Sizce benmi yanlisim?

Kizlar gecenlerde cocuklarimla birlikte sitemizin bahcesine indik.yanima yiyecek pogaca corek tarzi seylerde aliyorum inerken cocuklarim aciktiklarinda veriyorum ellerine.butun komsular biseyler indiriyor.bir komsum tek cocuguyla asagi inmisti ve yaninda bisey getirmemisti.ben 3 cocugumla ugrasirkrn bana pogacandan cocugumada verebilirmiyim dedi.bende ver ama benim cocuklarada kalsin biraz dedim cunku benim cocuklar ac olunca huysuzlaniyorlar yukarida cikaramiyorum.bu arada bu komsum kendi cocuguna bisey indirdigi zaman kolay kolay vermez kimseye ve bisey eline gecti silip supurur.neyse biz yukari ciktik aradan zaman gecti bir kac saat kapi caldi ve cok kotu bir tavirla bana bir tabak dolusu pogaca getirmis.bana alinmis ben bizim cocuklarada kalsin dedigim icin.bende tabikide tabagi geri cevirdim ve yaptiginin cok yanlis oldugunu kotu niyetten soylemedigimi soyledim am hala kendini hakli saniyor sizce kim suclu?
Sizin tavrınızı yanlış buldum çocuklarınızı sonuçta aşağıya açlıktan ölecek şekilde indirmiyorsunuz ki. Tamam onun davranışını savunmuyorum ama bana çocuklarıma da kalsın diyen biri olsam asla almazdım hoş ben istemem hiçbir şekilde o ayrı ama keşke böyle söylemeseydiniz karşınızdakini gücendireceğinize yukarı çıkıp çocuğunuz için bi şeyler indirmeniz daha doğru bence.

Ben sizi kaba ve hatali buldum. Bir seyden ya ikram edersin ya da o kadar aclarda evde cocuklarini doyurup indirirsin. Al ama benim cocuklara da kalsin nedir ya 🤦🏼‍♀️
Ben cocuklari evde doyuruyorum zaten asagida cok zaman geciriyorlar ve herkez indiriyor herkezede ikram ediyorum zaten

En iyisi hic indirmemek bence, sen indirirsin ama cocuk baskasinin getirdigini ister 💀
Tamam işte piknik ortamı kuruluyo hergün. Zaten herkes getirip ikram edecek öyle oluyo bu iş. Biri karpuz indiriyo biri börek mesela. Tüm cocuklar yiyo. Geçen kimse bi şey yapmamış bir komşu sadece patlamış mısır yapmış. Hepsi oturmuş patlamış mısır yiyodu. Konu sahibi bozmak için öyle demiş. Ben de derdim aga.

HerkeSin ne yaptigi sizi ne ilgilendirir hepimiz cocuk buyutuyoruz. Benim oglum tam bir haylaz ama asla gidip birinin getirdigi yiyecege saldiramaz. En fazla.gorur anne ben de bundan istiyorum der alinacak biseyse sonra aliriz derim evden biseyse eve cikinca yersin cikalim mi derim. Cok isterse cikar. Cikmak istemiyosa da ondan vazgecmesi gerektigini baskasindan bisey isteyemeyecegimizi hatta saldiramayacagini bilir. Hem aciklamalariniz hem ustune almis bitirmis falan demeniz cok garip. Cok sukur ki komsuluk iliskisi sevmem. Sizin tarzinizda birine rastlasam hastalanirdim muhtemelen
Siz tek cocuklular zaten herseyi cok basit goruyorsunuz cunku tek cocuk cok guzel yonetilebir

Bunu bi şekilde biri başlatıyor ve sen düzene ayak uyduruyorsun. Bizde de var. Bi çocuğu olan da çocuk sayısını bilir diğerlerini hesaplar ona göre 3 pogaça değil de 10 pogaça indirir mesela. Ben de bunu yapsam komşum da hep beleşe konmak gibi davransa vermek istemeyip aynı şekilde al ama kalsın benimkilere de derim. Haa nezaketen de sorulmuşsa bile kadın sormuş neticede evet ve hayır yanıtlarına razı olmayı göze alarak. Hayır bile denebilir bence.
Ben sürekli beleşe konan birine o an ikram eder sonra "sende yapıyor musun hamurişi falan" derim. Evet der hmm bi dahakine sende bize ikram edersin artık der geçerim
Bunu yaparken hött der gibi demem hafif kıkırdar tonda söylerim sonuçta komşu
Yüzsüz biri olsa zaten poğaça pişirip getirmezdi diye düşünüyorum

Ben cocuklari evde doyuruyorum zaten asagida cok zaman geciriyorlar ve herkez indiriyor herkezede ikram ediyorum zaten
Ama sizin rahatsiz oldugunuz bir durum var, herkesin yaptigini yapmak zorunda degilsiniz sonucta parka inerken yemek getirin diye bir kural yok. Birde gozunuzu seveyim herkez yazmayin dogrusu herkes🌸

