- 19 Kasım 2014
- 1.680
- 766
- 133
İnsallah yaAraba icin ödemeyin derim ama erkekler arabada hassas. Bence ödemede sıkıntı yasamazsiniz. Biraz dikkatli harcayarak işi çözebilirsiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnsallah yaAraba icin ödemeyin derim ama erkekler arabada hassas. Bence ödemede sıkıntı yasamazsiniz. Biraz dikkatli harcayarak işi çözebilirsiniz
Bende yazayım harcamalarımızı bakalım ya öyle deme valla daralıyorum
1300 kredi
400 kira
400 bakıcı
500 ev
200 faturalar
300 bebis
Kalanda birikim ve bize iste![]()
Hakit market yazmamissin
O zaman iyiymiş yaahehe evim lojmanyoksa nerde o paraya ev..
biz de borçlanarak birikim yapıyoruz. evlendik sıfır aile desteği.
4 yıl oldu evleneli. önce bütün düğün, eşya borçlarını ödedik. sonra araba aldık 35 bine. onun borcunu bitirdik. arsa için kredi çektik. arsayı alamadık ama eşim iş kurddu ek olarak. çok şükür iyi gidiyor kardayız.
araba borcu bitti sattık 78 bin değerinde araç aldık. şimdi aracın kredisi ve kurduğumuz işin kredisini ödüyoruz işte. yoksa elde kalmıyor bişey.
kredi de iyi değil orası da ayrı.
500 ev dediğim marketHakit market yazmamissin
Arabayi sattık iste satmasak bende öyle düşünüyordum ama şimdi araba lazım ve beyefendi sıkıntılı araç istemiyorya hepsini geçtim. çocuk, bakıcı, kadın ve 1300 TL kredi ödenen evde 6000 Tl gelir var ve 69000 TL lik araba. ne bu lüks merakı, bu nasıl bir güven ben anlamıyorum. 70000 tl lik araba size çok. biraz kendinize gelin sonra alın arabanızı. varmış zaten arabanız az idare edin.
biz 3000 civarı gelirle bi o kadarda borç ödüyoruz zorlanıyoruz çok daralıyoruz ama napalım bi gün düzelir inşallah :)Böyle hesaplayınca kalıyor zaten de iste hep evde ki hesap çarşıda tökezliyor ya :)
Ah bu borçlarbiz 3000 civarı gelirle bi o kadarda borç ödüyoruz zorlanıyoruz çok daralıyoruz ama napalım bi gün düzelir inşallah :)
Araba kredisini bankadan çekmeyin gereksiz faiz ödersinizmerhaba arkadaşlar
Bizim bi arabamız vardı 27,500 e sattık üzerine biraz borç biraz kredi bir araba alıyoruz fiyati 69,500 tabi sigorta kasko vs bu fiyat yükselecek
Biz evlendik borçlarla onlar tam bitti ben dogum yapıp izne ayrıldım bi kaç ay tek maaş idare ettik
Yanı çok fazla rahat yasayamadık
Şimdi eşim bu arabanın borcunu öderken sıkıntı yaşamayacağımızı iddia ediyor
Ben aylık 500 tl harçlık alacağım bunu garanti ediyor
Sonra çocuğun masrafları ev temizlik icin kadın alacağım
Bebeğimin bakıcısına 400 vereceğiz
Sizce esimin planları tutar mı
Söyle ki
Aylık 1300 kredi
Ve elden aldığı borçlar icin birikim
Bunlar haricinde saydıklarım
Gelirimiz 6 bin falan ??
faizler su an düştü.Esimin istegi maalesef
Şuan arabayı sattığımız icin araba almamız lazım acilen
Aslında bi kaç yıl sonra arabayı satıp ev almak istiyoruz birikim yapamadık belki borca girersek yaparız dedik
Ev icin yüksek kredi faizi ödemek istemiyoruz o şimdi almıyoruz
Niye lüks olsun ki ya bizim gelirimiz 8 bin tlya hepsini geçtim. çocuk, bakıcı, kadın ve 1300 TL kredi ödenen evde 6000 Tl gelir var ve 69000 TL lik araba. ne bu lüks merakı, bu nasıl bir güven ben anlamıyorum. 70000 tl lik araba size çok. biraz kendinize gelin sonra alın arabanızı. varmış zaten arabanız az idare edin.
Sıfır almayacağız canim mecburen bankadan almak zorundayızA
Araba kredisini bankadan çekmeyin gereksiz faiz ödersiniz
Sıfır alacaksanız bayilerin anlaşmalı kurumları var krediyi bayiden çekin çok az bir faiz oluyor
Geçinmek daha çok size bağlı herkezin harcamaları farklı oluyor
Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ama esimin bu isteği bir türlü geçmedi bakalım bindik bir alamete6 bin lira geliri olan çocuklu bir aile 70 binliralık arabaya binmemeli bence. Hadi birikiminiz, kenarda köşede paranız olur borca girmeyi kredi taksidi ödemeyi anlarım. Ama kalkıp hem elden borç alıp hem kredi borcuna girip 70 bin liraya araba almayı bu gelir düzeyinde çok doğru bulmadım malesef.
Görünüşe göre ucu ucuna olacak her şey. Yarın öbür gün acil bir ihtiyaç çıksa, bebek rahatsızlansa, siz rahatsızlansanız falan ne olacak. İnsanın kenarda köşede bir garantisinin olması gerek.
Ne almayı düşünüyor ki o paraya sıfır araba alır çok rahat bayi kampanyalarıda oluyor kredıyıde ordan alırsan cok daha karlı olurSıfır almayacağız canim mecburen bankadan almak zorundayız
Ama elden aldığımız borçlarla miktarı azaltıp faizi düşürdük
Evet aslında her turlu altından kalkılır da iste ben rahat bir şekilde ödemek istedigim icin dert ediyorum
Şuan ödeyebiliriz gibi ama ekstra bir durum çıksa ne ederiz onu düşünüyorumÖdeyebilirsiniz. Bizim 10.000 TL gelirimiz var. Ama masraflar ah o masraflar:
Kredi ödemesi: 2250
Kira: 800 (aslında 1800 ama kiradaki evimizden 1000 TL alınca 800'ü biz ödüyoruz)
Kredi kartı: 2000
Eşimin sigorta parası: 500
Kızımın dersahe ücreti aylık: 500
Faturalar: 350
Okullar açılınca yemek parası 2 çocuk için: 350
Bize 3250 TL para kalıyor ev masrafı eşimin, benim ve çocukların masrafının karşılanmasının yanında her ay 1000-1500 TL'de biriktirmeye çalışıyorum.
Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ama esimin bu isteği bir türlü geçmedi bakalım bindik bir alamete