Sizce bir Öğretmen ve Öğrenci arasında aşk yaşanabilir mi?

anaaaaaaa benim nıye haberım yok bakimmm

neden olmasınki canım....gönül bu
yaşanır ........
ozellikle platonık aşklara rastlanabılıyor...
ben genelde ögrencilerin ögretmenlerine olan aşklarına tanık oldum...
tersine bir aşk hikayesi çevremde duymadım hiç....

lisedeki (evli ve ıkı cocuklu) öğretmenım bıkaç yıl önce öğrencıyle ilişkisi varmış ve şimdiden o kızdan cocugu ..
duydugumda sok geçirmiştim , kız şimdi 21 yaşındadr en fazla
tiksinmiştim resmen ve yakıştıramamştm ona
lisedeyse olmazz bncede

özellikle lisede kız öğrenciler genç öğretmenlere hayanlıkla karışık bir aşk duyuyorlar...
bir öğretmenin görevi öğretmektir.reşit olmayan hele de bir öğrenci ile duygusal bir bağ kurması ileride o kişide (öğrencide) zararlı etkiler bırakacağına inanıyorum. öğretmen öğretmendir,öğrenci de öğrenci.
öğretmen sadece işini yapmalı ve öğrencilerle kuracağı bağ çok sağlam ve sıkı olmalı ama bu asla aşk olmamalı.

yoksa o öğretmen öğretmenliğe leke sürer.hoşlanırsa bunu okulda belli etmez,öğrenci mezun olursa evlenir,öyle istisnalar var birşey diyemem.ama okulda bir öğretmenin öğrencisiyle derste tenefüste flörtiz davranışları çok iğrenç bir durum.........

benim türkçe öğretmenim bir öğrenci ile kantinde saatlerce sohbet etmesi ve aralarında duygusal bağ oldu dedikoduları psikolojimi sarsmıştı.çünkü o benim öğretmenim,güvendiğim bir daldı ve hala etkisi üzerimdedir.... bir diğer edebiyat öğrtmenimle saatlerce edebi sohbetler yapardık o benim babam gibiydi.bana farklı gözle bakmadı baksa şu anda öğretmen olamazdım herhalde...

çok ince bir konu çoookk... bırakın ilişki olmasını,okulda böyle bir söylenti bile öğretmenin öğrenciler arasındaki tüm otoritesini sarsmaya yeter.öğrenci için de ayrı bir sorun haline dönüşebilir...

bir öğretmen olarak cevaplıyorum öğrencilerin öğretmenlerine karşı hissettikleri asla aşk değil hayranlıka.s

Bence olmamaılı..
Öğretmen eğitim verir okulda fazlası neden olsunki....
Bu saygısızlık geliyor bana...
Lisedeyken öğretmen öğrenci ilişkisi vardı ve bence iğrençti öğretmenimiz 3. sınıf öğrenci aşkını bizim derslerimize getiriyordu:1shok:
Biz öğretmeni değilde artık sevgilisiyle bakışmalarını izliyorduk berbattı yaaakötükedihüso

olmaz...ne o öyle sübyancı gibi...
lisede genelde olur böyle hayranlıklar ama öğretmen kesinlikle görmezden gelmeli bence,karşılık vermemeli...

Aşk her yerde her an kapıyı çalabilir. Ama öğretmen öğrencinin psikolojisini hesaba katarak hareket etmek zorundadır. Bir duygusal ilişki için taraflardan birinin otorite konumunda olması zaten ilişkinin de sağlığını etkiler.
Üniversite çağı biraz daha farklı. ilişki biraz daha eşitler arasında sanki.
Ama tabi herşey duruma göre değişir. Yeni mezun 22 yaşında bir lise öğretmeni 18 yaşındaki bir lise öğrencisine aşık olursa; çok da sapıkça olmaz bu. Ama yaklaşma şekli çok önemli. Mesela o öğrencinin dersine girerken olmaz, olmamalı. Bu okul sonrasına bırakılmalı. Ama mesela üniversitede de bilmem kaç yaşındaki anlı şanlı profesörün gencecik kıza işinden, konumundan kaynaklanan karizmayı kullanarak yaklaşması da dürüstçe değil.
Yani duruma göre kabullenebilir bir konu bu aslında, genel olarak sıcak bakmasam da.
Tek kabullenemeyeceğim; bir eğitimcinin, lise çağında bir çocuğa, evlilik gibi bir sorumluluğun o çocuğun eğitim hayatını sekteye uğratacağını bile bile evlenme teklif etmesi, edebilmesi, bunu vicdanına sığdırabilmesi. Bir eğitimciye ne nedenle olurs aolsun bir insanın eğitim hayatını bitirecek bir adım atmak yakışmaz.