Tamam işte piknik ortamı kuruluyo hergün. Zaten herkes getirip ikram edecek öyle oluyo bu iş. Biri karpuz indiriyo biri börek mesela. Tüm cocuklar yiyo. Geçen kimse bi şey yapmamış bir komşu sadece patlamış mısır yapmış. Hepsi oturmuş patlamış mısır yiyodu. Konu sahibi bozmak için öyle demiş. Ben de derdim aga.
Cok samimi olduğun insanlarla arada bir olabilecek bir seyi hergun yapmak yürek ister, tebrik ediyorum yapabileni🤣

Ben diger cocuklara da ikram ettim zaten herkez indiriyor biseyler bu sonradan geldi ve benimkiler bizde kalmassa baskalarindan gidip istemesin diye yanimda bulundurmak zorundayim
Herkes indiriyorsa ortada olup her çocuk yemeli. Siz başkasından da almalarını istemiyorsunuz. Başkasına da vermiyorsunuz. Nasıl bir iletişimdesiniz anlayamadım. Bahçeye yiyecek götürüp apış arasında mı yiyor herkes 🤣

Ben sürekli beleşe konan birine o an ikram eder sonra "sende yapıyor musun hamurişi falan" derim. Evet der hmm bi dahakine sende bize ikram edersin artık der geçerim
Bunu yaparken hött der gibi demem hafif kıkırdar tonda söylerim sonuçta komşu
Yüzsüz biri olsa zaten poğaça pişirip getirmezdi diye düşünüyorum
Ben derim. Kibar bi insan değilim. Yüzlü biri olsa bence o da ikramlık düşünür. Ama bu noktada alınabildiğine göre belki konu sahibinin ses tonu filan da benim tahminimden sert olmuştur.

Ya tam tersi o kişi cimri ve paylaşmayan biriyse asıl sen paylaşırsın ki hatasını anlasındı sanki.

Büyüklük sende kalsın değil midir olay?

Ben mi yanlış biliyorum, zaman mı değişti, gerçi ben de 30 yaşındayım ama neyse.

Sagol dilbilgisi dersi icin
Ya sen boşver millet kendi mutsuzluğundan saracak yer arıyor var öyle analar sitelerde. Sabahtan yollar çocuğunu başkasının evine hiç ne yemiş ne içmiş sormaz bir mesaj atar. Havuza indirir sana der sen zaten mal gibi kendi çocugunu gözlediğin için onunkine bakıverirsin ne olacak derler. Anne acıktım der seninki diğeri aç ona da ver kendi çocuğun aç kalsın hiç haksız değilsin bi günde bunu demedin demek bir şeyler olmuş . O da dersini almış keşke alsaydın poğaçaları 😂

Bu ne ya. Sürekli acıkan baskalarinin yiyeceklerine salça olan poğaça bitince saldirganlaşan çocuklar falan... canavar mi bunlar? Böyle davranmalarına neden izin veriyorsunuz? Komşuya gelince ben sizi haksız buldum. Yiyeceğin hesabı olmaz al tabi dersin geçersin. Bizimkilere de kalsın ne demek sanki karşınızda yamyam var. Yani hepsini bitirse ne olur sonuçta üç kuruşluk poğaça. Kalp kırmaya değmez. Ben olsam ben de bozulurdum ve sizden bir daha bir şey istemez eli sıkı malı kıymetli biri olduğunuzu düşünürdüm.

Siz hatalisiniz.Biz de sitedeyiz ve dışarı yiyecek gotureceksekm bütün çocuklara yetecek şekilde götürürüm
Çocuk bunlar, canları çeker.Yetecek kadar yoksa alır çocuğumu evde yedirir tekrar indiririm.
Komşunuz o an belki ne diyeceğini bilemedi,aldı yedirdi ama düşündükçe sinirlendi.Cok hatalisiniz,komşunuz sormadan ikram etmeliydiniz

Çocuklar her parka indiğinde piknik ortamı mı oluyor?
Fazla yorucu değil mi?
Karınlarını doyurup indirin en fazla su alın yanınıza. Her gün nasıl baş ediyorsunuz? Bende de 3 çocuk var, her gün poğaça börek yapıp parka götüremem açıkcası.
Hem de tüm çocuklara.
Ben çocuğuma dışarıda çubuk kraker bile veriyorken yakınımızda başka çocuk olmamasına dikkat ederim ya da ikram ederim.
Ortamınız can sıkıcı.
Olaya gelince bir poğaça ikram etseydiniz. Devamını isterse o cümleyi kurardınız. Ayıp olmuş.
Fakat onun davranışı da gereksiz.

Back
X