter bitmez bu evi satıp üzerine bi miktar koyup yeni alacağımız evi benim üzerime yaptıracağını söylüyor. Hatta kalbime kötü bişey gelmesin diye arabasında benim üstüme yaptırdı. Fakat yine de iş boşanmaya gelince insanların ikinci bi yüzü çikiyo ortaya

Arabayı sizin üzerine geçirmesine sevindim. Umarım diğer sözlerini de tutup sizin güveninizi kazanır.

Back
X