Sizce ayrılmak için bahane mi aramış, yoksa ailemin üzülmemesi için mi demiş bunu ??

Öncelikle herkese merhaba,

Bugün üye oldum,yanlış yere konu açtıysam kusura bakmayın..

9 aydır nişanlıyım ve çok sorunlu bir nişanlılık dönemi geçiriyorum..Ufak tefek sorunlarımız büyüyor,ve benim aileme her defasında yansıyor.. Daha önce ise nişanlımla 3 yıllık tanışmamız var.. Ve bu üç yılda belki 100 defa ayrılmak istemişimdir, ama beni hep ikna etti ve ayrılmadık, hep çabaladı.. Bu nişanlı iken de böyle devam etti, ve artık bizi aşıp ailelere de yansıdı.. Ve dün de bir tartışma oldu ve bize geldi, annem ben bıktım sizin tartışmalarınızdan yeter artık neyi paylaşamıyorsunuz,kimseye birşey anlatamıyorum da ama içim kan ağlıyor felan dedi.. Ve daha sonrasında yalnız kalıp konuştuğumuzda başıma öyle bir ağrı girdi ki hayatımda o anki ağrıyı hiç yaşamadım.. Karşılıklı oturuyorduk yanıma geldi, sarıldı felan.. Sonra bana dedi ki, beni ömründe istemiyorsan çıkar giderim şimdi dedi.Ama gözleri dolu,ağlayarak söyledi.. Şok oldum.. Ayrılmak için bir bahane aramana gerek yoktu direkt söyleyebilirdin dedim.. Benim istediğim bu değil ama sen istiyorsan giderim dedi.. Nedenini sorduğumda ise, benim senin aileni üzmeye hakkım yok , senin başın da benden dolayı ağrıdı felan dedi.. Bugüne kadar ayrılmak istemeyen adam için ailem gerçekten geçerli bir sebep midir? Yoksa uyduruk bir bahane mi? Sonrasında ayrılmadık.. Lütfen yorum bekliyorum..
Ayrilmak istiyorsa niye tutuyorsun birak gitsin.evlendikden sonra sorunun 5 kez artar. Evlilikde daha zod bence basindan akilli davran

Ayrilmak istiyorsa niye tutuyorsun birak gitsin.evlendikden sonra sorunun 5 kez artar. Evlilikde daha zod bence basindan akilli davran[/Q
Anlattıklarımdan yorumunuz nedir? sizce bahane mi aramış ayrılmak için,yoksa gerçekten beni ve ailemi üzmemek için mi çekilmek istemiş ?

peki anlattığım olaylara yorumunuz nedir,bahane mi aramış ayrılmak için, yoksa ailemi üzmemek için mi çekilmek istemiş sizce ?
Olgun bir erkek birini seviyorsa evlilik yolundayken hele hic kizin ailesini uzmek uzmemek umrunda olurmu bundan dolayi vazgecer mi hic sence ? Cocuk korkmus resmen duzeleceginizi dusunmuyor bence bu sekilde giderseniz daha ilk ayiniz bitmeden cocuk gibi kuser annelerinizin evine donersiniz, ailelerinizin omrunu curutur iki ergen olarak evcilik oynar gibi evlilik yurutmeye calisirsiniz.
Acele etmissiniz bence hem sende hem onda degismesi gereken cok sey var, belki birbirinizi seviyorsunuz ama kafalar boyle oldugu surece daha cok tartisirsiniz ufacik seylerden.

kanser olmuş bir ilişki bizimki galiba.. evet bitirmeliyim... zor da olsa bunu yapmalıyım..

Bende kanserli bir nisanliliktan çıktım çünkü artık geleceğimizi görmüyordum....maddi sorunlar çok vardı ve duzelcek gibi değildi...belkide hayırlısı böyleydi benimde çok karışık kafam olmayınca olmuyor bazen sevgi ve askda yetmiyor

Olgun bir erkek birini seviyorsa evlilik yolundayken hele hic kizin ailesini uzmek uzmemek umrunda olurmu bundan dolayi vazgecer mi hic sence ? Cocuk korkmus resmen duzeleceginizi dusunmuyor bence bu sekilde giderseniz daha ilk ayiniz bitmeden cocuk gibi kuser annelerinizin evine donersiniz, ailelerinizin omrunu curutur iki ergen olarak evcilik oynar gibi evlilik yurutmeye calisirsiniz.
Acele etmissiniz bence hem sende hem onda degismesi gereken cok sey var, belki birbirinizi seviyorsunuz ama kafalar boyle oldugu surece daha cok tartisirsiniz ufacik seylerden.

ayrılmam şart sanırım..

