Sizce bir evin tek gelini olmak avantaj mı ya da dezavantaj mıdır?

ben tek gelinim :)) çok da mutluyum eltim olsun hiç istemezdim,görümcem var benden küçük , onun olmasıda güzel,tek çocuk olsa da kötü olurdu,en iyisi bence böyle :))

tek gelin değilim ama 3. ve son gelinim
bence tek gelin olmak avantaj değil deazavantaj yaa
bütün beklentilere senn cvp vermesni beklerler,
hatta herşeyi senden beklerler,
aman aman iyikidee değilmişimm tek gelin diyeceğim amaaa:delphin:
benimde eşimin yeri anne ve babasında çok ayrı
çünkü diğer abilerinden daha düşkün ailesine
öyle olunca onlarda benim eşimin üstüne çok düşüyorlar
sonuç hiçbirşey fark etmiyor:delphin:

bende 3. ve en küçük gelinim.bence dezavantaj çünkü tek gelin olunca bütün yükü sen çekersin :1closedeyes: amaaaa bizde eltim olduğu için bence çookk avantajlıyım kaydirigubbakcemile2

bende 3. ve en küçük gelinim.bence dezavantaj çünkü tek gelin olunca bütün yükü sen çekersin :1closedeyes: amaaaa bizde eltim olduğu için bence çookk avantajlıyım kaydirigubbakcemile2

Bende bir eltim olmasını isterdim. Benimde abim tek erkek, nedense gelinimizde aynı fikirde.a.s

merhabalar
bende evin tek geliniyim ve 3 tane görümcem var hepsi evliler
eşim 30 yaşında daha 4,5 aylık evliyizdelikafadulden

ben avantaj olarak görüyorum... çünküüü kayınvalidem ve kayınbabam o kadar düşkünler ki bana kızları gibiyim resmen... kesinlikle bana kötü bir tek düşüncesi olmadı bugune kadar ve inşallah ta olmaz... okumamış kendini yetiştirmiş biri kayınvalidem. 65 yaşında ve hala çocukları yani bizim için birşeyler yapmaya çalışıyor... tabi ki rahatsızlandıklarında daha da yaşlandıklarında yanıma alacağım onları... bir tek eşim var ve başımın üstünde de yerleri var... hep benim iyiliğimi düşünür ve bende elimden geleni yapıyorum... arada ki mesafeyi çöok güzel kurduğuma inanıyorum... ne izinsiz birşeylerini ellerim ne de işlerine karışırım.hatta sessiz dururum onlarda aynı şekilde ne izinsiz birşeye bakar ne de işime karışır...

benim eşim uzakyol kaptanı ve şimdi de maddi sebeplerden dolayı 6 aylığına sefere çıktı... karşı bloğumda oturuyorlar... akşam oraya gider yemek yer evime geçerim... sen nerde rahatsan orda kal kızım ben sana güveniyorum der çokta hoşuma gitti...

yani arkadaşlar iyi de olsa kötü de olsa onlar eşlerinizin anne ve babası sokağa atamayacağımız için yerleri herzaman bizim yanımız...

Allah razı olsun kayınvalidemden ve kayınpederimden beni kızlarından ayrı tutmuyorlar... Rabbim hep böyle sürsün inşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

merhabalar
bende evin tek geliniyim ve 3 tane görümcem var hepsi evliler
eşim 30 yaşında daha 4,5 aylık evliyizdelikafadulden

ben avantaj olarak görüyorum... çünküüü kayınvalidem ve kayınbabam o kadar düşkünler ki bana kızları gibiyim resmen... kesinlikle bana kötü bir tek düşüncesi olmadı bugune kadar ve inşallah ta olmaz... okumamış kendini yetiştirmiş biri kayınvalidem. 65 yaşında ve hala çocukları yani bizim için birşeyler yapmaya çalışıyor... tabi ki rahatsızlandıklarında daha da yaşlandıklarında yanıma alacağım onları... bir tek eşim var ve başımın üstünde de yerleri var... hep benim iyiliğimi düşünür ve bende elimden geleni yapıyorum... arada ki mesafeyi çöok güzel kurduğuma inanıyorum... ne izinsiz birşeylerini ellerim ne de işlerine karışırım.hatta sessiz dururum onlarda aynı şekilde ne izinsiz birşeye bakar ne de işime karışır...

benim eşim uzakyol kaptanı ve şimdi de maddi sebeplerden dolayı 6 aylığına sefere çıktı... karşı bloğumda oturuyorlar... akşam oraya gider yemek yer evime geçerim... sen nerde rahatsan orda kal kızım ben sana güveniyorum der çokta hoşuma gitti...

yani arkadaşlar iyi de olsa kötü de olsa onlar eşlerinizin anne ve babası sokağa atamayacağımız için yerleri herzaman bizim yanımız...

Allah razı olsun kayınvalidemden ve kayınpederimden beni kızlarından ayrı tutmuyorlar... Rabbim hep böyle sürsün inşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Elbette onların yeri bizim yanımız olacak. Şu da varki, sağlığında ilişkiler güzel ve olumlu olursa;
yaşlandıklarında da bakmak daha sorunsuz olur. Gerçi bana kötü davransalar bile; eşime olan saygımdan
ailemden öğrendiklerimden dolayı yine ben onlara hizmetimi yapar, elimden geldiğince bakarım zaten.
Eşinizin ailesi ile ilişkilerinizin böyle güzel olması çok iyi, dilerim hep huzurlu kalırsınız.

ben de tek gelinim, kayınvalidem de yok... sadece 2 görümcem var .. ikisi de benden küçük.. hiçbişeye karışmazlar... aileler konusunda çok huzurluyuz... kayınpederin sonradan evlendiği eşi de çok karışan biri değildir.. bu durumda biraz benim ve eşimin de payı var tabiki..
ben kayınpedere ve eşine ,sevgimi eksik etmeme rağmen herzaman resmiyeti de korumuşumdur... bu tür ilişkilerde resmiyet önemli bence...eltim olsaydı onunla da resmi olurdum muhtemelen...