Öğretmen bizim annemizdir babamızdır bizi eğiten ve bizlere bilmediklerimizi öğretendir,
bu tarz ilişkiler kesinlikle normal gelmiyo bana
heleki öğretmenin öğrencisine farklı bakması ahlaki kurallarada asla uymaz
anne baba öğrenciyi öğretmeniyle evlensin diye göndermiyor,öğretmen onu eğitsin öğretsin diye gönderiyor.
Yaş farkı ne kadar olursa olsun öğretmen öğretmendir

Bende tasvip etmiyorum ogretmen ogrenci iliskisini .esimde lisede ogretmenlik yapiyor daha 32 yasinda cok genc gosteriyor gorenler esimi 24 yasinda saniyorlar .bir ogrencisi esime asik olmus. tabi biz bunu sonradan ogrendik.
Dugunumuze bile gelmisti kiz esimi tebrik etti yanaklarindan optu herkesin icinde beni tebrik etmedi.cok moralim bozulmustu.
sonra ailesiyle gorustuler okul muduru esim ve ogrencinin velisiyle kizi psikologa goturmus aile psikolojik destek aliyormus.
bence cok yanlis bosluk da olan ogrenciler ogretmenlerine ilgi duyuyorlar ilgiyi ac oluyorlar. bu ogrencinin anne babasida bosanmislar o aralar bayaga sykinti cekmis saniyorum o boslugu kendini esime asik oldugunu inandirarak gecirmeye calismis.su an hersey yolunda cok sukur.

öğrenci öğretmenine aşık olabilir ama öğretmen asla öğrencisine o gözle bakmamalı,hele ki bir ilişki olması kesinlikle etik değil.Öğrencinin öğrenciliği bittikten sonra olabilir.
ben de lisede öğretmenime aşıktım,bana ilgi duyması için hiçbirşey yapmadım elbette,kendi kendime aşıktım sadece,ama bir taraftan da bana aşık olsun istiyordum,tabi öyle bişey de olmadı.lise bittikten baya bi yıllar sonra karşılaştık,ben ona saygı duyduğum eski bi öğretmenim gibi davrandım doğal olarak ama o kendiliğinden ve alenen bana asıldı,artık bişey hissetmiyor olduğum için bi önemi yoktu benim açımdan,hatta şerefsize bak dedim içimden.neyse zaten fırlamanın tekiydi,çok da şaşırmadım bana asılmasına.

benim kuzenim lisedeki hocasıyla evlendi 19 yaşındayken, hemen çocukları da oldu. evlendi diye üniversiteye falan da gitmedi. ama şu an pek mutlu değil. bence çok ters bişi. üniversitede olabilir ama liseden hocayla mezun olur olmaz evlenmek ters geliyor bana da.

kesinlikle karşıyım bende
hele lisede böyle birşey varsa bunun adı resmen çocuk istismarıdır bence, çocuğu ve masum duygularını kullanmaktır
üniv. de olursa bişey diyemem ama bana göre hoş değil
sonuçta arada bir not ilişkisi var, farklı yorumlanabilir
karakteri oturmamış kızlar deneyimli hocalara duyduğu hayranlığı aşk sanıp kendilerini kullandırtabilir vs.

lise bittikten bi sene sonrasına kadar bile hala çocuk öğrenciler ki herkes bilir en azından yaşamıştırda sokaktan geçen eskiciye bile aşık olabilme kapasitesinde olunuyor:))(başıma gelmedi olayın boyutu için verilmiş bir örnektir:) ) yani başta kavak yelleri kaçana,koşana,uçana aşık oluyorum denilen dönem.Burda iş öğretmenlere düşüyor.diğer tarafın durumu ortada yiğenimin okulunda koskoca hoca lise öğrencisini kaçırdı.Kabahat kızda mı hayır bence aklı malik değil daha suç hocanın ben tasvip etmiyorum.Üniveristeye gelindiğinde olabilir ancak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…