Bende kanserli bir nisanliliktan çıktım çünkü artık geleceğimizi görmüyordum....maddi sorunlar çok vardı ve duzelcek gibi değildi...belkide hayırlısı böyleydi benimde çok karışık kafam olmayınca olmuyor bazen sevgi ve askda yetmiyor

ne yaptın,nasıl atlattın peki?? arayıp sordu mu hiç seni o günden sonra..

Ayrilmak istiyorsa niye tutuyorsun birak gitsin.evlendikden sonra sorunun 5 kez artar. Evlilikde daha zod bence basindan akilli davran

Anlattıklarımdan yorumunuz nedir? sizce bahane mi aramış ayrılmak için,yoksa gerçekten beni ve ailemi üzmemek için mi çekilmek istemiş ?

ne yaptın,nasıl atlattın peki?? arayıp sordu mu hiç seni o günden sonra..

Atlattigimi kim söyledi ki:)arayamazki çünkü kendiside duzelmiycegini farkinda arasada bisey degismiycek sadece msj atti senden vazgecmiycem diye...ama bisey ifade etmiyor yazması dort senedir ben onun maddi durumunun düzelmesini bekliyorum

Atlattigimi kim söyledi ki:)arayamazki çünkü kendiside duzelmiycegini farkinda arasada bisey degismiycek sadece msj atti senden vazgecmiycem diye...ama bisey ifade etmiyor yazması dort senedir ben onun maddi durumunun düzelmesini bekliyorum

Kendimi çok güçsüz hissediyorum.. kestirip atmam lazım sanırım, hattım dahi onun üstüne onu da vereceğim, benimle hiçbir şekilde iletişime geçemeyecek yani.. ama fevri karar vermek istemiyorum.. çok inat ve çok gururluyumdur,sonrasında dönüşü olmayacak çünkü.. çıkmazdayım ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yok..

yani asıl istediği ayrılmak.. ailenin üzülmesi gibi bir sebep olamaz diyorsunuz.. bunu bahane etmiş diyorsunuz..

Kendimi çok güçsüz hissediyorum.. kestirip atmam lazım sanırım, hattım dahi onun üstüne onu da vereceğim, benimle hiçbir şekilde iletişime geçemeyecek yani.. ama fevri karar vermek istemiyorum.. çok inat ve çok gururluyumdur,sonrasında dönüşü olmayacak çünkü.. çıkmazdayım ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yok..
Çok inat ve gururluysan evlilik daha da zor olur senin için istihare namazı kılmanı tavsiye ederim bir seferde 7 kez 2 şer rekat kıl ama bigünde olmaz bi hafta devam et rüya görmek esas değil her seferinde istihare duasınıda okgibiu içine ne doğuyosa onu yap canım Allah selamet versin ikinizede boşanmak çok daha kötü ve zor Allah'ın en sevmediği helal

Öncelikle bu şekilde devam ederse eminim ki daha çok yıpranacaksınız . hayat yaşamak için kısa bir ömür bir ömür boyu böle geçmez eger oluyorsa zorlamıycaksınız diye düşünüyorum tabiki arada yaşanmışlıklar ciddi atılmış bir adım var düşünüyüp karar verseneiz bir önce daha iyi olucaktır ..

ne yapmalıyım peki,çıkmazdayım.. aklı selim fikirlere ihtiyacım var. esirgemeyin ne olur... :KK43:
Btirmeli miyim yani :KK43:

bitir, ayril diyemeyecegim. Ama inan bende bilmiyorum nasil düzeltilir. Sende olgunluk yok bu bariz belli. Kimse kimsenin nazini, kaprisini cekmeye gelmedi bu dünyaya. Birseyleri zorlmak icin degilde düzeltmek icin ugrassak belki bu kadar kötü olmayacak. Ben insanlarin bazen yok yere hayati kendilerine zorlastirdiklairni düsünüyorum. Kaybetmeden, malesef anlamiyoruz. Bu cocuk seni seviyor bence ama o da inancini kaybeti kaybedecek gibi. Bazen sevmek yetmiyor inan. Hayat böyle gecmez bunlar icinde degerli ve cok kisa.

yani asıl istediği ayrılmak.. ailenin üzülmesi gibi bir sebep olamaz diyorsunuz.. bunu bahane etmiş diyorsunuz..

