Sizce bir kadin olarak tek yaşamak,toplum baskilarina karsi gelmek çok zor mu ?

Küçük şehirlerde zor olabilir

Ama Ankaraya taşındım mesela o kadar çok tek yaşayan var ki

Yakın arkadaşım mesela

Sitede kalıyor büyük sıkıntı yaşamıyor
Evet bu benim de fikrim,meslek.olmasi önemli ama

4 sene yalnız yaşadım. Herhangi bir sıkıntı çekmedim. Ama ben güvenilir bir sitede oturuyordum. Bana haber vermeden içeri kargom gelmiyordu. Güvenlik sıkıntısı çekeceğim bir muhitte ben tedirgin olurdum.

Aynır şehirde ayrı eve çıkmak zor olabilir ama tayin/ iş bulma sebebiyle daha kolay. Çoğu arkadaşim evleninceye kadar yalnız yaşadı

Bundan neredeyse 15 sene önce, yobazın harman olduğu bir iç anadolu şehrinin daha da beter bir ilçesinde yalnız yaşadım. Zorlukları elbet vardı ama ona rağmen hayatımın da en güzel zamanlarıydı. Sitede falan oturmadım, orda öyle bir şey zaten yoktu. Normal bir apartman dairesi. Yalnız binadaki komşularım çok iyilerdi, her anlamda yardımcı oldular. Güzel insanlara denk geldim. Tabiki ben de ortama göre hareket ettim, örneğin sevgilimi evimde ağırlamadım. Çünkü çevre buna uygun değildi. Yalnız şundan eminim aradan geçen onca yılda şu an orası da çok daha rahat bir hale gelmiştir.
Bir insanın hayatındaki önemli deneyimlerinden birisi diye düşünüyorum. Fırsatınız varsa kesinlikle yalnız yaşayın.

Sizce bir kadın olarak yalnız yaşamak ,toplum baskilarina karsi gelmek çok zor mu ?

Bilmiyorum konuyu ben mi yanlış anladım ama öğrencilik hayatımda büyük şehirde 2 sene, iş hayatımda da küçük bir şehirde 6 sene tek başıma yaşadım. Hiç bir toplumsal baskı ya da zorluk hissetmedim. Toplum üzerinizde sizin izin verdiğiniz kadar baskı kurar. Eğer çevrenizdekilerin sizi baskıladığını ya da yargıladığını düşünüyorsanız, o çevreyi değiştirme vaktiniz gelmiş demektir. :)

Ekonomik yönden sıkıntı varsa zor olabilir. Ama onun haricinde bir kadının tek başına yaşaması hiç zor değil hatta çokta güzel birşey. Bende tek başıma yaşıyorum aile ve toplum baskısı kuralları hiç umrumda değil.

Aynır şehirde ayrı eve çıkmak zor olabilir ama tayin/ iş bulma sebebiyle daha kolay. Çoğu arkadaşim evleninceye kadar yalnız yaşadı
Ben de bunu diyecektim

mesela ben çok küçük yaşta yatılı okullarda okumak sebebiyle evden ayrıldım
y.dışında tek yaşadım
staj proje vs sebebiyle tek kaldım pek çok farklı şehirde

sonra başka olaylar oldu ve ailemin olduğu şehirde çalışmaya başladım -tedavi gördüğüm dönem onlarla birlikte de kaldım

sonra dedim yeter ben kendi evime çıkcam...

abooooov babam yine kıyametleri kopardı
babam kıyametleri koparır, genel huyu böyleydi hele daha gençken.

okul iş şu bu olunca tamam -ki bizim gibi aileler okumaya çok önem verdiği memur olmak çok önemli olduğu için zaten ses etmiyorlar
ama öyle bir şey yokken yine olay oldu yani...ama ben o zaman ailede ilktim kadını bırak erkekler bile aileden ayrı eve çıkmazdı aynı şehirde :D sonra benden başka da aynı şehirde eve çıkan insanlar oldu da şimdi kıyametler kopmuyor..

ki bizim akraba çok az bulunduğumuz yerde hele bir de böyle tüm aile sülale bir arada olan küçük kapalı bir yerse ve kadın ben kendi evime çıkacam derse, en başta babalar bi ne oluyor der -yani bizim toplumda genel olarak der.

Esinden dayak yiyip duran eşi tarafindan sürekli aşağılanan ve aldatilip duran eşi her gece içip sapitan yada cebindeki son kurusu kumara yatıran çaresiz olan bir kadın kadar zor değildir bence durumu

Açtığınız diger konudaki gibi konsluk yapacaksaniz tek yaşamak da zor olur, toplum baskısı da. Apartmandan bile kovdurabilirler. O yüzden aile apartmanı yerine öğrencilerin çok olduğu apartmanlari, ya da stüdyo daireleriyle meşhur- güvenlikli siteleri tercih edin.

Sizce bir kadın olarak yalnız yaşamak ,toplum baskilarina karsi gelmek çok zor mu ?
Evlenmeden önce 10 yıl kesintisiz yalnız yaşadım,6 yılı İstanbul da gecti.Mahalle arası fln değilse sorun olmaz.Ben işlek cadde üzerlerini seçtim, işime de yakın yerler seçtim,giren çıkana da dikkat ettim sorun yaşamadım hiç.Simdi de zaten küçük yaş oğlumla yaşıyorum,her şeyi ben düşünüyorum yalnızmis gibi, sorun yok.
Çok var yalnız yaşayan,çok güzel bir şey.

İstanbul ankarada birinde okudum birinde çalıştım yani evli olmayanlar hep tek yaşıyor, çok normal ve yaygın. Ben de tek yaşadım, aklıma sorun olcağı bile gelmedi. Ama çok muhafazakar illerde olabilir. O illerde bile daha ilerici muhitler illa vardır tek yaşanan, bu devirde sorun olmamalı. Ama büyük şehirlerde yok yani öyle bi baskı.

Hanımefendi konsomatrislik yapmak istiyor. Mevzu tek başına yaşayan kadın değil, konsomatrislik yapıp tek başına yaşayan kadın. Açık açık soramıyor, apartmandan siteden mahalleden kovulur muyum demek istiyor aslında. Diğer konusunda mevcut.

8 yıldır yalnız yaşıyorum. İstanbul'da yaşadım,küçük bir il merkezinde ve şu an küçücük bi ilçede yaşıyorum. Ailem hiçbir zaman yanıma gelmez,. Buna rağmen hiç sıkıntı yaşamadım. Sorun çözmeyi öğrendim. Bence kişisel gelişimim için çok iyi oldu. İlk yalnız başıma yaşamaya başladığımda 24 yaşındaydım.

Back
X