kesinlikle bakıcı..
ama güvenilirliğinden emin olman lazım tabii.
kayınvalide değil de kendi annen yardımcı olamaz mı?
sonuçta en kötü anne en iyi kayınvalideden iyidir
kesinlikle bakıcı..
ama güvenilirliğinden emin olman lazım tabii.
kayınvalide değil de kendi annen yardımcı olamaz mı?
sonuçta en kötü anne en iyi kayınvalideden iyidir
Kesinlikle kayınvalidemi seçerdim. Çünkü uzmanla bile söylüyor. 0-3 yaş çocuğunun istediği 3 şey var sevgi, karnının doyması, altının temzilenmesi.. Gerçek sevgiyide kayınvalidenden başkası veremez. En azından 1,5 yıllığına gelmesini istersin. 1 yıl sonrasında yarım gün kreşe verirsin. Derken 6 ayda kreş tüm güne geçince kayınvalidenle konuşur gönderirsin. Kendi rahatın için çocuğunu bakıcıya verme derim.
Mutlaka kolay olmaz senin için ama çocuğun için en iyi olanı sen daha iyi bilirsin.
Hayatım benimkine kayınvalidem ve annem dönüşümlü bakıyolar.Bizimkilerde başka şehirde yani yatılı kalıyoruz.Annem daha yaşlı pek bişeye karışmaz ama kayınvalidem dinçtir.Benim oğlumada 6 aydan beri öyle bakılıyo.Ama bana bakarsan benim burnumdan fitil fitil geldi.Yaşayan bi insan olarak söylüyorum.Tabiki kayınvalidenin yapısına da bağlı çok ama ben şimdiki aklım olsa çalışmazdım genede bu şekilde baktırmazdım.O gündüz çocuğa bakıyo doğru ama sen geri kalan bütün zamanlarda ne derse kabullenmek zorunda kalıyosun.ış çıkışı eve gidiyosun düzenin yok.Heleki benimki gibi kendi düzenini kuran bi kayınvaliden varsa.Düşünki evde ne nerde onu bile bilemem bazen.
Eğer ki çok güvendiğin bi bakıcı (ki ben kimseye güvenemediğim için buna razı olmuştum) varsa yada kreş vereceksin.Yada kreşe başlayana kadar kendi hayatını bi kenara atıp,yaşıycaksın.Ben böyle yaptım kısmetse seneye kreşe vericem.O günü dört gözle bekliyorum.
Kesinlikle kayınvalidemi seçerdim. Çünkü uzmanla bile söylüyor. 0-3 yaş çocuğunun istediği 3 şey var sevgi, karnının doyması, altının temzilenmesi.. Gerçek sevgiyide kayınvalidenden başkası veremez. En azından 1,5 yıllığına gelmesini istersin. 1 yıl sonrasında yarım gün kreşe verirsin. Derken 6 ayda kreş tüm güne geçince kayınvalidenle konuşur gönderirsin. Kendi rahatın için çocuğunu bakıcıya verme derim.
Mutlaka kolay olmaz senin için ama çocuğun için en iyi olanı sen daha iyi bilirsin.
ben katılmıyorum bu düşünceye, çocuğun ihtiyacı olan sevgi zaten anne ve babasından geliyor. Ben kendi annemde dahil çocuğuma annelerin bakmasına karşıyım. Çünkü onlar torunlarını o kadar çok seviyorlarki kendi çocuklarını büyütürken keyfini çıkaramadıkları için, torunlarının üzülmemesi yüzlerinin düşmemesi için her şeyi yapıyorlar ve doğal netice çocuk şımarıyor. Ben kendimden biliyorum daha bebeğim 6 aylıkken annem buraya geldiğinde kızım bana yaptıramadıklarını anneme rahatça yaptırıyor. Farzı misal saatlerce kucakte gezdirme, ben şahsen çocuğumu çok kucağıma almam, hem sağlık sebebleri hemde alışmasını istemem ama annem kendi evine döndüüğünde bizim ki kucak için ağlar hale geliyor, amacına ulaşıyormu hayırr tabki, ama geriliyoruz karşılıklı. Eğer bir aksilik çıkmazsa 15 aylıkken işe döncem ve kızıma bakıcı bakacak, 3 yaşındada tam gün kreşe gidicek.
ben de kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum kızıma bakıcı bakıyor ilki komşumdu vee o kadar sevdiki kızım on benden çook seeviyordu ona kucak açıyordu emekli öğretmendi ve çok bilinçli biriydi 2. bakıcım da aynen çook düşkün kızıma beyza da onları hafta sonları görmediğinde istiyor
kayınvalideme gelince her konuda taviz veriyor gçenlerde 5 günlüğüne geldi sallamadığım çocuğu kucağına alıp sallamış kızım 15 kilo hemde sallanmadan uyumaz dedi ben hep öyle uyutuyorum çocuk ağlamasın diye ben işe gidince ne istese vermişler yeter ki ağlamasın mışmışşş sevdiklerini sanıyorlar ama aksine daha da zarar veriyorlar Allahtan az kaldılarsositososito