Bahane falan etmemis ikinizde evlilik yapamayacak kadar genc ve cahilsiniz ve cocuk korkmus belki annenin cikisindan da cekinmis olabilir belki evlenirsek bu sekilde kavga edip duracagiz bu sekilde aileler arada kalacak rezil olcagiz diye de dusunmus olabilir bu kada dusunemeyeck biriysede pisman olmus korkmustur evlilik icin hazir olmadigini fark etmistir.
Hem senin onun neyi ne icin dedigine bakacagina ben ne istiyorum ne dusunuyorum ne hissediyorum diye dusun.
Hala oyun gibi dusunuyorsun o onu su niyetle yaptiysa bende onu bunu derim gibi .. bak evlilik bu oyuncak degil ikinizin gelecegi soz konusu. Kendinide onuda olc tart dusun evliligin altindan kalkabiulecek karakterdemisiniz ona bak..
En ufak seylerden kavga edip kusup ayrilma laflari etmek soz konusu olamaz evlendikten sonra. Kavga da etsen kussende mecbur aksam o evin icinde yuz yuze o yatagin icinde sirt sirta yatacaksiniz. Ertesi sabah kahvalti masasinda yuz yuze olacaksiniz. Demek istedigim evliligi rezil rusva olmadan kendini ele gune rezil etmeden karsilikli ailelerin omrunu tuketmeden yurutebilmek icin kadin ve erkegin yeterli olgunluga ulasmis olmasi lazim. Yoksa milletin maskarasi olursunuz, ustelik simdi sevgiliyken siz birbirinize her lafi soyleyip ayrilip kusup sonra kolayca barisirken evlenince bu karsilikli ailelerin gurur meselesi haline gelecek, sen kocani affetsen babanin gururuna dokunacak, kocan seni affetse kv seni affedemeyecek anlatabiliyormuyum ?
Belki dogru zaman degil ikiniz icinde ve o bunu fark etmis olabilir , yani evliligin ciddi birsey oldugunu farketmis olabilir. Nisanlilik karsilikli tanisma surecidir olmuyorsa ayrilirsin.

Ikide bir seni ayrilmakla tehdid eden adamla ne isin var tabiki de bahane ariyor adam kacmaya hazir birak gitsin ne hali varsa gorsun.hem belliki senin onu tutmalarin yalvarmalarin hosuna gidiyor bi kere hadi git serbestsin de bak nasil pesinde kosacak

Hem aileni de bu konuda uzmeye hakkin yok ikide bir disisdikce annen baban da yopraniyor onlara da yazik.bunun daha evliliyi var ikide bir annenin kapisini calamazsin kavqa etdik diye

bence evlenince de 1000 defa boşanmak için sebebiniz olacak. belli ki siz çok uyumsuz bir çiftsiniz. birbirinize alışık olduğunuz için ayrılmamışsınız.

maşallah diyim eşimle 4 yıllık evliyim 1 yıl daflört ettik hiç ayrılma fikrimiz olmadı. yani bu ayrılma fikri için önemli nedenleriniz olmalı o yüzden evlilik fikrini çok iyi düşünün. hem kendinizi hem ailelerinizi hem de çocuk olursa şayet onları yakmayın derim.

Öncelikle herkese merhaba,

Bugün üye oldum,yanlış yere konu açtıysam kusura bakmayın..

