Sizce bir evin tek gelini olmak avantaj mı ya da dezavantaj mıdır?

calikusumuz

Aklım egede kaldı......
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2007
3.336
8
116
50
Diğer
Arkadaşlar size bir sorum olacak.
Sizce bir evin tek gelini olmak avantajmı, dezavantajmıdır?
Bu durumda olan arkadaşlar varsa yorumlarlarsa sevinirim.

avantaj çok üstüne düşerler çok sevilirsin..
dezavantaj : herşey senin üstüne kalır sen yuklenmek zorunda kalırsın paylasabilecein kimse olmaz..a.s.

bir evin tek geliniyim taki kaynım evlenene kadar
şimdiye kadar bir dezavantajini görmedim
neolabilirki?
bence herkesin yeri ayrıdır

ben 12 sene boyunca tek gelindim sonradan diğer eltilerim geldi tekkende eltilerim geldikten sonrada bir avantajı olmadı bana sonuçta gelinsen kötüsündür canım tek olup olmamak bişeyi değiştirmiyor

bence tek gelin olmanın avantajı kaynanaya bağlıdır.yani kaynanan veya kayınbaban iyiyse bunu sana hissettirmez ama fenaysa (kötü demiyorum) ister ilk ol ister son ol ister de tek ol (benim gibi) seni eleşitirecek bişey mutlaka bulur.yani eltin olmasada mutlaka birileriyle kıyaslanırsın.. helede ismin yerine "geliiinnn" deniyosa avantajı dezavantıjı bırakır "sağolun ben almıyım" dersin

benim için şimdilik bir avantaj bende tek olmayı isterim ama mecbur eşimin erkek kardeşi var dilerim kardeşim gibi seveceğim biri olur zira şimdiki kız arkadaşından pek haz etmiyorum çok terbiyesiz çünkü o ne yaporsa yapsın affediliyo benim ağzıma bile alamayacağım lafları çatır çatır kaynanama kayınpederime sölüyo ay inanamıyotum ben sölecem ağzımı cart diye yırtar bir araba dolusu laf eder küserler ama o kız söleyince gülüyorlar ay şaka yaptı diyolar ban şaşıp kalıyorum bu çifte standarda yoksa ben mi çok kötü düşünceliyim ne dersiniz

hayatim boyunca tek gelin olarak kalicam..

benim icin ne dezavantaj nede avantaj cünkü;

o kadar mesafeliyizki birbirimiz icin herhangi birisi gibiyiz..

ailesinde ne cocuklari düskünlük ne hep bizle olucaksiniz

gibi gereksiz illakiler hic yok..kimse kimseye karismaz

15 günde bazen bir ayda misafir gibi gelip gideriz evlerimize o kadar..

ha bu arada birbirimizin evlerinde izinsiz hicbirseyi almaz hicbir yerede bakmayiz..

ilk anda bana enteresan gelmisti ama alistim cok rahat artik boyle..

Benim eşimde tek erkek 11 yıllık evliyim. Bana göre dezavantajları daha çok.
Çünkü beklentileri hep sizin üzerinize kurulu oluyor en azından bizim için öyle.
Aslında kayınvalide ve kayınpederin tutumu çok önemli ama benim adıma zor
olduğu kesin çünkü kayınvalidem tüm kaynanalık egolarını benim üzerimde tatmin
etmeye çalışıyor.

esinizin ailesine göre degisir bu durum her keste ayni olmaz
kimi icin avantaj kimisi icin dezavantaj
mesela benim ablamin esi tek oglan
ailesi üzerlerine titrerler hem ablamin hem cocuklarin bir dedikleri iki olmaz
adam istanbulda bes katli apartmani oglunun üzerine yaptirdi
burada yani avusturyada dubleks bahceli ev aldilar yüzde 60 kayin pederinin emegi onuda oglunun üzerine yapti
simdi emeklilillerini bekliyorlar sonra sadece tatil yapmaya geleceklermis
ablamda onlari cok sever iyi anlasirlar
yani bir kayni daha olsaydi eminim bu kadar avantajli olmayacakti

tek gelin olmak avantaj çünkü tek olduğun için sevilirsin
ama bence dezavantaj sevilmek istemiyorum benim üstüme kalmasın yüklenmesin :1closedeyes:

vallaha kayınvalıdemı duşunecek olursam hıc ıyı bır avantaj degıl kotusude sen yıne kotusu sen ıyı şeylerım hıc olmadı onlara gore yapılması gerekenı yapıyorsun teşekkuru taktırı yoktur(sen kadınsın sen annesın sen essın yapacaksın edeceksın bırde boyle emırlı konuşur) yapılamaması gerekenıde(onlara gore)soyluyor sagolsun.

avantaj yada dezavantaj haline getirmek sizin elinizde...
sevgiler...

keske boyle olsa. ama ne kadarda iyi olsak bunun degerini anlamk istemeyen agzınla kus tutsan dahi anlamaz. bence tek olmak iyi degil en az 2 olmalı. ha ama tek oglandır ama ailesi o kadar anlayıslı iyidirki allah derim o zaman. buda nadiren gorülür bence:smiley-cool:

Benim eşim bir evin bir oğlu bende tek gelinim
ne üstüme gelecek var ne altıma
2 tanede görümcem var k.walidem kız annesi olduğu için beni hiç üzmedi üzmezde.
Benim kayınvalidem çok iyi çok şükür onun için benim çok şanslıyım
Bu benim için büyük bir avantaj
sevgiler a.s.

ben de tek gelinim ve öyle kalacağım.
şimdiye kadar maddi manevi hiç bir avantajını görmedim.
oğullarına ayrıcalık yapılmadı ama yaşlanınca oğlunun evine(!) yerleşmeyi planlıyorlar.

eşimin ailesinin; geline ve damat adayına karşı davranışları çok farklı. damat olmak varmış :(

avantaj ya da dezavantaj olması iki tarafın biribirne yaklaşımı ile alakalı.sonuçta güzellikte kötülükte insanlar tarafından ortaya çıkarılan birşeydir.

bende tek gelinim malesef iyi yanlarıda var kötü yanlarıda tek oglu olan kayınvaldeler ogullarına çok düşkünler malesef benim kayınvaldem damatına gösterdigi ilgiyi bana göstermiyor sanki düşmanıymışım gibi

Tek gelinim ve tek gelin olarak kalacağım kocamla evli olduğum sürece..:1closedeyes:
Valla ne yalan söylüyeyim..
Hiç avantaj filan yaşamadım. Hayatıma bir artısı olmadı..:sm_confused:
Herkesin nasılsa bizim de aynı..
Dezavantajına gelince; bilmiyorum valla onu da hiç düşünmedim..fisfisfis
Şimdi düşünüyorum da; yaşadığımız sorunlar tek oğul-tek gelin olmamızdan mı kaynaklanıyor acaba?:uhm:

şimdilik tek gelinim çokta mutluyum :nazar:ama kaynım biran önce evlensin isterim yanıma bi arkadaş fena olmaz diye düşünüyorumCADIARZUumarım kafama uyan biri olurda inş anlaşırızşakkıdı

Back
X