Misafir dururken ev sahibi otursa daha abes Durmaz miydi?
Nişanlınızın sözü dank etmedi mi sizde?Arkadaşlar, ben geçen sene kasımda sözlendim. İsteme ve nişan aynı gün oldu ve sözlümün ailesi bağa kalabalık geldi. Benim ailem bunu önceden biliyordu ve onayladılar. Sözlümün yeğenleri 12-20 yaş aralarında kardeş gibi büyüdüler onun için yanımızda olmalarını istediler. Bence gayet doğal. Sonuçta sözlümün ailesi misafir olduğu için onlara yer vermek zorundayız. Yeterli oturacak yer olmayınca benim ailem ayakta kaldı. O akşam ne oldu bilmiyorum ama bana sanki benim ailem onlardan kaçıyor gibi geldi ve aklıma bile gelmedi onlara kalkın ailem oturacak demek. Benim ailem şimdi bunlar yer vermedi aileler çok farklı bunlar köyden yeni gelmiş gibiler falan filan istemiyorlar. Sözün ertesi günü annem söylenmeye başladı. Sen ayrıl o zaman dedim. Dayıma mesaj attırmış annem lütfen anlayın bu iş olmaz hakkınızı helal edin diye. Bunlar annemi aradılar açmadı kapımıza dayandılar ben yoktum o akşam. Sözlüm “onlar benim ailem tabi ki oturacaklar demiş” annem bundan sonra baya soğudu sözlümden.
Sizce bu gerçekten ayrılık sebebi mi?
Almanya’da yetiştim annem kardeşim ve üvey babam dışında kimsemiz yok. Bu konularda fazla bilgim yok.
Lütfen yardımcı olun. Çok çaresizim
Simdiden yazma tarzim icin özür dilerim. Almanyadan yaziyorum. Sorumu önceden telefondan hazirlamistim :)Sadece oturma mevzusunu bu?yer yok diye mi ayrılmanız gerekti yoksa aileyi mi begenmediler biraz daha acın konuyu
ya dayim demisti ama ben evde hatira olsun diye böyle istedim ama sunu da demem lazim anneme hep danistim ben böyle seyleri fayzla bilmem türk cevrem yok Burda sözlüm disinda =/ ama evet haklisiniz hata bendeOturanlar 12 20 yas arasi ergenlerse bir garip ayrica kalabalik geleceklerini de biliyormussunuz neden ona uygun bir duzen ayarlamadiniz ki
konusamadim ki ailemle ne Zaman bir sey sorsam kavga cikardilar. ben acemiyim ney nasil yapilir. ben söyledim onlara bakin bu Kücük nisan olacak kir dügünü istedigim icin yazin tekrar sembolik olarak bizim bahcede yüzükler takilacakti. bunu kac defa dedim yani aslinda nisan sayilir. ve tabiki daha Kücük sayida gelinebilirdi ama abilerini cagirip eslerini cagirmamaka da tuaf olurdu...kalabalik aile benim hosuma gidiyor. bizim Burda kimsemiz yokKonuda o kadar cok sacma sey var ki. Birincisi alti ustu isteme ve yuzuk takilmiş nişan bile degil butun yegenleri akrabalari toplayip getirmenin anlami yokmuş evde yer yokken.
Ha madem kavul ettiniz gelecek kişi sayisindan haberiniz var bir sekilde ek sandalye, koltuk vs ayarlamaniz lazimdi. Misafir olan onlar, onlar mi ayakta durup sizinkiler oturacakti bide???
Ailenin tavirlari yanlış, o kadar insani agirlayamayacaksaniz bunu konuşsaydiniz oncesinde.
Yok hata sizde degil ayrıca ailem tabi oturacak diyen adam yarin obur gun size ailem tabi gelecek kalacak aileme tabi hizmet edeceksin ailem tabi haklı diyecektir bu da kesin dikkatli olun ve bana kalirsa uzaklasinya dayim demisti ama ben evde hatira olsun diye böyle istedim ama sunu da demem lazim anneme hep danistim ben böyle seyleri fayzla bilmem türk cevrem yok Burda sözlüm disinda =/ ama evet haklisiniz hata bende
isteme aninda yer verildi zaten. ondan evvel ve sonra kimse oturmadi. hadi sonrasini birakalim resimdi dansdi falan derken oturacak sebep yoktu zaten.Kız istemede, sözde aile büyükleri karşılıklı oturur. Gençler baş köşeye yerleşmez misafir de olsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?