9 aydır nişanlıyım ve çok sorunlu bir nişanlılık dönemi geçiriyorum..Ufak tefek sorunlarımız büyüyor,ve benim aileme her defasında yansıyor.. Daha önce ise nişanlımla 3 yıllık tanışmamız var.. Ve bu üç yılda belki 100 defa ayrılmak istemişimdir, ama beni hep ikna etti ve ayrılmadık, hep çabaladı.. Bu nişanlı iken de böyle devam etti, ve artık bizi aşıp ailelere de yansıdı.. Ve dün de bir tartışma oldu ve bize geldi, annem ben bıktım sizin tartışmalarınızdan yeter artık neyi paylaşamıyorsunuz,kimseye birşey anlatamıyorum da ama içim kan ağlıyor felan dedi.. Ve daha sonrasında yalnız kalıp konuştuğumuzda başıma öyle bir ağrı girdi ki hayatımda o anki ağrıyı hiç yaşamadım.. Karşılıklı oturuyorduk yanıma geldi, sarıldı felan.. Sonra bana dedi ki, beni ömründe istemiyorsan çıkar giderim şimdi dedi.Ama gözleri dolu,ağlayarak söyledi.. Şok oldum.. Ayrılmak için bir bahane aramana gerek yoktu direkt söyleyebilirdin dedim.. Benim istediğim bu değil ama sen istiyorsan giderim dedi.. Nedenini sorduğumda ise, benim senin aileni üzmeye hakkım yok , senin başın da benden dolayı ağrıdı felan dedi.. Bugüne kadar ayrılmak istemeyen adam için ailem gerçekten geçerli bir sebep midir? Yoksa uyduruk bir bahane mi? Sonrasında ayrılmadık.. Lütfen yorum bekliyorum..

Ben nisanlinizin yerine koydum da kendimi madem mutlu etmeyi beceremiyorum beni istemiyosa yol yakindan vazgeceyim derdim. Belli ki beceremiyo. Ya da karşılıklı yurutemiyo da olabilirsiniz. Sonucta tartismalar tek tarafli olmaz. Iliskiniz cok uzun sürdüğü icin de böyle bi sonuc ortaya cikmis olabilir. Bir taraftan da nisanliniz boyle üzülüp gözyasi döktüğüne göre sizi seviyo. O yüzden size söyleyeceğim uzun nisanlilik sevgililik vs yipratici olabilir. Evlendiginizde ayni evin içinde boyle sorunlarin bu kadar sık olacagini sanmiyorum. Eger sizde evlenince daha iyi olacagina inaniyorsaniz sabredin ve bu söyledigini reddedin. Yani nisan atmayin. Son olarak sizi istemedigini düşünmeyin bence yada söylediği bahane sayilmaz. Kim olsa bu kadar tartismadan sonra madem mutlu edemiyorum beceremiyorm, nisanlimda beni istemiyosa ayrilalim diye dusunur.

Ben nisanlinizin yerine koydum da kendimi madem mutlu etmeyi beceremiyorum beni istemiyosa yol yakindan vazgeceyim derdim. Belli ki beceremiyo. Ya da karşılıklı yurutemiyo da olabilirsiniz. Sonucta tartismalar tek tarafli olmaz. Iliskiniz cok uzun sürdüğü icin de böyle bi sonuc ortaya cikmis olabilir. Bir taraftan da nisanliniz boyle üzülüp gözyasi döktüğüne göre sizi seviyo. O yüzden size söyleyeceğim uzun nisanlilik sevgililik vs yipratici olabilir. Evlendiginizde ayni evin içinde boyle sorunlarin bu kadar sık olacagini sanmiyorum. Eger sizde evlenince daha iyi olacagina inaniyorsaniz sabredin ve bu söyledigini reddedin. Yani nisan atmayin. Son olarak sizi istemedigini düşünmeyin bence yada söylediği bahane sayilmaz. Kim olsa bu kadar tartismadan sonra madem mutlu edemiyorum beceremiyorm, nisanlimda beni istemiyosa ayrilalim diye dusunur.

Çook teşekkür ederim,en iyi cevabı aldım.. Bunu dediğinde gözlerinden yaşlar öyle süzülüyordu ki,ayaktaydık ve parkenin üzerine pıt pıt dökülüyordu... Beni sevmediğini zaten düşünmüyorum,3 ay sonra da düğünümüz var ve her şey hazır.. ben ayrılmayacağım....

Back
X