sizce benim eşim cimrimi

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
evlendiğimizden beri maddi problem cok yasadık.evlendiğimizde esim kendi işini yeni kurmustu dolayısıyla cok az kazanıyordu ben ise ondan daha fazla kazanıyorum halada öyleyim.esimle maddi problemimizi su sekilde astık.ortak bir kredi kartımız var herseyi onunla alıyoruz ve daha sonra ikiye bölüyoruz.ama esim bazen abartıyor 5 liralık bir seyi bile alırken kart veriyor veya olmadık yerde kart geciyomu diye soruyor?cok sinir oluyorum yani içimden neler geciyor ama sorun cıkmasın diye sesimi cıkarmıyorum cünkü bu konu cok hassas.sizce benim esim cimrimi eger öyleyse onu nasıl degiştirebilirim sonucta kadın isterse herseyi degiştirir ama nasıl?

canim bence bu cimrilik degil... kartla odeyince bedava olmuyor... sadece soyle diyebilirim; cebinde nakit para sikintisi cekmekten korkan insanlar genellikle karta alisiyor. benim annemler de eskiden boyleydi. memur olduklari icin ay basinda borc harc oderler ve o ayi mecbur kredi kartiyla kapatirlardi. sonraki ay da bi onceki ayin borcunu... oyle oyle alisiyor insan. boyle bir aliskanlik olabilir. bir de ticaret yapan insanlar nakit parayi bir yere baglamayi sevmezler.. 5 tl olsun 1000 tl olsun farketmez. ay sonunda topluca odemek daha mantikli gelir. o yuzden ben cimrilik goremedim. sonucta almayalim ne gerek var demiyor deil mi? sadece odeme seklini kartla yapmak istiyor. bence bir problem yok...

cimri değil uyanık bence...

siz daha fazla kazanıyorsunuz o az kazanıyor. herkes tüm harcamaları karttan yapıyor gereksiz harcama bile yapılsa onu ortak ödüyorsunuz. birde ek kart çıkartın herkes aldığını ödesin.belki tamamen kendi ödeme yapıyor olsa bir çok şey daha farklı olacaktır.
çok ödeme yaptığınız aylarda artık birazda birikim yapalım kredi kartı kullanmayalım diyebilirsiniz.

Kartla gecırıyorsa bılakıs savurgandır bence.O 5 lıra karttan gecırınce ekstre geldıgınde ne hale gelıyo.Benım koca da oyleydı Benım esım de ben bırsey alırken karttan gecırelım derdı.Neden mı? Cunku kredı kartlarını neredeyse odemıyordu.Sımdı elımızde para varsa alacaksın yoksa almıcaksın dıyorum. Bence esın kredı kartındakılerı ortak odedıgınız ıcın oyle yapıyor senın ondan fazla kazanmanı hazmedemese bıle odemelerı bır sekılde paylasıyorsunuz.

o sizin eşiniz
7 yabancı değil ki
neden bunu oturup sakin bir dille konusmuyorsunuz?
ben çok kazanıyorum o benden az kazanıyor falan....
bunlar bi evlilikte ağza alınmaması gereken şeyler
siz bi hayatı, aynı yatagı, aynı yastiği paylaşiyorsunuz elbette paranızı da paylaşacaksınız
ayrıca karti 2 parçaya bölüp yarısını onun yarısını senin ödemenizdeki mantıgı anlamadım
aile şirketi mi kurdunuz evlilik yerine?
bu mantık benim evlilik anlayışıma çok ters doğrusu

niye 2'ye bölüyorsunuz harcamayı?
herkes kendi maaşından mı veriyor payına düşen kısmı?
ya maaşı ay ortasında biterse birinizin, eşden borç mu alınıyor bu durumda?

üniversitedeki ev arkadaşımla olan ilişkimi anımsattı bu hesap-kitap işi bana.
gerçi o zaman kredi kartı mı vardı bu kadar.
pehhhhh

peki çözüm olarak ne öneriyorsunuz bende pek memnun degilim bu durumdan bütün maasını bana vermesini teklif ettim kabul etmedi bende para yönetiminin onda olmasını istemiyorum sizler nasıl hallediyosunuz gelir gider işini?

bana çok saçma geldi vallahi. eşimle ikimizinde kredi kartı var gerektiği yerde kullanırız maaştada öderiz. ödemelerimiz hep ortaktır yok sen bu kadarını öde ben bu kadarını olurmu böyle bişey yaa. eşin neden maaşını sana veriyorki maaşlarınız belli değilmi. oturun hesap yapın ödemelerinizi yapın kalan para zaten ikinizin değilmi. daha neler duyacağız vallahi. senin paran benim param durumları sıkıyor beni

Bızde para ıslerını ben yurutuyorum esım maasını aldıgı gun butun faturaları kredı kartlarını oduyorum gerı kalan para ıle de gecınmeye calısıyoruz.Su an calısmıyorum ama calısırken de kendı maasımı da esımın maasını da bır hesaba atıp yıne aynı sekılde odemelerı halledıyordum sonra da gerısını tutarlı bır sekılde kullanıyorduk.Esım zaten alınması gereken bırsey olunca soruyor soyle yapalımmı boyle yapallımmı dıye.

valla beş liralık bişey içinde kredi kartı kullanılmaz ...
eşinizle oturup konuşun..

normal şartlar altında evin ekonomisi erkeği ilgilendirir...
siz paranızı ona teslim etmek istemiyorsanız o da size teslim etmek istemez haliyle...
bence evliliğinizin temelinde sorunlar var
bu güvensizlik hayra alamet değil...

bende neyi ikiye böldüklerini anlamaya calisiyodum-tatlicadiarzu-
valla bizim evde o sekilde yapilsa sürünürüm heralde şakkıdı

eşinizin cimriliğinden çok nasıl aynı evde iki farklı cep düşüncesi oluştu bunun muhasebesini yapın bence.....

E o zaman birbirinizin açığını kollar gibi eve ekmek alırken de o alsın ben alayım kavgası mı yapacaksınız nakit vermek lüzum geldiğinde fisfisfis

bizim evde herkes kendi kredi kartını kullanıyor. borçları öderken maaşlar birleştiriliyor. eğer geri kalan para olarsa hihoyyyt kimin ne kadara ihitiyacı varsa alıyor kaydirigubbakcemile3

anladığım kadarı ile tek kart var sizde ikiniz o karttan harcama yapıyosunuz ve öderkende yarısını o yarısını sen ödüyosun öylemifisfisfiso zaman öyleyse eşin uyanığa benziyor canım.sen en iyisi bi ek kart çıkar herkes ne harcıyorsa onu ödesin mevzu kapanır böylece:lepi:

eşinizin cimriliğinden çok nasıl aynı evde iki farklı cep düşüncesi oluştu bunun muhasebesini yapın bence.....

daha başka bişi yazmama gerek kalmadı alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Eşinin her harcamasını kartla yapmasının cimrilikle ne ilgisi var :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…