Sizce bir evin tek gelini olmak avantaj mı ya da dezavantaj mıdır?

bende tek gelinim vede bende çok mutluyum
kaynanamda beni çok sever görümcelerimde belki eltim olsa okadar rahat olmazdım kesin bir sorun olurdu iyiki kociş tek erkeka.sa.sa.s

vala ben tek gelin olacam ...şimdilşik iiyi kaynanam herseyi işstediğin gibi yap...al diyo haziranda düğünüm varrr...
sonumuz hayır oola

canım karşılıklı sevgi ve saygı olduğu sürece herşey avantajdır bu arada bende tek evin geliniyim ve dezavantajını görmedim:CüvCüv:

dısardan davulun sesi hos gelır derler... bende aile demek yanlıs sulalenın tek erkek evladıyla evlıyım vee avantajdan çok dezavantaj var ((
bana ooo çok sanslısın teksın baskası yok vs.. miras sana kalcak diyorlarda .. yaa mırastan önce huzur daha onemli...
benımkıde biraz nazlı buyumus halıyle.. onca kızdan sonra tek erkek olmasıda cabası...
diyorum keske eltim olsaydı.. kaynım olsaydı.. ozaman hersey daha guzel olurdu..

bir dezavantajda paylaşılamıyor bi turlu ,benımkıde bunu bılıyor daha hosuna gıdıyor uyusss... normalde arayıp sormayan insanlar benımle evleneli gün asırı arıyorlar.. bu arada tel bana gectıyse baslar laf sokmalar ard arda...

bende tek gelin sayılırım çünkü eltimden nefret ediyolar:) görüşmüyolar zaten ya arkadaşlar ben yeni sözlendim 3 4 ay oldu işte ailesine karşı nası davranacağımı bilmiyorum çok sevdiğim insanlar onlarda beni çok severler eksik olmasınlar ama neyi nası yapcamı bilmiyorum sonuçta gelinsin iş yapmanı bekliyolar ama hem napcamı bilmiyorum hemde çok çekiniyorum biri bana akıl versin lütfen yaa küçüğüm ben dahabenneyaptımki

Evlenecek kadar kücük degilsin ama dimiyerimseniben

Sen kendin gibi ol icinden geldigi gibi davran güzelim...ne cok icerden yap kendini nede asiri soguk dur...orta sekerli olmak her zaman iyidir...

Sizce bir evin tek gelini olmak avantaj mı ya da dezavantaj mıdır?
hıım aileden aileye değişmekle beraber, benim için avantaj, hiç bir dezavantajını görmediğim daha çok şükür. ılgi odağı oluyorsunuz
kaydirigubbakcemile2
Ama bir 10 sene sonra bir eltim olur herhalde o zaman nolur hiç kestiremiyorum şimdiden kaydirigubbakcemile3

bencede dezavantaj tabi aileye bağlı bu.ben çok çektim.çünkü çok büyük beklentileri olan insanlar ama bunun karşılığında hiçbirşey yapmayan insanlar.sadece beklenti içindeler maalesef.Belki bir gelin daha gelme durumu olsaydı enazından arasıra onu kafaya takardı ben rahatlardım diye düşünüyorum.

benceavantaj ben 3yıldır tek gelındım yazın eltım oldu bitane :)
önceden oevde benım sözum gecrdı.benım gözume bakaralrdı ilği bendeydı.bubakıam avantaj önceden oevın işni ben yaaprdım çayı gerkırse bulaşıgı ikramı hizmeti.benım başka bı antarnatıfım yoktu biliridm ama şimdi elım oldu nemı oldu işi yıne ben yapıyorum bıfark var şimdi eltimede hizmet ediyorum çunku eltım sağolsun hala misafirgibi davranıyor ,hizmet etmeye üşeniyor ve kayınvalidmede ona bişey demıyor bi iş yapılcagı zman biriniz yapsın diyor ee tabi ben varken başka kım yapcak hanım poposunu kaldırıpta mı yapcak benım suartıma bakıyor ben kalakyım yaapyım diye.başlarda öenmsemıyodum ben yapıyodum kayınvalideme deidm bigun ya bırınız yapsın deme sen yada o de.dedim ee ben edyım işte.. Ddei bende napıyorumamaşimdi kayınvalidme biriniz yapsın mı dıyor bende duymamazlıktan gelıyorum bukez isim söluyor

kendın gibi ol içindne geldıgı gıbı davran hizmetını en ıyı seıkde yapmaya calış ama karsıdakı begensın dıye ayrı bı cabaya gırme.
Fıkırlerını rahtlıkla söyle kırılırlarmı gucenırlermı deme içine atma herkes senı oldugun gıbı kabullensın hiç bişeyiiçind ebırakma sonra olur deme

Bende tek gelinim ama önce gelin miyim onu bilmek istiyorum...