Elbette onların yeri bizim yanımız olacak. Şu da varki, sağlığında ilişkiler güzel ve olumlu olursa;
yaşlandıklarında da bakmak daha sorunsuz olur. Gerçi bana kötü davransalar bile; eşime olan saygımdan
ailemden öğrendiklerimden dolayı yine ben onlara hizmetimi yapar, elimden geldiğince bakarım zaten.
Eşinizin ailesi ile ilişkilerinizin böyle güzel olması çok iyi, dilerim hep huzurlu kalırsınız.

tşk ederim canım. samimiyet çok önemli bence...

ben de tek gelinim, kayınvalidem de yok... sadece 2 görümcem var .. ikisi de benden küçük.. hiçbişeye karışmazlar... aileler konusunda çok huzurluyuz... kayınpederin sonradan evlendiği eşi de çok karışan biri değildir.. bu durumda biraz benim ve eşimin de payı var tabiki..
ben kayınpedere ve eşine ,sevgimi eksik etmeme rağmen herzaman resmiyeti de korumuşumdur... bu tür ilişkilerde resmiyet önemli bence...eltim olsaydı onunla da resmi olurdum muhtemelen...

Allah bozmasın canım...delikafadulden

Her ıkısı de olabılır.. bu tıp konular genelleme yapılabılen seyler degıl malesef..
Evlı oldugun kısıye, onun annesıne, babasına, kardeslerıne,maddı duruma, aynı evde yasayıp yasamamaya kadar baglı olan değişen bırsey..
Bulundugun şartlara gore degısır..

şimdilik tek gelinim... abim evlensin bakalım bişey değişecek mi... değişmez herhalde... bi avantajı dezavantajı olduğunu düşünmedim hiç...

hayatim boyunca tek gelin olarak kalicam..

benim icin ne dezavantaj nede avantaj cünkü;

o kadar mesafeliyizki birbirimiz icin herhangi birisi gibiyiz..

ailesinde ne cocuklari düskünlük ne hep bizle olucaksiniz

gibi gereksiz illakiler hic yok..kimse kimseye karismaz

15 günde bazen bir ayda misafir gibi gelip gideriz evlerimize o kadar..

ha bu arada birbirimizin evlerinde izinsiz hicbirseyi almaz hicbir yerede bakmayiz..

ilk anda bana enteresan gelmisti ama alistim cok rahat artik boyle..

Aynen benimde böyle. Tabi daha çok erken olduğu için avantaj yada dezavantaj göremedim.

Dezavantaj bence...
Bir gelin daha olsa daha iyi olur...
Çünkü insan sürekli göz önünde oluyor ister istemez...
Bir gelin daha olsa insanın yükü hafifler,sürekli ilgi sürekli ilgi sıkıyor beni şahsen...
Geriliyor insan belli bir zaman sonra...
O kadar ilgiyi sevmem,sessiz sakin olmalı benim hayatım...
:delphin:

avantajları da vardır elber dezavantajları da

bu konu benim için baya önemli nasip ise ben de tek evin tek gelini olucam ama benim durum biraz daha mı kötü ne sevgilim tek çocuk, başka kardeşi yok yani. kısmet olurda evlenir isek farklı şehirlerde oturucaz ama bilemiyorum ki yine de iyi olunur mu

Ben 2. ve son gelinim eltimden ağızları yanmış bana çok ön yargılı davrandılar ama ne kadar saygılı davransamda kayanacığım (!) benimlede anlaşamadı yani ilk olmak tek olmak son olmak bişeyi değiştirmiyo gelin gelindir....

heee bide annem bir evin ilk gelini olacağına (kendisi ilk gelindir ) sokakta köpek ol der oyüzden beni evin son oğluna verdi ama sonuç yine hüsran...

benim kayınvalidem yok ama 2 tane benden 10 ve 13 yaş büyük görümcem var.
ve ben tek elinim 3 yıllık evliyim hiç bir dezavantajını görmedim ama kardeşlerine düşkün olduklarından dolayısıyla ban düşkünler beni sevdiklerini çok iyi biliyorum

ama zaten bu devirde hiç kimseye güvenemediğin için aile bireylerinle geçiyor zaman ...
birbirimizdenbaşa neyimiz var ki dostça geçinmek en güzeli öyle değil mi sizce:uhm:

3 gelının en kucuguyum.o yuzden tek gelın olmanın avantaj yada dezavantajını bılemıcem.ama bızde esım tek erkek gıbı bır ıslerı dustugunde hemen esımı arar ondan medet umarlar

ben tek gelinim.. hep de öyle kalacağım.. valla onlara karşı gelin olup olmadığımı hissedemediğim için avantajmı dezavantajmı bilemiyorum..

onlar için dezavantaj oldu ama..allah benim elime bırakmasın inşallah..

çünkü çok ahım var.. bakmam onlara.. biricik kızı ve damadı bakmalı.. sağlığında beni hiçe sayanı,, hastalığında bende hiçe sayarım..

Back
X