Sizce ayıp mı ettim?

Bende hoşlanmazdım bu durumdan.
Kendimi sorguladım ama ben de takılıyorum böyle inceliklere napayım. Burdaki yorumlar yarı yarıya. Kimi aman boşver ne saçma şeylere takılıyorsun diyor, kimi nezaketsiz buluyor. Bence hala nezaketsiz ama benim hatalı olduğum şey bunu belirtmek için seçtiğim zaman biraz yanlıştı sanırım

Onu yazdım ama ona çok takılmadım aslında. Nezaketen paylaşabilir miyim diye sormamasına takılmıştım asıl. Ama sonra kendi tavrımı da gereksiz buldum burdaki yorumlara dayanarak

Bence de gereksizmis cnm,sen ince düşünüyorsun:)ben umursamam beğenen begensin veya paylaşsın

Evet yazabilirdi, alıntı yapıyorum diye. Veya kendi profilinde paylaşırken alıntıdır diye yazabilirdi yazının sonuna.

Ama kafaya takacak bir sorun yok bence...
Yok takmıyorum o kadar onu artık, kızı kırdım mı diye daha çok düşünüyorum. Kırdıysam da geçti artık, samimiyetim olan biri olsa gönlünü almaya çalışırdım ama değil. Zaten gayet kibarca söyledim, alındı. Şimdi ne söylesem alınacağı varsa her türlü alınır. Başka birşey yapmaya gerek yok

Yok takmıyorum o kadar onu artık, kızı kırdım mı diye daha çok düşünüyorum. Kırdıysam da geçti artık, samimiyetim olan biri olsa gönlünü almaya çalışırdım ama değil. Zaten gayet kibarca söyledim, alındı. Şimdi ne söylesem alınacağı varsa her türlü alınır. Başka birşey yapmaya gerek yok

Amaan samimiyetin yoksa boşver ama bence alınmamıştır :)

Bence abartmissiniz. Sizin de baskasindan almadiginizi nereden bilsin? Kendiniz yazmis olsaniz bile, hosuna gitmis oda paylasmis. Begenmeyi unutmustur o an. Takilacak birsey gibi gelmedi bana

Bazen amaaaan diyip gecebilmeli..
Hoşumuza gitmeyen şeyi dile getirip bu kadar dert etmek bize zarar..
Karşı taraf zerre umursamamis olabilir..
Doğru ya da yanlış bişey yapmış olan o..
Dile getirmissiniz lafını da söylemiş zaten..
Özür dilemeyin bence gerek yok..
Yipratmayin kendinizi boş yere..

Facebookta izinsiz kullanım son derece yaygın ve izin beklememek gerek diye düşünüyorum. Sayfalar bunu önlemek için direk yazmak yerine kendi sayfa isimlerini de içeren görsel hazırlıyorlar bu nedenle. Bir blogunuz olsa bile, kendinize ait bir site almadığınızda telif açısından hak talep edemediğiniz olabilir. Kaldı ki sosyal medya söz konusuyken paylaştığımız fotoğraflar üzerinde bile bir hakkımız yok aslında. Sizin durumunuzda da bir yandan olağanüstü bir durum yaşandığından insanlar hak verdikleri iletileri bu şekilde yayabiliyor. Maksat beğeni değil de fikrin, görüşün yayılması oluyor böyle zamanlarda. Kimse kaynağı umursamıyor ve özellikle kısıtlı paylaşımlı gönderileri bu şekilde yayıyor insanlar.
Özetle bence gereksiz olmuş mesaj yazmanız ama kırıcı da olmamış kesinlikle tavrınız, bana kalırsa ayıplık bir durum yok. Boş verin derim ben de..

Son düzenleme:
"Begen" tuşuna basıp sizinkini beğenmesine gerek yok, ama sizin kişisel yazınızı kafasına göre kopyalayıp paylaşması ayıp bana göre. O hanım sizin yazınızı paylaşmamış, çalmış. Hiç sevmem böyle tipleri. Fotoğrafınızı mı paylaştım sanki diyerek de mıçtığını sıvamış. Yüzsüzlük örneği.