3,5 yıl oldu hala farkında değilim ben gelin miyim acep?

Neyse beni geçelim herşey karşılıklıdır mutlak anlayış sevgi saygı da işin içine girince dezavantajından çok avantajı vardır mutlak....

ben bu başlıgı nasıl görmem
işte ben tek gelin dul kadın allahım
hatayatım kabusa dönüştü
kıskanç kadın koca desen ikiyüzlünün teki
çok zor bekar kızlara sesleniyorum
sakııııııııııııııııııııııııın asla denemeye kalkışmayın

Evin tek erkeği ile evli olmak yani tek gelin olmak, avantajı; evleneceğiniz zaman neredeyse hiçbir eksiğiniz olmaz, öyle büyük borçlarla evlenmezsiniz..
Ayrıca eşinize ailesinden kalan maddi imkanlar oldukça iyi olur, paylaşacak başka kimseleri olmaz çünkü.
Dezavantajı; ailenin tek evladı olduğu için çok düşkünlerdir çocuklarına azcık durgun görseler sizden bilebilirler, çok fazla işlerinize burunlarını sokabilirler, torun konusunda da bir okadar ailenin içindedirler, sanırım hiçbir zaman ayrı bir aile olunamaz.

bende tek gelinim ve hep öyle kalıcam eşim tek erkek ama ben bi avantajını görmedim çünkü 2 göremcem var kayınvaldem kızlarına düşkün bana ilgi ve alaka pek yok yani damatlarını daha çok sever güya beni çok sevdiğini söylüyo ama nedense ben anlamıyorumkaydirigubbakcemile3 ilgisiz olduğu için hiçbişeyimede karışmaz karıştırmam yani :lepi:

vallahi ben eltım olsun ıstemezdım olmıcakta zate kıskancım ben hersey bana alınsın isterım ona alıpta bana almadılarmı karıstırırım ortalıgı zate kocamda hep ıyıkı erkek kardesım yok dıyor benım kıskanclıgımı bıldıgı ıcın

ben de tekim,3abisi var 2si boşanmış, 1i de hiç evlenmicek gibi duruyo, bazen diorum beni de kaçırmasınlar değerimi bilsinler:)şaka maka güzel bence eltiye kimsenin ii dediini duymadım benm eltim olsa çok az görüşürdm heralde ne gerek var

çamın sıkındansa seyreği daha iyidir demiş atalarımız.....

aman ben tek değil çift olayımda beni az sevsinler öyle değilmi?

sivribiber süpersinn arkadaşım ... valla ben de en küçük gelin olcam benden önce 2 tane eltim 2 de görümcem varonlarda zaten herşeyi öğrenmişlerdir. nişanlımla ben ayrı bi dünyayız. yani bize karışmazlar büyük eltilerim evlen
nce ilk bi kaç sene birlikte yaşamışlar. ama bende böle bi durum yok .yani biliyorlar ki ve yaşamışlar artık öle bi yanımızda kalsın falan düşünmüyolar. düşünselerde kalmam.hevesini almışsın zaten diğer gelinlerinde ben kalsam nolur kalmasam nolur.demi ama yani sonuç olarak tek gelin olmak istemezdim.hep adı geçecek olan gelin sen olursun tek gelin olsan ...ben böle düşünüyorum

yaklaşık 9 yıldır evin tek gelini idim.kaynım yeni evlendi.ve gelen eltim o kadar garip bir insan ki bana başka anlatıyo kaynanama başka anlatıyor.bana hep eşini kötülüyo,kızıyor,kaynanam gelince o kdr tatlı dilli benden çok seviliyor.tabi gidip anlatamıyorum kötüleyen taraf olursam iyi olmaz diye.daha çok sevildiğini düşünüyorum,kıyaslanma durumuda oluyor tabi..tek olanlar lütfen macera arayıp ahh eltim olsa filan demeyin..o kdr zormuş ki...

ıstek tek gelın ıster on gelın arasında ol gelın olmanın hıcbır avantajı oldugunu sanmıyorum
herseyı yap bırseyı yapma senden kotu kımse yok yok yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…