• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce aşk evliliği mi yoksa mantık evliliği mi ?

kesinlikle katılıyorum. deli gibi aşık olduğum biri vardı 2 senemi verdim ona
herşeyine her yaptığına katlanıyordum hiçbişey görünmüyordu gözüme...
ama terkedildim 5 ay önce

geçmiş olsun aynısının daha beteri benim de başıma geldi ama anladımki yapacak birşey yok. Herşey kader Rabbim kadere ne yazmışsa o geliyor önümüze...

geçmiş olsun aynısının daha beteri benim de başıma geldi ama anladımki yapacak birşey yok. Herşey kader Rabbim kadere ne yazmışsa o geliyor önümüze...

sağol canım..hayat işte herkes iyi kötü geçiyor bu yollardan
daha beteri derken nasıl?? meraklı olduğumu düşünme ne olur o kadar canım acıyorki benim gibi olanlarla konuştukça dertleştike
biraz rahatlıyorum sanki...

sağol canım..hayat işte herkes iyi kötü geçiyor bu yollardan
daha beteri derken nasıl?? meraklı olduğumu düşünme ne olur o kadar canım acıyorki benim gibi olanlarla konuştukça dertleştike
biraz rahatlıyorum sanki...

yok estağfurullah öyle düşünmedim. Ama buraya yazmaya kalkarsam destan yazarım heralde. Kısaca anlatayım, bir akrabama aşık olmuştum bunu biliyordu beni boş yere ümitlendirdi seviyormuş gibi yaptı ve 3 ay sonra haziranda başkasıyla evlenecek. Ben daha önce bununla ilgili konu açmıştım istersen okuyabilirsin...

yok estağfurullah öyle düşünmedim. Ama buraya yazmaya kalkarsam destan yazarım heralde. Kısaca anlatayım, bir akrabama aşık olmuştum bunu biliyordu beni boş yere ümitlendirdi seviyormuş gibi yaptı ve 3 ay sonra haziranda başkasıyla evlenecek. Ben daha önce bununla ilgili konu açmıştım istersen okuyabilirsin...

ahh canım işte insanın canını en çok yakan şey ümitlendirilip ortada bırakılmak
benimki seni hiç bırakmıcam sensiz yapamam nefes bile alamam senden başkasıyla evlenemem derken
5 ay içinde 2nci sevgilisini bile yapmış...dahada ben nasıl aşka inanayım nasıl yeniden aşık olayım

ahh canım işte insanın canını en çok yakan şey ümitlendirilip ortada bırakılmak
benimki seni hiç bırakmıcam sensiz yapamam nefes bile alamam senden başkasıyla evlenemem derken
5 ay içinde 2nci sevgilisini bile yapmış...dahada ben nasıl aşka inanayım nasıl yeniden aşık olayım

yaaa işte insanı böyle soğuturlar aşktan. Ama eğer sabırlı olursak gerçek aşk birgün mutlaka gelir ve bizi bulur inşallah...

aşksız evlılık bılmıyorum zor... bana gore değil... aşksız evlılık yapanlara da saygı duymuyorum...

aşksız evlılık bılmıyorum zor... bana gore değil... aşksız evlılık yapanlara da saygı duymuyorum...

evet aşksız evlilik güzel değil ama yinede mantık evliliği yapanlara ben saygı duyuyorum. Yani ne biliyim fikir ve düşünceler farklılık gösterebiliyor onlar mantık evliliğini doğru buluyor, biz ise aşk evliliğini...

evlilikte mantık yok ki mantık evliliği olabilir mi hiç o yüzden bir bekar olarak aşk evliliği diyorum :))

evlilikte mantık yok ki mantık evliliği olabilir mi hiç o yüzden bir bekar olarak aşk evliliği diyorum :))

evet aşk evliliği dünyanın en güzel duygusu olsa gerek tabi aşk tükenmediği sürece, zaten gerçek aşk asla tükenmez ama... ;)

Son düzenleme:
inşallah herkes aşk dolu evlilikler yaşasın hayırlısıyla

amin amin inşallah Rabbim herşeyin hayırlısını versin :) evli bayan arkadaşlarım özellikle sizin cevaplarınızı merak ediyorum nasıl evlendiniz eşinize aşık mıydınız, yoksa sadece mantığınıza uyduğu için mi evlendiniz ?

ben bekarım. şöyle düşünüyorum: körkütük aşık olduğunuz kişinin belirli kötü özelliklerini görüyorsanız ve buna rağmen bodoslama gözünüz hiçbirşey görmeden devam edebiliyorsanız burda araya mantık girmeli ve ben bu insanla bir gelecek kuramam denilebilmeli. aşığım diye de mantık tamamen devre dışı bırakılmamalı. ve çoğunluğun dediği gibi evet kalbime giren adamın mantığını da beynimde kurmuş olmalıyım. o zaman evlilik uzun süreli olur.

Şu mantık evliliği dedikleri şey cüzdanın kabarıklılığıyla orantılı yapılan evlilikler mi?
Eğer öyleyse paraya sarılıp sıcacık yatar artık o kadın hayatı boyu :ssz:
Anlamıyorum hiç sadece rahat bi hayat sürmek adına sevgisiz yapılan evlilikleri.
Her iki seçenekte olmalı diye düşünüyorum evliliklerde.

Şu mantık evliliği dedikleri şey cüzdanın kabarıklılığıyla orantılı yapılan evlilikler mi?
Anlamıyorum hiç sadece rahat bi hayat sürmek adına sevgisiz yapılan evlilikleri.

çok haklısın. Şu an çevremdeki çoğu insan zengin koca diye tutturmuş. Onların söylediklerini duyunca kafayı yiyorum yani dünyanın bütün malı aşk kadar mutluluk veremez insana. Yinede dediğin gibi ikisi bir arada olursa avantaj olur. Ama aşk hep bir adım önde olmalı...

Genelde öyle siz hiç fakir, eğitimsiz belli bir kariyeri olmayan biriyle mantık evliliği yapıldığını duydunuz mu ben şahsen hiç duymadım.

ben aşık oldum evlendim tabi ortada mantıkdışı bir durumda yoktu :52: aşk olmadan evlilik bilemiyorum çok zor olurdu herhalde dilerim herkesin mutluluk dolu aşk dolu yuvaları olur :16:

ben aşık oldum evlendim tabi ortada mantıkdışı bir durumda yoktu :52: aşk olmadan evlilik bilemiyorum çok zor olurdu herhalde dilerim herkesin mutluluk dolu aşk dolu yuvaları olur :16:

amin inşallah. Allah mutluluğunuzu daim etsin...

Bazı insanlarda evlilik isteği ağır basıyor,yani birini sevmek yerine mutlu bir yuvam olsun çocuklarım olsun diye düşünenler var,aile baskısı,yaşım geçecek gibi düşünen bu kişiler mantık evliliği yapabilir,mantık derken tabiki aralarında bir sıcaklık samimiyet oluşur gözü kör olmasa da severler..bazıları da sevdiğim biri olsun ister sadece sevmek sevilmek sonrasında da evlilik fikri kendiliğinden gelişir bu da aşk evliliği oluyor..

Back
X