Bence abartmissiniz. Sizin de baskasindan almadiginizi nereden bilsin? Kendiniz yazmis olsaniz bile, hosuna gitmis oda paylasmis. Begenmeyi unutmustur o an. Takilacak birsey gibi gelmedi bana
Evet ama takılmış ve bunu dile getirmiş oldum bir kere. Sormasaydı sadece teşekkürle geçiştirmiş olacaktım ama sorunca söyledim. Büyük ihtimal kırıldı ama uzatıp çürütmek istemediğim için burda bırakıcam

Facebookta izinsiz kullanım son derece yaygın ve izin beklememek gerek diye düşünüyorum. Sayfalar bunu önlemek için direk yazmak yerine kendi sayfa isimlerini de içeren görsel hazırlıyorlar bu nedenle. Bir blogunuz olsa bile, kendinize ait bir site almadığınızda telif açısından hak talep edemediğiniz olabilir. Kaldı ki sosyal medya söz konusuyken paylaştığımız fotoğraflar üzerinde bile bir hakkımız yok aslında. Sizin durumunuzda da bir yandan olağanüstü bir durum yaşandığından insanlar hak verdikleri iletileri bu şekilde yayabiliyor. Maksat beğeni değil de fikrin, görüşün yayılması oluyor böyle zamanlarda. Kimse kaynağı umursamıyor ve özellikle kısıtlı paylaşımlı gönderileri bu şekilde yayıyor insanlar.
Özetle bence gereksiz olmuş mesaj yazmanız ama kırıcı da olmamış kesinlikle tavrınız, bana kalırsa ayıplık bir durum yok. Boş verin derim ben de..
Evet, facebook biraz öyle bir yer. Ben o yüzden hiç fotoğraf paylaşmam orda. Profil fotoğrafım bile yoktur. Kişisel şeylerin kişiye özel kalması konusunda takıntılıyım galiba. Listemizdeki herkes çok samimi olduğumuz insanlar olmuyor. Bu yüzden onlar aracılığıyla fotoğrafların yayılma ihtimalinden dolayı ben paylaşmamayı tercih ediyorum.Dünkü konu da biraz öyleydi. Fikrin yayılması önemli ama kişisel detaylar içeren bir mesajdı. Belki biraz bu yüzden de takılmış olabilirim. Zaten paylaşan arkadaşı hemen hemen hiç tanımam, onun üzerinden tanımadığım 3.- 4. şahısların göreceği şeyler için izin istensin gibi düşündüm heralde. O arkadaş da gereksiz yüksek bir tepki verince rahatsız hissettim kendimi. Ama başka birşey yapmıycam, özür de dilemiycem. Ben onu kırdıysam o da yüksek ve gereksiz tepki vererek beni huzursuz etti. Alttan almaya ya da özür dilemeye gerek duymuyorum artık

"Begen" tuşuna basıp sizinkini beğenmesine gerek yok, ama sizin kişisel yazınızı kafasına göre kopyalayıp paylaşması ayıp bana göre. O hanım sizin yazınızı paylaşmamış, çalmış. Hiç sevmem böyle tipleri. Fotoğrafınızı mı paylaştım sanki diyerek de mıçtığını sıvamış. Yüzsüzlük örneği.
Yüksek tepkisi şok etti beni zaten. Sormasa söylemeyecektim bile, kendisi sordu. Beğenmesi tabi gerekmez. Ben kendim o şekilde yapıyorum sadece, daha zarif geliyor. Birinde birşey görünce paylaşacak kadar beğendiysem önce beğenip sonra paylaşıyorum. Bir nevi saygı ifadesi gibi hissettiriyor bu bana. Ama dediğim gibi şart değil. Ona takılmadım zaten. Kişisel bir mesaj için incelik gösterip izin istememesi üzerine ve kendisi sorduğu için söylediğim söze çok yüksek tepki verdi. Ben de yanlış mı yaptım söylemekle diye kendimi sorguladım. Ama artık özür falan dilemem. Benim tavrım ne kadar gereksizse onun tepkisi de o kadar gereksizdi, şimdi öyle düşünüyorum

Back
X